Figyelem, Sopron tele lesz robotokkal!

2014.06.13. 15:16
0 hozzászólás

A VOLT fesztivált idén el fogják lepni a gépemberek. A látogatók zöld szatyrot is kapnak, hogy abba gyűjtsék a szemetüket a volt vasfüggöny tövéből.

A fellépőket már régen bejelentették, egy ideje lehet tudni, hogy jön az Arctic Monkeys, a Foals, az MGMT, az Afghan Whigs, a Thirty Seconds To Mars, a Strypes és a Woodkid, ha máshonnan nem, hát a szanaszét plakátozott városokból, de a pénteki sajtótájékoztatón jelentettek még be pár finomságot az idei, 22. VOLT Fesztiválról.

A fesztiválozók kipróbálhatják a Teqball nevű vadonatúj sportágat, amiről a VOLT sajtóanyaga sajnálatos módon nem mesél semmit, úgyhogy muszáj volt utánanézni, hogy ez igazából a ping-pong és a tengó keveréke egy homorú asztal körül, itt például a Vasember 3. rendezője mesél arról, hogy szerinte ez a gyerekek fitten tartásának jövője. A fesztiválozók még nézhetik a futball világbajnokság nyolcad- és negyeddöntőit, sziesztaképpen e-könyveket olvashatnak, kortárs írókkal, költőkkel diskurálhatnak az irodalmi sátorban, vagy épp a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz sátrában beszélhetik át a zene izgalmas kérdéseit.

A 22. VOLT Fesztivált a Nagy-Szín-Pad verseny első 5 helyezettje, a Mary PopKids, az Ivan & the Parazol, Szabó Balázs Bandája, Deniz és a Cloud9+ koncertje nyitja meg július 1-jén, aztán a fődíj értelmében a tehetségmutató verseny győztese, a Mary PopKids lép fel asárnap este az Arctic Monkeys és a The Strypes előtt.

Idén fő dizájnelem lesz a nagyszínpadot közrefogó két monumentális robotfigura, és a bejáratnál található 16 méter magas robot fogadja a vendégeket, emellett lesz robotjelmez szépségverseny és a helyszínen is lehet majd robotokat alkotni kartondobozokból.

A környezetvédelem is fontos a fesztiválnak: lesz szelektív hulladékgyűjtés és visszaváltható poharak lesznek, sőt, a fesztiválozók Green Festival Bag-be, azaz tulajdonképpen egy zöld szatyorba gyűjthetik majd a saját szemetüket.

A páneurópai piknik 25. évfordulója alkalmából felépítenek egy korabeli, 14 méter magas határőrtornyot is, itt rendhagyó piknik lesz majd szombaton, hiszen a fesztivál helyszínéül szolgáló kempingtől alig néhány száz méterre húzódott a vasfüggöny.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!