Nem csak techno van a Balatonon

2012.07.17. 15:28
Az Index fesztiválblogja

Kedden indul és július 22-ig tart Balatonlellén a hazai fesztiváláradat kézműves fesztiválja, az interaktív-világzenei Babel Sound, ahol Csehországtól Zimbabwéig, Olaszországtól Burkina Fasoig számos országból érkező, a világzene ismertebb művészei és a műfaj újdonásgai mutatkoznak be

A hatnapos rendezvényen a látogatókat 54, hazai és nemzetközi előadókat felsorakoztató koncert, 6 táncház, tucatnyi ország vagy régió kulturális bemutatója, rengeteg workshop, főzőversenyek és gasztronómiai bemutatók, kiállítások valamint sok-sok örömzenélés csalogatja Lellére.

A szabadstrand színpadán az afrikai, marokkói, a latin, a cigány és a balkáni zene mellett India is bemutatkozik. A kis színpadon, a rendezvényparkban elsősorban a magyar zenéé a főszerep, de a programot színesíti a zsidó és az ír zene is, és láthatunk katalán, bosnyák és spanyol zenekart is. A Bábel Kert nagyszínpadon pedig a hazai kedvencek mellett néhány olyan külföldi produkciót fedezhet majd fel a közönség, akikről vélhetően sose hallott, de esélyes, hogy megtetszik nekik. Így például a cseh BraAgas lánycsapat, a nemzetközi sikert elért Mokoomba Zimbabweből, az Asikides zenekar Tal Ben Aríval, de itt lesz a Ghymes, a Holdviola vagy az Irie Maffia is. A teljes program a www.babelsound.hu oldalon olvasható.