Ingyenes Street Food Show Budapesten

2012.09.03. 15:05
Az Index fesztiválblogja

Szeptember 7-9. között, azaz péntektől vasárnapig a Hold utcai Vásárcsarnok emeletén éjfélig várja az érdeklődőket az ingyenes rendezvény.

„Csirke vagy borjú? Hagyma, csípős mehet?” Ezekre a kérdésekre már szinte minden budapestinek megvan a válasza, ami a három nap során jól jön, mert a főváros legjobb hamburgerese, gyrososa szólítja meg őket a Holdi utcai piac felső karéján. Hogy teljes legyen a kép, érkezik még kolbászos, olyan balkáni gyöngyszem, mint a pleskavica, a pezsgőhöz magyar kaviár, de Wang mesternek köszönhetően beleláthatunk a kínai lélekbe is, majd jöhet a lángos és a desszert, ami kézműves fagyi és gofri. A legjobb kézműves sörökkel (melyeket sörkorcsolyák egészítenek ki), borokkal napjaink nemzeti fast foodjai illetve a harmadszor  megrendezendő Blogkóstoló fogásai is jobban csúsznak.

Nyitva:

Szeptember 7. péntek  12.00-24.00

szeptember 8. szombat 10.00-24.00

szeptember 9. vasárnap 10.00-18.00


Programok:

Vénusz-Dining Guide Blogkóstoló – harmadszor is megfőzik
S
zeptember 8. 12.00-21.00 szeptember 9. 11.00-17.00  

Harmadik alkalommal állnak fel képernyőik elől hazánk legismertebb és legnépszerűbb gasztrobloggerei, hogy a billentyűkkel főzés valódi kondérokra, fazekakra, tálakra és tányérokra cseréljék. Amit eddig csak olvashattunk tőluk, azt most meg is kóstolhatjuk. Mindezt autentikus környezetben, egy piacon. A tavalyi évekhez képest több új szereplőt köszönthetünk a Vénusz-Dining Guide Blogkóstolón. A csapatot olyan bloggerek is erősítik, akik nemzetközi versenyeken szép eredményeket értek el, sztárséfekkel főztek közösen és még itthoni topéttermek is szélesre tárják előttük a konyhaajtót.  Az idei Blogkóstolon kiderül többek között, hogy a lecsó ölthet szusi formát, a Rákóczi túrós kerülhet pohárba, a Túró Rudi is átértelmeződik, de a pho például marad olyan, mint amilyennek megismertük.

A résztvevők hármas csapatokban, 3 óránként váltják majd egymást. A bloggerek ételeit fogásonként és 3 fogásos menübe rendezve is lehet majd kóstolni.

Étlapon (zárójelben a kínálás időpontja)

Kicsi Vú: Petrezselymes hideg cukkinileves (szeptember 8. 12.00-15.00)
Food & Wine: Fűszeres mungóbab, marhapofa tokánnyal (szeptember 8. 12.00-15.00)
Selectfood: Pastel de Nata (szeptember 8. 12.00-15.00)
Funky Pho: Pho (szeptember 8. 15.00-18.00)
Kísérleti Konyha: Lecsószusi (szeptember 8. 15.00-18.00)
Mandula Sarok: Rákóczi túrós pohárban (szeptember 8. 15.00-18.00)
Axi’s Kitchen: Citromos sült malactarjás szendvics szilva chutney-val   (szeptember 8. 18.00-21.00)
Lorien: Juhtúrós töltött paprika (szeptember 8. 18.00-21.00)
Limara: Gyümölcslepény (szeptember 8. 18.00-21.00)
Házisáfrány: Kacsamájkosárkák tokaji aszúban érlelt aszalt meggyel (szeptember 9. 11.00-14.00)
Rita konyhája: Vöröslencsés, padlizsános lasagne (szeptember 9. 11.00-14.00)
Csak a Puffin: Túró Rudi krém (szeptember 9. 11.00-14.00)
Dizájnmenza: Magyaros halcurry (szeptember 9. 14.00-17.00)
Piszke: Jambalaya  (szeptember 9. 14.00-17.00)
  Á La Carte Kulinária: Guinness-es pohárkrém (szeptember 9. 14.00-17.00)

Séfek játszótere: a piac
Szeptember 7.  12.00-15.00, 15.30-16.30, 17.00-20.00

A séfek legfontosabb játszótere az otthon és a konyha mellett a piac. Itt dől el minden, hogy mi kerüljön aznap táblára, majd a tányérra. A látottak inspiráló erővel bírnak, ilyenkor lehet már fejben főzni, a friss zöldségek, az illatok, színek étel kreációkká fogalmazódnak. Péntek déltől estig rájuk tapadhatunk és ihatjuk minden szavukat, majd az emeleten velük együtt főzhetünk – egyszerűt, de jót.   Arra kértük fel a sztárséfeket (köztük Giannit, Segal Viktort és Baracskay Angélát, a TV Paprika kreatív cukrászát) és vadonatúj éttermek (Buddha-Bár Étterem, Spíler,Trafiq) séfjeit, hogy induljanak ki a piac kínálatából és tartsák szem előtt a street food műfaját. Rajtuk kívül a nU és a Gastroplis is kínál.

Résztvevők:

Sztárséfek (szeptember 7. 12.00-15.00)
Segal Viktor (étlapon: Füstöltpisztráng-saláta liofilizált málnával, tokaji borecetes gyümölcs majonézzel)
Gianni Annoni (étlapon: Halas lasagne, Gombás lasagne fekete szarvasgombás parmigiano krémmel)
Baracskay Angéla (étlapon: Rozmaringos-fehér csokoládés panna cotta sárgabarackkal és mandulamorzsával)

szeptember 7. 15.30-16.30

Új éttermek (szeptember 7. 17.00-20.00)
Buddha-Bár Étterem (étlapon: Buddha-Bar csirkesaláta)
Spíler, Litauszki Zsolt: (étlapon: Citromfüves tonhalburger avokadóval

  Trafiq (étlapon: Trafiq ice burger , Trafiq fagylalt burger , Trafiq gelato burger)

További részletek: www.diningguide.hu/foodshow2012