új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A hétvégén rendezik az NBA All-Star gáláját, ilyenkor leáll a bajnoki alapszakasz, és minden a most éppen charlotte-i speciális programokról szól. A kosárlabda-események felvezetéseként péntektől az NBA jövőjét is meghatározó technikai megoldásokkal foglalkozó előadások is vannak, ezek megnyitóján mutatta be a divatszurkolók álmát az NBA-vezér Adam Silver, aki egy telefonos app segítségével írta át a kiállított mezen a számot és a játékos nevét.

    Nyilván ez csak showelem volt, Silver arról beszélt, hogy a távlati jövőben, mondjuk 2038-ban hogyan is nézhet ki a szurkolók szempontjából a liga, szóval nem kell attól tartani, hogy ennyire nehéz lesz követni majd, kinek is szurkolnak az ember haverjai.

    jordan.gif
  • Kézműves kreativitás a magyar őshazából: Baskíriában combanyaktöréssel vittek be egy idős asszonyt a kórházba, ahol aztán egy Bear Gryllsbe oltott harctéri szanitéc azonnal tudta, mit kell tennie. „Ó, ezzel még járni is fog tudni!” – ígérte a videót készítő unoka szerint az orvos.

    A beígért orvosi „csizmácska” – miszerint szapozsok, latinul caligula – nem másból állt, mint egy partvisból. „A folyosón hallatszott, ahogy a partvist méretre törtét” – mondta a páciens unokája, akinek felvétele nyomán vizsgálatot is indítottak, megfelelő egészségügyi ellátás elmulasztásának gyanújával – írta a Proufu.ru.

    A vizsgálat nem csak a partvis miatt zajlik, hanem, mert az idős asszonyt a kórház nem volt hajlandó felvenni, legalább éjszakára, hogy addig a család szerezzen valami hordszéket. „Hát, ez azért nem egy vakbélgyulladás!” – érvelt állítólag az orvos a felvétel ellen, és igaza van, a combnyaktörés tényleg nem egy vakbélgyulladás.

  • Azt hittük, hogy Valentin-nap vicc: egyszer csak ott állt egy kecske a bolt közepén.

    Csütörtökön délután kettőkor kezdődött az egész a győri ÉPFU-irodaház aljában lévő szerszámboltban. Azóta nagyon sok minden kiderült róla:

    • egyéves
    • lány
    • megszemlélte a fa- és fémipari szerszámokat
    • tett egy kört a pultok körül
    • az üzlet tulajdonosa vette oltalmába az árván őgyelgő állatot
    • salátalevelet és búzát is kapott
    • igazán kezes jószág
    • készségesen beugrott az autóba, később engedelmesen kiszállt
    • neve még nincs.

    FRISSÍTÉS: jelentkezett a kecske gazdája, és kiderült a neve is: Mici.

    (Kisalföld.hu)

  • Csütörtökön mutatták be a 2019-es F1-szezonra készített McLarent, a bemutatón persze ott volt a csapat két pilótája, Carlos Sainz és Lando Norris is, és természetesen ők is pózoltak, hogy megmutassák többek között az új overallokat.

    Csakhogy a fotózás után feltűnt valami furcsa: a 24 éves Sainz kezei úgy néznek ki, mintha vagy legalább 70 éves lenne, vagy mint aki egész álló nap azt műveli a kézfejével, mint amit Sylvester Stallone a Túl a csúcson filmben a karjával.

    Nézzék csak, Sainz az összes Stallone-eret a kézfejeire rakta valahogy.

    Screen Shot 2015-12-22 at 6.55.03 PM
  • Hogy miért csinált ilyet, ráadásul úgy, hogy egy gyerek is vele volt, sajnos nem derül ki a videóból, de ilyen felvételeket eddig csak terrortámadásokkor láttunk.

  • Ez itt a legjobb betétdal Oscar-díjára legesélyesebb Shallow című nótát előadó és társ- dalszerzőként jegyző Lady Gaga háta, rajta egy friss varrással, amit a filmben is előadott La Vie En Rose című Édith Piaf-sanzon ihletett. Érdekesség még, hogy Bradley Cooper, a film rendezője és férfi főszereplője akkor szeretett bele Lady Gaga hangjába és karakterébe,m amikor egy jótékonysági gálán pont ezt a nótát adta elő.

  • Pár órája mutattuk meg, hogy a Bátor Tábor angyalföldi irodája előtt egy Tabor1 rendszámú A7-es Audi parkol, és értetlenkedtünk, hogy ezt így hogy. A súlyos beteg gyerekeknek élményeket szerző Bátor Tábornál jobb és hitelesebb magyar civil szervezet nem sok van, ezért roppant furcsa volt, hogy ilyen módon összefüggésbe kerülhettek egy prémiumkategóriás kocsival.

    Először a Bátor Tábor közölte, hogy nincs közük a kocsihoz, majd az autó tulajdonosa jelentkezett. Innentől idézzük a levelét:

    Kérlek, hogy a cikket vegyétek le/módosítsátok stb. (nem tudom, mi a szokás ilyenkor). Az én autóm van rajta, amivel a Reklámeszköz.hu cég bejárata előtt parkoltam tegnap (egy popup fal előlapért mentem oda), ami mellett az az irodaház van, amiben a Bátor Tábor is irodát bérel.

    Nem gondoltam volna, hogy a parkolásnál ennyire körültekintőnek kell lennem :)

    Csatolom az autó forgalmiját igazolásképpen.

    Elnézést kérek a Bátor Tábortól is, nem gondoltam volna, hogy ezzel ilyen problémát okozok. Megígérem, hogy idén nekik fogom majd felajánlani az SZJA-m 1%-át:) Költsék el a beteg gyerekekre, ahogyan eddig is tették, én legalábbis csak jót hallottam korábban róluk.

    Köszönettel

    Tábor István

    A Bátor Tábortól, Tábor úrtól és az olvasóktól is elnézést kérünk a történtekért: vannak ilyen véletlenek.

  • Megszólalt az a férfi, aki nemrég végzett egy pumával, miután az állat futás közben rátámadt. Travis Kauffman elmondta, hogy az állatot előbb egy bottal böködve, majd kővel ütögetve próbálta elkergetni, de ez nem jött be, és végül úgy menekült meg, hogy fölé tudott kerekedni, a nyakára tette a lábát, és megfojtotta. 

    „A félelem kihozta belőlem a harcösztönt” – idézi Kauffmant a Sky. Miután végzett az állattal, visszafutott az ösvényen, és találkozott néhány futóval, akik végül kórházba szállították. 

    Az arcán, a nyakán, a csuklóján, a karján és a lábán sérült meg az összecsapásban, és ő is úgy véli, óriási szerencséje van, hogy életben maradt. 

  • Nem kell hozzá más, csak néhány sörösdoboz, egy kiszuperált biciklikerék és egy működő slag. Utána foroghat a gép, alkotó pihenhet, és elégedetten nézheti a művét. (forrás: Rocket Stove Science / Facebook)

  • Egy olvasónk küldte a képet a Bátor Tábor angyalföldi irodája elől, ha jól érzékeltem a leveléből, akkor kicsit értetlenkedve/felháborodva, hogy egy jótékonysági szervezetnek miért kell ilyen autóval villantania.

    Meg is kérdeztük a Bátor Tábort, hogy övék-e az autó, ami egyébként egy 20 millió forintnál kezdődő Audi A7 quattro S-line, esetleg szponzorfelajánlással használják, illetve ha valamelyik kérdésre igen a válasz, akkor nem visszás-e egy kicsit szerintük a dolog.

    És itt jön a sztoriban a csavar: a választ szó szerint idézzük:

    A tabor-1 rendszámú Audihoz nincs semmilyen köze a Bátor Tábornak.

    Arról, hogy kié valójában a Tabor1 rendszámú A7-es, itt olvashat.

  • Szombaton lesz 60 éves a tenisz élő legendája, John McEnroe. Hétszer nyert Grand Slamet – nála többet csak 13-an a tenisz történetében, az Open Eraban, azaz 1968 óta csak nyolcan.

    A játéka mellett számos balhéjáról marad még emlékezetes, amelyek alább látható is egy gyűjtés. Szombaton pedig érdemes figyelni a sportrovatot, ahol portréban emlékezünk meg karrierjéről és az azóta eltelt időszakról.

  • Naponta több száz e-mailt kell átnéznünk, hogy többé-kevésbé naprakészek legyünk. Ezek között van rengeteg közlemény, sajtóanyag, meghívó, olvasói levél. A tengerből néha igazi gyöngyszemeket lehet kihalászni, mint például ezt itt:

    „02_21_NÉBIH Sajtómeghívó_Szelídg esztenye kerekasztal és bírálat

    Tisztelt Szerkesztőség!

    Kedves Kolléga!

    A Nébih legújabb fajtabírálatán 15 szelídgesztenye-fajtát ismerhetnek és kóstolhatnak meg az érdeklődők. A kerekasztal beszélgetéssel egybekötött kóstolóra a sajtó munkatársait is szeretettel várjuk!

    A kerekasztal fórum témái végigvezetnek a szelídgesztenye útján az élelmiszerláncban: a rezisztens fajták nemesítésétől kezdve a növényvédelmen át egészen a gasztronómiáig. A téma különösen időszerű, az európai (és így a hazai) gesztenye termesztést ugyanis új kórokozó és kártevő megjelenése veszélyezteti a szelídgesztenye gubacsdarázs és a szelídgesztenye kéregrák. A nemesítők ellenálló fajták nemesítésével keresik a megoldást.”

  • A Tesla autókba épített szenzorok és a műszerfalon lévő gigantikus kijelző egészen meglepő dolgokra képes, ennek csak a gyártó leleményessége szab határt.

    Most például az eddigi legcukibb autós szoftverfrissítés vált elérhetővé, a Kutya Mód, amely az otthagyott kedvencünket kellemes hőmérsékleten tartja, és kiírja a figyelmeztetést az arra járóknak, hogy a gazdi mindjárt visszatér, minden oké (lehetőleg ne törjék be az ablakot, nem kell kimenteni a blökit).

    A másik az Őrszem Mód, amelyben az autó a beépített kamerái segítségével monitorozza a környezetet, és megpróbálja azonosítani a veszélyes szituációkat.

    (The Verge)

  • Az orosz elnök csütörtökön állt be a judoválogatott Szocsiban tartott edzésére, néhány dobás után azonban a jobb kezének egyik ujja beleakadt a gi-be, és be kellett kötni. 

    Putyin egyébként nem kamuból köti fel a fekete övét, valóban képzett cselgáncsozó (kedvenc technikáiról jó tíz éve még oktatófilmet is kiadott), és az edzésről készült felvétel alapján dobásai is abszolút rendben vannak.

    Más kérdés, lehet-e harcművésznek nevezni valakit, aki tisztességes verseny helyett orgyilkosságokkal és letartóztatásokkal akar ellenfelei fölé kerekedni. 

  • Az Egyesült Államokban amindenkori elnök egészségi állapota is közérdekű adatnak számít, így aztán a Fehér Ház orvosa minden évben nyilvánosságra is hozza az USA első emberének a vizsgálati eredményeit. Pénteken Sean Conley annak rendje s módja szerint a korábbi összefoglalót követően részletesen ismertette a 72 éves Donald Trump állapotáról a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházban tartott négyórás vizsgálat után készült jelentést, amiből kiderül:

    az elnök általános egészségi állapota nagyon jó, és "ez valószínűleg elnöki ciklusa után is így lesz"

    Viszont tavaly óta az elnök két kilogrammot hízott, jelenlegi súlya 110 kilogramm (ami 190 centis magasságához képest elég magas, 30-as testtömeg-indexet jelent). Conley szerint "ez már a kövérség kezdete".

    Trump egyébként híres absztinenciájáról, és arról, hogy nem dohányzik. Másfelől viszont nem eszik túl egészségesen (konkrétan pizzán és hamburgeren él), és testmozgásként is csak a golfozás közbeni sétálást tudja elkönyvelni. 

    Jellemző módon egyébként korábban Trump egészségügyi jelentéséből is politikai botrány kavarodott, miután a választási kampány idején a család háziorvosa nyúlfarknyi igazolást adott ki egészségi állapotáról, benne olyan, már-már iróniába hajló szuperlatívuszokkal, mint

    egyértelmű, hogy Donald Trump lesz a legegészségesebb személy, akit valaha elnökké választottak.

  • Gary Sinise színész meghatódott a neki készített videón, amiben amerikai hírességek és családok is köszönetet mondanak neki. 

    Többek közt Tom Hanks, Jay Leno, Robert De Niro, Tim Allen és Colin Powell is szerepel benne.

    A Gary Sinise Alapítvány évente több mint 30 millió dollárt gyűjt arra, hogy sérült veteránoknak és családjuknak alakítsanak ki speciális otthonokat.

    Sinise elkötelezettsége az amerikai veteránok iránt már a kilencvenes években kezdődött, amikor a fogyatékkal élő amerikai veteránok szervezetének kezdett el dolgozni. 

    2004-ben megalapította a Lieutenant Dan Bandet, a zenekarral katonai bázisokon és jótékonysági rendezvényeken zenéltek, hogy adományokat gyűjtsenek.

    Az egyik legismertebb szerepét 25 éve alakította Lieutenant Dan hadnagyként, a Forrest Gump filmben.

    Gary Sinise reakciója, mikor megmutatták neki a videót:

     (Daily Mail)

  • A Super Impulse nevű cég fő profilja a játékok miniatürizálása, sőt akár a videojátékoké: egyik népszerű termékvonaluk a Tiny Arcade, ezek teljesen működőképes, klasszikus játéktermi gépek, csak éppen akkorák, mint egy nagyobb kulcstartó. A vállalat most továbbment ezen az úton, ugyanis hamarosan elindítják a Micro Arcade játékokat: ezek egy vastagabb bankkártya méretű, a pénztárcában is elférő kütyük lesznek, amikben természetesen játszható játék rejlik színes kijelzővel, gombokkal, microUSB porttal. Az első Pac-Man lesz, mutatjuk:

    A technológiát licenszelték egy Kevin Bates nevű fejlesztőtől, aki már több hitelkártya-videojátékot is készített az általa Arduboy névre keresztelt rendszerre. A Super Impulse honlapja szerint a Pac-Man mellett lesz még Space Invaders, Frogger, Galaga, Rally X, valamint Atari-játékgyűjtemény Asteroidsszal, Centipede-del és Ponggal. Egyelőre még nem lehet vásárolni, és azt sem tudni, hogy a bankkártya méretű minikonzolok mennyibe fognak kerülni (a Tiny Arcade gépeket 18-20 dollár körül vesztegetik), pedig már nyúlnék a bankkártya méretű bankkártyámért.

    (Gizmodo)