Ha fél az időjárástól, nézze otthonról a Szigetet

2014.08.11. 16:45
Az Index fesztiválblogja

Idén is lehet követni a Sziget koncertjeit online: az Ustream közvetíti ugyanis a zenei programot -ingyen. Már ma is lehet nézni a Blink-182 koncertjét, sőt kedden a Queens of the Stone Age-et is, majd az Imagine Dragons, a Placebo, Lilly Allen, a Madness és a Jagwar Ma is ott van a programok között. A közvetítés délután négytől este 11-ig tart, másnap reggel 6 és délután egy között mennek az ismétlések. megismétlik az adást. 

Az élő közvetítés azért is lehet praktikus, mert elég változékony lesz az idő Budapesten. Hétfőtől vasárnapig felhős lesz az ég, a hét első három napján 29-32 fok között ingadozik nappal a hőmérséklet, aztán csütörtöktől folyamatosan csökken, vasárnap 24 fok is lehet. Az Időkép és a Köpönyeg előrejelzései alapján érdemes úgy készülni, hogy bármikor lecsaphat a zápor és zivatar, hétvégén azonban valamivel kisebb erre az esély. A biztonság kedvéért érdemes alapból gumicsizmában vagy strapabíró cipőben érkezni, és berakni egy táskába egy esőkabátot.

Fontos információ minden sorbanállónak, hogy a H-hídon is be lehet menni a fesztivál területére taxival vagy biciklivel, ott is van konténer, ahol fel lehet venni a jegyeket.