El akarta ásni a drogot a Szigeten, lebukott

2013.08.12. 16:37
Az Index fesztiválblogja

A Sziget Fesztivál zárónapján összesen 13 embert fogtak el a rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Több lopás is történt, az egyik esetben a tettest a sértett okostelefonja buktatta le, írja a police.hu.

Sziget Fesztiválon történt elfogás

A rendezvény utolsó napján, 2013. augusztus 11-én vasárnap hajnalban három férfit fogtak el a rendőrök, akik a felállított sátrakból különböző értékeket loptak el. Nem sokkal később egy másik háromfős társaságot értek tetten a területen, akik hasonló bűncselekményt követtek el. A hat 17-26 éves elkövető által eltulajdonított értékeket az eljárás során lefoglalták a nyomozók. A lopások ügyében büntetőeljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Több sátor mellől táskákat vitt el az a 19 éves férfi, akit augusztus 12-én hajnalban fogtak el a Sziget biztonsági őrei. A férfi elismerte a lopást. Ruházat átvizsgálása során egy körözés hatálya alatt álló mobiltelefont találtak a helyszínre küldött járőrök.

Egy önkéntesként dolgozó férfi a gyanú szerint megtartott egy nála talált tárgyként leadott okostelefont. A telefon egyik funkciója bekapcsolva maradt, így a készülék bizonyos időközönként lefényképezte azt, aki kezében tartotta. Az elkészült fotókat a rendszer automatikusan továbbította a tulajdonos honlapjára. Ezzel a képpel tett feljelentést a sértett a Szigeten működő rendőrőrsön. Így ismerték fel azt a 25 éves férfit, aki ellen a nála megtalált készülék miatt jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a rendőrök.

Két gyanúsan viselkedő külföldi férfival szemben is intézkedtek a nyomozók a késő esti órákban a fesztivál területén. Az idegesnek, zavartnak tűnő férfiakat igazoltatásra szólították fel a rendőrök. Egyikük hátizsákjából egy önzáró tasak került elő, amiben kábítószergyanús növényi törmelék volt. A férfi nem tagadta, hogy kábítószerről van szó. A másik férfi hét kábítószergyanús tablettát próbált meg eldobni az igazoltatás alatt, sikertelenül. Az eldobott tabletták mellett, félig a földbe ásva további négy tablettát és öt tasak növényi törmeléket találtak és foglaltak le a rendőrök. A két külföldivel szemben kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.