új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az én személyes kedvencem a letöltendős poén, de hát ízlések és pofonok.

    http://helsinkiaznyugate.tumblr.com/post/148599337077/elfogták-az-ikeás-áruházi-tolvajt
  • Az olimpia első napján két magyar aranyérem született, a sporttörténelmi sikerhez két nő kellett, Szász Emese és Hosszú Katinka. Felismerte ám ennek jelentőségét Deutsch Tamás is, aki a Facebookon nem felejtette el kontextusba helyezni a sikert:

    Minden sikeres nő mögött egy férfi áll*

    Tessék, itt van Tréfás Tamás posztja:

  • Teljesen rákaptam a kamu harcművészeket leleplező videókra, van egy pár belőlük a neten. Általában kétféle típussal lehet találkozni: az egyiken nem feltétlenül harcművész szkeptikusok hozzák zavarba a harcművészet gyurcsókjózsefjeit, a másikon harcművészek rántják le a leplet a kamusokról. Kétségtelenül az előbbiek a viccesebbek.

    Ez például egy klasszikus. Van egy fickó, aki azt állította, hogy érintés nélkül le tudja győzni az ellenfelet. A tanítványaival ez remekül működött is. Aztán a mester túltolta a csít és 5000 dollárt ajánlott fel annak, aki legyőzi. Na, ezt nem kellett volna, íme az eredmény:

    De az az átkozott csí itt se működött úgy, ahogy kellett volna:

      Az sem túl kellemes, ha elhisszük, hogy a "pszichikai erő" önmagában elegendő. Itt például becsúszott egy apró baleset:

     Ez pedig egy EFO nevű harcművészeti stílus. Hasonlóan az előzőekhez, itt sem kell hozzányúlni az ellenfélhez, anélkül is elterül. Ritka kellemetlen pillanat, ahogy a Mester leszerepel:

    Aztán ott vannak azok a videók, ahol önjelölt mestereket lepleznek le más harcművészek. Itt például egy New York-i mesterről derül ki, hogy kevés köze van a harchoz:

  • Oké, mindennek lehet és van is ünnepe, de azért elég zavarba ejtő, hogy annak is kreáltak egy ünnepet, hogy a búzát összeöntik.

    Ha jól értelmezem az MTI tudósítását, 2011-ben indult egy Magyarok kenyere elnevezésű program, amelynek lényege, hogy a határon túli magyarsággal összefogva sütnek egy kenyeret, és ehhez a Kárpát-medence mindenféle szegletéből küldenek búzát. Az első évben a Pécsen elindított jótékonysági akcióban magyarországi és határon túli magyarlakta településekről tíz tonna búza érkezett Baranyába, 2012-ben húsz, egy évvel később 100, 2014-ben 220, míg tavaly már 440 tonna.

    Most a Pécs melletti Orfűn vasárnap rendezett ünnepségen már a 450 tonnát is meghaladta a búza mennyisége, és ezt a helyszínen ünnepelte Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke is. Ő arról beszélt, hogy a kezdeményezés lehetőséget teremtett arra, hogy a Kárpát-medence magyarsága ismét egymásra találjon. Majd ezután nem fogják kitalálni mit csináltak a búzával: összeöntötték.

  • Sírköveket borítottak fel a szőregi szerb temetőben, adta hírül a Délmagyar. De a történet ennél valamivel cifrább.

    A lapnak ugyanis a rongálást felfedező Kaplan Pavle esperesi helynök arról számolt be, ahogy amikor megnézte a felborított köveket, megjelent egy férfi, aki azt hitte, ő rongálta meg a sírokat.

    A segélyhívón felhívta a rendőrséget, hogy meg akarják ölni, és a férfi valóban csak akkor hagyta békén, amikor megérkeztek a rendőrök. Most ott tartunk, hogy az esperesi helynök feljelentette az őt üldöző férfit, és amíg ezt nem vizsgálja a rendőrség, addig visszavonja a feljelentését a temetői rongálás miatt.

    1280
    Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország
  • Komoly kutatás és fejlesztői munka áll abban, hogy az első világháborúban játszódó, ősszel megjelenő új Battlefield-játékban korhű kinézettel, korhű hanggal és korhű kezeléssel szerepeljenek a fegyverek, melyekkel a játékosok majd halomra lőhetik egymást. Persze sokan elfogadnák munkának, hogy százéves géppuskákkal kell lövöldözni kutatás címén, és az is érdekes kérdés, hogy vajon mennyire volt hétköznapi jelenség, hogy az egyszerű baka kezében sorozatlövő fegyver volt az első világháborúban, de ne felejtsük: ez egy játék.

  • A Budapest Bike Maffia szervez egy remek jótékonysági eseményt 100as buli címmel vasárnap este 6-ra a Szabadság hídra. Annyit kérnek, mindenki hozzon magával legalább egy százast. A híd pesti felén indul a buli, ahonnan a Bateria Girasol dobosaival, karneváli hangulatban átsétálva, táncolva, ugrálva vagy törpejárásban átmennek a budai oldalra.

    10-szabadsaghid-160620-A40A1270

    A menet közben folyamatosan gyűjtik a százasokat, a séta végén a gyűjtött pénzt a Gellért téren átadják a közelben élő két hajléktalannak, akik nem tudnak az egészről, meglepetés lesz! A BBM rengeteg szuper ötleteiről híres, mi is forgattunk rólunk:

    A budapesti biciklismaffia a rászorulókért teker
  • Pitt az Allied című filmben egy Max Vatan nevű kémet alakít, ak 1942-ben Észak-Afrikában megy bevetésre egy francia ellenállóval, akit Marillon Cotillard alakít majd, és jóhogy egymásba szeretnek. Jared Harris, Lizzy Caplan és Matthew Goode is szerepel a filmben, amit novemberben mutatnak be a mozik. (via People)

    marion-cotillard-brad-pitt-allied
    • 27,3 kilométer fonalból készült, 
    • 180 centi magas és 
    • 110 kilós 

    az óriásgombolyag, amelyről a most nyíló nagylaki kendertörténeti kiállítás a nevét kapta.

    A delmagyar.hu azt írta, hogy a hazai kenderiparról szóló kiállítás a falu polgármesterének, Gyarmati Andrásnak a nagy álma volt, ő a helyi kendergyárban kezdte pályafutását. Most, hogy sikerült teljesen felújítani a művelődési házat, a képviselő-testület úgy döntött, saját forrásból, mintegy egymillió forintból megvalósítják a régi ötletét. És ennek örömére elkészült az óriásgombolyag is.

    delmagyar.hu
    delmagyar.hu
    Fotó: Szabó Imre /
  • A legjobb mesélő. Ever.

    Matthew McConaughey sztorizgat
  • Az volt az oldalára írva:

    Mindannyiunknak ugyanazok az álmaink.

  • Értelmes dolgokra is lehet használni az olimpiai hájpot, brazil szerzetesnők például a riói olimpiára időzítették a „Játssz az életért” nevű kezdeményezést. A kampány célja, hogy felhívják a figyelmet az emberkereskedelem és a szexuális visszaélések elleni fellépés fontosságára.

    szerzetes

    Ugyanezt megcsinálták már két éve a brazíliai focivébé alatt is, akkor 42 százalékkal nőtt meg hirtelen a gyerekek és serdülők szexuális kihasználásával és az emberkereskedelemmel kapcsolatban.

    Állásfoglalásra van szükség a halál erőivel szemben és meg kell erősíteni elkötelezettségünket az élet érdekében, különösen is olyan személyekért, akiknek jogait megsértik és a mai rabszolgaság áldozataivá válnak

    mondtaAlves de Oliveira nővér, a kezdeményezés koordinátora.

  • Németországban az igazságügy-miniszter az év végéig benyújt egy törvénymódosítást, ha elfogadják, újfajta büntetési tételt vezetnek be: az elítélteknek elvehetik a jogosítványát akkor is, ha nem közlekedési ügyben ítélték el őket. Főleg, ha gazdagok.

    Vannak esetek, mint a nagyon vagyonos elkövetőknél, amikor a bírság hatástalan

    mondta Heiko Maas a Spiegelnek adott interjújában. A miniszter szerint a pénzbüntetésnél nagyobb súlya lenne, ha a bűnös nem vezethetne. Az új büntetési tétellel leginkább a letöltendő börtön helyett választható pénzbüntetést egészítenék ki, mert most a bírság önmagában pár embernélnem sokat számít.

  • Akkor jöjjön egy kis nosztalgia száz évvel ezelőttről. Vagyis 104 évvel ezelőttről. Egy olyan versenyszám, amit ma már nem láthat – holott egész szórakoztató látvány.