Ma kezdődik az Ördögkatlan Fesztivál

2013.07.30. 08:54
0 hozzászólás
Az Index fesztiválblogja

Ma kezdődik az Ördögkatlan Fesztivál, amely több mint háromszáz programot kínál a látogatóknak. A szombatig tartó rendezvénynek hatodik alkalommal ad otthont a dél-baranyai Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és új helyszínként Beremend. A fesztivál öt napja alatt 111 koncertre, 104 családi programra, 33 színházi előadásra, 20 filmvetítésre, 18 kiállításra, 17 workshopra és 11 irodalmi eseményre várják az érdeklődőket.

A színházi előadások között megtalálható a Pintér Béla és Társulata, a Jel Színház és a Forte Társulat produkciója, a koncertek sorát pedig a Quimby nyitja és a Kiscsillag zárja. A programok között van Mozart Requiemjének előadása: a mű a beremendi Megbékélés kápolna előtti réten nagyzenekar, négy operaénekes és egy kórus közreműködésével hangzik el.

Színészek egy csoportja Nagyharsányban rendhagyó idegenvezetésre várja a vendégeket Faluturisták elnevezéssel. A fesztiválozók amellett, hogy irodalmi beszélgetések és koncertek alkalmával négy kortárs magyar költővel is találkozhatnak, tőlük származó idézettel ellátott pólókhoz is hozzájuthatnak. Az esemény egyik díszvendége az Oscar-díjas cseh rendező, Jirí Menzel lesz, részt vesz az Ördögkatlan számos programján, esténként pedig filmjeit is vetítik.