Hasist találtak két Ozorán fesztiválozónál

2012.08.13. 12:00
Az Index fesztiválblogja

Az ozorai fesztiválról Horvátországba tartó egyik stoppos hollandnál és egy autóval utazó svájci állampolgárnál találtak hasist a vám- és pénzügyőrök vasárnap hajnalban Letenyén, közölte Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője hétfőn.

A gyalogosan közlekedő holland állampolgár hátizsákjának átvizsgáláskor a neszesszerben találtak 17 gramm hasisolajat, egy svájci rendszámú autó ellenőrzésekor pedig az egyik utas ruházatának átvizsgálása során vették észre, hogy a nadrág derék része egy kisméretű csomagot rejt, amelybe hasist csomagoltak. A Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság mindkét esetben kábítószerrel való visszaélés bűncselekménye miatt feljelentést tett a nagykanizsai rendőrkapitányságon.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, rendőrség a múlt héten tartott razziát a fesztiválon. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken sajtótájékoztatón számolt be a rajtaütésről. Elmondta, hogy a fesztiválon külön drogutca volt, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószereket lehet ott kapni. Az esemény szinte valamennyi résztvevője külföldi volt. Közölte azt is, hogy a rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A fesztiválról több mint ötven embert állítottak elő, négyet őrizetbe vettek, majd előzetes letartóztatásba helyeztek. Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli, de már Fejér megyéhez tartozó Dádpusztán tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeznek.