LGT-koncert a Balatonon

2013.07.18. 14:21
Az Index fesztiválblogja

Fűben heverős, az egykori tabáni bulik hangulatát idéző koncertet ad a Locomotiv GT az alsóörsi Európa Kempingben augusztus 18-án, a több helyszínes Nagyon Balaton fesztivál részeként.

Az egész napos eseményre augusztus 9-ig vásárolhatnak kedvezményes jegyeket az érdeklődők országszerte. A belépőjegy a strand használatát is magában foglalja, emellett az artistaképző növendékei, mutatványosok, utcazenészek és LGT DJ-k szórakoztatják a közönséget napközben, valamint lesz egy LGT-butik is, ahol relikviákat vásárolhatnak a rajongók. Érdekesség, hogy a budapesti Nyugati pályaudvarról zenevonat szállítja az utasokat az alsóörsi koncertre és vissza a fővárosba.

Az együttes nyilvános hangpróbáján délután 4 órától vehet részt a közönség, majd az esti órákban elkezdődik a háromórás koncert, amelyen elhangzanak azok a dalok, amelyeket "mindenképpen el kell játszani", valamint olyanok is, amelyek időhiány miatt kimaradtak az arénabeli koncertekből - mondta el Presser Gábor, a zenekar vezetője a Tabánban rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az 1971-ben alakult Locomotiv GT-ben Presser mellett Somló Tamás basszusgitáros-énekes, Solti János dobos és Karácsony János gitáros-énekes szerepel. A közreműködő zenészek egy kivételével ugyanazok lesznek, mint az Arénában: Kovács Péter Kovax a Queen Mary 2 óceánjáró hajóra kapott szerződést, őt Jamie Winchester gitáros helyettesíti. A többiek: Dely Domonkos ütőhangszeres, Papesch Péter basszusgitáros, Kovács Ferenc trombitás valamint Csányi István és Elek István szaxofonisták.

A vásárlók háromféle jegy közül választhatnak: az álló, fűben fekvő-ülő augusztus 9-ig 6990, utána 8500, a rajongó jegy 9990, illetve 12990, a VIP belépő pedig 17 990, illetve 19 990 forintba kerül.

A Locomotiv GT eddig 13 stúdióalbumot készített, ért el sikereket Nagy-Britanniában és Amerikában is. A csapathoz számos sláger fűződik, köztük a Zenevonat, a Neked írom a dalt, az Ilyen a boksz vagy a Ringasd el magad. Az LGT 1992-ben bizonytalan időre felfüggesztette tevékenységét, majd 1999-ben a Felvonulási téren játszott, 2002-ben és 2007-ben pedig a Hajógyári-szigeten. Közben néhány szám erejéig 2009-ben a Sziget fesztiválon a Zene a rasszizmus ellen koncerten volt LGT-blokk, 2011 decemberében Zorán Aréna-koncertjén álltak színpadon két szám erejéig, végül idén februárban következett a tripla Aréna-koncert.  • Hírek
  • Hírek