új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Lehet Bolsonaro brazil elnök felé mutogatni, hogy ő tehet mindenről, ami az Amazonasnál történik, de a helyzet ennél komplikáltabb.

    Az esőerdőket részben azért irtják a gazdálkodók, mert szarvasmarhát akarnak a helyén legeltetni. 

    Ez nem valami furcsa brazil hobbi: a világ húséhségét igyekeznek kielégíteni. Brazília a világ legnagyobb marhahúsexportőre, a piac körülbelül 20 százalékát uralja, és 1,64 millió tonna hús eladásával 6,57 milliárd dollár forgalmat generált.

    A legnagyobb vevője Hongkong és Kína, ám az EU is ott van a negyedik helyen, a forgalom 7 százalékát ide hozzák, Európába. 

    Lehet Bolsonaro felé mutogatni, hogy mit művelnek az országában az őserdővel, de mielőtt ezt megtesszük, nézzünk bele a saját tányérunkba, mert van esély rá, hogy az az ínycsiklandó szaftos steak import marhából készült. (CNN)

  • 54 új fa a József nádor téren, 297 új fa 2014 és 2019 között a Belvárosban!

    Ezzel a magyarázattal tette közzé Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere azt fotót, amin éppen egy facsemetére lapátolja a földet a nemrég felújított József nádor téren.

    És akkor egy fotó arról, hogy nézett ki ugyanez a tér a felújítás előtt:

    A téren kétségtelenül kevesebb fa volt akkoriban, alig 24 darab, de mintha kissé nagyobbak lettek volna. És volt ezen kívül fű is, nemcsak térkő, mint a mostani átalakítás után, ami az összes megtermett, idős fa kivágásával járt annak érdekében, hogy mélygarázst rejtsenek el a tér alatt. Ahol egyébként a felszíni parkolást is visszaállították.

  • A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Vékássy Bálint vett részt a jövő évi olimpia csapatvezetői értekezletén. Megmutatták neki az olimpia falut is, és ez a kép ott készült.

    Origami ágyat látunk, ami kartonpapírból készült, vagyis a karton a mindennapok része lesz Tokióban.

    Olympic Village bed

    A kartonágy teherbírása két mázsa, a matracokat pedig igyekszik személyre szabni a gyártó.

    Még több infó itt található.

  • Igen kínos véletlen miatt kellettt bezárni a Fekete-erdő népszerű Tatzmania vidámparkjában az Adlerflug nevű berendezést.

    A levegőben repülő utasszállító kosarak horogkeresztet mintáztak.

    A németek ezt nem találták túl vidám dolognak, hiszen náluk tiltott jelkép a náci horogkereszt, így a július végén elindított berendezést kénytelenek voltak bezárni.

    Most átépítik a szerkezetet, hogy nácimentesen lehessen élvezni a röpködést.

    Untitled-1
  • Létezik egy orosz vasúti járat, a Moszkvából, Vlagyivosztokba tartó Arany Sas Expressz, amelyre a legolcsóbb jegy 15 ezer dollár (4,5 millió forint), de vannak ehhez képest kétszeres árú jegyek is.

    A vonat kívülről nem néz ki különösen, de belülről ötvözi a cári paloták eleganciáját, olyan modern szolgáltatásokkal, mint a minden fülkéhez tartozó külön fürdőszoba, tévé, valamint a kaviáros, vodkás, pelmenyis étkezések a két étterem valamelyikében, vagy a fitnessterem használatának lehetősége.

    A vonat belső terei a Russia Beyond the Headlines cikkében nyomon követhetők.

    Maga a kéthetes út nem a legegyszerűbb utazás az érintett városokba (például Jekatyerinburgba, Irkutszkba, Kazanyba, vagy Novoszibirszkbe), hiszen mindenhová mennek repülőgépek is, de a vonatút olyan, mint az óceánjáró hajók modellje, a megállóknál városnézés, kulturális programok várják a javarészt angolszász turistákat, akiket a vonat saját angol nyelvű orvosa is el tud látni. A járat nem menetrendszerinti, de jellemzően évente legalább 12-szer elindul, javarészt a nyári hónapokban.

  • David W. Peters pap próbál közösséget szervezni a Texas állambéli austin kertvárosában. Mivel egyelőre nincs elég híve, úgy térít, ahogy csak tud. Emiatt regisztrált a tizenévesek kedvenc oldalára, a rövid, zenére tátogós videókra épülő TikTokra, ami az alapítása után három évvel, egymilliárd dollárért eladott Musical.ly utódja.

    Guardian azt írja , hogy a TikTok-papnak óriási sikere van, pedig ugyanazt csinálja, mint mindenki más, tátog a zenére, és idétlenül viselkedik. Az viszont kiemeli a mezőnyből, hogy pap, és háromszor annyi idős, mint az applikáció legtöbb használója.

  • Sok dolgot elkövettem, de az nem igaz, hogy a házasságom megcsalás miatt ér véget. Liam és én évtizedek óta együtt voltunk. Mondtam már korábban, és ez továbbra is igaz, szeretem Liamot, és mindig is így lesz.

    Ezt írta ki Miley Cyrus, válaszul a férje megcsalásáról szóló pletykákra.

    (Fontos előzmény, azoknak a kommentelőknek, akik még nem láttak tévét, rádiót vagy újságosstandot: Miley Cyrus egy híres popsztár, az inkább régen híres, de most épp megint eléggé híres  Billy Ray Cyrus  countryzenész gyereke, és épp válik Liam Hemsworth színésztől, aki egyébként a Westworldből ismert Luke Hemsworth, és a Thor-filmekben a címszereplőt játszó Chris Hemsworth öccse, mellesleg ausztrál.)

    Ez eddig nem is lenne olyan érdekes, de Miley Cyrus nem akarta senki fantáziájára bízni, hogy vajon mi lehet az a sok dolog, amit elkövetett, ezért újabb posztokat írt. Aztán még újabbakat. És a végeredmény egy egészen hosszú őszinteségi roham lett, ami igazából egyszerre csodálatos, és irigylésre méltó, tényleg.

    Mint egy posztról-posztra elmesélt dráma, ahol a hősnő szembenéz a múltjának démonaival, és az újabb és újabb emlékek után kiszól a közönségnek, hogy elfogadta magát olyannak, amilyen.

    Először azt árulta el, hogy bukott egy nagyobb szerződést a Walmart áruházlánccal, miután kiderült, hogy 17 évesen betépett egy bonggal.

    Ezután arról írt, hogy az eddigi legnagyobb sikerű száma arról szól, hogy beekizve táncol és/vagy a mosdóban szívja a csíkokat.

    Aztán már azt is bevallotta, hogy azért rúgták ki a Hotel Transylvania című animációs filmből, mert a férjének vett egy péniszalakú tortát, és készített egy képet, amin azt nyalogatja. Ez pedig nem volt eléggé családbarát a producereknek.

    A végén pedig úgy döntött, összefoglalja az egészet egy nagy posztban, amiben már úgy hivatkozott magára, mint a nő, akiről a legtöbb meztelen fotó lehet fent az interneten. (BuzzFeed News)

  • 68749357 373598933332984 4302641212852011008 n

    Eltűnt egy kígyó, vagy megszökött Óbudán. A gazdi szerint senkire és semmire nem veszélyes, bár nem lennék meglepődve, ha összeszarnám magam, ha belebotlanék. Bár inkább egy kígyó kígyózzon előttem, mint egy patkány.

  • A Hasbro játékgyártó rengeteg fontos popkulturális termék jogait birtokolja, övék a G.I. Joe, a Transformers, a Monopoly, a Furby, az Én kicsi pónim és most már az Entertainment One nevű cég megvásárlásával Peppa malac is – közölte a BBC.

    Aki nem tudna, hogy ki Peppa malac, annak ajánlom ezt az elgondolkodtató videót:

    Apátokból kolbász lett

    Peppa malac egyébként az egyik legjelentősebb kortárs kulturális jelenség, Kínában egy időre a diktatúrával szemben állók szimbóluma lett, rapszámokban idéztek belőle, magukra tetováltatták az emberek. Ausztráliában pedig abból lett komolyabb botrány, hogy Peppa az egyik részben összebarátkozik egy pókkal, ami nem túl jó példa a gyerekeknek, főleg Ausztráliában, ahol nagyon komoly problémákat okozhat egy pók csípése.

    A Hasbro a Peppát készítő Entertainment One megvásárlásával azt ígéri egyébként, hogy a Peppa-történetek történetvezetése komolyabb, mélyebb lesz, de továbbra is megtartják azokat az értékeket, amik miatt Peppa közkedvelt lett, a mesét továbbra is családbarátként hirdetik, és kisebb gyerekeket céloznak meg vele. Úgyhogy, hiába hárult el minden jogi akadály az elől, hogy a korábban belebegtetett Hasbro mozifilmes univerzumban már a mesemalacok is szerepeljenek, a G.I. Joe vs. Transformers vs. Peppa malac mozifilmekre egyelőre még várni kell.

  • A 444-en megjelent egy olvasói videó, amit az elmúlt 10 hónapban rögzítettek különböző villamosok vezetőfülkéjéből. A 10 perces videót egy hónapja töltötték fel, és a mostani poszt megírásának pillanatában még csak 102 nézőnél jár – de a nap végére ez valószínűleg megsokszorozódik, mert egy egyszerre nagyon szórakoztató és kellemetlen videóról van szó, ahol vannak

    • a piroson simán áthajtó autósok
    • az éjszaka közepén, a zebrán épp, hogy átrohanó gyalogosok
    • az esőben a villamossínen fotózkodó turisták
    • a villamossínen bámészkodó autók
    • és rengeteg idegörlő utolsó pillanatos csörömpölős fékezés.

    De inkább nézzék meg egyben:

    Akinek nincs most 10 perce egy villamosos videót egyben megnézni (ami valahol érthető dolog), a legjobb pillanatokat a 444 itt kigyűjtötte.

  • repuloauto.gif
    Fotó: mashable / Twitter

    A Mashable posztolt ki egy rövid videót az Egyesült Államok második legnagyobb ingatlanberuházásáról, a Paramount World Center nevű luxustoronyházról, ahol 2019 végére ígérik, hogy átadják a repülő taxiknak szánt leszállót.

  • Nemrég mi is írtunk arról, hogy hiába imádja mindenki világszerte a brit Jamie Olivert, az étteremhálózatát ez sem mentette meg a teljes összeomlástól. A dolog ránézésre eléggé megviselte a sztárszakácsot, aki egy dokumentumfilm miatt most visszatért a legelső éttermébe, ahol őszintén beszélt az elmúlt évek kudarcairól.

    jamie.PNG
    Fotó: Youtube / Channel4

    A 44 éves szakács a 2002-ben nyitott londoni éttermébe ment vissza, ahol elérzékenyülve, könnyek közt beszélt arról, hogy 

    • mennyire naiv volt, és hogy amúgy mennyire nehéz érvényesülni az iparban,
    • meg arról, hogy egy kis étterem irányításában még jó volt, de ezen felül tényleg fogalma sem volt arról, hogy hogy kell irányítani egy vállalkozást.

    Ez utóbbi amúgy látszott is, Oliver éttermei elég sok kritikát kaptak a kollégáitól és a betérő vendégektől is, a sztárszakács azonban így is bízott bennük, a magánvagyonából is csomó pénzt ölt bele a megmentésükbe, de azóta már kiderült, hiába.

  • Több mint hétszáz kilométert sétált hátrafelé jávai falujából egy férfi Indonéziában, aki ezzel akarja felhívni a figyelmet az erdőirtásokra, írja az MTI. Medi Bastoni július 8-án indult útnak a kelet-jávai Mount Wilisnél fekvő falujából, amelyet szintén érintett az erdőirtás.

    Bastoni naponta 20-30 kilométert tett meg, és egy visszapillantó tükör segítségével kerülte el az ütközést az útjába eső tárgyakkal. A férfi éjszakánként általában mecsetekben vagy rendőrőrsökön aludt, de számos faluban és városban, ahol elhaladt, örömmel látták el enni-innivalóval és szállással is.

    A 43 éves férfi várhatóan pénteken éri el az indonéz fővárost, Jakartát, ahol találkozni szeretne Joko Widodo elnökkel, hogy megkérje rá: telepítsék újra a fákat a Mount Wilisen és más lecsupaszított területeken.

    Azért csinálom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az erdőirtásokra. Szükségem van az elnök segítségére a fák újratelepítésében

    – mondta csütörtökön, mikor elérte a Jakartától 22 kilométerre lévő Bekasit.

    Eredetileg augusztus 17-re, Indonézia függetlenségi ünnepére akart Jakartába érkezni, de az egyik lába feldagadt, ami miatt pár napos pihenőre kényszerült. Így az elnöki palotában sem vehetett részt a ceremónián, amelyre meghívást kapott – Bastoni viszont így is reméli, hogy az elnök fogadni fogja, és segít majd az erdők újratelepítésében.

    Képernyőfotó 2019-08-23 - 8.13.56.png

    Indonéziában régóta gyors ütemben folyik a társadalmi és környezeti károkat okozó erdőirtás, amelynek hasznát a papírgyártók és pálmaolaj-vállalatok fölözik le. Az erdők eltűnése és a károsanyag-kibocsátás miatt Kína, az Egyesült Államok és India után Indonézia a negyedik ország, ami a leginkább hozzájárul a globális felmelegedéshez.

    A négygyermekes apa tavaly 73 kilométert tett meg hátrafelé haladva a kelet-jávai Tulungagungtól a Mount Wilis csúcsáig, ugyancsak az erdőirtások ellen tiltakozva.

  • Hatalmas autós üldözés zajlott az új-zélandi Timaruban szerdán, írja a Stuff.co.nz. Egészen pontosan egy elektromos kerekesszékkel szágulduzó lábatlan férfi, Charlie Durham hagyta faképnél az őt egyre vadabbul üldöző kopókat. Azért eredt a nyomába a hatalom, mert túl gyorsan száguldott járdán, illetve nem mindig vette figyelembe a lámpajelzéseket sem.

    clke

    Az autós üldözések szinte mindig azzal végződnek, hogy a rendőrök valahogy elkapják a szökevényeket, de itt a virtuóz menekülő végül sikeresen meglépett a járda és a tereptárgyak segítségével.  

    Durham magyarázata szerint vacsorázni és teázni sietett haza, és bár hallotta  szirénákat, először azt hitte, hogy egy fagyiskocsi. Fagyit pedig épp nem kért. Saját bevallása szerint másnap feladta volna magát, de a rendőrség már csütörtök reggel kopogtatott az ajtaján. 

  • Donald Trump amerikai elnök fejére hajazó drogpirulákat talált a rendőrség az Egyesült Államokban egy férfinál – írta az MTI.

    A 23 éves floridai illető lakásán házkutatást tartva bukkantak a rendőrök a 45. elnök fejét formázó, narancsszínű tablettákra, amelyekről laborelemzés révén kiderült, hogy nem vitaminok, hanem ecstasypirulák – adta hírül csütörtökön a Reuters. A férfinak összesen öt Trump-tablettája volt.

    A vitamin azért merült fel eshetőségként, mert hasonlóan rendhagyó formában és színben kaphatók gyermekek számára multivitaminok.

    Nem ez az első eset, hogy kábító Trump-tablettákat talál a rendőrség. Tavaly Louisiana államban bukkantak hasonlóra, de csak egyetlen szemre, tavalyelőtt Németországban viszont 5 ezer ilyen pirulát foglalt le a hatóság.

  • Igen, látszólag ezzel az egészen bámulatos húzással igyekszik belopni magát az emberek szívébe az ózdi Fidesz, akik csütörtökön nem átallottak a párt ózdi polgármesterjelöltjét, Eke István, az egykori polgármester Fürjes Pált, valamint Obbágy Csaba területi képviselőt egy helyre csődíteni, hogy felavassanak egy új

    zászlótartót.

    69546662 2187429861369324 4816730961184030720 n? nc cat=101& nc
    Fotó: Facebook / Fidesz Ózd

    A projekt az ózdi Fidesz által szervezett közösségi összefogás eredményeként valósult meg a sajóvárkonyi Szent Miklós püspök templom homlokzatán, méghozzá azért, mert az épület felújítása után az eredeti rúd nem került vissza a helyére.

    galvanizált csövet egy emelőkosaras tűzoltóautó segítségével fúrták fel a homlokzatra, végül pedig a lobogót is beletették, ami már tényleg csak a hab volt a tortán. A városi tévé külön anyagot szentelt az átadónak, ezt itt lehet megnézni:

    (444)