Minden engedélyt megkapott a Volt

2012.06.21. 17:08
Az Index fesztiválblogja

Nem lesz akadálya annak, hogy idén is az eredeti terveknek megfelelően tartsák meg a VOLT Fesztivált - közölte a soproni városháza az MTI-vel, miután Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön egyeztetett Széles Sándor megyei kormánymegbízottal a rendezvény környezetvédelmi engedélyének ügyében.

Kuslics Balázs, a soproni önkormányzat sajtófőnöke hangsúlyozta: a VOLT Fesztivál nemcsak országos, hanem nemzetközi jelentőségű rendezvény, amelynek a város elkötelezett támogatója.

"Hivatalunk a hatáskörébe tartozó valamennyi engedélyt időben megadta a szervezők számára, de vannak olyan egyéb engedélyek, amelyek a Natura 2000 területek miatt szükségesek. A szocialista kormányzás alatt sok esetben kevésbé indokolt módon nyilvántartásba került Natura 2000 védettség alá tartozó területek rengeteg nehézséget okoznak, nemcsak a fesztiválok, hanem más gazdasági ügyek tekintetében is" - jegyezte meg.

"Miután a fesztivál által érintett terület természetvédelmi státusza a korábbi évekhez képest nem változott, örülünk annak, hogy ezúttal is minden akadály elhárulhat a VOLT Fesztivál megrendezése elől" - fogalmazott Kuslics Balázs, hozzátéve: az önkormányzat az eddigi gyakorlatnak megfelelően napi szinten tovább egyeztet a szervezőkkel a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében.