új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Letakarták egy jakartai vidámpark sellőszobrainak a melleit, mert a látványuk nem összeegyeztethető a keleti értékekkel, írja a Telegraph.

    Ráadásul a két sellőszobrot nem csak letakarták, de át is helyezték egy-egy kevésbé látogatott pontra, miután a látogatók rendszeresen leszedték az alkotásokról a melleket takaró textilt. A vidámpark vezetése egyébként saját maga döntött erről a családok érdekében, semmilyen nyomás nem érte őket a muszlim többségű, konzervatív indonéz kormánytól.

  • clk

    Íme, itt az újabb bizonyíték, hogy a természet erőinél nincs hatalmasabb. Új-Zélandon a heves esőzések miatt megáradtak a folyók. A Déli-szigeten lévő Franz Josef nevű község közelében a Waiho folyón átívelő hídon autók és súlyos kamionok jártak át nap mint nap, most játszi könnyedséggel mosta el az ár. Még szerencse, hogy időben lezárták.

  • A Magyar Madártani Egyesület tett ki egy felhívást, hogy a tavaszi beporzási időszakban kicsit érdemes odafigyelni a beporzó rovarok védelmére, amelyeket a növényvédőszerek, a szúnyogirtás, meg úgy általában a nagyüzemi mezőgazdaság alaposan tizedel.

    darazsgarazs haziko Rohr im Gebirge 2012 Orban Zoltan 0012
    Fotó: Orbán Zoltán / Magyar Madártani Egyesület (mme.hu

    „Az Európában élő mintegy kétezer beporzórovar-faj többsége a méhek, ezen belül is a magányosan élő fajok közül kerül ki. Ezek a nem támadékony, bölcsőkamráikat partfalakba, talajba, korhadó fába mélyítő állatok nélkülözhetetlenek a vadon élő és a termesztett kultúrnövények beporzásában, amit a házi méhek egyedül nem képesek elvégezni. Míg a házi méhek akár több tízezres kolóniáinak termetes faodvakra - még inkább az ember által biztosított kaptárakra - van szüksége, a magányos fajok ujjnyinál nem vastagabb lyukak védelmére bízzák utódaikat" - írja az MME.

    A magányos méhek és darazsak jellemzője, hogy egyáltalán nem támadékonyak, éppen ezért szinte észre sem vesszük őket, pedig biztosak lehetünk benne, ahol beporoznivaló növény van, ott ezeket az állatokat is megtaláljuk, akár a panelek sokadik emeletén is. Éppen ezért javasolják az MME részéről, hogy egyszerű, jópofa és látványos méhecskehoteleket, vagy más szóval darázsgarázsokat állítsunk, hogy így könnyítsük meg ezeknek az állatoknak a munkáját és szaporodását.

    A legegyszerűbb ilyen hotel például egy sima tégla, de készíthetünk olyan luxusverziót is, amit aztán akár az élővilág megfigyelésére használhatunk.

  • A John Wick-sorozattal végleg a legjobb akciósztárok közé emelkedő Keanu Reeves a filmek mellett a valós életben is jól kezeli a váratlan helyzeteket, legalábbis egy hétvégi eset alapján. Az történt ugyanis, hogy a sztár éppen Los Angelesbe repült San Franciscóból, amikor a gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania az út nagyjából háromnegyedénél Bakersfieldben.

    Reeves gyorsan a szervezés élére állt, és mindenkinek segített valamilyen módon az út folytatásában – a legjobban azok jártak, akikkel egy kisbuszon osztozott a maradék útra, a kocsibérléssel ugyanis gyorsabban eljutottak Los Angelesbe, mintha vártak volna egy másik repülőt.

    D2h 6qPW0AA9diu
    Fotó: Twitter

    A kocsiúton később Reeves szerzett egy Gatorade-et, némi vizet és egy banánt is ellátmányként – miután visszautasította a Bakersfieldben a kedvükért megnyitott egyik szendvicsező nyújtotta lehetőséget –, majd Los Angelesbe érve kedvesen egyesével elbúcsúzott alkalmi útitársaitól.

    via Yahoo

  • Kedden keseregtem egy sort arról, hogy bár itt a tavasz, nem esik az eső, és az ország középső részén ez már súlyos aszályt okoz. Nem tudom, hogy az OMSZ-nél olvasták-e a posztomat, de mintha külön nekem címezték volna, írtak egy alapos elemzést a Facebook oldalukra arról, hogy de miért is nem esik az eső. Hát ezért:

    A posztból kiderül az is, hogy talán már csak ezt a hetet kell kibírnia a mezőgazdaságnak, ugyanis április elején teljesen átalakul a nagytérségű időjárási helyzet Európában.

  • 360 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárra perelte még évekkel ezelőtt a korábbi munkahelyét az az ausztrál férfi, akit állítása szerint huzamosabb ideig azzal szívatott a felettese, hogy akár napi hat alkalommal is ráfingott. A férfi munkahelyi terrorizálás miatt jelentette fel a volt munkahelyét, azonban az ausztrál bíróság nem adott neki igazat annak ellenére, hogy a rendszeres fingás általi terror saját bevallása szerint súlyosan stresszessé tette.

    Ügyét 2018-ban söpörte le a bíróság, azonban a férfi fellebbezett a döntés miatt a BBC szerint. Azt állítja, hogy a felettese rendszeresen odament az asztalához, és a fejétől nem messze eleresztett napi négy-öt alkalommal is egy kiadós púzást, ami azért érintette kifejezetten rosszul, mert kifejezetten kicsi, ablaktalan teremben dolgozott.

    A sorozatos fingóterrorral megvádolt felettes a bíróságon azt állította, hogy konkrét esetekre nem emlékszik, de elképzelhető, hogy egyszer-kétszer jobban eleresztette magát. A sértett egyébként Büdi úrnak hívta a főnökét, és általában dezodort fújt a szellentések ellensúlyozására.

    Ami ennél is súlyosabb, hogy a sértett szerint Büdi úr szándékosan fingott rá mindig, mert így akarták elérni, hogy otthagyja a munkahelyét.

  • Ugyanarról az osztályról 9 nővérnek születik néhány hónapon belül gyermeke. A portlandi kórház hétfőn Facebook oldalán gratulált a Szülészeti Osztály munkatársainak és kitett egy fotót, melyen egy kivételével felsorakoztak a várandós nővérek és egy-egy papírt tartanak a kezükben, rajta a szülés kiírt időpontja. Az első baba áprilisban érkezik, a kilencedik júliusban zárja a sort.

    Maine-Medical-Center-Facebook
    Fotó: Maine Medical Center / Facebook

    "Nyugalom! Megvan a tervünk" - írta a kórház néhány aggódó betegnek válaszul, hogy az osztály zavartalanul fog működni, amíg a kilenc nővér szülési szabadságon lesz.

    "Vicces volt, ahogy sorra jelentette be mindenki, hogy terhes. Nagyon jó, hogy ott vagyunk egymásnak" - nyilatkozta a CNN-nek az egyik nővér. 

  • Olvasónk, N. fedezte fel ezeket a szelektív gyűjtőket a hetedik kerületi Peterdy utcában. A kukák összeszerelési útmutatója – már ha jól látom, hogy az* – kétségkívül érdekes olvasmány és egyben formabontó megoldás, de talán hasznosabbak lennének a kék-sárga és ki tudja, még milyen színek, amik egyfajta útmutatást adnának az embernek, hogy mit hová dobjanak. Persze ez a megoldás, legalábbis a hulladéktárolót először használóknak, megadja a szabad választás élményét, és az is valami.

    *Frissítés: Rosszul láttam, "ez nem IKEA", ahogy az egyik olvasóm írta. Az egy műanyag, Lexan típusú tábla, ami a védőfólia eltávolításának helyes folyamatát mutatja – amit ugye itt nem végeztek el (eddig legalábbis).

    IMG 5373
    Fotó: Olvasói fotó
  • Ez itt fent egy Excel-táblázat.

    Matt Parkernek, a Youtube-on 440 ezer követővel rendelkező Stand Up Maths című csatorna matematikusból lett humorista tulajdonosának feltűnt, hogy az elektronikus kijelzők valójában táblázatok, ahol a pixelek mindössze a piros, a zöld és a kék színek eltérő fényerejű képpontjait jelenítik meg.

    Ebből jött az ötlete, hogy Excel-ben is lehetne ábrázolni ezeket a képpontokat úgy, hogy az egyes cellák hétterének a piros, a zöld vagy a kék csatornák megfelelő árnyalatait rendeli. És meg is csinálta a konvertálóalkalmazást, ami bárki számra elérhető.

    Természetesen kipróbáltuk. Vettük Mabel képét a Csengetett, Mylordból, ezt:

    a546246fd82df0f9e256eb68146e3307

    ...és pár másodperccel később már meg is kaptuk a fenti Excel-táblázatot, amelyből eléggé kizoomolva valóban felfedezhetők a híres mosogatónő ismerős ráncai. Ha jobban megnézzük ugyanakkor, a fájl valóban táblázat, ahol az egyes cellák az adott színcsatorna világosságát jelölik 0-tól 255-ig:

    mabel2.png

    Az finom lesz.

  • Múlt héten írtam meg, hogy virágba borult a Kalifornia déli részén fekvő Colorado sivatag a szokatlanul csapadékos tél miatt. Az Anza-Borrego Állami Park most nem a homoktól, hanem a nyíló virágoktól sárgállik. 

    Az AFP most egy videót posztolt a nemzeti parktól másfél órányi autózásra lévő Diamon Valley Lake környékéről, ami megdöbbentő átváltozáson ment át a rengeteg eső miatt:

  • Hétfőn írtam arról a VHS-kazettáról, amit a most folyó budapesti lomtalanításon találtam, egy kisebb hulladékkupac és néhány esküvői fotó mellett. Amikor a fotót csináltam, majd a posztot megírtam, fel se tűnt, de egy szemfüles olvasóm, Ferenc, kiszúrta, mi az igazán szívszorítóan szomorú ezen a képen:

    le van ragasztva a kitört pöcök, vagyis már régen letörölték róla az esküvői emlékeket. Ráadásul mivel nem írták rá, hogy Rocky IV, így valószínűleg valami totál lényegtelen dolgot vehettek rá.

    Ezek után még nehezebb abban reménykedni, hogy a kazetta azután került a történelem – és a 13. kerület egyik – szemétdombjára, több esküvői fotó mellett, hogy előbb a digitális technológia vívmányait élvezve archiváltak róla mindent dvd-re vagy a felhőbe.

    házasságkötésünk
    Fotó: Haász János / Index
  • A Ripostnál általában hajlamosak kombinálni a kormányközeli szervilizmust a totális elmebajjal, azonban arra tényleg nehéz szavakat találni, ami ma az embereket a napilap címlapján fogadta:

    A Ripost magyarrá avatja Marco Rossit!

    - írják a címlapon, és most hagyjuk is azt, hogy vajon Rossi mestert mennyire érdekelheti, hogy Ómolnár Miklós bulvárpropagandája mivé fogadja éppen. Ennél sokkal fontosabb, hogy a Ripost agysebészei konkrétan még magyar nevet is adtak a szövetségi kapitánynak, ami nem más, mint

    Veres Márk.

    Mert ugyebár a rossi/rosso olaszul pirosat jelent.

    Éppen ezért játszunk is el a gondolattal, hogy mi lett volna, ha a Ripost honosítói nem csak Rossit fogadják tiszteletbeli magyarrá, hanem az összes korábbi külföldi szövetségi kapitányt is.

    • Lothar Matthaus = Lotaringiai Mátyás
    • Erwin Koeman = Kumin Ervin
    • Bernd Storck = Gólya Bernárd
    • Georges Leekens = Lékay György
  • Az ember néha úgy van a Blikk-kel, hogy reggeli ügyeletben olvasgatja, nagyokat kacag az egészen szürreális címadásokon, aztán halad tovább. Így voltunk mi is reggel azután, hogy elolvastuk ennek a cikknek a címét:

    Soha rosszabbat reggelre: Kylie Jenner szó szerint az arcunkba tolta a melleit – fotó

    És hát tényleg ne legyen soha rosszabb senkinek sem a reggele, Szalma Baksi Feri kollégám felhívta a figyelmemet, hogy a Blikk régebben sokkal merészebb volt a címadásoknál, például sokáig rendszeresen használták a címek előtt "Az igen, anyukám!" felkiáltást, ami - valljuk be - gyakorlatilag bármilyen cikkhez tökéletes figyelemfelkeltésre.

    Aztán rákerestem a neten, és pillanatokon belül beszippantott a magyar bulvárdimenzió eddig nem ismert szeglete. Mutatom:

  • A trailer alapján minden lehetséges szempont alapján borzasztónak kinéző Prooi (= Prey = Préda) című holland horrorfilmet 4000 moziban indították Kínában, és összesen összeszedett 5 millió dollárt magának. Az lehet, hogy sokat segített, hogy a semmitmondó címet a kínai forgalmazásra átírták arra, hogy

    Violent Fierce Lion

    (Erőszakos Vad Oroszlán)

    (Screen Daily)

  • 1993-as csapattársára is emlékezik legújabb autóvásárlásával a kétszeres F1-világbajnok Mika Häkkinen, aki az 500 darabra limitált szériás McLaren Sennából szerzett egyet magának.

    Az autó alapára 750 ezer font, vagyis nagyjából 275 millió forint.

    55790164 620144505113326 7375917113870379670 n
    Fotó: instagram

    Häkkinen az amerikai Michael Andrettit váltva volt Ayrton Senna csapattársa 1993-ban a McLarennél, a finn három futamot kapott a szezon végén. A finn maradt a McLarennél, velük is lett világbajnok 1998-ban és 1999-ben is, majd 2001-ben tőlük vonult vissza, míg Senna a Williamshez igazolt a tragikus halálát hozó 1994-es idényre.

  • Pesterzsébeten járt kedves ismerősöm, és egyben remek kortárs prózaírónk, Hartay Csaba, és nem akármit látott. Ha a gerillamarketingben hisznek a szépségklinika üzemeltetői, akkor elég nagyot dobtak most. De ha a potenciális vendégkör az egykori Amfora reklámjából indul ki – mármint nem ebből, bár ez kétségkívül az elefánt a porcelánboltban mondás kimaxolása! –, miszerint tartalomhoz a forma, akkor ez a szépségklinika-marketing még hagy némi kívánnivalót maga után. Bár a legvalószínűbb persze az, hogy az üzlet már elvesztette működőjellegét.

    Szépségklinika reklámja Pesterzsébeten
    Szépségklinika reklámja Pesterzsébeten
    Fotó: Hartay Csaba