Biohazard és meztelen punkok

Index, MTI
2012.07.23. 16:59 Módosítva: 2012.07.23. 19:31
Az Index fesztiválblogja

Több mint nyolcvanezer látogatót vonzott a Tokaj és Rakamaz határában megrendezett 13. BorsodiHegyalja Fesztivál, amely a hétvégén zárta kapuit.

Nézőcsúcs idén ugyan nem született, de a látogatók száma megközelítette a tavalyi 85 ezret. A szervezők szerint nagyon sokan jöttek el az idei fesztiválra a határon túlról, például a közeli Kassáról, ami jelzi, hogy a rendezvény iránt a szomszédos országokból is nő az érdeklődés.

Szerdától szombatig kilenc színpadon kétszáz fellépő, köztük negyven külföldi zenekar szórakoztatta a látogatókat a rakamazi Tisza kempingben kijelölt fesztiválterületen. Idén először tartottak hivatalos nulladik napot, a keddi beköltözést a hegyaljai zenekarok fellépésével tették kellemesebbé a szervezők.

A szervezők szerint a legerősebb nap a szerda és a péntek volt, szombaton az időjárás már nem kedvezett annyira a fesztiválozóknak.

A fellépők közül pénteken a New York-i Biohazardra voltak a legtöbben kíváncsiak, szerdán pedig a német Alphaville volt az abszolút győztes a zenekarok sorában, de a svéd Arch Enemy és a brit Enter Shikari is népszerű volt.