Eklektikus zenei kínálat a Campus Fesztiválon

2012.06.08. 14:13
Az Index fesztiválblogja

Idén már ötödjére rendezik meg a debreceni Campus fesztivált, ami szépen lassan kinőtte magát Kelet-Magyarország egyik legnagyobb ilyen eseményévé. Az idei prpgramkínálatban a szokásos körök (Tankcsapda, Quimby, stb.) mellett nagyszínpados fellépőjük lesz az Apocalyptica, fellép a The Real McKenzies, a Noise Of Human Art és az ausztrál ShockOne is.

A három finn csellistából és egy dobosból álló Apocalyptica hazajáró vendége a magyar fesztiváloknak, de ezen csak az csodálkozik, aki még nem látta, milyen az, amikor egy seggig érő szőke hajjal bíró csávó egy cselló mögött headbangel. A zenekar Metallica feldolgozásokkal kezdte pályafutását, de játszottak már Panterát, Slayert és Rammsteint is. Eddig hét albumuk jelent meg, mostanában saját szerzeményekkel nyomulnak, de a bulikon a mai napig eljátsszák a Master of Puppets-et, a One-t vagy az Enter Sandmant is.

A július 25-29. között a Nagyerdőn megrendezésre kerülő fesztiválon jó hangulatú buli várható a N.O.H.A., azaz a Noise Of Human Art nevű zenekartól is. A Prágában összeállt, de Európa-szerte ismertté vált formáció zenei sokszínűségét egy brazil énekesnő, egy new york-i rapper, és az őket kísérő kiváló cseh zenészek biztosítják. Fellép Debrecenben az idéán húszéves The Real McKenzies, aki a kelta-skót punkzenét szereti, ki ne hagyja a koncertjüket. Az egyhetes fesztivál alatt zenél majd a brit Friction & Lingustics és Matrix & Futureband, valamint az ausztrál ShockOne is.

Ami a hazai előadókat illeti, első alkalommal lesz a Campus vendége a magyar világzene egyik legelismertebb énekesnője, a számos nemzetközi sikert is a háta mögött tudó Palya Bea, két év után, kisfia születését követően, egyből a Nagyszínpadon tér vissza Péterfy Bori, és több éves kihagyás után ismét jön a Bëlga, valamint először látható a Nagyerdőn a Magna Cum Laude. A kisebb színpadok mellett négy fő helyszínen, a Pepsi Nagyszínpadon, a T-Mobile Teraszon a Dreher Arénában és a Campus védjegyének számító Víztorony melletti Pódium színpadon zajlanak majd az események, a nap minden órájában.