Háromnapos bulihétvége a Balaton körül

2013.08.17. 16:34
Az Index fesztiválblogja

Számos fesztivál indul idén augusztus 18. és 20. között a Balatonon hagyományteremtő céllal. A Nagyon Balaton keretén belül három nap alatt tíz különböző helyszínen lesznek programok. Bemutatkozik a kis Balaton Soundnak számító B My Lake, a sztárfellépőt hozó Strand fesztivál és több másik rendezvény. Kiválogattunk tíz programot, amikre mi is elmennénk. Azt mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy szinte  mindegy is, hogy milyen programok vannak ezen a hosszú hétvégén, ha a színpad mellett ott fekszik egy hatalmas tó, az időjárás pedig  tökéletes arra, hogy fürödjünk.

Alsőörs

LGT fesztivál

A ritka alkalmak egyike, amikor az LGT nem Budapesten játszik. Augusztus 18-án Presserék három órás koncertet adnak, méghozzá a tabáni együttlét jegyében, ami a fiatalabb korosztálynak nem igazán mondd már semmit, de a mára családossá vált rajongók fűben heverészve gondolkozhatnak majd azon, megéri-e felpattanni a gyerek mellől és beállni vonatozni a többiek közé. Az egész esemény az LGT körül forog majd, négytől még a beállás is nyilvános lesz. Annyira halad a korral az együttes, hogy külön LGT DJ-k is lesznek. Reméljük, valami kőkemény droppal vezetik fel a Zenevonat trap remixét, csak hogy kicsit kapcsolódjunk egy másik ajánlatunkhoz, a B My Lake-hez.

Zamárdi – Strand fesztivál

Yonderboi

Yonderboi tavaly végijárta a szigetes fesztiválokat, idén viszont a Petőfi Rádió zenei hangulatát reprezentálni próbáló Strand fesztiválon lesz az egyetlen magyarországi fellépése. Nehéz kellemesebb programot elképzelni a Balatonon, mint a vízben hallgatni a fellépését és számok végén egy elégedett lubickolással jelezni, hogy bizony mi is élvezzük a néha eszeveszett, máskor megnyugtató partyt. És ezt most őszintén mondtuk.

Yonderboi - Were You Thinking Of Me?

Fall Out Boy

Volt egyszer egy korszak, amikor minden identitászavaros tinédzsernek Bravo magazinos Pete Wentz-poszterek díszítették a szobáját. Egy ideig kevés népszerűbb poprock előadó létezett a Fall Out Boynál, aztán végül elült a kockás pulcsis emóláz. A Fall Out Boy azonban feltámadt hamvaiból, hogy megmutassa, van élet a marketingvonaton túl is. A rajongóknak a zenekar mellett azért is érdemes ellátogatni Zamárdiba augusztus 19-én, hogy részesei legyenek annak az élménynek, amikor a legmagasabb az egy főre jutó szembe fésült hajak száma.

Veszprém

Muzsikás

A Sziget egyik főattrakciója volt az idén 40 éves Muzsikás koncertje, Veszprémben pedig ismét meg lehet bizonyosodni arról, hogy miért ők az egyik nemzetközileg legismertebb magyar zenei produkció. Ráadásul augusztus 20-án részeg hollandok és illuminált olaszok sem zavarják majd a koncertet, szóval nyugodtan lehet összeölelkezve áldozni a magyar népzene oltára előtt.

Muzsikás: Kalotaszegi hajnali csardas es szapora

Révfülöp

Boban Markovic Orkestar

Itt, a Balkán közelében különös vonzalmat érzünk a szláv fúvószenekarok iránt, Boban Markovic és társai pedig igyekeznek minden évben kielégíteni a részeg hejehujázás iránti igényt. A csapból is folyik majd a pálinka, víz helyett sör kerül minden pohárba, és mivel augusztus 20-án lesz a koncert, így ünnepi tűzijáték is dukál a produkcióhoz. Ebből is látszik, hogy nem kell David Guettának lenni ahhoz, hogy valaki méltó látványt kaphasson a Balaton partján.

Boban Markovic Orkestar - Ederlezi (Djurdjevdan)

Siófok

Man Doki Soulmates

Akkora sikere volt Mándoki László koncertjének a Művészetek Palotájában, hogy ismét fellép Magyarországon, méghozzá Siófokon. A Dschinghis Khan népszerű zenésze egy rakás közreműködővel érkezik, köztük Bobby Kimball a Totóból, de itt lesz a Mannfred Mann's Earth Bandből Chris Thompson is. Már csak azért is érdemes ellátogatni a Man Doki Soulmates augusztus 19-i koncertjére, hogy megnézhessük, milyen élőben azon kevés magyar könnyűzenei előadók egyike, akinek nyugaton is sikerült valamirevaló karriert építenie.

50 Jahre Rock I Man Doki Soulmates - A Dreamer's Not A Fool

Keszthely

Fenyő Miklós

A Balaton régió legnagyobb utcabáljára készül Keszthely augusztus 20-án, ahol a sztárvendég maga az első számú szuperjampec, Fenyő Miki lesz. Az örök rock and roll istenségnek még életében megadatott, hogy musicalt készítettek a Hungáriaból és 66 évesen is ugyanannyira aktív, mint amikor még nem voltak színek a méregdrágán előhívott fényképeken. Csak a hecc kedvéért addig is itt egy remek garázsrock feldolgozás a Hungária Három széplány című számához.

Zánka

Geszti Péter és a Gringó Sztár

Geszti Péternek különleges érzéke van a borzalmas zenekarnevekhez, de ez persze nem akadályozza meg a Nagy Csobbanás fesztiválra összegyűlt családokat, hogy fergeteges zenei élményben legyen részük. Mi sem kellemesebb egy óvodás kisgyerekkel pihengető anyukának, mint megmerítkezni Geszti Péter rímvilágában és olyan remek dalok között csobogni, mint az ország sokadik alkoholhimnusza, a Pálinka Sunrise, amit egy kiadós tüzijáték is követ majd, feledtetve a gyerekekkel az előző óra élményeit.

Gringo Sztár - Pálinka Sunrise

Balatonvilágos – B My Lake

Baauer

Wupwupwupwup wupwwup wup wup wup. Megvan ez a dal? Biztos? Pedig pár hétig kevés felkapottabb dolog létezett a Harlem Shake-nél, amit a fiatal amerikai producernek, Baauernek köszönhet az emberiség. A leginkább a trap és a bass music műfajokban ügyködő DJ most a Balaton partjára is ellátogat augusztus 20-án, hogy bebizonyíthassa, nem egyslágeres produkcióról van szó, hanem arról, hogy neki köszönhetően lecsengett a reszelős dubstep korszaka, hogy helyét a visongó trap vehesse át.

The Real Original Official Harlem Shake

KOAN Sound

Amíg a trapnek a Harlem Shake, a dubstepnek pedig Skrillex jelentette a belépőt a köztudatba, addig a glitch hop még mindig keresi azt, amivel végre elindulhat világhódító útjára. A Glitch Mob mellett a KOAN Sound szemtelenül fiatal párosának van erre a legnagyobb esélye, akiknek sikerült a funkysan seggrángató basszusmeneteivel egyre komolyabb népszerűséget szerezni. Üdítő kivételt képeznek a zajongás világában, mert előszeretettel használnak rockképleteket számaikban. Persze Skrillex kiadója már két éve leigazolta őket, de ez ne tévesszen meg senkit. Ők augusztus 19-én lépnek fel Balatonvilágoson.

KOAN Sound - Funk Blaster