Magyar Memo, 2010. szeptember 22.

2010.09.22. 06:43
Megjelent a tegnapi Index! Legyen ön is ólomszedő, gyártson magának újságot!

Az Indexen egy nap alatt nem ritkán száz vagy még több cikk és hír jelenik meg. Tülekednek, hemzsegnek, egymást taszigálják le a címlapról. Ehhez jönnek még a blogok, mellékletek és partneroldalak - az Index végigolvasása egész embert kívánna. Van is ilyen ember, ő a sajtófigyelő, de igazából ők is inkább szoftverekre támaszkodnak.

A Magyar Memo azoknak az olvasóknak készül - mától néhány hétig, próbaüzemmódban -, akik nem engedhetik meg maguknak a folyamatos hírzabálást, meg a címlap frissítgetését félóránként, viszont mégis szeretnék nagyjából tudni, mi történt. Tulajdonképpen annyi a célja, hogy az előző nap termését letisztázzuk, még egyszer átolvassuk, és a legfontosabb tíz-húsz hírt bokrétába kössük. Need to know alapon, szerkesztve, alaposan meghúzva, elgépeléseket kijavítva.

A Memo PDF formátumban jelenik meg. Így könnyen kinyomtatható az a két - sűrű időkben három - oldal tömény információ, amiről nem árt tudni, a papírt pedig aztán el lehet vinni kávézni, buszra, vécére. Ugyanakkor ma már a PDF-et könnyűszerrel kezelik a böngészők is.

A kiadvány természetesen képlékeny, folyamatosan alakul, amihez minden észrevételt szívesen látunk.

Most pedig íme az első szám:

Magyar Memo, 2010 szeptember 22.

Magyar Memo 0922