új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  •  

    The world is watching...its my birthday..so wish KING a Happy Birthday! #CapricornSeason

    Une photo publiée par R. Kelly (@rkelly) le

    Robert Sylvester Kelly az általános R&B-történelem egyik atyaúristene, zseniális és nagyon vicces dalszerző, írt számot a Space Jamnek, dolgozott Michael Jacksonnal, csak éppen sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a kilencvenes évek végén annak ellenére nem ítélte el a bíróság, hogy birtokában volt egy felvétel, amin Kelly egy fiatalkorú lánnyal hentereg. Kelly azóta is adja ki a jobb-rosszabb albumokat (jobb: Love Letter, rosszabb: Black Panties), de minden zsenialitása ellenére egy pillanatra sem szabad elfelejteni, hogy R. Kelly pedofil. Ma lett 48 éves.

  • Nagyjából ezzel a mentalitással megy neki az észak-koreai futball-válogatott a pénteken kezdődő Ázsia Kupának, sokkal fontosabb, hogy az országukat megfelelően képviseljék, különben. 

    A futball élvezete tabu számunkra. Hallottam, hogy a japán futballistáknak azt mondták, csak élvezzék a játékot, de én ezt egyszerűen nem bírom megérteni. A futballkedvelők persze élvezhetik, de a hazájukat képviselő játékosoknak már más szempontokat kell figyelembe venniük

    - ezt Li Kang-Hong, a válogatott kommunikációjáért felelős ember nyilatkozta. Márpedig célok vannak bőven, a négybe szeretnének kerülni, a csoportban előbb Kínán, Üzbegisztánon és Szaúd-Arábián kell átverekedniük magukat.  

    Már csak arra vagyunk kíváncsiak, mi lesz, ha gólt lőnek. 

  • homemade subway-nek. Azaz otthon készített Subwaynek. Itt van egy egész válogatás belőlük.

  • A képen L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára látható, amint 2007 március 14-án József Attila-díjat vesz át Hiller István, akkori oktatási és kulturális minisztertől. L. Simon akkor még nem volt pártfunkcionárius, hanem írói munkássága miatt kapta az elismerést. Ezzel a képpel egyébként semmit sem akarunk mondani, csak annyit, hogy változnak az idők. 

  • Előrendelhető csak itt, csak most, csak önöknek!

    belfie3.png

    A seggszelfi (belfie, bottom selfie) kifejezést állítólag maga az internet seggkirálynője, Kim Kardashian találta ki és vezette be a köztudatba, nem meglepő módon egy olyan gagyi telefonos önarcképről van szó, amin a törzsönket alaposan kicsavarva úgy állunk, hogy a hátsó felünk is szerepeljen a kompozícióban. Ez amellett, hogy hülyeség, állítólag nem egyszerű mutatvány anatómiailag, ha az ember nem gyakorló tornász vagy jógamester, pláne úgy, hogy a szelfi általános definíciója szerint ilyenkor is kötelező az arcon a duckface, vagy legalábbis a legcsábosabb arckifejezés megtartása.

    De senki ne aggódjon, vége a húzódásoknak, a derékfájásnak, és a szelfi-okozta lumbágónak, itt a Belfie Stick, a seggszelfirúd! Bluetooth-on át kapja a telefon a rúd végén levő gombtól a jelet, hogy mikor kéne exponálni, és ennyi, többet nem is tud, de ez is megéri azt a rongyos 80 dollárt, a hülyének is.

  • Delfint etet a Moreton szigeten, Brisbane közelében.

  • Igen, valakinek sikerült összekötni a Városfejlesztési osztályt és a Jurassic Parkot, mert mindkettőben (utóbbi esetében az idén megjelenő Jurassic Worldben) Chris Pratt szerepel. Némi súlykülönbséggel.

  • Kb. 15 perce álltunk Rákosrendezőn, mire volt tájékoztatás, hogy mindjárt indulunk tovább.

    Közben kiderült, mi történt. Az MTI szerint Dunakeszi és Göd között leszakadt a felsővezeték, a vonatok emiatt csak az egyik vágányon, váltakozó irányban közlekedhetnek. A használatban lévő vágányon rossz a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, ez szintén lassítja a forgalmat. 30-45 perces késések lehetnek, írja a Mávinform.

  • Hej, hol vannak a régi jó zenék? Amikor még egy számnak volt eleje, meg vége, dallama, és a közönség normálisan táncolt, és nem csak bambult, mint a hülyék! Amikor még nem csináltak sztárokat kis hülye szépfiúkból, és egy jó kis dallal pompásan lehetett csajozni?

    Talán már csak idősebb olvasóink emlékeznek rá, de azért bő 250 évvel ezelőtt sokkal jobb volt minden!!!

    De hova menjen az ember, ha tényleg jó, régi zenét akar hallgatni? Hát a 

    Régizene Fesztiválra!

    Most dobta ki a Müpa a Facséra, hogy január 21. és 25. között rendeznek egy ilyet. Részletes programot egyelőre nem találok hozzá a honlapjukon sem, bár ha rákeresünk a régizenére, akkor kijön pár találat.

    Az eventnél van egy jó kis leírás a fellépőkről, azt mindenképp érdemes elolvasni az arra fogékonyaknak, mert olyan szép részek vannak benne, hogy:

    A koncertjáró közönséget ma már a bélhúros vonósok és natúrhangszerek hangzása is képes ámulatba ejteni 

    És milyen igaz!

    Ugyanakkor az igazi hardcore régizene-fanoknak úgy tűnik egyelőre várniuk kell, hiszen itt főleg a Bach-család és Mendelssohn művei lesznek terítéken. (Utóbbi ráadásul romantikus szerző, és csak úgy kerül a képbe, hogy ő nyúlt vissza először a régizenéhez.)

    Na, ez a slágerdarab például pont nem hangzik majd el, viszont tök jó, és az előadó Concerto Armonico fellép a fesztiválon:

  • Összeütközött több autó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 106-os kilométernél. A baleset öt óra körül történt a Rekettyés pihenőhelynél. A rendőrök teljes útzár mellett helyszínelnek, a káli lehajtónál a 3-as útra terelik a forgalmat, Füzesabonynál lehet visszatérni. (Police.hu)

    UPDATE: félpályán megindult a forgalom.

  • Még, hogy a tenisz nem veszélyes sport? Szegény John Isnernek alhasi fájdalmai lettek Flavia Pennetta egyik ütése után a Perth-ben zajló Hopman Kupán, a nem hivatalos vegyespáros tenisz-világbajnokságon. Az olasz teniszező a legrosszabb helyen talált el az amerikait, aki néhány másodperc múlva jelezte, semmi gond. A képek tanúsága szerint még a rendkívül csinos Pennettának is fájt.

    Ott találták el Isnert
  • ha megéri, együtt ünnepelhetett volna velük Elvis Presley, aki ma lenne kereken 80 éves, és hogy együtt ünnepelhetnek mások mellett a ma 68 éves David Bowie-val. Akinek zenei pályafutásából sok szeretettel meg ilyesmi mindenkinek, aki szereti, és ma (vagy máskor) van a születésnapja.

  • és #prayersforparis

    Ferenc pápa már csak így árasztja a szentséget, ma például a lemészárolt karikaturistákért mondott el egy hashtag-imát. 

    Ezt amúgy ki se tettem volna, ha nem utalna jelentős nagyvonalúságra, elvégre a Charlie Hebdo a katolikus egyházzal is többször összeakasztotta a bajszát.

  • Na jó, ennyiből még nehéz lenne kitalálni, ki ő. Annyit máris elárulunk, hogy nem magyar, de kelet- vagy kelet-közép-európai játékosról van szó.

    Játszott az Interben – de csak félévet –, a Juventusban, a Chelseaben, ahol első három meccsén négy gólt szerzett. A Juvéval kétszeres bajnok volt, de a bundabotrány miatt a bajnoki címeit törölték.

    No, még mindig nem?

    Akkor a végképp segítség: négyszer volt az év legjobb román játékosa.

    Igen, Adrian Mutu az. És állítólag ezek a legjobb góljai. Vagy nem. (És igen, tényleg az van, hogy csak 2003-ban, egy dánok elleni 5-2-es vereség volt az, amikor gólt szerzett, és nem nyertek, emellett volt három döntetlen, míg a többi alkalommal ha gólt lőtt, akkor győztek, négyszer csak egy góllal).

    Adrian Mutu Best Goals
  • Az autósok le is fagytak a jelenségtől, hiszen a szigeten januárban 10-15 fok szokott lenni (mármint plusz), és az egész évi csapadék alig éri el a fél métert. (via sielok.hu)

  • A Haltani Társaság tavaly meghirdetett szavazásáról mi is beszámoltunk, a végeredmény már akkor borítékolható volt. És valóban, 2015 hala nem más lett, mint a kecsege. A társaság  tájékoztatása szerint több mint négyezer szavazat érkezett, ebből 60 százalékkal győzött a kecsege, a másodikként befutó galóca 25 százalékot kapott és 15 százalékkal harmadik lett a vágódurbincs.

  • Jó, az alanyi jogon járó ingyennetet én is túlzásnak érzem, és valahogy vissza kell tartani több tízezer embert attól, hogy úgy cuppanjon rá az első szabad kapcsolódási pontra, mint az eltévedt beduin az első izzadt tevehónaljra. A CES szervezői ezt úgy oldották meg, hogy felháborító tarifákat szabtak a kiállítóknak fenntartott publikus hálózatnak. Mutatom:

    Szóval napi 80 dollár, de 240-ért kaphatunk ötnapos bérletet is.

    Igen, az majdnem 65 ezer forint.

    Igen, 5 napi internetért.

    Ez még itt is sok pénznek számít: ennyiért tízszer megvacsorázhatunk a Luxor hotel éttermében.

    A képet némileg árnyalja, hogy ez a kapcsolat kiállítóknak van fenntartva, akik amúgy is kifizetik a méregdrága standbérletet, és ők is jobban járnak, ha nem kell hálózati kábeleket húzogatniuk, vagy saját szerverfarmot kiépíteniük. Nekik már ezért megéri. Viszont ahol tízezrek cirkálnak minden nap, biztosítani kell az átviteli sebességet is, és hát wifit lopni mindenki szeret. Ha nem kérnének érte pénzt, a rendszer valószínűleg töredékmásodpercek alatt omlana össze.

  • A fene se hitte volna, hogy ennyi Index-olvasó mozog a Bibliában, azon belül is az Ószövetségben legalább olyan otthonosan, mint Habony Árpád az Il Bacio de Stile-ben, mindenesetre az Énekek éneke néhány bókjának értelmezésében segítséget kérő írásomra úgy özönlöttek a megoldások, mint Maksa Zoltánnak a gólyatábori haknikra szóló HÖK-ös meghívások. Két dolgot kérdeztem, egyrészt azt, hogy lehet-e a Bibliával csajozni, másrészt azt, hogy mi jelenthetnek azok a hasonlatok, hogy

    • A te fogaid hasonlók a megnyirt juhok nyájához
    • Mint a karmazsin czérna, a te ajkaid, és a te beszéded kedves, mint a pomagránátnak darabja
    • A te két emlőd olyan, mint két vadkecske

    Nos, a hasonlatok eléggé nyilvánvalóak, csak én nem tudtam magam beilleszteni a nomád állattartó népek költőiségébe. Elég sokan megírták, hát összefoglalom:

    A megnyírt juhok szép fehérek, vagyis a fog fehérségére utalt a szerző, ami elég menő volt abban a korban, amikor a fogápolás kultúrája pocsékabb volt egy NB I.-s középcsatár önképénél. A karmazsin vörös volt, mint a szép, egészséges ajkak, a pomagránát (gránátalma) egy különleges csemege volt (egy olvasó szerint: olyan jó hallgatni téged, mint gránátalmából kieszegetni a bogyókat), míg a kecskék a „feleség fel-alá ugrándozó, szép, két, telt öööm... gidáját” jutthatták olvasóim szerint a pásztorok eszébe.

    Száz szónak is az a vége, amit Bence írt: „Olyan ez, mint egy moldvai csujogató: kicsit perverz, kicsit pajzán, de hát csak mosolyogni lehet rajta.”

    És ezek után nyilván, hogy csajozni is lehet, Péternek ma már a felesége az egykori barátnője, akinek egy levelezésben az Énekek énekéből meg a bölcsességi írásokból idézett. Lajos pedig így foglalta össze mindazt, amit erről tudni érdemes:

    Persze, hogy működik az Éneke Éneke csajozós szövegkönyvként is - legfeljebb nem pontosan ezekkel a szavakkal. De egy tescós gránátalma éppen elég szexi tud lenni a kibuggyanó vérpiros nedvével, hófehér lemezeivel, és szerintem minden kor minden (szerelmes) lánya vevő egy-egy ilyen összehasonlításra.

    Bár a sikertörténeteket árnyalja az a levél, ami egyben megerősíti azt, hogy nem véletlenül voltam tanácstalan, és amit Orsolya írt, miszerint

    Engem még nem próbáltak bibliai csajozós szöveggel felszedni, így nem tudom, hogyan reagálnék. Mindenesetre első reakcióként erősen guvadna a szemem... csak mély, órákig tartó fejtegetéssel és elmélkedéssel sikerülne kitalálnom (avagy belemagyaráznom), hogy egy adott hasonlatot bóknak szántak-e, avagy sem.

  • A kisebb hír: 2000 dolláros, azaz félmillió forintos borravalót kapott a Tacolicious pincére San Franciscóban:

    A nagyobb: a Jézus nevében gigaborravalókat osztogató TipsforJesus ("Az úr munkáját végezzük borravalóról borravalóra") az Instán teszi közzé jótéteményeit, amit nem csoda, hogy nagy kerek szemekkel fogadnak sokan:

     

    Thanks Amber! #godbless #tipsforjesus

    A photo posted by tipsforjesus (@tipsforjesus) on

  • Pontosabban nem is én, hanem Pál, aki arra a szerdai posztomra küldte be az eddigi legerősebb választ, hogy mi is kezdjek a felhalmozódott csokimikulásokkal, amiket se a gyerekek, se én nem nagyon kívánkozunk már megenni egyhavi tömény csokoládézás után.

    Természetesen elég sokan írtak konyhai célú felhasználást, a többség csokimáznak használja, de például Balázs aprítógépben leaprít, és a muffin tésztájához ad alkalmanként egy-két mikulást, Ádám a rotyogó tejberizsbe csúsztatást ajánlotta, míg a gourmet András azt javasolta, hogy olvasszam fel őket, és egy kis szegfűszeges/fahéjas/vaníliás, vörösborban párolt körtét forgassak meg bennük.

    A maximalizmusra Ancsa törekedett, aki a felhasználási lehetőséget teljes tárházát felsorolta: süteményekhez, édességekhez felhasználni, darabokra törve valamilyen kekszhez, öntetként, felolvasztva piskótára, somlóira, palacsintára, folyékony, reszelt formában belekeverni a nyers süti tésztába, kis tejben felolvasztva tök jó forró csoki. Sőt azt is megjegyezte, hogy karitatív jelleggel az autók mellett, aluljárókban pénzt kérőknek is elajándékozhatom a szokásos apró kíséretében.

    miku

    No de térjünk vissza Pálra, aki egy zseniális megoldást kínált, ezt ni: "Ha elég ügyes, akkor átcsomagolva csokinyusziként húsvétig felhasználhatja!" Kár, hogy pünkösdre nincs semmi csokis buli, de lehet, hogy augusztus 20-án még megpróbálom új csokikenyérként vagy, némi kádározós retróhangulatban, csokialkotmányként elsütni.

  • Csütörtök délelőtt gázolt a Toronált IC Kiskundorozsma előtt, írja a Délmagyar. A lap szerint a 18 éves áldozat bevárta a szerelvényt, majd az utolsó pillanatban elélépett. A szél széthordta az iskolatáskájából a jegyzeteit és a tankönyveit.

    L2990498
    Fotó: délmagyar.hu

    Figyelem!

    Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

    Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

  • Csütörtök hajnalban a Székelyföld peremén fekvő Bodzafordulón és Brassóban mínusz 33 fokig süllyedt a hőmérők higanyszála, írja az MTI. De Csíkszeredában nyolc órakor mínusz 29, Sepsiszentgyörgyön mínusz 27, Gyergyóalfaluban mínusz 26, Kézdivásárhelyen mínusz 24, Székelyudvarhelyen pedig mínusz 21 fokot mértek. A valaha mért legalacsonyabb romániai hőmérséklet mínusz 38,5 Celsius fok volt.

  • De most már nincs mese, tudni fogjuk. Itt vannak.

    10 Fun Facts About Nipples

    Köztük a Nagy Nippulini csúcsdöntése.

  • Frank "Pink" Pasquale és Drew "Dobmágus" Creal videóját itt találtam, remélem, nem kaptak ki a gyerekektől, amiért lenyúlták a hangszereket:

  • A Charlie Hebdónál történt merénylet után a francia nagykövetség az alábbi közleményt adta ki, amelyben köszönetet mond a magyaroknak a szolidaritásért:

    Franciaország magyarországi nagykövetsége köszönetet mond a magyar köztársasági elnöknek, a magyar miniszterelnöknek, a magyar külgazdasági és külügyminiszternek és a magyar kormánynak, továbbá a magyar társadalomnak és politikusoknak, a magyar sajtónak és a magyar lakosságnak a francia nép iránt a Párizsban tegnap elkövetett merénylet nyomán tanúsított szolidaritásáért.

    A francia nagykövetség az áldozatok tiszteletére ma délután fél négykor megemlékezést is szervez Budapesten a Francia Intézet előtt (Fő utca 17.).

  • Ennek a teherautónak a sofőrje a kínai Gilinben, ahol egy méretes víznyelő nyílt az út közepén.

  • A Charlie Hebdo szerkesztőségének sorsáról eszembe jutott a Rózsa nevé-nek fináléja, melyben a ferencesrendi Sherlock Holmes szembekerül a fanatikus főgonosszal, akinek életcélja, hogy megmentse a világot Arisztotelész Poétikájának második könyvétől - amiből történetesen az ő könyvtárában található a legutolsó példány. Ebben a (tényleg elveszett) műben ugyanis a görög tudós filozófiailag igazolja még a legalantasabb poénkodást is, méghozzá azzal, hogy a humor folyamatosan inspirálja a megismerőképességet, és képes a dolgokat mindig egy új szögből mutatni. De a bigott bugosi Jorge irtózik az erény szintjére emelt humortól, mert az szerinte poénokba fogja fojtani a Hit emelkedettségét, és minden olyan dolgot, ami tiszteletre és elismerésre méltó. Ennél már a halál is jobb.

    És erre jön Baskerville-i Vilmos szájából az a kifakadás, ami miatt szerintem Umberto Eco belefogott a regénybe:

    Az ördög nem az anyag fejedelme, az ördög a szellem elbizakodottsága, a mosolytalan hit, a soha kétségbe nem vont igazság. Az ördög komor, mert tudja, hova tart, és mert mindig oda tart, ahonnan jött.

  • Hát tessék! Itt a Star Wars IV. koreai változata, ami félredob mindenféle digitális technológiát és a maga egyszerűségével elkápráztatja a fanatikusokat.

    Engem sikerült!

  • Egy közepesen ismert mesehős beszólt Lendvai Ildikónak, hogy ha lehet, akkor ne az ő idővonalán ossza már meg a bölcseleteit, de az MSZP nagyasszonya, elegánsan elmagyarázta a Facebook működését a fiatalembernek. Hatalmas LIKE!