155-en kerültek kórházba a Szigetről

2014.08.18. 19:02
Az Index fesztiválblogja

A Sziget Fesztivál ideje alatt 155 beteget láttak el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrumában, írja az MTI. Még az utolsó estét követő reggelen is voltak szigetlakók, akik a centrumban búcsúztatták a bulizással töltött hetet. A betegek több mint 90 százalékát a kórházi ellátás és néhány órás megfigyelés után elengedték, de volt néhány súlyosabb eset is, mint például méhen kívüli terhesség, műtétet igénylő törések, tályogok, alkohol- és drogtúladagolás.

A legfiatalabb ellátott fesztiválozó 1998-ban, míg a legidősebb 1972-ben született. A 155 beteg között csak 39 volt magyar, a hollandok közül 40-en kerültek a kórházba, a legtávolabbi beteg Új-Zélandról érkezett.

Azoknak akiket elláttak, sokszor nem volt biztosításuk, vagy nem volt náluk a biztosítást igazoló kártya. Ebben az esetben a kórház kizárólag az életmentő ellátásokra lenne jogosult, de mint írják, "természetesen emberiességi megfontolásokból" mind a 155 beteget ellátták. Kiemelték, hogy ezt annak ellenére megtették, hogy az előző években az ilyen betegek ellátásának költségét a mai napig nem kapták meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport