Pénteken beindul a partygépezet a fővárosban

179794786
2014.05.30. 18:35 Módosítva: 2014.05.30. 18:35
Az Index fesztiválblogja

Az első naphoz képest majdnem kétszer annyi koncerttel és bulival várja a látogatókat pénteken a Budapest Essentials fesztivál, ezért mindenképpen segítenünk kell a szelektálásban azoknak, akik képtelenek eligazodni a programjánlatban.

WhoMadeWho, Hangmás @ Akvárium

A kultikus dán zenekar koncertje az egész fesztivál egyik legizgalmasabb programja, hiszen a WhoMadeWho nem csak Dániában, hanem a nemzetközi popzenében is kuriózumnak számít az electroclash-t szintipoppal és posztpunkkal keverő zenéjével. Előttük pedig Budapest egyik legjobb koncertzenekara, a Hangmás lép fel.

Jazzanova @ Holdudvar

A német zenészkollektívának köszönhető sokak szerint, hogy a kávéházi dzsessz kiszabadult a beltéri dohányfüstből. Nu-jazz, acid jazz, és még számos műfaji megnevezéssel szokás illetni őket, mivel inkább az elektronika irányából közelítik meg a dzsesszt, nem pedig a virtuóz improvázálás oldaláról.

The Alexanders (Yuksek, Alex Metric) @ Ötkert

Támad a 2000-es évek vége, hiszen Alex Metric és Yuksek is fontos láncszeme volt az egykori french electro hullámnak, ami vitán felül a legdögösebb zenei trend volt a 21. században, mielőtt a visítós dubstep és a tahó electrohouse teljesen szétbarmolta volna. A két producer közösen lép fel, The Alexanders néven, és garantáltan nagyon szexi, nagyon french touch lesz minden szám a szettjükben. Előttük Brandon, TMX és Kovary hangol.

  

Farbwechsel Live Sessions #3: Alley Catss & S Olbricht Album Lauch @ Kontra Klub

Akit tudni akarja mi az az analóg elektronika, és miért kezdi el külföld is felfedezni a magyar színteret, annak feltétlenül el kell mennie a Kontra Klubba. Mély, zajos, eklektikus elektronika sok jammeléssel, és bólogatással. Ha valaki esetleg mégis inkább otthon maradna, az sem marad le, mivel az egész bulit követni lehet ustreamen.

Paint the City  - Tűzfal és street art túra @ Design Terminál

Szabó-Lencz Péter a Budapest Avantgarde blog szerzőjének programját akár egy különleges tárlatnak is lehetne nevezni, mivel az érdkelődőket megmutatja Budapestnek azon pontjait, ahol a legjobb street art alkotásokat lehet találni.

Karinthy Finisszázs @ Petőfi Irodalmi Múzeum

Dragomán György, Egressy Zoltán, Grecsó Krisztián, Háy János, Kemény István, Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál fogalmazza át Karinthy Frigyes kultikus Tanár úr kéremjének fejezeteit a Karinthy-kiállítás lezárásaként.

Gourmet Fesztivál @ Millenáris

Budapest egyik legnagyszabásúbb kulináris fesztiválját idén is megtartják nemzetközi séfversennyel, rakott krumplis tematikával, és sok mással, amiről nemrég mi is írtunk.

14-untitled-130601-IMG 8697

Stereo Akt: Felülről az ibolyát @ Trafó

"A Felülről az ibolyát egy kevert műfajú előadás, amelyben a résztvevők teremtéssel, elmúlással, lakossági kalandokkal, és bizonytalan küldetéstudattal szembesülnek – úgy, ahogy a vágyálmainkban szeretnénk látni. És úgy is, ahogy még álmunkban sem szeretnénk" - írják a színdarabról a Trafó honlapján, ami csütörtökön és pénteken is látogatható lesz. A műsorban központi szerepet kap a bakancslista és egy dinamikus videó-installáció is.

Start Up Open-Office @ Ustream, Brickflow

A magyar start up vállalkozások Magyarország apró sikertörténetei, és most az érdeklődők azt is megtudhatják hol, kik, és milyen körülmények között dolgoznak a nemzetközileg is meghatározó applikációk és vállalkozások.