Ez nem az igazi, ez csak egy másolat!

2014.08.16. 10:37
Az Index fesztiválblogja
Mindenki lenézi az emlékzenekarokat, de vajon meg lehet különböztetni őket az igaziaktól? Tesztelje magát a kvízünkkel!

A legjobb dolog abban, hogy egy ilyen együttes tagja vagy, az az, hogy már megvannak a rajongóid

- ezt egy Guns N' Roses-emlékzenekar frontembere mondja Chuck Klosterman amerikai újságíró 2002-es cikkében, amiben érzékletesen körbejárja azt, hogy egyáltalán miért vetemedik arra, hogy olyan zenekart alapítson, amiben nemcsak a saját számait nem játszhatja, de még úgy is kell kinéznie, mint egy másik ember. Klosterman szerint az emlékzenekarok a képzeletbeli popzenei respektlista legalján állnak, mondjuk nem tudom, hogy mi a véleménye a keresztény rockzenekarokról, de tény, hogy az emberek nagy része csak a fejét vakarja attól, ha meglátja egy zenekar neve után azt, hogy ”tribute”.

A Szigetet viszont egyáltalán nem érdekli, hogy mit gondolnak megmondóemberek az ilyen zenekarokról, és idén először elindították a multiszponzoros YouTube Presents: Budapest Park Tribute Színpadot, ahol csak és kizárólag emlékzenekarok lépnek fel. Én fájóan hiányolom a pár évvel ezelőtt hatalmas tömegeket vonzó buddhista zenekart, akik ismert metált és punkot is úgy játszottak, hogy csak a „hare krisna” volt az egyetlen szöveg benne, de hát istenem, nem lehet mindig mindenki boldog.

Na de itt nem is az a kérdés, hogy ki hogy érzi magát, hanem hogy képes-e egy emlékzenekar annyira hiteles lenni, hogy összekeverje vele az ember az igazi élményt? Az alábbi kvízből kiderülhet! 

Nyolc számot választottunk ki, amit vagy egy ismert zenekar, vagy annak a tribute-változata énekelt koncerten, a döntés pedig az ön kezében van: meg tudja különböztetni az igazi Jim Morrisont a magyar epigonjától? Megtéveszti vajon egy Linkin Park-szám felismerése közben a Piknik Park? Játsszon és derítse ki, de vigyázzon, elrejtettünk a kvízben eredeti előadokat is!

Vajon van olyan magyar emlékzenekar, amit meg lehet különböztetni az eredetitől? Játsszon és kiderül!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »