új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az angol John O'Neill az egyik olyan ember, akivel szemben alkalmazták 2003-as bevezetése óta az úgynevezett Sexual Risk Ordert Angliában. A rendelkezés a szigetország szexuális bűncselekményekről szóló törvényében lévő szerepel, és így korlátozzák azokat, akik szexuális jellegű bűncselekményt követtek el, vagy potenciálisan veszélyt jelentenek.

    O'Neillt tisztázták bíróságon a nemi erőszak vádja alól, és múlt hónapban indítványban kérte a kétgyermekes apa, hogy a munkájára és magánéletére kiható rendelkezést függesszék fel. 

    A bíróság most kimondta, hogy aránytalan volt a rendelkezés a férfival kapcsolatban, viszont a férfinak ha nem is 24 órán belül, de jelentkeznie kell a rendőrségen, mert ettől függetlenül potenciálisan veszélyesnek tartják és a rendőrség fel szeretné világosítani jövendőbeli partnereit -akár egy egyéjszakás kaland esetén is- a férfi előéletéről. 

    A Sky News értesülései szerint jelenleg nagyjából ötven emberen alkalmazzák a rendelkezést. 

  • black panther-1200x800

    Miközben az egyszeri néző azt hitte, a vásznon  Chadwick Boseman és a meredekebb jelenetekben őt helyettesítő kaszkadőr sem úszta meg, hogy az Amerika kapitány 3 forgatásán  testhezálló pizsamában ugráljon, a film BluRay-kiadásának kommentárjából kiderül, hogy csak egy nagyon elnagyolt jelmezt kaptak.

    Joe Russo rendező szerint ugyanis a karakter szuperruháját a sztori szerint fémszálakból szőtték, és ezért csillog - ezt pedig nem lehetett úgy megcsinálni praktikusan, hogy a színész ne fulladjon meg és még mozogni is tudjon benne, így kaptak egy snassz hacukát, majd a leforgatott anyagra ráengedték az ILM trükkcég alkalmazottait, akik kockáról kockára csillogóvá festették meg a ruhát. 

  • Az Indóház vasúti magazin szúrta ki ezt a kis szexi kerti vasutat a Jófogás hirdetései között. A teljes szettet másfél millió forintért árulják, így szinte aprópénzért saját kisvasutat építhet a kertjébe, amivel tovább redukálhatja annak a maréknyi embernek a számát, akik az alcsútdobozi kisvasútra jegyet váltanak. 

    A kertivasútról egy hangulatos videó is készült, ami garantáltan meghozza a kedvet a vásárláshoz!

  • Hogy a Szpartak Moszkva tegnap 8309 kilométert utazott (csak oda!), hogy megmérkőzzön ellenfelével az Orosz Kupában. Aztán még ráadásul 1-0-ra ki is kaptak a másodosztályú Habarovszk csapatától. Különösen annak a pár drukkernek lehetett nagy élmény a túra, akik elkísérték őket az úton. Biztos jó volt a hangulat visszafelé.

  • Ez van, mi sem gondoltuk volna, de Jimmy Kimmel, az idei Emmy-gála műsorvezetője, egyben az ABC Jimmy Kimmel Live! című talkshow-jának műsorvezetője egy másik talkshow-ban járt, a konkurens CBS-nél, ahol James Corden műsorvezetővel (a Carpool Karaoke az ő ötlete volt, nem kispályás) játszottak olyat, hogy vagy válaszolnak kínos kérdésekre, vagy esznek valami gusztustalanságot, pl. bikatökét. Mutatjuk a rém vicces, és csak kicsit gyomorforgató szegmenst:

  • Örkényi párbeszédnek is beillik annak a mezőkövesdi történetnek a rövid leirata, amelyet a rendőrség csütörtökön tett közzé: ugyanis egy ember a garázsában pakoló férfit ért tetten, aki amikor megkérdezték, hogy ugyan mit csinál, őszintén azt válaszolta, hogy

    jöttem betörni.

    Szeptember 5-én, D. Gyula gyanúsított a bejárati ajtóval kezdett babrálni, de arra nem jutott be, ezért ment a garázsba, az itt csapott zajra viszont felfigyelt a tulajdonos.

    A rendőrség lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt bíróság elé állítási javaslatot küldött az illetékes ügyészségnek. 

  • 100.000 és 2 millió korona (3,2 és 64 millió forint) közötti bevételt várnak a Svéd Védelmi Erők vezetői abból, hogy elárvereznek egy 1970-ben gyártott csészealj-őrtornyot. A Futurohusen nevű építményt egy finn gyár készítette műanyaggyanta elemekből. A 14-20 négyzetméteres építményeket eredetileg könnyen felhúzható, olcsó weekend-házaknak szánták, de a hadsereg is meglátta bennük a lehetőséget: kiképzőtáborok őrtornyainak használták őket.

    Futuro House

    2016-ra viszont leselejtezésre kerülnek a messziről ufónak kinéző épületek, ezért döntöttek az árverés mellett, írja az SvD.

  • A Győri Rendőrkapitányság M. Krisztián 37 éves, mosonmagyaróvári lakos ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A gyanút egészen pontosan az alapozza meg, hogy a mosonszentmiklósi telkén a rendőrök összesen 51 tő marihuána szerű növényt és egy fóliasátrat találtak, ráadásul meglepő módon az utóbbiban is fű volt, ahogy a lakásban is. Ezért a tulajdonost a helyszínen elfogták és előállították, a kihallgatáson elismerte a tettét.

    fu3 1
    Fotó: Police.hu

    Magánál az esetnél csak az viccesebb, ahogy a rendőrség maga beszámolt róla a police.hu-n. A maximális jogi korrektségre törekvő hatósági nyelv szinte bármilyen helyzetben vicces. De akkor különösen az, amikor a gyanúsított beismeri, hogy marihuánát parcellázott a hobbitelken, viszont mégis sejtelmeskedve csak „kábítószergyanús növénynek” és „növényi törmeléknek” nevezik a bizonyítékokat.

    Az egészet mégis az emeli egy avantgárd műalkotás szintjére, ahogy a hír mellé feltöltött videón a rendőrök tépik, zacskókba tömködik a füvet. Mindehhez semmi hang, semmi aláfestő zene, csak a nyers felvételek.

    Marihuána szempontból a képsorok békésen indulnak, napsütötte tövek lengedeznek a szélben, aztán elkezdődik a horror a zacskózással. A záró jelenetben pedig ott a halál, ahogy a már a kikészített, kiszárított fű halomban áll a mocskos diszperzites vödrökben. Egyszer mind ott végzik a növényi ágvégződések.

  • sarkany
    Fotó: Katacha / Tumblr

    Ezerrel dübörög a kormány menekültellenes kampánya, szinte nincs olyan hely Budapesten, ami nem dobna fel egy kis kék-sárga gyűlölködés. Ezt a három plakátot olvasónk pont annál a Gyömrői úti Sárkány Centernél lőtte, ahol főleg ázsiai boltok vannak javarészt bevándorlók által üzemeltetve.

  • 2016. augusztusában már két tűzfal is elkészült Budapesten: a Színes Város és a Royal Vodka együttműködésében előbb a Boráros téren festettek le egy 240 m2 nagyságú falat, majd a Petőfi-híd pesti lábazata került sorra, mindkét festményhez a terveket Benkő Katalin képzőművész készítette. A projekt a Kazinczy utcában folytatódik, ehhez azonban előbb ki kell választani, melyik terv legyen a befutó. Vasárnapig ebben a posztban is szavazhat arról, hogy melyik terv legyen a befutó. 

    1. Mulató hangulat, alkotó: Egyed Gábor

    egyed

    2. Oroszlánkirály, alkotó: Fat Heat

    3. Kazinczy és a nyelvújítás, alkotó: Benkő Katalin

    Melyik legyen?

  • A Buenos Aires-i metróban kialakítottak egy álszobát, amelynek az ablakain kinézve azt akarják megmutatni az érdeklődőknek, hogy milyen kinézni egy szíriai ház ablakán. Ehhez berendeztek egy nappalit szőnyegekkel, családi képekkel, és az ablak helyére tett kivetítőkkel.

    Az installációt az Amnesty International készítette, hogy megismertesse az emberekkel a szíriai menekültek életét és helyzetét, mielőtt megérkezne az országba az a 3000 menedékkérő, akit Argentína befogad.

  • Az őszi nap-éj egyenlőség:(((

    Ez egyben azt is jelenti, hogy megkezdődik a csillagászati ősz, egyre korábban sötétedik be és egyre később kel fel a nap.

    Ha Önt is hatalmába kerítette a gyász, adózzon egy perc néma csönddel a nyár emlékének.

  • A fenti videó a lenti szöveggel együtt landolt nálunk, egyelőre fogalmunk sincs hogy miről lehet szó, de kíváncsian várjuk a folytatást.

    Nyomozz a Zónában! A díjmentes nyomozójátékban Metropolis polgármesterének eltűnt fiát kell kézre keríteni. A nyomok egy elzárt városrészbe, a Zónába vezetnek, melynek lakosairól a rendőrség szerint minden rossz elképzelhető. De kik is lehetnek ezek az ijesztő lakók, és mi is történhet a fallal körülvett Zónában? Ki lehet az igazi felelős? Mindezt megtudhatod, ha időben jelentkezel az október 28-29- én több turnusban megvalósuló játékra. A nyomozás során számos izgalmas emberi találkozásra, ügyességi, logikai és más kihívásokra számíthatsz. Ha nem ijedsz meg a saját árnyékodtól, ott a helyed!

    Már lehet regisztrálni az esemény Facebook oldalán, aki időben jelentkezik, az nem marad le a játékról!

  • 2014 február végén esett arcra Lenin Csapon, annak az ukrajnai sorozatnak a részeként, amelyben az ország összes Lenin-szobrát ledöntögették.

    Ukrajna legnyugatibb Lenin-szobra egy idősek otthona udvarán állt. A szobrot az 1970-es évek közepén állították a város központjában, 2000-ben szállították a mostani idősek otthonába.

    A város képviselő-testülete ma, szerdán úgy döntött, hogy elárverezik. A szobor értékét még nem mérték fel, de valószínűleg már az anyagára sem lehet kevés: 4 tonna bronz.

    További gyönyörű Lenin-döntögetéseket itt tud nézegetni!

  • Vasember, Fekete Özvegy, Harcigép, Culson ügynök, Hulk meg egy csomó másik sztár videóban buzdít mindenkit arra, hogy regisztrálja magát az Egyesült Államok novemberi elnökválasztására szavazónak. Ugyan egyszer nem mondják ki Donald Trump, a republikánusok jelöltjének nevét, de teljesen egyértelműen utalnak rá, hogy a legfontosabb az, hogy az emberek elmenjenek szavazni, és ha lehet, ne Trumpra szavazzanak. Az utalgatások között van, amelyik arról szól, hogy elmebeteg kezébe senki ne akarjon nukleáris indítókódokat adni, vagy ne kerüljön hatalomra egy rasszista, gyáva fickó, aki szétveri az USA demokráciájának szerkezetét.

    Mindebbe még ökörködések és szóviccbomba is belefért: ha az emberek elmennek szavazni, akkor Mark Ruffalo (a Spotlightban a dühöngő újságíró, nem mellesleg Hulk a Marvel filmes univerzumában) csinál egy meztelen jelenetet a következő filmjében. Mindezt a Mark nevet kipörgetve teszik: angolul a szó ugyanis jelölést (szavazólapos ikszelést) is jelent.

  • Magunk se tudjuk, hogy mikor hallottuk ezt az utóbbi pár évtizedben méltatlanul mellőzött számot, de jó apropó, hogy tegnap volt a béke nemzetközi világnapja, ami 2001 óta globális tűzszüneti nap is, és Kofi Annan ENSZ főtitkár kezdeményezésére erőszakmentes nap is. Csukjuk be hát szemünket, és engedjük, hogy gondolataink békés helyekre szárnyaljanak. A lavinaként a fél popszakmát maga alá gyűrő kezdeményezést egyébként Harry Belafonte ötlete alapján keltették életre, hogy a dal bevételeivel Afrikát, azon belül is az éhség sújtotta Etiópiát segítsék. 

  • A Szallas.hu nem csak azt mérte fel idén, hogy miket emelnek el a magyarok előszeretettel a szálláshelyekről, de azt is, jellemzően miket felejtenek ott. 

    A lekérdezésből kiderült, hogy átlagosan minden 10. vendég elfelejti magával vinni legalább egy dolgát, és a leggyakrabban elhagyott tárgyak közt az első helyeket a ruhaneműk, szépségápolási cikkek, és a gyerekjátékok foglalják el. Sokaknak a mobilja, ékszerei, vagy egy kis pénze is szállodai szobában felejtődik, a széfekben kifejezetten gyakran találi értéktárgyakat a vendégek távozása után. 

    Ezek bosszantó, ám nem külömösebben extrém helyzetek, de a megkérdezett szállásadók beszámoltak teljesen abszurd talált tárgyakról is, íme a legfurcsább dolgok, amiket valakik a szobában felejtettek:

    kiskutya, műfogsor, puskatöltény, fecskendő és injekciós tű, ágy kacsa, erotikus segédeszköz, vadászlőszer, preparált skorpió, pacemaker töltője, árajánlat lakásfelújításra, hallókészülék, golyóálló mellény, imaszőnyeg, 300 ezer forintnyi készpénz.

  • A NASA elképesztő felvételeket közölt, amiket a Nemzetközi Űrállomás kamerái készítettek a Földközi-tengert körülölelő partokról. 
    A képeken jól kivehető a Gibraltári-szoros, a Nílus, Dél-Olaszország, valamint egy erőteljes vihar is, mindez több mint 400 kilométeres magasságból. Ezeket az űrállomás 49. alaplegénysége rögzítette, amikor alacsonyabb pályára került.