Aki szombaton nem táncol, az nem is ember

2014.05.31. 09:40
Az Index fesztiválblogja

Szombatra pörögnek csak fel igazán az események a Budapest Essentialsön, nem lesz olyan szeglete Budapestnek, ahol ne akarna úton-útfélen megtáncoltatni az arrajárókat. Adunk pár tippet ahhoz, hogy hol érdemes ma csörögni egyet. Vagy kettőt. Vagy többet.

CityMatiné @ Palatinus Strand

Az egyik legkülönlegesebb bulisorozatot most a Palatinus Strandon tartják, ahol reggel 10-től kezdődik az evészet, ivászat, táncászat, izé, táncolás. Fellép DJ Sobek, Captain Knuckles, Monolit, a külföldi vendég pedig Sebo K Németországból. Valami ilyesmire lehet számítan.

Kicks R Good @ Akvárium

Itthon is egyre nagyobb bázisa van a sneakerfetisisztáknak, vagyis akik mániákusan gyűjtik a legújabb surranókat. Az Akváriumban most ők gyűlnek össze, hogy megmutassák többszáz párból álló gyűjteményüket, lesz vásár, karbantartási és személyre szabási tippek, hamisítványok felismeréséhez útmutató, cipőszínezési verseny, és egyedi darabok kiállítása. És nagyon sok cipő.

Gorillaz Sound System, Saverne @ Vásárcsarnok

Damon Albarn nélkül, de a Gorillaz licensszel érkezik Magyarországra a Gorillaz sound system felállása, ami a fiktív zenekar látványvilágával, és az eredeti dalok táncolásra átdolgozott változatával lép fel, meg olyanokkal is, amiknek semmi köze az eredeti produkcióhoz. Előttük az elektronikus tánczenét élőben prezentáló magyar Saverne zenél.

2manydjs @ Akvárium

Amikor mindenféle Steve Aokik meg David Guetták lépnek fel 2-300 ezer euróért főműsorídőben előre mixelt (voltaképpen ez a DJ-k playbackje) szettel, akkor a 2manydjs jelenléte friss hegyi levegő az elektronikus zene Pekingjében. A Soulwaxot is megalapító belga testvérpár még a régi iskolás stílust képviseli, amikor a DJ-k tényleg próbáltak kreatívan szórakoztatni. Például Slayerrel a Balaton Soundon, vagy AC/DC-vel a Szigeten. Mindkettő eset megtörtént a 2manydjsszel.

  

George Ezra @ HelloBaby

478476473
Fotó: Vincenzo Lombardo

Az új brit énekes-dalszerző generáció egyik legtehetségesebb figurája, aki bátran merít a folkból, bluesból és a country hagyományaiból. Ráadásul úgy jön Budapestre, hogy a karrierjének eddigi legnagyobb slágerét is Magyarország fővárosáról írta úgy, hogy korábban még soha sem járt nálunk.

Holalo DJ-szett, Crimson, Vikipop @ Tesla

Pénteken megnyílt a Belváros új buliközpontja, a Tesla, ami ugyan teljes egészében csak ősszel nyílik meg, addig azonban az udvar pont alkalmas arra, hogy bekerüljön a bulinegyed vérkeringésébe. A helyet a Holalo DJ-szettje, Crimson és Vikipop avatja fel.

Shit Robot, Soundbank, Route 8, Christian Cardwell, Rony Breaker @ Kiosk

Ennyire béna névvel csak valami klassz dolgot lehet csinálni, nem? Már pedig kevés klasszabb dolog létezik most Shit Robotnál, aki megtalálta az acid, a new wave és disco mértani közepét, hogy aztán a kultikus DFA kiadóhoz, és az érdeklődés középpontjába kerüljön. Bemelegítéshez pedig a nem éppen szokványos szetteket játszó Soundbank, Route 8, Christian Cardwell, illetve Rony Breaker tökéletes lesz.

BalconyTV @ Design Terminál

Csütörtöktől szombatig a VIP-vendégek és a sajtó számára megtekinthető a Magyarországon is elindult BalconyTV forgatása. Szombaton például Halott Pénz zenél a Design Terminál teraszán, hogy aztán a végeredmény felkerüljön a Youtube-ra, egy rakás remek produkció közé.