új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Vadászatot hirdettek egy krokodilra Thaiföldön, amit a Bang Tao strand közelében, Phuketnél láttak úszkálni - írja a Thailand PBS. Az állatot drónkamerával is sikerült felvenni:

    Attól félnek bánthatja az embereket a hüllő, ami valószínűleg egy krokodilfarmról szökött meg. Az is elképzelhető, hogy ez ugyanaz a krokodil, amit múlt héten láttak errefelé a turisták.  

    phuket

     

  • Máris elmondhatjuk, hogy bőven megérte felújítani a Carl Lutz rakpartot a vizes vb-re, így legalább a bunkón parkoló autósok lehetőségei kibővültek.

    Olvasónk péntek este le is fotózta az első fecskét, aki a BMW-vel, simán felállt a sétálórészre a szalagkorláton belülre. Jó, nyilván egy kabriót meg kell mutatni a világnak, és hát szemben, vagy a fenti részen is csak úgy lehetne leparkolni, hogy akár 50 métert is meg kellene tenni gyalog a Dunáig, azt meg ugye nem várhatjuk el tőle.

  • omsz-macska
    Fotó: Országos Mentőszolgálat

    Szóval igazi happy endről számoltak be a Facebookon a legjobb fej kaposvári mentősök: miután a szervizbe tolták, majd ott csavarról csavarra szétszerelték a mentőautó elejét, csak a munkájuk jellegéből kifolyóan mindig épp kéznél levő EKG-zselével bekenve tudták kihúzni a hűtő mögé szorult cica fejét a satuból, de amint ez megvolt, azzal a lendülettel örökbe is fogadta egyikük a nagy ijedtségre hamar el is alvó állatot.

  • Elsőre még Christopher Landberg, az állatkert vezetője sem akarta elhinni, hogy nem szórakoznak velük, a Kölnből származó Elizabeth Reichert azonban teljesen komolyan gondolja a dolgot.

    A 93 éves, gyermektelen özvegy a német városban született és férjét, Arnulf Reichertet is itt ismerte meg 1944-ben, aki zsidóként bujkálni kényszerült a nácik elől. A háború után egy évvel összeházasodtak és Izraelen keresztül kivándoroltak az Egyesült Államokba, ahol később megvetették lábukat és meg is gazdagodtak.

    Amikor az ember átgondolja, mire hagyja örökül a pénzét, nagy szerepet játszanak az emlékek.

    - vélekedett az asszony, aki azt is elmondta, hogy sosem felejtették el Kölnt, ezért döntöttek úgy nem sokkal férje halála előtt, hogy vagyonukat az állatkertre hagyják, mely ugyanolyan fontos Köln számára, mint a dóm.

    A részvényekbe fektetett tőke egy alapítványhoz áramlik majd, az állatkert ebből kapja meg a hozadékot, ami évente nagyjából egymillió dollár lehet majd. Az állatkert megpróbálta rábeszélni az özvegyet, hogy látogasson el Kölnbe, az asszony azonban idős kora miatt nem vállalkozott az utazásra. A felajánlás így sem marad azonban hála nélkül, a tervek szerint az állatkert Arnulf Reichertről nevezi el a történelmi Dél-Amerika-házat.

    (MTI)

  • A Csobbanás kiállításon Szombat Éva képe is látható lesz
    A Csobbanás kiállításon Szombat Éva képe is látható lesz
    Fotó: Szombat Éva

    Kaptam egy izgalmas levelet, egy méltatlanul elfeledett budapesti művészeti helyszín igen csak izgalmas programjáról. A lényeg:

    "Az Art Quarter Budapest akár Berlinben, Koppenhágában vagy Amszterdamban is lehetne. Egy német üzletember megvette az egykori sörgyárat Budafokon, az elmúlt években felújította és egy kortárs művészeti központot kezdett létrehozni. Borsos Lőrincéktől kezdve Szabó Ottóig rengeteg fiatal képzőművésznek már itt van a műterme. Valamint itt van a 4DSOUND stúdiója is, ahova a világ minden részéről érkeznek a zenészek. Szeptember 2-án és 3-án kétnapos programsorozat lesz az AQB-ben, kifejezetten azért, hogy a szélesebb közönség is megismerje ezt a formálódó, kreatív bázist."

    Szóval a helyszín igencsak izgalmas, már csak Urbanista-szemmel is, ami pedig az egészen meglepő elemeket tartalmazó programot illeti, itt lehet róla bővebben olvasni.

  • Nekem most nincs rá időm, ezért azt javaslom, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban, reklámszakemberek, esztéták és médiaszakosok hada elemezze alaposan, mit is mond ez a német politikai reklám Németországról, a világról, az emberekről és a pártokról.

    Persze nem kell egészen komolyan venni. A most következő döbbenetes művet a német viccpárt tette le az asztalra, ami nemes egyszerűséggel csak A PÁRT-nak nevezi magát. Neve egy betűszó (PARTEI), ami a következő szavakból áll össze: Párt a Munkáért, a Jogállamért, az Állatvédelemért, az Elit Támogatásáért és a Bázisdemokratikus Kezdeményezésért. Az alakulat úgy gondolta, ő is megnyilatkozik a közelgő német választások előtt ezzel az úgynevezett politikai hirdetéssel, elvégre nekik is lesz kancellárjelöltjük Angela Merkel ellenében. 

    Ő is látható egyébként a habtól fröcsögő videón ingben és nyakkendőben félmeztelen férfiak, nők és transzneműek között, előkerül egy műbroki, és közben mindenki a péniszes címkével ellátott "A PÁRT" feliratú sört vedeli. Közben pedig ilyenek hangzanak el:

    Pártmámorban!  A párt - élvezet szürke zakóban. Szabadidő? A párt!

    A párt - élénkítőszer. Szexi! A nő nő lesz és szabad! Girlpower! Férfiszabadság! Párt vagy nem párt, ez többé nem kérdés.

    Szexi, mini, szuper pornó. Minden benne van - A párt! Emberek, akik totál értelmetlenül és ész nélkül töltik az idejüket. Egészséges és izgató - A Párt! Bal, jobb vagy közép - nyaljátok ki!    

    Szexi, szuper, mini, pornó!

    "Szerintem ez a legértelmetlenebb, legpopulistább és legprimitívebb reklám, amit valaha is leadtak a német közszolgálati tévén" - mondta Martin Sonneborn "A PÁRT" pártelnöke, aki amúgy ismert komikus és európai parlamenti képviselő. Magyarázata szerint túl akarták licitálni a politikai pártok és a nagy autógyárak hangzatos és obszcén reklámjait, de ez nem sikerült. No meg azt is meg akarták mutatni, mi érdekli igazán a német választókat. Ezek szerint csak a szex és a sör. Az sem véletlen, hogy a videót a YouPorn nevű pornószájton kezdték el terjeszteni. Esztéták, reklámszakemberek figyelmébe: erre a dadaista örjöngésre némi filmtörténeti magyarázatot ad, hogy ez egy hommage, ami az Afri-Cola hasonlóan avantgárd, és hasonlóan idegtépő 1968-as reklámját idézi meg.

    via Azonnali.hu

  • Még ha csak átmenetileg is, de mégis bezár a Telefónia Múzeum, melynek megmentéséről cirka egy éve írtunk - hívta fel a figyelmem Rátonyi Gábor, az Utcák-terek bloggere. Az akkori tervek még az intézmény elköltöztetéséről szóltak, de szakemberek rámutattak, hogy a kiállítás ékességének számító, 90 esztendős, mindmáig működő telefonközponti berendezést ha szétszednék, sosem tudnák úgy összerakni, hogy az ismét működőképes legyen. Ezt a költözést kiötlők is belátták, így végül a múzeum helyben maradásáról döntöttek

    Azonban a Belügyminisztérium várba költöztetésével összefüggésben a Várnegyedben található, Úri utcai épületet felújítják, és a munkálatok idején a tárlat sem lesz látogatható. Utoljára most szeptember 3-án, vasárnap lesz nyitva, utána 2019-ig, az ígéretek szerint átmenetileg, bezár az intézmény.

    A most vasárnapra eső utolsó napra a múzeum munkatársai és lelkes önkéntesek megerősített tárlatvezetéssel készülnek. Aki tehát még nem látta a kiállítást és a telefonközpontot, szeretné megtudni milyen tárcsás vezetékes telefonon hívni egy számot , vagy hogy a telefonközponti berendezés hogy épít fel egy hívást, amivel összekapcsolja a két előfizetőt, az még gyorsan menjen el megnézni. A múzeum  az Úri utca 49. és Országház utca 30. szám alatti bejárata egyaránt nyitva lesz, bármelyik irányból megközelíthető vasárnapig, 10 és 16 óra között.

  • közösségi kertek éjszakája
    Fotó: Közösségi Kertek Éjszakája

    Már tavaly is viccelődtem szegény szervezőkkel a programajánlóban, hogy hát ki megy éjszaka kertbe a molylepkéken, meg meztelen csigákon kívül - meg is sértődtek picit, pedig egyáltalán nem volt szándékomban bántani őket. Szerencsére azért annyira nem bántódtak meg, hogy ne küldjék el idén is a programajánlójukat, amit örömmel továbbítok a drága olvasóknak.

    Ugyanis szeptember 2-án, vagyis holnap este megint lesz éjszakája a közösségi kerteknek.  Összesen 17 helyszín, bringás körbejárás, mindenféle jóság. A program már délután kezdődik, akit érdekel,itt talál róla több tudnivalót.

  • Duisburgban építették fel azt a 15,5 méteres óriási homokvárat, amivel a készítők be akarnak kerülni a Guinnes Világrekordok Könyvébe. Pénteken mérik le hivatalosan is, hogy tényleg túlszárnyalja-e az eddigi rekorder 14,82 méteres magasságát. (MTI)

  • 124 fős magyar katonai kontingens állomásozik az észtországi Voruban, őket látogatta meg a külügyminiszter. 

    "Büszkék vagyunk arra, hogy a külföldön - a NATO és az ENSZ keretében - állomásozó katonáink száma elérte az ezret, és az Észtországban szolgálókra külön is büszkék vagyunk. Minden észt politikai vezetővel folytatott tárgyalás azzal kezdődik, hogy ők megköszönik az itteni magyar katonai jelenlétet. Ez egyúttal bizonyítja a visegrádi csoport erejét, hiszen a V4-es együttműködés keretében született a döntés róla, és bizonyítja, hogy tiszteletben tartjuk minden szövetségesünk helyzetértékelését a saját biztonságát illetően" - jelentette ki Szijjártó, majd megbecsülése jeléül csocsózott egyet a katonákkal.

  • Ma kezdődik az Íd al-adha vagyis az áldozati ünnep a muzulmán világban. A mekkai zarándoklat után kezdődő ünnep négy-öt napig tart, és arra emlékeznek ilyenkor a muszlimok, hogy Ábrahám vagyis ahogy ők nevezik, Ibráhim kész lett volna feláldozni fiát Istennek.

    Az áldozati ünnepen a muszlimok legjobb ruhájukba öltöznek és imádkoznak a mecsetekben. Aki megteheti, az áldozatot mutat be Allahnak: általában bárányt ölnek le, húsát pedig szétosztják. A képen szereplő bárányt egy teheráni állatpiacon vásárolta ez a férfi erre a célra. A bárányon kívül áldozati állat lehet még tehén, kecske és teve is. 

    Ábrahámot a judaizmus, a kereszténység mellett ősatyaként tisztelik a muzulmánok is. De a történetet másképp fordítják, mint a keresztények. A Biblia szerint Ábrahám Izsákot akarta feláldozni, a muzulmánok szerint viszont elsőszülött fiát, Izmaelt - akit ők az arabok ősének tartanak, és utódai között van Mohamed is.

  • Egy óra sem telt el azután, hogy posztoltam egy remek fotógyűjteményről, és arra kértem mindenkit, hogy nézzen kicsit felfelé is, micsoda szépséges erkélyek vannak a pesti házakon, már kaptam is egy levelet Ákos nevű olvasónktól.

    Mint írja, épp az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala előtt sétált, amikor olvasta a bejegyzést, és engedelmeskedve a felhívásomnak, felnézett. Ezt látta:

    Gyönyörű, romantikus műemléképület 1847-ből, az egykori Oswald-ház a Nádor utcában, melyben később nagynevű szállodák működtek. Aztán a lába elé nézett, ott meg ezt látta:

    Akinek van hajlama az ilyesmire, az remek publicisztikát írhatna belőle az alapvető jogok és a műemlékvédelem helyzetéről.

  • Bernek Péter Erdélyben, a Szent Anna-tónál nyaralt nemrég, ahol neki is sikerült összefutnia egy medvével. A Borsnak mesélte el, hogy egyszer csak azt vette észre, elég sokan mutogatnak az irányukba és fotóznak, de tudta, hogy nem ő a főszereplő, ezért körbenézett, ekkor vette észre az anyamedvét bocsával.

    Nagyon meglepődtem, de nem foglalkoztak velünk, célirányosan a hűtőtáskánkhoz mentek, felkapták és elszaladtak. Nagyon profik voltak, a mancsukkal a táska fülét fogták meg, mint egy ember

    mesélte a Borsnak a 2012-es debreceni úszó Eb-n ezüstérmes úszó.

    vlcsnap-2017-09-01-12h13m52s253

    Bernekék a medvék visszatérésekor kezdtek futni, majd felbukkant a vadőr, aki elkergette az állatokat. Bernak a futásról videót is készített.

  • Megérkezett a magyar nyelvű előzetes is a George Clooney és a Coen fivérek együttműködéséhez, a Suburbicon című filmhez. A filmről már megírtuk, hogy az ötvenes években játszódik egy Suburbicon nevű fiktív, ideális, amerikai kisvárosban, ahol azonban hamar kiderül, hogy a csodás felszín rút és gonosz valóságot takar.

    A Coen testvérek forgatókönyvéből született, Clooney rendezte film főszereplői Matt Damon, Julianne Moore és Oscar Isaac, a magyar bemutató pedig október 27-én lesz.

  • Könnyen lehet ugyanis, hogy egy ennyire klassz erkély alatt állsz, mint amilyen ez:

    Vagy mondjuk ez:

    Aczél Gizi Flickr albumában sorra gyűlnek a főváros erkélyei alulnézetből. Art deco, Bauhaus, szecesszió, neoreneszánsz és megannyi más csuda. Abból a szögből, ahonnan a legtöbbször láthatjuk (vagyis láthatnánk) őket, mégis ritkán mutatnak be innen épületeket. Jó böngészést!

  • Radisics Milán drónnal nézte meg a tegnap esti Magyarország-Lettország mérkőzést. Így festett a kivilágított stadion a városban az éjszaka.

  • Csütörtök reggel pontban 8 óra körül minden kommentár nélkül megjelent Orbán Viktor Facebook-oldalán egy szép, piros tűzoltó. A fél magyar sajtó azt találgatta, hogy miért.

    A Blikk szerint azért, mert elnyertük a szlovénektől a Magna Steyr kanadai-osztrák céget ,és Zalaegerszegen fognak tűzoltóautókat gyártani. Aztán szerkesztőségünkben az a megoldás született egy MTI hír miatt, hogy biztos azért, mert az OKF adományozott egy felújított tűzoltóautót a székelyföldi Homoródalmásnak. Egy kommentelő szerint pedig azért, mert a boldog gyermekkorhoz a kisvasúton és a focipályán kívül a tűzoltóautó is hozzátartozik. A kérdést szavazásra bocsátottuk olvasóink között, és most eredményt hirdetünk:

    annak a 468 embernek lett igaza, aki az adományozásra voksolt.

    Orbán Viktor Facebook-oldalán egy Dehir.hu-s cikk adta meg a megoldást. A cikk szerint a fotó Debrecenben, a tűzoltó laktanya előtt készült, ahol Bakondi György, Orbán biztonságpolitikai tanácsadója azt mondta, hogy a kormány elkötelezett a határon túli magyarság biztonságos mindennapjainak megteremtésére.

    Az 1400 lakosú településre eddig 40-50 kilométerről érkezett segítség, ha baj volt. Ez a hegyi utakon akár egy órát is igénybe vett. Homoródalmás vezetése Orbán Viktorhoz fordult levélben segítségért, így indult az összefogás.

  • Szerda délelőtt egy háromgyerekes családapa egy elesett idős férfit vett észre a hódmezővásárhelyi Nyizsnyai Gusztáv utcában. Miközben a férfi stabil oldalfekvésbe helyezte a bácsit, valaki felkapta a földre rakott táskáját, írja a Bors.

    Rudolf felesége, Pásztor Katalin a lapnak elmondta, hogy miután férje felhívta, nagyon kétségbeesett, ugyanis a táskában volt a család megmaradt 40 ezer forintja. Azonnal feljelentést tettek, a rendőrök pár órával később megtalálták a táskát egy közeli utcában, egy kukában, a pénztárca azonban üres volt.

    Három kisgyerekünk van, akiknek az ennivalója is komoly problémát fog jelenteni ebben a hónapban. A tettes szó szerint kivette a szájukból az ételt.

    Két kislányuk most kezdi az óvodát, számos dologra lesz szükségük, alig egyéves kisfiúk pedig Down-szindrómás, akinek többféle drága gyógyszert kell szednie.

    Katalin abban reménykedik, hogy az újságcikk eljut a tolvajhoz, és jobb belátásra bírja.

    Ha látja, reméljük, hogy ragadt belé egy csöpp emberség. Csak ebben tudunk reménykedni, különben rendkívül nehéz napok várnak ránk.

    Frissítés: Pásztor Katalin azt írja a Facebook-oldalán, hogy

    Nagyon sokan, sot..rengetegen megkerestek engem telefonon, privat uzenetben, hogy segitenenek. Az emberi osszefogas csodakra kepes!! Osszegyult az ellopott penzosszeg! Hihetetlenek vagytok! Van meg remeny! Bebizonyosodott, hogy tobb a jo ember mint a rossz. Csaladom neveben, koszonom szepen nektek!! ***

  • Akkora fordulatszámon pörög a Star Wars-merchandise, hogy a következő epizód premierje előtt hónapokkal már árulni kezdték az egyik új szereplő kicsinyített mását - írja a CNN.

    Az Ébredő erőből megismert BB-8 droid az idén télen bemutatásra kerülő Utolsó jediben kap egy ellentétpárt, a komorabb színekkel és szögletesebb fejjel szerelt BB-9E-t. Minderről csütörtökön szerezhetett tudomást a világ, ugyanis a BB-8 távirányítós játékváltozatát gyártó Sphero kihozta az új droidjátékról készült reklámfotóit.

    A BB-9E elődjéhez hasonlóan megpróbálja valósághűen leképezni a filmben látható droidot, appal irányítható, kerekek nélkül, a testén gurul, használat közben színes ledek világítanak rajta, a feje pedig mágnessel tapad. 

  • Egy fekete Opel sofőrje a kelleténél nagyobb lendülettel ment pénzt kivenni a 9. kerületi Mátyás utcában lévő takarékból péntek reggel. A bankfiók kirakata és a kocsi motortere bánta a hevességet.

  • Egy nyugdíjas szülészorvos a Magyar Nemzetben megjelenő olvasói levelében tette helyre Veres András győri megyéspüspököt, aki pár napja bűnnek nevezte a lombikprogramot. Koncz István, aki 1974 óta praktizál és mindig szem előtt tartotta katolikus hite tanításait, arra világít rá, hogy

    az első szakrális embriótranszfer Szűz Mária várandósságának létrejötte (férfival való kapcsolat nélkül került egy szűz méhébe került Jézus).

    Nem lévén katolikus, nem igazán tudom megítélni, mennyire számít blaszfémiának Koncz doktor felvetése, bár az azért további kérdéseket vet fel, hogy e teória értemében Jézus nem Mária méhében fogant, hanem már embrióállapotban került oda. Ugyanakkor ebben a megközelítésben nehéz nem fellelni egyfajta párhuzamot a Szűz Máriát az eredendő bűntől mentesítő Isten és a lombikban pepecselő szülészorvos között.

  • Heves megye I. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt kiáll a táncoló kukások mellett a saját Facebookján. 

    Az egri politikus, aki régebben még DJ-nek is állt, azt írta, "szerintem lehet helye a munkában a humornak! Ezt képviseli Adolf és Kálmán, a két egri táncoló kukás. Nagyon nagy arcok! Megkérdeztem, azt mondták, hogy diszkó muzsikára és mulatósra tolják".

    "Persze fontos a munkahelyi biztonsági szabályok betartása is" - jegyezte meg. 

      

    A táncoló kukásokról szerdán jelent meg a neten egy vicces videó, ami után belső vizsgálatot indított ellenük az önkormányzat, mert szerintük veszélyes volt a mutatvány. A videót már majdnem 300 ezren látták. 

    A Bors úgy tudja, hogy a kukások megúszták a vizsgálatot, tovább dolgozhatnak.

  • Október ötödikén mutatják be Magyarországon a Szárnyas fejvadász 2049-et, Ridley Scott klasszikus scifijének folytatását, amit az Érkezés rendezője, a kanadai Denis Villeneuve készít. Óriási várakozás övezi a filmet, amiben Harrison Ford mellett Ryan Gosling tűnik majd fel, és főleg Budapesten forgatták.

    Most kiderült, hogy igencsak hosszú filmre készülhetünk. Először a Sony Russia leírása szivárgott ki, de ezt még nem lehetett biztosra venni. Azóta viszont már hivatalosan is megerősítették, hogy a folytatás 163 perc hosszú lesz. 

    2 óra és 43 perc elég hosszú idő, úgyhogy senki se felejtse majd ezt el, mielőtt beül a moziba.