Állatként is viselkedhetünk ember módjára

DSC 0198
2014.07.15. 10:39
Az Index fesztiválblogja

A zenei fesztiválok nem éppen a tisztességes viselkedés és a kulturált szórakozás össznépi Story-gálái, de ha betartjuk az íratlan szabályokat, akkor nem kell attól tartani, hogy orrba ver egy kevésbé YOLO fesztiválozó a kedvenc együttesünk koncertjén. Összeszedtük azokat a viselkedésformákat, amikkel kiszúrhat embertársaival, és azt is, hogyan kerülheti el. 

Zászlók

Egyes nációk tagjai ragaszkodnak nemzetük zászlajának lobogtatásához, ezzel az égvilágon semmi baj nincs. Azzal már inkább, ha a zászlót nem húzza fel valami jó hosszú rúdra, hanem egész egyszerűen csak kifeszíti maga elé, mint a kivégzésére váró szabadságharcos. A mögötte állók semmit se látnak, az alatta állók dettó, sőt, megkockáztatom, hogy maguk a zászlót kifeszítők sem látnak semmit. Akkor meg mi értelme?

helyette: tessék felhúzni valamire, vagy felkötni a nyakunkba

zaszlo.gif

Dobálás

A legnagyobb surmóság, amivel mindenki találkozott már fesztiválokon. Sört bedobni az emberek közé ne csak pazarlás, hanem egész egyszerűen akkora bunkóság, amire nincs értelmes magyarázat. Dobja a földre, rakja zsebre, öntse a fejére, de ne dobálja már be a söröskorsóját, pláne ne dobozos sört. A zenészeknek meg pláne ne dobáljanak fel semmit, mert még képesek otthagyni az egész bulit, ami senkinek sem jó. 

helyette:  dobáljon csókokat

Coachella-crowd.gif

Tolakodás

Fölösleges azon idegeskedni, hogy mások miért tolakodnak, és egyébként is, majd pont mi magyarok akadunk ki ezen, akik a postán is a Tour de France-ra képzeljük magunkat. Az viszont a tahóság csúcsa, amikor a tolakodást felváltja az emberek szabályos felszántása. Lehet illedelmesen, aprólékosan is előretolakodni, semmi szükség mások fellökésére. Arra pedig pláne, hogy alig egy-két sorral álljunk be azok elé, akiket az előbb még letapostunk, majd vadul elkezdjünk pofázni a harmadik számtól. 

helyette: „bocsi, bocsi, ne haragudj” ismételgetése, miközben a megfelelően szellős utat keressük a célig

dulakodik.gif

Indokolatlan tárgyak

A szponzorok mindenre fesztiválra valami felfújható baromsággal készülnek, amit a mókás fiatalok magukkal visznek a koncertekre, hiszen nincs viccesebb, mint felfújható gitárral meg kalapáccsal bulizni. Hát, rohadtul nem, mert kitakarod vele a színpadot. A kezeket egy koncerten jobb dolgokra is lehet használni, mint például a tapsolás, metálvillázás és a kedvesed tapizása.

helyette: lengesse a fölsőjét, hátha ezzel kellemes perceket szerez a körülötte állóknak

tumblr n392rf0XpZ1rmceiho1 400.gif

Dohányzás

Mivel nem lehet beltérben bagózni, a fesztiválokon végre minden dohányos kiélheti magát, azonban csak óvatosan. Tessék az égő cigit magasan tartani, vagy pont, hogy alacsonyan, a test mellett, így a szűkös helyen biztosan nem égetünk ki senkit. A csikket pedig szigorúan eltapossuk, nem pedig a tömegbe pöcköljük.

helyette: fújjon inkább buborékokat

cigi 2.gif

Magas emberek

Óriási félreértés, hogy magas embereknek hátul a helyük. Ez olyan, mintha a kövéreket nem engednénk gyorsétteremben enni, az alacsonyaknak nem adnánk be fejre fociban, a szőke hajúak pedig nem hallgathatnának black metalt. Mindenkit megillet, hogy oda áll, ahová akar, és onnan élvezi a koncertet, ahol leginkább megfelelőnek érzi. Több tiszteletet a magasaknak!

helyette: bármilyen ijesztőnek is tűnhet, a magas ember nem eszik kislányokat, és érti a nyelvünket, ha szépen megkéri, hogy cseréljenek helyet, mert nem lát, bizonyára örömmel megteszi

festival.gif

Nyakba ülés

A lehetőség, hogy pár percre igazán szép rálátást kapjanak a koncertre. Nincs ezzel semmi baj, kivéve ha 10 számon át kívánkozik az illető két és fél méter magasra megnőni, vagy ha mellette álló barátnői is csatlakoznak hozzá. Az már egy kisebb sorfal, a mögöttük állók ráadásul a koncert helyett az emberi testnek csak azon részeit látják, amik ritkán okoznak optikai örömöket.

helyette: nyugodtan üljön csak mások nyakába, akár nyomjon egy szelfit is, de a szám végén hagyja a mögötte állókat is szórakozni

nyakba 1.gif