új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Alighanem én vagyok az egész Indexben az utolsó ember, aki játszik még a Pokémon Góval, de az 1997-ben indult Pokémon rajzfilmsorozat követése már meghaladja a kapacitásomat érdeklődésemet.

    Viszont azt én is észrevettem, hogy felbolydult a Pokémon-közösség, ugyanis Ash, az örökké 10 éves Pokémon-tréner

    végre Pokémon-mester lett!

    22 évnyi próbálkozás, bukás, kaland, véres verejtékkel megszerzett pokémonok és megnyert csaták után elérte a legnagyobb álmát, és nemcsak a döntő közelébe jutott, ahogy eddig már számtalanszor, hanem meg is nyerte az Alola Liga bajnokságát. A győzelemben természetesen Pikachu is a segítségére volt.

    (CNN)

  • Vigh László, Zalaegerszeg fideszes országgyűlési képviselője szombaton adott át ünnepélyesen egy földutat, amit annak rendje és módja szerint fel is szenteltetett, mindezt potom 33 150 370 forintból. Ezt az ünnepélyes eseményt aztán szépen megosztotta a Facebookján. 

    65054847 2387693517962143 4971916852667088896 n

    Arra persze kevéssé számított, hogy a Nagylengyel és Milejszeg közötti földutas posztja végül ennyire közbeszéd tárgyává válik. De amikor ez megtörtént, feltehetően megpróbálta orvosolni a problémát: a posztot törölte.

    2019-ben azért ez nem okoz akkora problémát az internetek mély bugyraiban: ezen az oldalon ugyanis továbbra is megcsodálható a mestermű, a közlekedési kurta ösvények csimborasszója: AZ ÚT. Csodáljuk, amíg lehet.

  • A Vuelta a Espana utolsó szakasza megható jelenetet is hozott. Jesus Ezquerra, a Burgos-BH csapat tagja biciklizés közben kérte meg barátnője kezét. 

    A bringás rávette a csapatát, hogy a kísérő autóba ültessék be a lányt a 21. etapon, és a szakasz elején, amikor még nem volt őrült rohanás, odatekert hozzá, majd a zsebéből egy gyűrűt elővéve megkérdezte, hozzámegy-e. A válasz minden jel szerint igen volt, hiszen a nő többször megcsókolta a kocsiból kihajolva.

    A három hét alatt több mint háromezer kilométert letekerő Ezquerrát persze nem véletlenül kapták le a kamerások és fotósok, tervezett akciójáról ügyesen előre értesítette a médiát. 

    Jesus-Ezquerra
  • Pénteken adták át Dániában a Vikingebro nevű hidat, amit három éven keresztül több ezer iskolás gyerek, több száz önkéntes és hagyományos viking módszereket ismerő ács épített. A 700 méter hosszú híd Koppenhágától 10 kilométerre épült, a képek tanúsága szerint egy mezőn:

    Untitled-3

    A teljes egészében kézzel, viking kori eszközökkel és technikával készült híd a Jyllandi Ravning híd másolata, amely Kékfogú Harald, vagyis I. Harald dán király uralkodása idején, 980-ban állt itt.

    Valószínűleg akkor folyó csörgedezhetett a területen, most azonban már csak mező van, így a híd inkább útnak néz ki - és az is lesz valójában. Ugyanis az Albertslundban található, Skandinávia ókori germán népének szentelt Kroppedal múzeumot köti össze egy újjáépített viking faluval. Ebben a völgyben egyébként 2006-ban 48 vikingsírt találtak.

  • Egyik olvasónk furcsa vendéggel találkozott az őszi forróságban a budapesti Palatinus Strandon. Egy gólya „bóklászott a napozó vendégek között teljes lelki nyugalomban." 

    Olvasónk arra tippelt, hogy a nagy út előtt pihent meg a fürdőben a madár, de valószínűbb, hogy nem egy vándorló példányról van szó, hanem a Margitszigeti Kisállatkert egyik lakójáról. Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője korábban mesélte nekünk, hogy a Kisállatkertben olyan sérülésből felépülő madarak vannak, amelyek már nem képesek nagy távokat repülni, de időnként azért kilógnak. 

  • Annyira zseni ez a kép, hogy először nézzék meg önök is, utána leírjuk, mi történt:

    Vasárnap rendezték meg a fokvárosi maratont, amin helyi futók őshonos facsemetéket a hátukon hátizsákként hordva futották le a 42,195 kilométert. Az akcióval nem a fáknak akartak új élményt szerezni, hanem 

    a Dél-Afrikában őshonos fák telepítésére, a klímaváltozásra és a szárazságra akarták felhívni a figyelmet.

    Fokváros tavaly emberemlékezet óta nem tapasztalt szárazsággal és vízhiánnyal küzdött, ami miatt majdnem az első olyan nagyváros lett a világon, ahol eljött a nulladik nap, azaz elfogyott a víz és elzárták a csapokat. Azóta már tudjuk, hogy Csennai beelőzte a nulladik nappal Fokvárost. 

    A szárazságon és a vízhiányon segíthetne, ha kivágnák az inváziós, vízigényes fákat, és a helyükre őshonos fafajtákat ültetnének, ezzel is segítve a környékbeli víztározók feltöltődését.

    A hátán olajfacsemetével futó 34 éves Siyabulela Sokomani, aki egyébként környezetvédelmi aktivista, elmondta, hogy a futásával kétezer fa elültetésére akar adományt gyűjteni.

    Tavaly már elültetett 67 fát, 2017-ben pedig létrehozta a Városi farmerek programot, amiben gyerekeknek tanítanak gazdálkodást és faültetést.

    (MTI)

  • 68449477 2605253546161959 7380825092571267072 n

    Egészen váratlan választási plakáttal találkozhatnak a választók Óbuda-Békásmegyer 15. számú körzetében: az ellenzék jelöltje itt Domokos Ágnes, aki a megtévesztésig hasonlít Orbán Ráhelre:

    A hasonlóság olyan erős, hogy ha a szomszédos körzet ellenzéki jelöltje, Rózsa László Péter mellé áll, egyenesen Tiborcz Istvánnak látszik:

  • Néhány nap alatt már több mint 13 ezer megosztásnál jár az a Facebook-poszt, ami a Magyar Mentőmotor Alapítványnak gyűjt új motorra.

    Törökné Tenk Dóra, a poszt szerzője akkor szembesült azzal, hogy egyáltalán léteznek motoros mentők, amikor a kisfia rosszul lett, és egy véletlenül pont arra járó motoros mentőorvos látta el gyerekét. Dóra az eset után döntött úgy, hogy segíteni szeretné a motoros mentők munkáját egy újabb motor szolgálatba állításával, ezért tette közzé a felhívást, miszerint

    10 millió forintot, azaz egy mentőmotor árát

    szeretné összegyűjteni.

    69848044 10157676523635152 5479486436916854784 o

    Megszólalt a Mentőmotor Alapítvány is, akik a kritikus hangokra reagálva elmondták, hogy mi kerül 10 millió forintba egyetlen motoron.

    Mentőmotoros Szolgálat

    2005 óta dolgoznak azon, hogy a motorok gyorsaságát és a méretét kihasználva speciálisan képzett mentőtisztek és orvosok márciustól októberig a lehető legtöbb ember életét megmentsék. Mentőmotorral például egy autópályán történt balesetet is meg lehet közelíteni olyankor is, amikor egy mentőautónak esélye sem lenne, és amikor minden perc számít. 

  • Hiába döntött a bíróság múlt csütörtökön, hogy visszavonják Komáromy Gergely, azaz G Ras körözését és törölték a Körözési Nyilvántartó Rendszerből, a rendőrök pénteken a hajnalban a férfi idős szüleinél jelentek meg, ahol a férfit keresték.

    A zenész-ligetvédő-aktivistát még tavaly október 18-án a távollétében ítélték 200 óra közmunkára, de mivel a végzést majdnem egy évig nem tudták kézbesíteni neki, ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróság szeptember 10-én körözést adott ki ellene. Bár Komáromy állította, semmilyen idézést nem kapott, ezért aztán szeptember 12-én,  csütörtökön maga ment el a bíróságra. Az épületbe már nem jutott be, mert a Markó utcában két rendőr igazoltatta, majd bevitte a kapitányságra. 

    A tárgyalást viszont még aznap megtartották, ahol

    megszüntették Komáromy körözését és odaadták neki a 200 óra közmunkáról szóló végzést. Ő azonban a tárgyalás megtartását kérte, így a végzés nem lett jogerős.

    Pénteken hajnalban aztán a rendőrök a körözés alapján Komáromy idős szüleinél keresték a férfit. Egy olyan körözés alapján, amit a bíróság szerint a tárgyalás után azonnal töröltek. A Fővárosi Törvényszék az Indexnek azt írta, hogy 

    A tárgyalást követően a bíróság azonnal intézkedett, hogy a terhelt adatai a HERMON Körözési Nyilvántartó Rendszerből haladéktalanul törlésre kerüljenek.

    Megkérdeztük a rendőrséget, hogy akkor mégis miért mentek ki a férfi szüleihez, a BRFK csak annyit írt, hogy  „miután megállapították, hogy a férfi körözés hatálya alatt már nem áll, távoztak a helyszínről”.

     

  • Tudják, hiszen eleget riogattunk már, hogy kedden egy hidegfront érkezik, ami visszatarthatatlanul elhozza nekünk az őszt, sőt, némileg téliesre is fordul, hiszen hajnalonként a fagyzugos helyeken akár talajmenti fagy is lehet.

    Az Időkép azonban meg is mutatta, hogy mit csinál ez az északról érkező hidegfront:

    70514156 10158694252739338 6750977020605235200 n
    Fotó: Időkép / Facebook
  • Ha meccsrejárós jelmezről van szó, az Oakland Raiders (nem sokára Las Vegas Raiders) szurkolóit aligha lehet lekörözni, a szurkolóik hétről hétre vadabbnál vadabb jelmezben és sminkben jelennek meg a lelátón, most hétvégén például egy olyan Thanos bukkant fel, aki simán elment volna egy cosplayesnek is, aki épp egy Marvel-eseményre megy.

    A legendás Raiders-szurkolókról, illetve a hátterükről az ESPN csinált pár éve anyagot, ahol jelmezben, illetve civil ruháikban mutatták meg a lelátó legemlékezetesebb alakjait.

  • A szövegíróként dolgozó Josh Thompson nemrég egy levelet kapott annak az új-zélandi reklámügynökségnek a HR-osztályáról, ahol alkalmazásban volt. Az üzenetben azt írták, szeretnének vele elbeszélgetni a jövőjéről, és ha teheti, akkor lelki támaszként mindenképpen hozzon magával valakit. 

    Nem volt nehéz kitalálni, hogy mi fog majd történni a megbeszélésen, ezért úgy döntött, megpróbálja kihozni a helyzetből a maximumot.  200 új-zélandi dollárért (vagyis kb, 40 ezer forintért) fel is bérelt egy Joe nevű bohócot, hogy legyen ő a kísérője, a férfi pedig el is vállalta a munkát.  

    108818218 c745a20d-ea6f-46d1-a48c-5416be22dca4
    Fotó: Josh Thompson

    Ugyan a bohócra a találkozó közben rá kellett szólni, mert kicsit túl hangos volt, amikor a lufiállatokkal bíbelődött, de Thomspon szerint leendő volt főnökei vették a lapot. És amikor végre tényleg közölték vele, hogy a továbbiakban nem tartanak igény a munkájára, Joe is szomorúan bólogatott, mintha neki mondtak volna fel. 

    Igazi profi  

    - jegyezte meg Thompson, aki bátran ajánlja mindenkinek, hogy kövesse a példáját. 

    Hasonló helyzetben mindenképpen vidd el magaddal valamelyik barátodat vagy családtagodat, de ha tudsz szerezni egy bohócot, akkor szerintem őt válaszd kísérődnek

    - tette hozzá.

    (via BBC)

  • Tavaly indította útjára a Budapest Park Dallamképek című jótékonysági eseményét, melyben fiatal művészek illusztrálják egy adott zenekar egy-egy zeneszámát. Az első Dallamképeknél a Quimby számaihoz, idén pedig a Punnany Massif szövegeihez készültek montázsok, grafikák, festmények. A galériában lépegetve kedvére tippelgethet, melyik kép melyik számhoz tartozik, íme:

    Ha esetleg így kevésbé lenne valakinek felismerhető, annak a képek nagyban is megtekinthetők a Budapest Parkban szeptember 19 és 28-a között. A képekre emellett 16-tól kezdve szeptember 22-ig licitálni is lehet, a Park a befolyt összeg egészét a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének ajánlja fel. Az illusztrációk szerzőiről és a licitálásról bővebb információkat itt lehet olvasni.

  • Minél dühösebb Hulk, annál erősebb

    - nyilatkozta egyik friss interjújában a brit miniszterelnök, aki ezzel azt szerette volna hangsúlyozni, hogy hiába ütközik folyamatosan ellenállásba a brexit miatt, őt nem lehet eltántorítani a céljától, és szeretné, ha Nagy-Britannia minél hamarabb kilépne az Európai Unióból. 

    Ezt a nyilatkozatot nem hagyta szó nélkül Mark Ruffalo sem, aki már hosszú évek óta alakítja a hihetetlen Hulkot a Marvel-filmekben. A színész a Twitteren kifejette, hogy Hulk mindig a nagyobb jóért küzd, és valójában akkor a legerősebb, amikor csapatban harcol. 

  • Még nincs reggel 10 óra sem, máris itt a nap híre:

    Vona Gábor Hadházy Ákoshoz vitte a beteg cicáját, Anzsit.

    Ugye emlékeznek még Vona Gábor 2014-es kiskutyás kampányára?! AZ SEMMI! A Jobbik volt elnöke, aki mostanság közéleti vloggerként ismert, most sziámi cicája segítségével hívja fel magára a figyelmet. 

    68711935 2337059416609851 9210670797986418341 n
    Fotó: hadhazy.akos / instagram

    A Blikk vette észre Hadházy Instagram-oldalán, hogy a két egykori párt- és társelnök együtt pózol az állatorvosként is dolgozó volt LMP-s rendelőjében. Hadházy a posztjához annyit írt,

    úgy tűnik, nincs nagy baj, de a lelkiismeretes gazdi akkor is elviszi a kedvencét az orvoshoz. *

    A lap megkereste Vonát, aki elmondta, hogy a hétvégén a szekszárdi szüreti fesztiválon volt, ahol szombat reggel azt vették észre, hoy Anzsi nevű cicájuk riadt, nem eszik és elbújik. Felhívták Hadházyt, aki ugyan aznap csak délig rendelt, és tele volt már betegekkel, de délutánra azért adott nekik időpontot.

    A cica valószínűleg csak leeshetett valahonnan, azért volt olyan ijedt, kapott fájdalomcsillapítót és már jobban van.

    A bejegyzés megtekintése az Instagramon

    Úgy tűnik, nincs nagy baj, de a lelkiismeretes gazdi akkor is elviszi a kedvencét az orvoshoz * #hadházyákos @vona.gabor #állatorvos #vet #macska #cica #cat #nempolitika

    Állatorvos@Szekszárd (@hadhazy.akos) által megosztott bejegyzés,

  • avengers.gif

    A Screen Rant kiszámolta, két teljes nap lenne végignézni az összes filmet, ami a Marvel Univerzumhoz tartozik. Ez elég komoly vállalkozás, főleg, hogy a 48 óra úgy jön ki, ha két film között az ember nem tart semmilyen szünetet. Aki ennél egy kicsit könnyedebb szórakozásra vágyik, azoknak ajánlja a Mashable az arizoniai Walden Grove Középiskola diákjainak táncos előadását. A felvételt persze csak az nézze meg, aki már a Bosszúállók: Végjáték című filmet is látta, mert a diákok nem hagyták ki a műsorból a legnagyobb fordulatot sem.