Mindenki biztonságban lesz a Szigeten

2014.08.08. 16:14
Az Index fesztiválblogja
A segítők hamar megtalálnak, a rendőrök már több nyelven tudnak.

Irtó naprakész nyomkövető rendszerrel fognak majd önkéntesen járőrözni a nap 24 órájában a Szigeten, a feladatuk az lesz, hogy minden bajt megelőzzenek és figyeljenek a fesztiválozókra.

Mondjuk ettől egy kicsit úgy hangoznak, mintha Gálvölgyi János a Csinibabából sétálna egy bőrtáskával a fesztiválon, de nem egészen erről van szó, hanem egy önkéntes szervezet segítői fognak úgy köröket járni, hogy közben egy IneTrack nevű nyomkövető rendszer fogja irányítani őket, ami valójában azt jelenti, hogy a központban pontosan lehet látni, hogy hol vannak az önkéntesek, így ha bármi gond van, azonnal meg lehet találni a legközelebbi szakembert és odarendelni a helyszínre. Az IneTracket már tesztelték idén a Volton és a Soundon is, a sajtószöveg szerint a Balaton Sound utolsó hajnalán történt vonatbalesetben is nagy segítség volt.

A rendőrség közleményéből pedig azt tudtuk meg, hogy civil ruhás nyomozókkal és kihelyezett rendőrörssel lesz jelen a Szigeten a BRFK, ráadásul idén angol és francia nyelveken tudó rendőröket is bevetnek. Akárcsak eddig, a BRFK az elmúlt évekhez hasonlóan idén is különösen oda fog figyelni arra, hogy azonnal lekapcsoljon legalább 20 dílert az Afrika faluban megszüntesse a bejáratnál kialakuló forgalmi dugókat és hogy felhívja a figyelmet az esetleges bűncselekmények veszélyére. De természetesen a legfőbb cél a biztonságos és önfeledt szórakozás garantálása.

A Sziget Örs a hajókikötő közelében lesz, ahol 24 órás szolgálatot lát el a rendőrség. A BRFK ismételten felhívja mindenkinek a figyelmét, hogy a Duna teljes szakaszán tilos fürdeni és hogy Magyarországon minden kábítószer birtoklása törvénybe ütközik. Ez utóbbira egyébként főleg a külföldi vendégeket figyelmeztetik.