Ozorán előállítottak újabb 16 fesztiválozót

2012.08.12. 15:23
Az Index fesztiválblogja

Újabb 16 embert állított elő a rendőrség az ozorai fesztiválon kábítószerrel visszaélés alapos gyanúja miatt, további egy embert idegenrendészeti őrizetbe vett, a korábbi razzián őrizetbe vettek pedig előzetesbe kerültek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája.

Az 1999-es napfogyatkozás óta a Tolna megyei Ozorához közeli, de már Fejér megyéhez tartozó Dádpusztán tartott hippifesztiválon először augusztus 9-én, csütörtökön tartott razziát a rendőrség. Ahogy azt mi is megírtuk, 4 embert őrizetbe vettek, 39-et előállítottak és kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le. A rendezvényen az összehangolt akciót követően sem szűnt meg a rendőri ellenőrzés. Pénteken és szombaton a drogfogyasztásról elhíresült fesztiválon a hatóság újabb résztvevőket állított elő. Az ellenőrzések során a rendőrség növényi törmelékeket, hasisgyantát és fehér porokat foglalt le, amelyek azonosítása folyamatban van.

A közlemény szerint a bíróság vasárnap elrendelte a csütörtökön őrizetbe vett négy külföldi állampolgár előzetes letartóztatását. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken sajtótájékoztatón számolt be a fesztiválon tartott rajtaütésről, amelyben összesen 480 hatósági ember vett részt. Elmondta, hogy a fesztiválon egy külön drogutca volt, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószereket lehet ott kapni. Az esemény szinte valamennyi résztvevője külföldi volt. Közölte azt is, hogy a rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.