új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Azt hagyjuk is, hogy miért csak négy órát vannak nyitva naponta, mert a bejáratra kirakott feliratok alapján ez lehet a világ legbizarrabb üzlethelyisége. 

    • Eleve, a fegyvereket és számítógép-alkatrészeket is árusító boltban miért a fegyverek felirat van digitális betűtípussal szedve?
    • Egyáltalán hogy néz ki egy fegyvereket és számítógépeket árusító bolt belülről?
    • Pláne, hogy bocsánatot kérnek a felfordulás miatt, amit a dugulások és a termeszek okoztak.
    • Dohányozni legalább nem lehet. Pedig a füst lehet elűzné a termeszeket. 
  • Az uniós átlagnál sokkal jobban szivároghatnak a vezetékeink, mármint az összes szennyezésünk arányában, az ENSZ korábbi adatai alapján legalábbis

    A különböző olaj- és gázszivárgásokból adódó szennyezések a teljes metánszennyezésünk 1,1 százalékát, a szén-dioxid 0,2 százalékát adják. A csúcson megközelíthetetlenül Oroszország áll, így ha az adatok önbejelentésre épülnek, akkor ott kevésbé lenne meglepő, ha sokan inkább megcsapolnák az olaj- és gázvezetékeket, mert ennyire csak nem lehet hulladék a technológiájuk.

  • A lent látható fotót egy azóta törölt felhasználó posztolta a Redditre, és állítólag az Assassin's Creed videojáték-sorozat legújabb, készülő darabjának egy pillanatát mutatja meg.

    Az Eurogamer több bennfentes forrásából is ellenőrizte a képet, és arra jutott, hogy

    • igen, a kép tényleg a készülő Assassin's Creed játékot mutatja,
    • a játék címe szinte biztosan Assassin's Creed: Origins,
    • és az ókori Egyiptomban lehet majd orgyilkolni benne.

    Ez utóbbit már a Kotaku is pedzegette tavaly, de most egészen konkrét jelek vannak a képen, például az "öld meg a krokodilt" küldetés vagy egy másik, aminek a neve "kövesd Shadyát Khenut villájába". Khenut (magyaros átírásban: Henut) Unisz fáraó felesége volt az Óbirodalom ötödik dinasztiájában, az időszámításunk előtti 24. században. És hát a jelek szerint visszatérnek az Assassin's Creed IV: Black Flag hajókázós részei, csak ezúttal a Níluson.

  • Egyszerre imádom és gyűlölöm a Good Old Games nevű platformot, ahol régi játékokat lehet legálisan beszerezni és mai pécéken futtatni. Imádom, mert pár euróért csomó egykori kedvencem elérhető rajta, illetve gémer műveltségem néhány súlyos hiányosságát is a GOG révén tudtam bepótolni. És gyűlölöm, mert az időszakos akcióival folyamatosan szivattyúzza ki belőlem a pénzt, én meg persze költekezem, mint egyszeri fejlesztési miniszter a vizes-vb-n.

    A GOG-on sokkal több játékot vettem meg, mint amennyit valaha végig fogok játszani. De pár euróért hülye lennék ott hagyni - győzöm meg magam minden egyes impulzusvásárlás előtt én, a hülye. A legújabb aljasság egy Star Wars-leértékelés, vagy 30 euró megint ugrott a kosztpénzből. De hát 60-70 százalékkal olcsóbban itt vannak a Jedi Knight sorozat darabjai, nem is beszélve a KOTOR-ról meg a Republic Commandóról! Bíró úr, értse meg, nem tehettem mást!

    Aki szép emlékeket ápol a régi videojátékokról, és van otthon egy bármilyen pécéje, az messzire meneküljön ide kattintva nézheti meg az akcióba bevont játékokat, még három napig él a kampány. Bónusz: pörög most egy heti akció is, negyedáron árult Dragon Age-dzsel, Dead Space-szel, Crysisszel és más klasszikusokkal. Gyűlölöm. És imádom.

  • Elképesztő jelenetet filmezett le sisakra szerelt kamerájával egy bringás a Rózsahegy melletti Malinô Brdo elnevezésű kerékpáros kalandparkban. Át is adnám a szót Medve Úrnak. A videót a Bumm.sk-n találtam:

  • Az AP fotósa egy frankfurti parkban kapta le a pitypangok felett boldogan repülő magyar vizsla szukát, Liát. Sírhatnak az újszülött fókakölykök, a mai cukiságverseny lezárult.

  • A Dove már régóta híres a testpozitív kampányairól, melyekben az idealizált szépség helyett a természetességet és a sokszínűséget éltetik.

    Egy korábbi saját felmérésük szerint minden második nő fél felvállalni saját testét a közösségi médiában, ezért szerettek volna készíteni valamit, ami minden nap emlékezteti őket a saját egyedi szépségükre. Ennek eredménye hat új tusfürdős flakon lett, melyek vonalai és görbéi a női test formájára emlékezetetnek, de mindegyik máshogy. Mint ahogy írják -

    meg akartuk mutatni, hogy egy ismert tubus is lehet bármilyen méretű és formájú - pont mint a nők.

    A limitált kiadású tusfürdőket a márka kanadai honlapján találtuk, valószínüleg itthon nem lesz kapható, mindenesetre megkérdeztük a hazai forgalmazót, ha válaszolnak, frissítjük a posztot.

  • A cím kicsit átverős, mert az alábbi videóból sem derül ki pontosan, de azt meg lehet tudni belőle, hogy Geszti kíváncsiságból "rá szokott hallgatni" a Mária Rádióra.

    És ha már így alakult, hát akkor egy videóban arra buzdít bennünket, hogy az adónk 1 százalékával támogassuk a katolikus rádiót, mert "egy ilyen rádiónak van helye".

    Gesztinek vélhetően nem volt sok ideje, hogy kitalálja, miért is javasolja hallgatni a Mária Rádiót, a monológja olyannak tűnik, mintha valaki épp fegyverrel kényszerítené, hogy mondjon szép dolgokat a Mária Rádióról - főleg, amikor arról beszél, hogy "ami itt megy, az megbízhatóan hozza ugyanazt. Ezért meg lehet benne bízni és valószínűleg sokan bele is tudnak kapaszkodni. Már ami a hitüket illeti, vagy éppenséggel, ha szórakozni akarnak." (Igen, nem tévedés, tényleg szórakoznit mondott, ami felébreszti a gyanút, hogy vajon tényleg kapcsolt-e életében már a Mária Rádióra?)

  • 56

    A következő felvétel úgy néz ki, mintha egy padlásról előkerült videót néznénk, amit valaki egy vonat ablakába kirakott, ezeréves kézikamerával rögzített. Pedig amit látunk, nem is lehetne távolabb a valóságtól.

    A videónak csak az első kockája létezett valójában, a maradék 100 800 kockát egy algoritmus generálta hozzá, ami a kiinduló képből próbálta megtippelni, hogy mi lehetne következő jelenet, majd abból a következőt, és a következő és így tovább.

    Tehát, amit látnak, az a gépi képzelet eredménye egy kitalált utazásról, ahol nappalok és naplementék váltják egymást, halad a táj fákkal, oszlopokkal, felhőkkel, meg mindennel. Elképesztő!

  • 1?c=72048580 1&h=600
    Fotó: Otthontérkép

    Persze lehet, hogy tök más miatt maradt benn az ingatlanhirdetés több fotóján. (Kösz a tippet Péter. Még több különös ingatlanhirdetésért kövesd az Urbanistát a Facebookon!)

  • Két napig nyomogatta boldog-boldogtalan, és élvezte, hogy a posztoknál nem csak úgy simán megjelenik, hanem virágok borítják el az egész képernyőt, legalábbis a mobilos Facebook-appban.

    facebook-flower-emoji

    Aztán ma reggelre az új szmájli eltűnt, maradtak a megszokott nevető-mérges-meglepett-síró fejek, a szívecske, meg az ortodox lájk gomb. Mielőtt valaki világ-összeesküvést, sőt, egyenesen Soros György kezét látná a dologban, eláruljuk a virág rövid pályafutásának titkát: valójában így is tervezték, mert ez egy speciálisan anyák napjára bedobott meglepetés volt.

  • Pisner néven (piss=angolul pisi) dob piacra kézműves sört egy Nørrebro Bryghus dán sörfőzde. Ahogy a sör neve is utal rá, az ital különlegessége, hogy annyira környezetbarát, hogy

    a zenei fesztiválokon összegyűjtött vizelettel trágyázzák az árpát, amiből aztán a sört főzik.

    Összesen 50 ezer liter szennyet gyűjtöttek össze a fesztiválok mobilvécéiből, amiből 60 ezer üveg Pisner készült. A készítők azért szeretik hangsúlyozni, hogy tényleges emberi vizelet nem kerül a sörbe, nem kell megijedni.

    Sustainable beer #pisner #springison #bbqwithaview #goodtimes

    Daniel Okuno (@dokuno) által megosztott bejegyzés,

    (via Uproxx)

  • muzeum.png

    Nagy hirtelen nem is tudom, van-e a  Museum Dance Off 4: A New Hope szavazásához fogható verseny a világon, ami egyszerre idétlen és bájos, de mindenesetre nagyon nagyon szerethető, és remek reklámot csinál egy nemes ügynek. Röviden az a lényeg, hogy a világ minden tájáról, összesen

    41 múzeum dolgozói készítettek videót arról, hogy a kiállításaikon táncolnak.

    Az olvasók persze egy egyszerű szavazógéppel választhatják ki a kedvencüket. A regionális fordulókon már túl vagyunk, Európát a miskolci Herman Ottó Múzeum képviseli ezzel:

    A másik három versenyző sem rossz ám, érdemes őket is megnézni - na persze nemzeti büszkeségből fel sem merült, hogy rájuk szavazzak. A játék ma délután 14:00-ig tart, és ahogy az lenni szokott netes szavazásokon, remekül állunk, de aki szeretne, még besegíthet a hajrába. Mégpedig itt, a When you work at a museum blogon.

  • Takács Marika a magyar televíziózás egyik első igazi sztárja volt, aki a Magyar Televízió 1957-es indulásától kezdve 1995-ig dolgozott az intézménynél. 

    By FOTO:FORTEPAN / Rádió és Televízió Újság adományozó
    By FOTO:FORTEPAN / Rádió és Televízió Újság adományozó
    Fotó: FORTEPAN

    A televíziózás hőskorában a bemondónők rendkívül népszerűek voltak, Takács Marika pedig közülük is kiemelkedett, nem véletlenül működött közre több szórakoztató műsorban és filmben is. 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje kitüntetéssel jutalmazták.

    Az 58 éves korában elhunyt Takács Marikáról lánya, Kazimir Annamari diplomamunkaként forgatott egy dokumentumfilmet A nevetés és a felejtés filmje címmel, melyből most, Takács Marika halálának huszadik évfordulóján feltöltött egy részletet a YouTube-ra.

  • Tudvalevő, hogy a Barcelona argentin sztárja sosem kéri el senkitől a mezét a meccsek után. Ehhez képest egészen gigantikus kollekciója gyűlt össze, amit most meg is mutatott. A fiával pózolt a mezek előtt.

    Lionel Messi saját bevallása szerint életében csak egyszer ment oda valakihez a meccs után és kérte el a mezét. Erről nem is olyan régen őszintén vallott.

  • Az egymást érő gyűlöletkampányokban (CEU, civilek, Soros, Simicska és a többi, és a többi) az a legborzasztóbb, hogy a szar, ami az uszítók fejéből kifröccsen, előbb-utóbb mindenkit beterít, azokat is, akik teljesen ártatlanok.

    Habony Árpád és brigadérosai ebből a szempontból remek munkát végeznek. Aki nem hiszi, annak itt a bizonyíték, az SOS gyermekfalvak lesorosozott kiadása. Hacsak nem az volt, hogy a kétbites pártaktivista az SOS-t Sorosnak olvasta, akkor teljesen érthetetlen ez a felirat – nem mintha ne lenne ez az ország egyébként is csordultig tele szürreális elemekkel.

    Az SOS gyermekfalu-plakátkampánya összefirkálva
    Az SOS gyermekfalu-plakátkampánya összefirkálva
  • Szegény skót partjelző valami furcsát ebédelhetett szombaton, mert az első osztályú Kilmarnock-Dundee FC meccsen ki is jött belőle.

    Éppen szöglethez készülődtek, amikor jelezte a játékosnak, hogy várjon, mert nincs túl jól. Aztán könnyített magán, a játékvezető kolléga pedig viccesre igyekezett venni a figurát, és piros lapot adott az amúgy is láthatóan szenvedő kollégájának.

  • Smalt néven (smart+salt, inkább ne is kezdjünk bele, tényleg :( ) dobták piacra, már ezért válogatott kínok járnának, szóval az már csak a ráadás, hogy amellett, hogy sószóró, bluetooth-hangszóró ÉS lámpa is egyben, hogy bárki

    mókás, interaktív módon szórhassa a sót.

    Az utóbbit nem én találtam ki, ezzel hirdetik a terméket a honlapjukon, no meg olyanokkal, hogy minden kül- és beltéri étkezést feldob.

  • Egészen indulatos és kissé sértettnek tűnő sajtóközlemény jelent meg az Nb3 Foci nevű oldalon, amit a jelenleg az NB III. Nyugati csoportjában szereplő Csepel FC írt a Puskás Akadémia II (ismertebb nevén Felcsút 2) elleni elvesztett meccsük után.

    A szebb időket is látott Csepel hazai pályán kapott ki érdekes körülmények között a Felcsút 2-től, erről szól a sajtóközlemény, ami a végén egészen parádés szöveggel zárul:

    "A találkozó így meglehetősen paprikás hangulatban ért véget, ráadásul a milliárdos költségvetésből gazdálkodó Puskás Akadémia FC játékosai és vezetőedzője a pályáról lejövet még rá is tettek egy lapáttal és sportszerűtlen módon tovább hergelték az amúgy sem túl nyugodt csepeli drukkereket.

    A Puskás Ferenc nevét viselő együttes tagjai, szakemberei arról tettek tanúbizonyságot, hogy a szerénységéről méltán híres Puskás Öcsi bácsinak hozzájuk az égvilágon semmi köze nem volt, nincs és nem is lesz…

    Természetesen nagyon erős mondatok ezek annak a falunak a csapatának címezve, ahol a stadiontól az akadémián át Orbán Viktor kedvenc sportújságírójáig minden Puskás Ferencről van elnevezve úgy, hogy a legendás focista soha életében nem járt arrafelé, cserébe ezer szállal kötődik a Honvédhoz.

  • Az első becslések szerint több tízmillió forintos kárt okozott a Mátrában a tavaszi tél, írja a Heol.hu. A magasabban fekvő turistautakon keletkezett nagyobb kár, 80-100 éves bükkfákat csavart ki a szél, az erdészek a nagyrészét már felszámolták.

    327543 tornadoegy
    Fotó: Czímer Tamás / Heol.hu
  • Legalábbis ez derül ki abból az ábrából, amit Török Gábor osztott meg a Facebook-oldalán. 

    És a szavazatok megoszlásának eggyel bonyolultabb logikájáról a Közért blogon olvashat egy kicsit részletesebben ide kattintva. A lényeg egyébként annyi, hogy valószínűleg az történt, hogy aki Macrontól baloldalra volt, mind rá szavazhatott, míg a tőle jobbra lévők közül egészen addig tudta begyűjteni a szavazatokat, amíg el nem ért a közte és Le Pen között húzódó távolság feléhez, onnan ugyanis már mindenki Le Penre adta le a szavazatát.

  • A Forma-1 Instagramján megosztották hétvégi barcelonai futam előtt a tavalyi Spanyol Nagydíj drámai pillanatát, amikor a pályáról leszoruló Lewis Hamilton megpörögve kiütötte magát és csapattársát, Nico Rosberget is az élről.

    A videót Hamilton idei csapattársa, Valtteri Bottas is kedvelte Instán... De vajon mit akart jelezni ezzel?

  • És még számos feledhetetlen pillanat a hónap idiótái és bénái videoválogatásból. Kedd reggeli ébresztőnek tökéletes.

  • De komolyan, gugli nélkül tessék kitalálni, hogy melyik, ma is létező, elég sok tagot tömörítő szervezet az, aminek van Ezüst mókus díja! Pár dolgot a szervezetről azért elárulunk, ne sötétben kelljen tapogatózni:

    • Van agrárszakosztálya,
    • külön szakosztály foglalkozik a kiemelt évfordulókkal,
    • több albizottságának egyike az ingatlanhasznosító,
    • díjazzák a tagjaik között megbúvó filatelistákat is.

    Nu?

  • 18221845 1094459540691387 8010022446949152897 n
    Fotó: Facebook

    Az Erdőajándéka Erdei Iskola Telihold-sétát szervez a Hármashatár-hegyen szombat este. Mint az esemény Facebook-oldalán írják,

    Teliholdkor megelevenedik az erdő. Minden sejtelmessé és romantikussá válik! Vezetett túránkon megtapasztalhatjuk az éjszakai erdő rejtelmeit. Ez egyben egy kis bátorságpróba is, hiszen az erdő neszei éjszaka mindig különlegesek. ... Kipróbáljuk a nesztelen lopódzást és lecsendesedve megfigyeljük az erdő megnyugtató neszeit. Kísérletet teszünk tapintás útján felismerni az erdei fafajokat és hang alapján az állatokat. Igazi élmény lesz!

    Telihold egyébként szerdán este lesz, szóval a kirándulás idején már nem lesz teljesen kerek a Hold, de ez aligha fog levenni az élményből.