Hetvenezren voltak a szegedi SZIN-en

2012.08.27. 11:05
Az Index fesztiválblogja

Mintegy hetvenezren vettek részt a magyarországi fesztiválszezon hagyományos záró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN), ahol több száz koncert várta a vendégeket.

A zárónapon, szombaton Lou Bega, a Parov Stelar Band, a 30Y, a Kiscsillag, a Quimby és még rengeteg fellépő gondoskodott arról, hogy felejthetetlen legyen a nyár vége. A négy nap alatt a technikai fejlesztéseknek köszönhetően a hangbejelentések száma a tavalyi évhez képest tizedére csökkent - tájékoztatták a szervezők vasárnap az MTI-t.

A Szegedi Ifjúsági Napok legnagyobb elektro-partyja a német DJ, ATB fellépése volt, a Kosheen énekesnőjét törött lába sem akadályozta meg abban, hogy színpadra lépjen. A négy nap alatt fellépett a Punnany Massif, a 30Y, a We Are Rockstars, az EDDA Művek, a Magna Cum Laude, a Bin-Jip, Ganxtáék, Péterfy Boriék, az Irie Maffia, a Russkaja, a Copy Con, és még számos más zenekar, akik rendre megtöltötték a JATE Klub Stage-et, a Music Channel Arénát és a többi fesztiválhelyszínt.

A környezettudatos szellemiségben megrendezett SZIN Nagy Zöld Napján, szombaton olyan dizájnerek mutatták be kiegészítőiket, akik újrahasznosított, vagy környezetbarát alapanyagokból dolgoznak. A SZIN ReRobot Race döntőjén tucatnyi, hulladékból, háztartási romból épült robot versenyzett egymással.

A fesztivál idén komoly fejlesztések után indult. A szervezők limiter központot állítottak munkába: ez a rendszer a SZIN összes színpadát figyeli, és ha esetleg valamelyik a megengedettnél hangosabban szólna, annak automatikusan csökkenti a hangerejét. Ezen kívül a gondosan megtervezett hangosítási tervnek is köszönhető, hogy idén a lakosságtól érkező hangbejelentések száma a tizedére csökkent a tavalyihoz képest - olvasható a szervezők közleményében.