új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nyilvánvalóan önöket is lázban tartja vasárnap óta, hogy Dobó Kata vajon tényleg azt hitte-e, hogy Ed Sheerannel találkozott a Los Angeles-i reptéren. Erre a kérdésre ugyan továbbra sem lehet biztos választ adni, de így is oszlik a köd, kiderült ugyanis, hogy az imposztor nem pusztán hasonlított Ed Sheeranre,

    hanem egészen konkrétan azért ment los angelesbe, hogy Ed Sheerannek adja ki magát.

    Az egész trükköt egy Josh Pieters nevű youtuber találta ki – aki amúgy lényegében az egész csatornáját ilyen átverésekre húzta fel –, a koncepció pedig az volt, hogy a vasárnap a Los Angeles-i Staples Centerben zajló KSI kontra Logan Paul bokszmeccsen hitessék el mindenkivel, hogy Ed Sheeran látogatott oda.

    Ez amúgy a fenti videót látva elég jól is sikerült, de az Ed Sheerant játszó manchesteri Ty a jelek szerint élőben annyira hasonlított Ed Sheeranre, hogy már a reptéren lerohanták az emberek. Köztük Dobó Katával, aki így be is került a videóba, 1:40-nél lövi boldogan a fotót a sráccal.

    fb955ec32d.png
    Fotó: YouTube / Josh Pieters

    Ennek fényében már érthető, hogy a kamu Ed Sheeran miért beszélgetett el ilyen készségesen mindenkivel ahelyett, hogy jelezte volna, hogy ő valójában nem Ed Sheeran. És hát így talán az is érthetőbb egy fokkal, hogy Dobó Kata miért hitte azt, hogy Ed Sheerannel találkozott (már ha azt hitte, természetesen).

  • Darren Cullen és Gavin Grindon álmodta meg azt a művészeti projektet, amit a Neoliberalizmus Múzeuma néven nyitottak meg korábban Brightonban. Most egy közösségi finanszírozásnak köszönhetően a jövő héten Londonban is megnyílik a kiállítás. A múzeumot hat hónapig lehet majd látogatni.

    A múzeumot a Margaret Thatcher Központ és Könyvtár inspirálta. Cullen és Grindon egy alternatív, anti-Thatcher múzeummal akart reagálni a könyvtárra, egyúttal utalva ezzel Thatcher leghíresebb mondatára, miszerint

    Nincs más alternatíva. 

    Margaret Thatcher ezt még a neoliberális gazdaságpolitikára értette, amely állásfoglalása – különösen a 2008-as gazdasági világválság után – hát legalábbis megosztó és vitatott a gazdasági szakértők körében. Azt mindenesetre már biztosan tudjuk, hogy a Thatcher múzeumnak van alternatívája. 

    A kiállítást november 16-tól lehet megnézni Lewsihamben.

    ( Boing Boing )

  • limpbizkit clk

    Erről szól az amerikai használtautó-kereskedés, a CarMax reklámja, amiben egy szerencsétlen anya attól szenved, hogy nonstop a Nookie ordít a kocsijában, és ezt még maga Fred Durst is észreveszi, de szerencsére a cég még ezt a más értelemben defektes autót is átveszi.

     (NME)

  • Öt rivális madárfajt legyőzve lett az év madara a Sárgaszemű pingvin, más néven "hoiho". A verseny 14 éves történetében ez a pingvinfajta az első aki meg is nyerte a versenyt. 

    A sárgaszemű pingvin nem beszédes állat, többnyire csak párzáskor ad ki magából hangot, ezért szokták antiszociálisnak bélyegezni. A hoiho veszélyeztetett faj: természetes élőhelyén, Új-Zélandon már csak 225 pár él szabadon, így ez a madár a világ legritkább pingvinfajtája. A verseny első helyéért egy másik veszélyeztetett madárral, a Kea nevű papagájjal kellett megküzdenie. 

    A versenyt meglepően nagy léptékű kampányeszközök kísérték: a különböző városokban hatalmas plakátok jelentek meg, mém-szerűen reklámozva az adott városban népszerű madarat.

    A szavazást nagy figyelem követte a szigetországban, a győztesnek pedig Jacinta Ardern új-zélandi miniszterelnök is gratulált. 

  • Egy Parrish Brown nevű huszonnégy éves férfi a dél-karolinai Hilton Head szigeten lévő McDonald'sba ugrott be a napokban, és elvitelre kért egy teát extra citrommal, sajtburgert és csirkefalatokat. A munkahelyére érve el is kezdte szürcsölni a teát, amivel valami nem volt rendben, ugyanis nagyon furcsa íze volt, de mivel nagyon szomjas volt, ezért iszogatta tovább, amíg bírta. 

    Idővel azonban iszonyúan betépett, bár akkor még nem volt tisztában azzal, hogy valójában, mi a baja, úgyhogy apja tanácsára hívta a 911-es segélykérőt. Nem sokkal később kiderült, hogy tele volt marihuánával a teája, ezért érezte magát szokatlanul. Azt igyekezett leszögezni a rendőröknek, hogy sosem füvezett még korábban, úgyhogy nem tudott mit kezdeni a helyzettel. 

    A kiérkező járőröket egyébként arról győzködte, hogy valami biztos volt a teájában, akik egy gyors szagminta után közölték is vele, hogy ez bizony marihuána. Brown egy helyi lapnak elmondta, a csirkefalatoknak és a sajtburgernek nem volt furcsa íze, és a csekk alapján a teáért sem számoltak fel neki plusz összeget. Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség. 

    (The Takeout)

  • Nem mai a videó, de ettől még elég látványos és érdekes.

  • 26230907 178684469532008 2866959195908867051 n
    Fotó: Mikola Gergely / Facebook

    Amire az olvasóink hívták fel a figyelmünket. Nemrég megjelent egy videónk az ország egyik legfiatalabb polgármesteréről, de kiderült, hogy a 26 éves Plachi Attilánál a két évvel fiatalabb Mikola Gergely is polgármester lett.

    Mikola tavaly még a Jobbik színeiben indult országgyűlési képviselőnek, idén pedig ellenzéki támogatottságú, de független polgármesterként indult és nyert Encsen.

    A 26 éves kóspallagi polgármesterről – aki egyébként átfogó zöldprogrammal készül a faluban – itt nézheti meg a videónkat:

    26 éves, és hétszáz emberért felel
  • 71179759 899048603829223 4632822149672686178 n? nc ht=scontent-w
    Fotó: Instagram / Gina Schumacher

    Michael Schumacher mindkét gyereke versenyszerűen sportol: a már a Forma-2-ig (illetve F1-tesztig) jutó fiát, Micket szélesebb körben ismerik, lánya, Gina pedig western díjlovagol – avagy hivatalos nevén reining szakágban indul.

    A hétvégén, egy olaszországi versenyen egészen különleges módon tisztelgett apja előtt: a lovát Ferrari-versenyautónak öltöztette, ő maga pedig Ferrari-overallban, a kobakot apja bukósisakjára cserélve versenyzett. Sőt, a ló még egy hátsó szárnyat is kapott.

  • Az ausztráliai Új-Dél-Wales és Queensland államokban napok óta tombol a tűzvész, ami miatt szükségállapotot rendeltek el a környéken, ezért a veszélyeztetett területeken élőknek el kell hagyniuk otthonukat. 

    Hogy milyen pokoli állapotok uralkodnak, azt talán a helyi Davidson tűzoltósága által közzétett videó adja át a legjobban: egyik tűzoltóautójuk fedélzeti kamerája rögzítette, hogy keresztül hajtanak egy lángoló erdőn. A szélvédőn lecsorgó vízre a magyarázat az, hogy az autót folyamatosan hűteni kellett, nehogy lángra kapjon. 

     A tűzvész miatt eddig három ember halt meg, és 150 ház megsemmisült. 

  • Éles, jobboldali fülfájással ment el a Sanhe-i Kórházba októberben egy 24 éves kínai férfi, ám arra még az orvosok sem számítottak, amit végül a fülében találtak. „Azt mondta, sokat fáj a füle, mintha valami kapirgálná vagy mászkálna benne. Nagyon sok kellemetlenségek okozott neki" – idézte a klinika fül-orr-gégész szakorvosát, dr. Zhong Yijin a The New York Post. A férfi megjegyezte, a családjuk orvosa korábban bevilágított a fülébe, és úgy látta, mintha valami nagy bogár lenne benne. 

    A diagnózist hamarosan a fül-orr-gégész is megerősítette: egy nagyobb és több mint 10 frissen kikelt német csótány szaladgált a férfi hallócsatornájában. A kórház fül-orr-gégészeti osztályának vezetőhelyettese, dr. Jiang Tengxiang a helyi médiának azt mondta, a férfi gyakran ott felejtette a nassolnivalókat az ágya mellett, míg aludt, ez vezethetett oda, hogy a csótányok a fülét használták a kikelésre. Az élősködőket csipesszel szedték ki a férfi füléből. 

    A videót csak akkor nézd meg, ha erős a gyomrod:

    EIzsC7oWsAELYBk
    Fotó: skylawn15 / Twitter
  • A Leonardo u. 12-14. számú társasház tűzfalára pakolta fel 350 négyzetméteren a fent látható festményt a Színes Város csoport, 50 színből és 300 liter festékből. Ez a Színes Város harmadik magyar rajzfilmes festménye, volt már Vuk és Szaffi is. További képek erre.

  • A rajkai származású Varga Richárd tavasszal úgy döntött, kajakkal teszi meg az utat norvég otthonából a szüleihez, és közben egy norvég alapítvány és a Bátor Tábor javára gyűlt. A Norvégiában kajaktúra-szervezéssel foglalkozó férfi a Lofoten-szigetekről indult május 24-én, és 4600 kilométert evezett a norvég, svéd, dán tengerpartot követve Németországig, aztán a Rajnán, majd a Majnán keresztül jutott el a Dunáig. Varga Richárd szombaton partra szállt a Mosoni-Duna partján lévő Dunakilitiben.

    A férfit százan várták a parton, köztük az édesanyja, aki mákos kalácsot sütött a fiának, és az apja, aki egy kupát és egy üveg pezsgőt vitt neki, írja a Bors. Varga Richárd az öt és fél hónapos utat ép bőrrel, betegeskedés nélkül úszta meg, annak ellenére, hogy az utolsó héten már nem tudott fedett helyen aludni. A vízen mindössze egyszer került veszélyes helyzetbe, majdnem elgázolta egy uszály.

    Richárd az általa elindított gyűjtés miatt a Facebookon végig dokumentálta a 4600 km-es utat, érdemes végignézni a videóit és a fotóit, elképesztő helyeken járt. Kitartásáért és a nemes célért innen is jár a gratuláció!

  • A Guardian indított nemrég egy internetes szavazást Ausztráliában, amin az év madarát lehetett megválasztani. Minden rendben is ment vasárnap délutánig, amikor az olvasók jelezték a lapnak, hogy a kakadura érkezett szavazatok száma hirtelen nagyot ugrott

    A szervezők gyorsan utánanéztek a dolognak, és csakugyan kiderült, hogy rövid időn belül rengeteg szavazat érkezett ugyanarról a címről a kakadura, a szivárványlórira és a szalagpintyre. Ráadásul nem ez az első eset, hogy megpróbálják elcsalni az év madara szavazást Ausztráliában, mert 2017-ben ismeretlenek úgy akarták manipulálni, hogy egy bagolyfajta jöjjön ki győztesnek. A következő évben Új-Zélandon próbáltak belenyúlni a választásba a nemzetközi madárszavazat-maffia tagjai. 

    A vasárnapi beavatkozás vége az lett, hogy a Guardian négyezer szavazatot törölt a rendszerből, de még szerdáig várják a további, legális voksokat 

  • Nemrég mi is írtunk arról, hogy Las Vegasban ételadományban is lehet parkolási bírságot fizetni, az Alaszkai Egyetem egyik kampuszán azonban egy fokkal ennél is specifikusabb módszert találtak ki, ott ugyanis

    mogyoróvajjal és lekvárral lehetett csökkenteni, vagy teljesen kiváltani a bírságokat.

    Ahog a Las Vegas-i kezdeményezésnél, úgy itt is jótékony célt szolgált a dolog, az egyetem a november 8-ig gyűjtött adományokat nehéz körülmények között élő diákokhoz juttatta el – csakúgy, mint a korábbi években.

    Az mondjuk nem tiszta, hogy ebben az esetben miért csak mogyoróvajat és lekvárt gyűjtöttek – bár kétségtelenül jó dolog a PB&J szendvics –, de hát tényleg ez volt a helyzet: egy 454 grammos üvegért 10 dollárt húztak le a bíságból, három ilyen már 35 dollárt ért, öt pedig 60-at. A lehetőséget egyébként legfeljebb két bírságnál lehetett igénybe venni.

    (via)

  • A Holt nevű angol városkában élő Tania Baxter pénteken este rendelt magának vegetáriánus curryt az egyik szomszédos városban fekvő Melton Spice nevű elviteles helyen. 

    A 45 éves nő, aki egyébként már 10 éve nem evett húst, otthon állt neki a vacsorájának. Rögtön az első falatnál érezte, hogy valami nincs rendben az étellel. Tania azonnal felismerte a hús jellegzetes állagát, és ahogy jobban megvizsgálta a curryt, felfedezte benne a csirke darabokat. 

    image

    A nő egyből felhívta az éttermet, ahol felajánlották neki, hogy ha visszamegy, csinálnak neki egy másik, tényleg húsmentes curryt, de szerinte nem ez volt a lényeg – a bocsánatkérést hiányolta. 

    Az egész eset iszonyúan felkavaró volt, egész éjjel a könnyeimmel küszködtem. Még a 12 éves lányom is annyira ideges lett, aki amúgy nem is vegetáriánus, hogy ő sem ette meg a saját vacsoráját

    – mondta. 

    Tania idősebbik lánya visszament panaszt tenni az étterembe, de nem jutottak közös nevezőre a tulajdonosokkal. A vegetáriánus anyuka szerint az étteremben nem értették meg, hogy mennyire felzaklathat egy ilyen hiba valakit, aki ellenzi az állatok levágását és fogyasztását. 

    Mi lett volna, ha valakinek komoly allergiája van, és nem a megfelelő ételt kapja? Valaki akár meg is halhatott volna. Ez nem egy olyan dolog, amin könnyen túlteszem magam. Soha többé nem eszek curryt, ezt garantálhatom.

    Az étterem annyit reagált az estre, hogy valaki megkereste őket azzal, hogy csirke volt a vegetáriánus curryjében, így az árát visszatérítették. A hibát kivizsgálni azonban nem tudták, mert a nő megtagadta, hogy visszavigye nekik az ételt. 

    ( Eastern Daily Press )