Egészség.hu

És Ön leszokott már, kedves velünk szenvedő olvasó?

2015.01.30. 13:07

Amikor eldőlt, hogy leszokik az Index, Önök közül is sokan kedvet kaptak a nemdohányzáshoz és ezt meg is írták nekünk. "Holnaptól veletek tartok! Most berúgok és elszívom a maradék cigim."  "Én is többször próbáltam már leszokni, de a kifogás, hogy most éppen miért nem fogok, előbb vagy utóbb mindig megtalált. Viszont mindig egyedül próbáltam, most azonban végre közösségi élmény lesz (lehet) belőle. Szóval csatlakozom én is, no dohányzás mától!"  "Baromi rossz azt hallani a kislányomtól, mikor "szökök" ki az udvarra, hogy "Apa, rosszalkodni mész?". Baromira ég ilyenkor a pofám. Szóval veletek tartok." 

Két hónap telt el azóta, hogy elkezdtük összeszedni a bátor kollégákat és elindult a blog. Kértük kedves dohányzó és nemdohányzó olvasóinkat, hogy írjanak nekünk, biztassanak minket, dicsekedjenek a saját sikereikkel, hiszen ilyen nehéz percekben minden motiváció jól jöhet. Mutatunk néhány kedvencet.

Aki elutazott a cigipénzből:

"Sziasztok! 15 év ( napi fél -1doboz) után, gyerekvállalás miatt 6-7 évre simán leszoktam. Utána 10évig újra rászoktam. Végleg biorezonanciával, rákészülve.

  1. Számoltam az el nem szívott cigiket,
  2. az utolsó bontott dobozt kitettem a konyhapultra, hogy reggel lássam a kávé mellett, az el nem szívott cigiket. 
  3. Minden reggel az előző napi cigipénzt a mellette lévő nagy befőttesüvegbe gyüjtöttem. Kb 1 év múlva Velencébe utaztam a családdal a pénzből. Megérte!
  4. Kihívásnak tudtam tekinteni, megcsináltam.

Drukkolok! Pont nektek ne sikerülne?"

Aki a vízre esküszik:

"Imádtam cigizni, minden percet szerettem, egyetemről meg később sincsen olyan sok fotó rólam ahol ne cigiztem volna! Másfél éve leszoktam! Egy a titok! Nem röhögni, de a viz! Napi 3-4 litert kell meginni két hétig!!!!! Ennyi! Kimegy a nikotin, átmossa a szervezetet es viszont látásra cigi!! Szar lesz, borzasztó, meg állandóan mosdóba fogtok járni, de ha en leszoktam, akkor bárki! 18éves koromtól 16 éven keresztül napi minimum egy doboz! A cigi kibadszott jo, de nem cigizni millioszor jobb!!!!! Jah, es nem látsz dohányzó oregembert! Igyatok a vizet csak ez segít!!!!! Sok sikert!"

És aki egy rossz diagnózis miatt azt hitte, meghal, ezért leszokott:

"Fájt a bal lábam. Nagyon. Annyira, hogy elmentem vele a háziorvoshoz. Megvizsgált, és annyit mondott, hogy mélyvénás trombózis, azonnal vizsgáltassam ki, adott beutalót. Nem vettem komolyan, kb azt se tudtam amúgy, hogy mi az. Okosteló elő, google. Az első két találat temetkezési vállalkozóé... Fizetett hirdetés volt, de akkor is. A többi találat azt taglalta, hogy gyakorlatilag bármikor kampó, ha egy vérrög a trombozísból elindul vándorútra a szervezetemben. Tüdőembólia, stroke, meg ilyen fincsiségek, bármikor, bárhol A cigit írják fő okozójának, úgyhogy ott elnyomtam azt a cigit. Másnap kivizsgáltak, és csak egyszerű vénagyulladás volt. Akkor már úgy voltam, ha 12 órája nem gyújtottam rá, akkor már minek. Mindezt 15 év dohányzás után, és minimum napi egy doboz..."

És Ön hol tart? 

Eltelt két hónap, mi már vallottunk, most Ön jön! Ha megpróbálta, de nem ment, ha megpróbálta de kitart, írjon nekünk a tema@mail.index.hu címre!