Hétvégén startol a Gourmet Fesztivál

2014.05.27. 13:57
Az Index fesztiválblogja

Május 30. és június 1. között rendezik az éves Gourmet Fesztivált a Millenárison, amelyre kitelepülnek Magyarország legjobb éttermei, cukrászdái és borászatai. A Budapest Essentials fesztivállal párhuzamosan tartott - ennek köszönhetően Essentials karszalaggal féláron megtekinthető - rendezvény idei témája a rakott krumpli lesz, ezt gondolják majd újra a helyszínen tartózkodó magyar és külföldi séfek.

A burgonya tematika nem csak a rakott krumpliban jelenik meg, a helyszínen megmutatják, mi a különbség a hazai nemesítésű és az ipari burgonya között, illetve lesz Basa is, ami egy sütésre-főzesre egyaránt alkalmas krumplifajta.

Az esemény három napján, három Michelin-csillagos étterem séfje várja a vendégeket, akiket az Index ültetett először egy asztalhoz egy interjú kedvéért. De nemzetközi séfpárbaj is lesz, aminek a témája a rizs. Magyarországot a Bock bisztró főnöke, Biró Lajos és Segal Viktor mesterszakács képviseli, az ellenfél pedig Alain Caron, a világjáró szakács és tanácsadó, a holland MasterChef zsűritagja, illetve Jaques Pourcel, a Montpellier-i Michelin-csillagos Jardin des Sens tulajdonos séfje lesz.