Rossz időben a kanapéból is nézheti a Szigetet

2012.08.11. 15:23 Módosítva: 2012.08.11. 19:56
Az Index fesztiválblogja

Az első Szigetes YouTube közvetítés erősen indult, aztán tegnap már nem láthattuk a főzenekarokat, szombatra pedig tényleg átalakul az egész egy Sziget lighttá. Jó bizonyíték erre, hogy a nagyszínpadról összesen két koncertet nézhetünk meg a fotelből: a második lemezével turnézó francia indie-ben utazó Two Doors Cinema Clubot, és az Amerikai Pite soundtracket végtelenítő Sum 41-t. Sőt a Sum41 végül az utolsó pillanatban azt is visszamondta.

Persze ha megelégszünk a kevésbé ismert nevek koncertjeivel, vagy csak háttérzajra utazunk, akkor épp jó lehet már a délután 3-kor kezdődő A38-as Jungle by Night is, akik Új-Zélandról érkeztek, és sok fúvósuk van. Egy órával később kezdődik a világzenein az Imal Baldi, ami magyarul sült padlizsánt jelent, a görög zenekar pedig mindenféle elektronikus tánczenét állít elő, állítólag úgy, ahogy azt csak ők tudják. Sergent Garciáról talán felesleges is ajánlót írni, valószínűleg csak az nem látta még, aki tényleg menthetetlenül gyűlöli a reggae-t. Ezúttal is láthat a világ magyar fellépőt, az A38-as Carbonfools viccesből komolyra váltott elektropopját prezentálja.

Aki nagyon hiányolja a kemény zenéket, szürreális módon a világzenei csatornára kell hogy tévedjen, ahol a Molotov mutatja be, hogyan képzelik el a rap metált Mexikóban. Az garantálható, hogy a 19:40-kor induló Fink fellépéséről nem lesz megörökítve stagediving és vad pogózás, viszont az akusztikus hangszerekkel kevert laza elektronika talán jobb is otthon, mint élőben. 21:40-kor még megnézhetjük a csupa hölgyből álló Katzenjammer zenekart, ami kocsmazenében és persze zajongós rakenrolban utazik.

Vagy persze kimehetünk tényleg a Szigetre, megnézhetjük Snoop Doggot, az Azari & III-t és a Horrost is például, bár úgy több a por.

Este az A38 színpad műsorát nézheti itt nálunk, a többi csartornáért pedig kattintson ide!