új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • David Cameron volt az, aki kiírta az EU-tagságról szóló népszavazást, majd miután megszavazták a Brexitet, lemondott a pozíciójáról. Azóta nem nagyon érdekli, hogy mi történik körülötte:

    A politikust a háza előtt kapta el egy villáminterjúra  a BBC kedden, pont akkor, amikor a Brexit-tárgyalásokat levezénylő Theresa May az évszázad legsúlyosabb parlamenti bukása után egy bizalmi szavazásra készült.

    Cameront nem nagyon érdekelte a dolog. Elmondta, sajnálja azokat a nehézségeket, amiket a kilépésról szóló tárgyalások okoztak, majd elment kocogni.

  • Újból nekifutottak, majd történelmi vereséggel zárult, hogy leszavazták Theresa May brexitmegállapodását a brit alsóházban. Jelen pillanatban egy rakás forgatókönyv lehetséges, akár még új tárgyalások is jöhetnek. Az biztos, hogy az EU-s vezetők aggódva és türelmetlenül reagáltak a brexit-megállapodás londoni bukására. Juncker azt mondta, hogy a briteknek világossá kéne tenniük, hogy mit is akarnak.

    A brexitmegállapodást megelőzően, még hétfőn tartott egy előadást Dr. Victoria Bateman. A brexit ellenes aktivistaként is tevékenykedő professzor a beszéd közben levetkőzve szemléltette szóban is vázolt elméletét, hogy

    a Brexit után Anglia teljesen meztelen lesz.

  • Ha elküldték önt melegebb éghajlatra, mutatjuk merre menjen!

    hőmér
  • Aki kertes házban él, biztos találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a szomszéd fája átlóg, a kertbe hullik a gyümölcs, ami elrohad a szép zöld gyepen, odajönnek a méhek, meg amúgy is túl öreg az fa, látszik, hogy korhadtak az ágai, egy nagyobb vihar ki is döntheti, stb.  Hasonló esettel kellett megküzdenie a 81 éves Javes Damiesnek, aki jobban szereti, ha középső nevén, Mikenak szólítják. Mike szomszédja nem gondozta, nem vágta vissza a telkén lévő sövényt.

    A 4,5 méterre megnőtt növény már eltakarta a napot. 

    Mikenak elege lett abból, hogy a 60 éves David Lyons miatt nem éri természetes fény a hátsó kertjét, így bíróságra ment az üggyel. Ezzel most három éve tartó sövényháború ért véget. A bíróság 2000 fontra (729 ezer forintra) bírságolta meg Lyonst, akit még a sövény levágására is köteleztek. És most már nem jöhet olyan kifogásokkal, hogy nincs megfelelő szerszáma, de azt se mondhatja, hogy madarak fészkelnek az ágak között, így kénytelen nőni hagyni a 4,5 méteres növénymonstrumot. 

  • Csaknem tízezer karakteres, azaz (másfeles sorközzel) négy Word-oldalas cikket szentelt a világ egyik legnevesebb és legfontosabb zenei és kulturális online magazinja annak a kérdésnek, hogy 

    szabad-e fullasztásos kínzást alkalmazni pornófilmforgatás közben

    annak ellenére, hogy ezt a módszert, a waterboardingot Barack Obama elnök örökre betiltotta az amerikai hadsereg és a hírszerzés számára. A waterboarding az a fajta kínzás, amikor az áldozat arcára egy törölközőt vagy valamilyen vásznat terítenek, és lassan vizet locsolnak rá, amitől nem kap levegőt, viszont egyre gyorsabban próbál lélegezni. A Rolling Stone szerkesztősége pedig, vélhetően puszta szakmai lelkiismeretességből kiszúrt egy olyan pornóvideót az egyik legnagyobb BDSM-szolgáltatónál, amelyben épp ezt teszik egy megkötözött, meztelen nővel, annak lelkes beleegyezése mellett.

    Hogy megspóroljuk önöknek a meghökkentően részletes cikk elolvasását, a válasz az, hogy

    hát, igen is meg nem is.

    Az ilyesmi ugyanis afféle szürke zóna a jogban, hiszen a közös beleegyezés esetén nyilván nem tiltja meg senki, hogy két ember azt tegye egymással szex közben, amit akar, viszont ha valami komoly sérülés, pláne neadjisten halál történik, akkor már senkit nem fog érdekelni a bíróságon, hogy erre a másik elvileg amúgy engedélyt adott.

    Szívesen.

    (via Rolling Stone)

  • Elpusztult Johnny, Japán legidősebb csimpánza, a becslések szerint 69 évet élt. Johnnyt kedd reggel találta holtan gondozója, úgy vélik, természetes okok miatt pusztult el.

    A afrikai születésű hím étvágya egyre romlott szeptember óta. Alvóhelyét az öregséggel járó betegségek miatt nem hagyta el már 2017 óta - közölte az állatkert.

    Oji Zoo
    Fotó: Oji Zoo

    A csimpánz 1955-ben került az állatkertbe, becslések szerint ötévesen. Öt partnerrel összesen kilenc utódot nemzett. Első kölyke 1963-ben jött világra, ő lett Japán első, fogságban született és nevelkedett csimpánza.

    A csimpánzok átlagéletkora 40-50 év körül van, Johnny tehát valóban hosszú életet élt. (MTI)

  • A Mammut háta mögötti utca a budaiak mini bulinegyede számos szuper kávéházzal és étteremmel. Egyikük, a fish and chipseiről híressé vált Nemo, most kiposztolta, hogy mi történik évek óta a Lövőház utcában, amikor az FKF kukásautói elviszik a szemetet.

    Untitled-1

    Mint írják,

    elkeseredésünkben fordulunk hozzátok, kérünk, osszátok meg ezt a posztot, hátha öt év után az FKF reagálni fog arra, hogy bűzös a szemétlé és a veszélyes üvegcserepek folyamatosan ömlenek a gyűjtőautójukból, és mi takarítjuk minden alkalommal össze utánuk!

    Bizonyítékként kiposztoltak egy videót is, és figyelmeztettek rá, hogy vigyázat, gusztustalan képsorok következnek - és valóban:

  • Bergen térségében a tengeri áramlatok olyan sok szemetet sodornak partra, mint  sehol másutt a világon - állapították meg a bergeni Norce kutatóintézet szakemberei.

    A legrosszabb a helyzet Oygarden, Sund és Fjell települések körzetében, ahol kilométerenként számolva a világátlagnál nyolcszor több hulladék kerül a partra

    - írta a Bergens Tidende című norvég lapra hivatkozva az MTI.

    Illusztráció
    Illusztráció
    Fotó: Education Images / Getty Images Hungary

    A tengeri áramlatok modellezése arra utal, hogy a norvég tengerpart egyfajta szennyfogóháló szerepét tölti be. Az áramlatok által a norvég partokhoz szállított szemét egy része továbbsodródik észak felé, de nagyon sok marad ott

    - közölte Eivind Bastesen geológust.

    A kutatók terepen és légi felvételek kiértékelésével vizsgálták a tengerpart szennyezettségét. A helyszíni szemléken 800 strandon és öbölben csaknem 1000 tonna műanyaghulladékot találtak.

  • Ausztráliában hőségriadó van, van, ahol már a 46 fokot is elérte a nappali hőmérséklet. A hőség tavaly óta tombol a kontinensen, amit már az éjszakai állatok is nehezen viselnek.

    Victoria állam Mildura városában sincs ez másképp. A helyi Mildura Dockside Cafe tulajdonosa egy kísérletként nyers húst hagyott a leparkolt autójában, kedd reggel 11 órakor, majd délután 4-kor megörökítette az eredményt: egy teljesen átsült steaket. 

    A képek magukért beszélnek:

    Nálunk még messze van a nyár, viszont ez egy jó bizonyíték arra, miért ne hagyjunk se gyereket, se kutyát az autóban a tűző napon. Ha ez esetleg mégsem lenne elég, akkor itt egy 2012-ben készült videónk arról, hogy milyen szenvedés a napon parkoló autóban várni.

    Bezárkóztunk a tűző napon parkoló autóba

    Esetleg ezt a 2015-ös videónkat is megnézheti még, amikor tűzforró műszerfalon főztünk:

    Főzzön a tűzforró műszerfalon!
  • 49948664 290966624939804 8251675981517946880 o
    Fotó: Hallgatói Szakszervezet / Facebook

    Nagy Blanka az elmúlt hetekben két tüntetésen is keményen beszólt a Fidesz-kormányra, amire válaszként erre a hétre országos támadás érte a kormánylapok részéről a 19 éves lányt.

    A propagandaújságok többek közt azt írták, hogy Nagy Blanka több tárgyból is bukásra áll. Az nem derült ki, hogy honnan van ez az információjuk, amiről Nagy Blanka közölte, hogy nem igaz – de ami igazán érdekes lenne, azt sem írták meg, hogy egy gimnazista tanulót pontosan mikor hatalmazza fel arra a bizonyítványa, hogy politikai véleményt formáljon.

    De mivel ezek szerint erre vonatkozóan létezik egy titkos, ősi tudás, az Index olvasójaként most te is elmondhatod, hogy

    Milyen bizonyítvánnyal mondhatja azt valaki a köztársasági elnökre, hogy bajszos fasz?

  • A CNBC személyesen is megnézhette a Huawei új kínai kampuszát. Az erről készült riportot úgy hozta le a The Verge, hogy nem csak az iPhone-ok és a MacBookok által erősen inspirált termékeket készít (szinte már koppint) a kínai vállalat, hanem már az európai építészetet is klónozza.

    A Huaweii új főhadiszállása Tungkuanban található. A kampusz 12 kisebb városból áll. Illetve fog állni, de egyelőre 8 készült csak el. A 9 négyzetkilométernyi területen megtalálható Párizs, Verona és Granada kicsinyített mása. Az egész létesítmény olyan nagy, hogy külön villamos is van, amivel a jelenleg 17 ezer alkalmazott el tud jutni egyik helyről a másikra.  Egy nagy tó is van a kampuszon, ami fölött nem egy sima híd, hanem a budapesti Szabadság híd tökéletes mása húzódik. (A képért ide kell kattintani.)

    A városok másolása azért nem annyira nagy újdonság. Csinált már ilyet Las Vegas is.

    (CNBC)

  • Csodálatos filmalapanyag lehetne abból a hírből, miszerint egy belga kisváros templomának lelkészét egyre inkább foglalkoztatta a templomukban álló Szent család című, 16. századi kép, amit adományként kaptak egy volt belga szenátortól. Jan Van Raemdonck egyszercsak gyanút fogott, mivel a kép - állítása szerint - meghökkentő hasonlóságot mutatott Michelangelo egy brit gyűjteményben őrzött rajzával.

    2048
    Fotó: Jan Van Raemdonck

    A zelei lelkész ezért felkért egy Michelangelo-szakértőt, Maria Forcellinót, hogy vizsgálja meg a képet. Mielőtt azonban a szakértő a helyszínre érkezett volna, a festményt ellopták.

    Egy közelben lakó asszony hajnali 5 órakor egy 20 év körüli férfit látott ólálkodni a templom környékén, de az illető eltűnt, amikor a nő felkapcsolta a villanyt

    - mondta el a pap a The Guardiannek, amit az MTI szemlézett. Szerinte ugyanakkor a kép ellopásához legalább két ember kellett, ugyanis a fára festett festmény súlya egy mázsa körül van.

    A lelkész teljesen kikészült, ugyanis állítása szerint csak szűk körben osztotta meg gyanúját a kép eredetéről. Szerinte legfeljebb húszan tudhattak róla, családtagok, barátok, egyházközségi vezetők. A lelkész szerint valaki talán azokból az emailekből kapott tippet, amiket több múzeumnak is elküldött, de amelyre egyetlen választ sem kapott.

  • Hétfőn mutatta be új vezetőedzőjét, a Miami Dolphinstól három év után menesztett Adam Gase-t az idei NFL-alapszakaszt is elég pocsékul záró New York Jets, ami önmagában annyira nem lenne őrületesen érdekes hír.

    Azzal együtt viszont simán az, hogy a sajtótájékoztatón Gase nagyjából egész végig úgy nézett ki, mintha tegnap érkezett volna a Földre egy távoli bolygóról, és még problémái lennének az emberi test limitációival.

    Gase amúgy általában így viselkedik, amikor kellemetlen dolgokról kell beszélnie, de ennyire durva azért nem szokott lenni a helyzet.

    Ez utóbbit az is jól példázza, hogy eddig még nem lett belőle mém, a bemutatás óta viszont vele van tele az internet, és az a teória is szárnyra kapott, hogy valójában a Jets elrabolta őt, amit így próbált meg jelezni:

    ezgif.com-optimize (1).gif
    Fotó: deadspin

    A szakember azóta reagált is mémmé válására, ami ha lehet, még különösebbé tette az egész helyzetet, ugyanis a a következőket mondta:

    Azt se tudom, mi az a mém. Nincs Twitterem, nincs Instagramom, nem járok fel az internetre, még tévét se nézek, csak filmeket. Ja, és újságot sem olvasok. Kizárólag akkor értesülök valamiről, ha valaki más beszél nekem róla.

    (via)

  • Erről ír az NBC, a CNBC, a Time, hogy a cég legújabb reklámja hadat üzent a mérgező maszkulinitásnak. Van benne minden, ami a sztereotip szemnek és szájnak ingere: a füstölő grill mellett feszítő apukák, amint a bunyózó fiaikat nézik, illetve az utcán nők után füttyögető srácok, na meg persze a szlogen, hogy "A legjobb, amit egy férfi megkaphat." Itt merül fel a narrátorban a kérdés, hogy tényleg ez a legjobb, amit egy férfi megkaphat? Magára a borotvára ki sem tér a reklám. Nem is számít, hogy milyen űrtechnikával fejlesztett pengékkel lehet borotválkozni, mennyire, minden eddiginél jobban követi az arc vonalát, semmi ilyesmi nincs, csak az ideológia, hogy fejben kéne leborotválni a felszínes gondolkodást a férfi szerepekről.

    Eléggé megosztó lett a reklám. Egyesek szerint még így is nagyon sztereotip, mert ez megint csak a pasikról szól, közben meg a Gillette csinál borotvát nőknek is. (Persze itt meg az is problémás lehet, hogy a nőknek kell-e szőrteleníteniük, szóval inkább bele se menjünk.) A kérdés így adja magát.

    Ön szerint milyen lett a Gillette új reklámja?

  • Kb. ez járhat a Maine államban található Westbrook lakóinak a fejében, mikor ránéznek a Presumpscot folyóra, amiben valamiért egy gigantikus jéglemez pörög.

    korong.PNG
    Fotó: City of Westbrook

    Szerencsére ez nem a közelgő apokalipszis első jele, hanem egy ritka természeti jelenség, amit az olvadó jég és az azt körülvevő víz kölcsönhatása okoz.

    Egészen pontosan arról van egyébként szó, hogy mikor a jégtábla négy fokosra hűti a körülötte lévő vizet, az lesüllyed a jég alá, és örvényt okoz, ami elkezdi pörgetni a fölötte lévő korongot.

    A folyóban pörgő képződmény egyelőre semerre sem halad a városból, csak az óramutató járásával ellentétes irányban forog, és jó eséllyel nőni is fog még a héten, mert hétvégére havazást várnak Westbrookban.

    (via)

  • Az Australian Open egyik labdaszedője egy kicsit megbolondította a meccs előtti pénzfeldobást, és máris a net egyik új szenzációja lett.  Három másodpercnyi értelmetlen mozdulatsorral megkapta a 15 perc hírnevet. 

    A srác Nisikori Kej és Kamil Majchzrak meccs előtt volt pénzfeldobó is, mielőtt az érmét elpöckölte volna, rúgott egyet a levegőbe, majd megpördült saját tengelye körül. Ne csodálkozzunk, ha hamarosan kiderül, hogy egy új őrületet indított el ezzel, és megalapítják a Hülye Pénzfeldobások Minisztériumát.