Snoop Dogg is lesz a Szigeten

2012.06.22. 14:45
Az Index fesztiválblogja

Elég régóta megvolt már a 20. Sziget összes főzenekara, egy kivételével, ez pedig heves találgatásokra adott okot a fesztiválozóknak. Most viszont kiderült ki lesz a nagyszínpad szombati headlinere: Snoop Dogg. Tehát aki kihagyta tavaly a Balaton Soundon, az most pótolhat a Szigeten. Állítólag a füstölgő raplegenda a tavalyi show-nál is nagyobb durranást ígér, és állítólag többtucat fős stábbal érkezik, hogy méltóképpen felvezesse a 2012 második felére ígért új nagylemezét.

Aztán hogy meglegyen a stíluskavalkád, lesz Sum 41 is, akik szintén nem először járnak Magyarországon, ugyanis tavaly ők a Volton adták elő pop punk dalaikat.

És hogy még színesebb legyen ma program: a Party Arénába landol közös produkcióként a kétezres évek egyik legfelkapottabb trance DJ-je, Lange és napjaink egyik legismertebb trance énekesnője, dalszerzője és előadója, Betsie Larkin. Szintén ezen a helyszínen lép fel az egyiptomi trance páros, Aly & Fila is.

Az A38 helyszín Meduza Night sávjába SebastiAn, a francia elektronikus zenész, DJ és producer, a kortárs gall electro house képviselője. Ebben a sávban – mint az már ismeretes – a Sziget korábbi Meduza helyszínének rajongói hallhatják kedvenceiket. Ugyanitt fellép még az öt nap alatt a már korábban bejelentett DJ Fresh és Tiga, a rajongók örömére itt lesz a The Agony & the Ecstasy featuring Jessy Allen & Dynamite MC a High Contrast prezentálásában, és lesz továbbá Dirthyphonics live és Netsky.

Neil Barnes és Paul Daley formációja, a Leftfield szintén a Szigeten vendégeskedik idén. A csapat kétségtelenül a kilencvenes években fénykorát élő klasszikus brit partikultúra egyik legnépszerűbb alakulata.

Még javában, de már csak egy hónapig tart a jubileumi Sziget rendkívüli akciója. Féláron vásárolhat hetijegyet a fesztiválra, aki a www.mienkasziget.hu oldalra feltölt bizonyítékot arra, hogy az elmúlt majd' két évtizedben minimum három Szigeten részt vett.