új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nagyjából ez a felirat olvasható az Oaklandi Állatkertben. Azt állítják, így is elég erős a hálósra törött üvegfal, hogy feltartóztassa az esetlegesen emberek széttépésre vetemedő macit. Pontosabban macikat, mert 4 medve él együtt a parkban.

    Az üveget egyébként nem egy grizzli, hanem egy gyerek törte be egy kővel. 67 ezer dollárba fog kerülni a javítás. (AP)

  • Közel öt hónapot, pontosan 153 napot töltött azzal egy arab család, hogy kézzel átmásolja a Bibliát A/1-es papírokra. Első hallásra szokatlannak tűnhet az akció, nem véletlenül: Guinness-rekordot szeretnének dönteni, a cél, hogy az övék legyen a világ legnagyobb kézzel írt Bibliája.

    Manoj Varghese feleségével és két gyerekükkel összesen több mint 1500 lapot írtak tele. 

    Napi 12-15 órát töltöttem a szövegek aprólékos átmásolásával. Már szúrt a szemem és fájt a kezem, de hallottam, amint a Biblia beszél hozzám, inspirál és vezet engem 

    – nyilatkozta a Gulf Newsnak a férfi felesége, Susan Varghese. A könyvet grafológus is ellenőrizte, ők pedig videóval dokumentálták az elkészítés folyamatát. A Biblia Dzsebel Ali városában, a Mar Thoma templomban lesz majd látható. Arról még nincs hír, hogy sikerült-e megugraniuk a követelményeket hivatalosan, de az biztos, hogy a kategóriában előzőleg 2005-ben állította fel a világrekordot egy indiai férfi.

     

  • Olyan dolog történt Chicagóban, amire már nagyon régóta nem volt példa. Eltelt egy teljes nap lövöldözés nélkül.

    Ez nem rekord, azt ugyanis tavaly március 21-én állították be, akkor 28 órán át nem sérült meg senki lövöldözésben.

    A teljes lakossági és hatósági tűzszünet vasárnap este 2 perccel 10 óra után kezdődött és egészen kedd hajnalig tartott, 3 perc híján háromnegyed 1-ig.

    Ez azt jelenti, hogy egész hétfőn nem volt sérüléssel járó lövöldözés a városban!

    A szünetet egyébként komoly alvilági leszámolás előzte meg, 14 ember sérült meg a vasárnap esti lövöldözésben, köztük egy 17 éves fiú is. Ennél is szomorúbb, hogy a 26 órán át tartó lövöldözésmentességet egy 15 éves fiú hátba lövésével oldották fel.

    Ez azért hír, mert a harmadik legnagyobb amerikai városban annyira megszokottá váltak a lövöldözések, hogy már csak akkor kapják fel az emberek a fejüket, ha ottani mércével mérve is szokatlanul sok áldozatot követelnek. (Fox)

  • A svéd Uppsala városban lévő IKEA-áruház dolgozói szerda reggel azt vették észre, hogy egy huszonéves férfi alszik az egyik kiállított ágyban.

    Kihívták rá a rendőrséget, hiszen birtokháborításnak minősül az ilyesmi, de később kiderült, nem ez az egyetlen bűncselekmény, amivel megvádolják majd a férfit, ugyanis a rendőrség körözte őt.

    A kora reggel kiérkező rendőrök előállították a 25 éves férfit, aki a kihallgatáson elárulta, hogy nem tört be az épületbe, csak bent maradt a keddi zárás idején. (Independent)

  • Egy családi összejövetelre tartott múlt szombaton Diana Chong, amikor út közben beszaladt enni egy Ronkonkoma nevű kis falu egyik bagelezőjébe, ahol ott felejtette a kocsikulcsát. Chong autója start-stop rendszerrel működik, emiatt induláskor nem volt szüksége a kulcsra, ám ha egyszer rendesen leállítja, nem tud elindulni a kulcs nélkül. A nő a pennsylvaniai Honesdale-be érve vette észre, hogy hiányozik a kulcsa, ekkor azonnal felhívta a bagelezőt, melynek munkatársa, Vinny Proscia felajánlotta neki, hogy elpostázza a kulcsot. Csakhogy az nem ért volna oda hétfő előtt, márpedig Chongnak és férjének mennie kellett dolgozni, írja a Gothamist.

    Ezért Proscia úgy döntött: elviszi neki a kulcsot. 189 mérföldöt, azaz kb. 304 kilométert kellett vezetnie oda (és vissza) úgy, hogy vasárnap reggelre visszaérjen, hiszen nyitnia kellett a bagelezőt. A kulcsokkal helyi idő szerint szombat este 10:30 körül érkezett meg, amiért Chong mérhetetlenül hálás volt neki.

    Ez volt a helyes döntés. Ha az én feleségemmel történne hasonló, én is örülnék, ha valaki így tenne

    – magyarázta a férfi a Nowadaysnek, hogy miért vállalta az utat.

  • Egy helyi tévé felvételén egy melltartóban levő hölgy ment ki egy sérült és megégett koalát az Ausztráliában hetek óta tomboló erdőtűzből. (A nő a felsőjét is a mentéshez használta fel.)

    Ausztráliában 6000 kilométer hosszan ég az erdő és a bozót a rendkívül száraz időszakban. Az erdőtűzben rekedt koalákat speciálisan képzett kutyákkal is mentik. 

    Nem jó a helyzet a tűztől távolabb fekvő városokban sem: Sydneyben több mint 50 embert kezelnek légzési és asztmás problémákkal, kifejezetten a tűz irányából érkező füst miatt. A várost annyira belepte a füst, hogy a házakban nem ajánlatos kinyitni az ablakot sem. Dél-Ausztráliában a tűz miatt bezárták az iskolákat.

  • Nincs farsang, nem múmiának készült, csak álcázni akarta magát az a 26 éves kiskunmajsai férfi, aki november 9-én 5 óra körül betörte egy betondarabbal az egyik helyi üzlet kirakatát. A police.hu azt írja, hogy a férfi szándékosan ki akarta játszani a kamerákat, ezért a sérült lábáról letekert gézzel kötötte be a fejét, így próbálta magát felismerhetetlenné tenni a felvételeken. A nyomozók ennek ellenére megtalálták a feltételezett elkövetőt, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett. 

    A rendőrség eredeti fotó híján csodálatos stockfotóval (ide kattints érte!) illusztrálta a hírt, így hát nekünk sem maradt más választásunk, mutatjuk, min indulunk a mai Stockfotó Bajnokságon: 

  • Pár hete vezette be a Burger King világszerte a vegán húsutánzattal készülő hamburgerét – amit már Magyarországon is lehet kapni, mi meg is kóstoltuk– Amerikában máris bíróságig vezető botrány van a dologból. Egy vegán vásárló ugyanis perre megy, miután megtudta, hogy a 100 százalékban húsmentes hambi igazából még sem tekinthető teljesen, ezer százalékosan és minden mérce szerint vegánnak. 

    Az atlantai vásárló örömmel olvasta a neten, hogy a Burger King előállt a húsmentes burgerrel, el is ment és gyorsan vett egyet, majonéz nélkül, mert ugye abban tojás van. Meg is ette, amit viszont nagyon megbánt, mikor megtudta később, hogy 

    a vegán pogácsákat ugyanazon a sütőlapon sütik, mint a marhahúsosakat

    vagyis az ő, elvileg 0 százalékban állati eredetű hamburgere mégiscsak érintkezett halott állatokkal, még ha közvetve is. Ezt amúgy a Burger King nem is tagadta, az ellenkezőjét sem állította, sőt, a honlapján a Guardian szerint szerepel, hogy aki teljesen húsmentesen enné a műhúsos Whoppert, annak meg tudják oldani.  Viszont a perelő fogyasztó szerint őt senki nem tájékoztatta, így átverve érzi magát, és minden vegán nevében perre megy a céggel. Biztos a vegán szuperképességeit félti a vegánrendőrségtől.

  • animation.gif

    Nincs többé koszos vécé, ha igaz, amit amerikai kutatók a WC Világnap (igen, van a vécének is világnapja, november 19-én) alkalmából: azaz, hogy feltaláltak egy szupercsúszós réteget, amire nem tapad semmi. PennState Egyetem kutatói szerint a spray-vel feljuttatható réteg használatával nemcsak megelőzhetjük a baktériumok elszaporodását és mérsékelhetjük a szagok terjedését, hanem megspórolhatjuk az eddigi vízmennyiség 90 százalékát, nem is kell többször lehúznunk a kefézés miatt.

    A vízmennyiség használatának mérséklése márpedig igen fontos: tudtad, hogy minden nap 141 milliárd liter vizet használunk világszerte csak arra, hogy lehúzzuk a vécét?

    A Teflonnál is csúszósabb réteget minden 50. öblítés után újra kellene fújni, írja a The Guardian a Nature Susainabilityben publikált tanulmány alapján.

  • Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök kesztyűt húzott, hogy a manchesteri Jimmy Egan Bokszakadémián néhány kombináció után arról a választási ígéretéről beszéljen, miszerint a késbirtoklással kapcsolatos priusszal rendelkező embereket a rendőrök bármikor megállíthatják és átkutathatják az utcán (ugye a késelések Christopher Marlowe kora óta nem látott szintre emelkedtek a nagyvárosokban).

    Az megszokott jelenség, hogy rendpárti, keménykezű programmal kampányoló politikusok képtelenek megállni azt, hogy akár ingben-zakóban kesztyűt ne húzzanak egy jó PR-fotó kedvéért. De vajon a brit miniszterelnök stábjából senki nem mondta Johnsonnak, hogy lógó ingben, lógó fedezékkel a pontkesztyűre tolt suta ütések nem néznek ki fickósan?

  • A Cracked szedte össze az elmúlt hetek legbizarrabb összeesküvés-elméleteit az internet legsötétebb bugyraiból. Elég erős a mezőny, olyan elméletek vannak rajta, mint hogy az amazóniai őserdőt valójában a természetvédő hippik gyújtották fel, meg hogy a májusban született brit királyi csecsemő csak egy óriási porhintés és fotosop, nem is született meg, sőt, Meghan Markle egész terhességét csak eljátszották.

    Na de ami még ezeket a remek teóriákat is megelőzi népszerűségben, az természetesen Greta Thunberg. A teljesség igénye nélkül a következő bombasztikus leleplező információk keringenek róla a neten (és a legviccesebb/szomorúbb, hogy akadnak emberek, akik ezeket komolyan el is hiszik):

    greta-thunberg-georges-soros-famille?resize=768,320

    A magunk részéről biztosak vagyunk abban, hogy ezzel még nem került napvilágra az igazság minden kicsi kirakós darabkája, és ugyan fontosak ezek az információk is, ami azonban sokkal lényegesebb, az a történetben meghúzódó Gyurcsány-szál.

  • Vannak olyan ötletek, amik papíron marha jól néznek ki, de a valóságban nem pont úgy sülnek el, ahogy azt tervezte az ember. Pont ilyennek tűnik az a dél-dakotai drogellenes kampány, aminek az a fő szlogenje, hogy "I'm on meth", vagyis kb.

    metamfetamin-függő vagyok.

    Nem vicc, tényleg erre van felhúzva az egész, az állam kormányzója itt beszél arról, hogy miért ezt választották szlogennek, és itt egy csomó kép is a kampányhoz.

    181119meth
    Fotó: Summit News

    A legjobb, hogy a dologban amúgy van ráció. Az "I'm on it" azt is jelentheti, hogy rajta vannak az ügyön, vagyis foglalkoznak vele, és a szlogen a függők őszinteségére is utalhat, de ahogy azt többen kiemelték, mindezek ellenére azért nem tűnik túl jó döntésnek a kormányzóval kimondatni azt, hogy metamfetamin-függő. Az mindenesetre biztos, hogy a problémára tutira sikerült felhívni ezzel a figyelmet.

    (via)

  • Magyarországon 1948-ban még bőven a fekete-fehér filmek korszakát éltük – az első egész estés, teljesen színes film az 1950. február 27-én bemutatott Ludas Matyi volt –, Amerikában viszont ekkor már a hétköznapi emberek is vehettek színes kamerát.

    parlament.PNG
    Fotó: YouTube / József Tarnóczi

    Vagy hát legalábbis erre enged következtetni egy, a napokban előkerült útifilm, amit az ónodi gőzmalom tulajdonosának a tengerentúlon élő testvére forgatott, aki 1948-ban látogatott haza Magyarországra.

    A film New Yorkból indulva bemutatja a repülőutat, Budapest néhány nevezetességét – köztük a szétbombázott Parlamenttel –, majd Ónodot, Miskolcot, Miskolctapolcát és Lillafüredet is. A videó családi felvételeket is tartalmaz, a kamerázó testvér a mamáját látogatja meg, akit egy budapesti szanatóriumban kezeltek.