Vihar utáni rend

2014.06.01. 15:50
Az Index fesztiválblogja

Elérkezett az utolsó napjához a Budapest Essentials, és vasárnap révén a bulizás helyét átveszi a valamivel nyugodtabb kikapcsolódás. Tetőmozi, kirakodóvásár, és színház az utolsó programajánlónkban.

Random Trip, Stamina MC @ Instant

Nem először jön Magyarországra Stamina MC, aki Shy FX-től DJ Markyig már számos DJ-vel lépett fel nálunk, ma este a Random Trip improvizatív, állandóan változó tagokból álló csapattal zenél az Instantban. Staminát egyébként a legnagyobb veteránok között szokás emlegetni, ha drum and bass MC-kről van szó, a Barcelona vagy az LK című számokat pedig mindenki ismeri, aki a 2000-es években volt törtütemű bulin.

  

Beyond Budapest @ Design Terminál

Fejtörőkkel, játékokkal és közös feladatokkal egybekötött séta a Belvárosban, aminek keretében az ötödik kerület rejtett helyeit lehet felfedezni, és a környék történelmét, illetve művészetét.

WAMP @ Erzsébet tér

Hetedik alkalommal tartják meg a WAMP-ot, a kortárs design expót, ahol közel hetven képző-, iparművész és designer állítja ki a saját készítésői kiegészítőit, lakberendezési tárgyait és ruháit.

Gouba @ Gozsdu Bazár

Kézművések, antikváriusok és iparművészek egyedi munkái, régiségei és műtárgyai között lehet válogatni a Gozsdu Udvarban. Az antik képektől a furcsa ruhákon át egészen ritka darabokat le levadászni a kirakodóvásáron, miközben a fiatal dzsesszenészek játszanak a háttérben, a gyerekek pedig nekik kitalált programokon vehetnek részt.

LavaLava Open Air Special @ Corvintető

Már délután kezdődik a buli a Corvintetőn, méghozzá a klub tetején, szabadtéren. A LavaLava DJ-kollektíva estjén a Tolo, Falcao, Funki Ridm és Tom Select mellett fellép a német And.ID, aki egy különleges, háromórás szettel készül.

Grundszínház @ Ötkert

Különleges improvizatív előadás, amelynek szerves részét képezi a közönség. A nézők húzzák ki, melyik színész kivel játssza el az adott szituációt, amit aztán a két rendező egyike befolyásol. Végül a közönség dönt arról, hogy ki maradjon bent a játékban.

Szimpla piac @ Szimpla kert

Immáron rendszeressé vált, hogy őstermelői piacot tartanak a Kazinczy utcában. Ötven őstermelő árus várja a látogatókat, lesznek gyerekprogramok, kikiáltások, szakmai beszélgetések, és persze igazi zöldség-, gyümölcs és ételkülönlegesséek, mint a medvehagymás méz, rózsaszörp vagy vörösborban érlelt sajt.

Budapest Rooftop Cinema @ Gozsdu Sky Terasz

A kifejezetten exkluzív, különleges helyszíneken megtartott Budapest Rooftop Cinema a frisse megnyitott Gozsdu Sky Teraszon tartja a következő vetítését. Most a kultikus Berlin Calling című német filmet vetítik, eredeti 35 mm-es kópiáról, eredeti nyelvvel, magyar felirattal. Ez az a film egyébként, aminek (is) köszönhetően Paul Kalkbrenner az utóbbi évek állandó fellépője a legtöbb magyar fesztiválon.