Hűtött nézőtér a Szigeten

2012.08.05. 08:52
Az Index fesztiválblogja

Valószínűleg mindenki kívülről fújja azt az egészségügyi tanácsot, hogy kánikulában senki ne tartózkodjon a napon délelőtt tizenegy és délután három között. Most viszont kánikula van, a Szigeten a Magyar Dal Napja pedig már délben elkezdődik, mit tehet hát ilyenkor az ember, hogy koncertet nézzen, hőgutát viszont ne kapjon?

Úgy néz ki a Sziget szervezői megoldották, ugyanis állítólag akár 5-10 fokkal is kellemesebb klímát teremtenek a Nagyszínpad előtti nézőtéren. A Magyar Dal Napja közönsége felett ugyanis – és a további meleg napokon is -, mintegy 4000 m2-en porlasztott vízpára hűti majd a levegőt.

Ugyanígy a bejáratnál, az esetleges sorbanállókat is hűtött tér fogadja majd. Mindemellett a szervezők felhívják a figyelmet, hogy a hőséges napokon fejfedőről és folyadékbevitelről mindenki gondoskodjon. A Szigeten, a várható nagy meleg miatt több helyen vízpemet-kapukat állítanak majd fel, az utakat folyamatosan locsolják, az egészségügyi szolgálat éberen figyel és munkatársai folyamatosan vizet is osztanak majd.

A Sziget mínusz kettedik napján, azaz augusztus 5-én ma délben induló Magyar Dal Napján 11 órán keresztül majd' 80 zenekar és előadó mintegy 150 dala, a jelen és az elmúlt pár évtized pop-rock daltermésének legismertebb szerzeményei hangzanak majd el.