új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Steven Schonfeld és felesége, Brooke 111 milllió dollárért (nagyjából 33,2 milliárd forintért) vettek nyaralót Floridában, ezzel övék lett a legdrágább ház az államban, írja a CNBC.  Egyben ezzel az árral az adásvétel biztosan bekerül a 10 legdrágábban eladott amerikai ház közé is. 

    Schonfeld New York-i befektetési bankár a La Reverie nevű ingatlant vette meg Palm Beachen. A több mint 24 ezer négyzetméteres telek az óceán partján fekszik, és egy nagyjából 6500 négyzetméteres ház van rajta 11 hálószobával, 22 fürdőszobával saját bowlingpályával, medencével vagy épp fagyizós résszel.

    Az ingatlant 200 millió dollárért hirdették meg egyébként, Sydell Miller fodrász és hajápolási guru vált meg tőle. Schonfeldék némileg át akarják alakítani, ezt a Michelle Gerson Interiors és Brooke Schonfeld fogják vezetni. 

    A 62 éves Steven Schonfeld kevésbé keresi a nyilvánosságot, azt lehet például az életéről tudni, hogy pár éve el akarta tiltatni Sadie lányának anyját a kislány láthatásától. A 20 évvel fiatalabb, korábbi modell, Sidra Saucedo kábítószerfüggőségére hivatkozva a nő havi 15 ezer dolláros apanázsát is megvonta tőle Schonfeld, a New York Post bulvárlap szerint.  

  • Nem egészen úgy sült el a Peloton méregdrága szobabiciklijét karácsonyra beharangozó reklámja, ahogyan azt a cég marketingesei eredetileg elképzelték, 

    hacsak nem arra számítottak, hogy az emberek gyűlölni fogják a hirdetést.

    A 2000 dolláros LCD-monitorral megspékelt szobabiciklihez sikerült minden idők egyik legnyomasztóbb reklámfilmjét leforgatni, úgy is, hogy biztos vagyok benne, erős a verseny a rossz reklámok örök ranglistáján. Nehéz elképzelni, hogy a stábtagok szekunder szégyenérzet nélkül végigállták a következő jeleneteket:

    • Anyut eltakart szemmel karácsony szent ünnepén levezeti a stockphotók világát idéző nappaliba a lánya, ahol már ott áll A NAGYON DRÁGA SZOBABICIKLI. 
    • Anyu, aki a reklám teljes 30 másodpercében úgy van beállítva, mintha félkegyelmű lenne, majdnem elélvez a luxus prémium deluxe szobabicikli látványától. Nem viccelek:
    Forrás: Peloton / Youtube
    Forrás: Peloton / Youtube
    • Anyu livestreameli, ahogy először megjáratja a gépet, miközben Hide the Pain Haroldot idéző arccal azt mondja: "excited". Én egy zsák hideg salaknak szoktam így örülni:
    Forrás:Peloton/Youtube
    • Na, innentől fogva a Nagyon Drága Szobabicikli lényegében átveszi a hatalmat Anyu élete fölött, minden szabadidejében csak teker, sőt este, lefekvés után is csak álmatlanul forgolódik, és a Pelotonon jár az esze.
    • A reklám 25. másodpercénél járunk, eltelt egy év. Anyu szinte könnyek között mondja a kamerába, hogy tavaly még nem gondolta volna, mennyire meg fogja változtatni az új szobabicikli. 
    • MAJD KIDERÜL, HOGY ANYU ÉS APU VALÓJÁBAN EGYÜTT NÉZTE VELÜNK A REKLÁMFILMET EGY TÉVÉKIJELZŐN. 
    • Ez utóbbi sok kérdést hagyott bennem. Akkor most egy stáb követte őket? Vagy be van kamerázva a lakás? Ha veszek egy Peletont, akkor nekem is Truman Show stílusban fogják dokumentálni a testi-lelki átalakulásomat?
    • Az egészet megkoronázza az utolsó jelenet, amin Anyu szerelmesen nézi Aput, aki pedig önelégült félmosollyal a távolba réved. "Igen baszki, életem legokosabban elköltött két lepedője volt!"
    Forrás: Peloton / Youtube
    Forrás: Peloton / Youtube

    Az internet természetesen cafatokra szedte a balul elsült reklámot, amit végül le is szedette a tévék reklámblokkjaiból a cég. Youtube-on még mindig elérhető, de a kommentek le vannak tiltva, jelenleg 3200 kedvelés és 11 ezer nem tetszik van a videó alatt. 

    A New York Times azt írja, hogy a reklám negatív fogadtatását követően a gyártó részvényei 9 százalékot estek a tőzsdén, bár igaz, hogy a teljes értéktőzsde rosszul muzsikált aznap. A Peloton közleményt adott ki, miszerint nem volt köze a gyenge tőzsdei teljesítményüknek a reklámhoz, meg nekik az a fontos, hogy jobbá tegyék az emberek életét, bla, bla, bla. 

  • A 20 éves Kentarias Gowans nevű férfit még november végén küldték haza a munkahelyéről, miután felettesi szerint részegen jelent meg. A férfi hazament, de nem sokkal később visszatért a Steak ’n Shake nevű helyre, de ezúttal már volt nála egy fegyver.

    Ezt az egyik kollégájára fogta, akitől pénzt követelt. A kiérkező rendőrök azt látták, hogy többen menekülnek az épületből. A férfi először az intézkedő rendőrökre fogta a fegyverét, de végül sikerült egy sokkoló segítségével ártalmatlanítani, mielőtt bárkiben kárt tett volna.

    (Huffington Post)

  • David Leitch, a John Wick című film rendezője készített egy lendületes rövidfilmet arról, ahogyan gyerekek hógolyóznak. A film már csak azért is érdekes, mert azt egyébként az Apple felkérésére forgatták, így csak Iphone 11-eket használtak a felvételek elkészítéséhez. 

    Ez önmagában persze nem tenné érdekessé az egészet, a rendező munkája viszont annál inkább.

    A kisfilm forgatásáról is közzétettek egy videót, amiből azért kiderül, hogy nem pusztán mobilokat használtak. A videón természetesen egy komplett stáb dolgozott, valamint komoly filmes felszerelést és kiegészítőket is használtak hozzá. 

  • 16 év után leváltották a Magyar Orvosi Kamara elnökét. Az új elnök, Kincses Gyula korábban dolgozott Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc kormányában államtitkárként, most pedig a szervezet megreformálását ígéri. Csütörtökön 17 órától élő interjút készítünk vele az Indexben, amit Facebook-oldalunkon, valamint a címlapunkon lehet majd követni.

    Az interjú során feltesszük olvasóink kérdéseit is. Ha szeretne kérdést beküldeni, akkor nincs más dolga, mint csatlakozni az Index Kibeszélő csoportjához. A zárt csoport tagjai csütörtök délig küldhetnek be kérdéseket.

    Nincs Másik Lakhelyed_ Kibeszélő

    Nincs Másik Lakhelyed_ Kibeszélő has 17,425 members. Politika, közélet, gazdaság és média. Az ország dolgai 2018-2022 között. Ezeket mind ki lehet itt...

  • Extrém mértékben terjeszkedik a Starbucks Kínában. A Seattle Times beszámolója szerint a cég jelenleg is 4125 kávézóval rendelkezik az ázsiai országban, de az a céljuk, hogy ezt a számot még hatszázzal növeljék az év végéig. Ez pedig azt jelenti, hogy átlagosan 15 óránként adnak át egy új kávézót. 

    A cég viszont gondokkal küzd, mert hiába nyílnak sorra az új helyek, ez nem növeli eléggé a cég eladásait. Várhatóan maximum 3 százalékos növekedést könyvelhet majd el a cég az országban, ami elmarad a várakozásoktól. Ráadásul még a hazájában, az Egyesült Államokban is sikerül tempósabban növekedni, pedig ott már eleve több üzlettel rendelkeznek és a konkurencia is komolyabb. A cég a növekedés érdekében nem csak új kávézókat nyit Kínában, de sokkal többet költ hirdetésekre, illetve olyan újdonságokkal kísérletezik, mint például a házhozszállítás. 

  • Egy Trabant és egy Tacskó szenvedélyes szerelméből megszületett Kifli - írják egy Facebook-posztban, amivel gazdát keresnek ennek a tündéri kis állatnak:

    Kifli egy ivartalanított, szálkás tacskó hölgy (törzskönyve is van), 2 éve bénult le a hátsó része, majd mentorának hála kerekesszékes lett. Kis segítséggel, állatorvosi felügyelettel és megfelelő térkialakítással teljes kutyai életet tud élni: labdázik, kirándul, utazik, ismerkedik, házat őriz, macskát keres, lyukat ás. 

    kiflicske.png
    Fotó: Fecebook

    Olyan gazdát keresnek neki, aki a kerekei ellenére is teljes értékű kutyának látja, és van ideje, tere azt a plusz törődést megadni Kiflinek, amire szüksége van. 

    Vállalják, hogy a gazdához szoktatós találkozásokon minden tőlük telhető segítséget megadnak. 

    Aki szeretne Kiflinek boldog életet biztosítani, hívja a 06-70-703-6014-es számot!

  • Rácz Zsófia 22 éves joghallgatót nevezték ki család és ifjúságügyi helyettes államtitkárnak, Novák Katalin Facebookon jelentette be a hírt:

    Rácz Zsófia az Alapjogokért Központ elemzőjeként is dolgozott, korábban pedig a Tombor András-féle Mathias Corvinus Collegium tagja volt. Időnként a Hit Gyülekezetét alapító Németh Sándor újságjában, a Hetekben is publikál. Ezenkívül láthattuk már a Hír tv Címlap című műsorában is.

    De kiderült az is, hogy az új helyettes-államtitkár apukája nem más, mint Rácz Erik. Reméljük mindenki tudja, hogy ki Rácz Erik, de ha valakinek ez kimaradt volna, akkor íme egy fotó, amiről valószínűleg mindenkinek beugrik majd:

    mr rick 2

    Igen, Rácz Erik nem más, mint Mr. Rick teen-pop/clubdance előadó. Rick ezzel a nosztalgikus dallal robbant be a '90-es években:

    Itt egy „levelet kaptam lájf" feldolgozással hívta fel magára a figyelmet:

    Itt pedig Boldog István, fideszes képviselővel együtt koncerteztek az I. Retro Road Show Fesztiválon:

    Egyébként sokak szerint a Fidesz egyre kevésbé találja a hangot a fiatal generációkkal, meglátjuk, hogy a Rácz Zsófia által képviselt ifjúságpolitika tud-e változtatni ezen. 

  • Gyönyörű képpel lepett meg minket szerdán az MTI Észak-Koreából:

    A képhez az MTI azt írta, "az észak-koreai állami hírügynökség keltezetlen felvételén Kim Dzsongun észak-koreai vezető és felesége, Ri Szoldzsu (balról a másdik), valamint Kim lánytestvére, Kim Jodzsong (balról a harmadik) lovagol egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen.

    De a CNN szerint a lovaglás a festői Pektu-hegyen történt, ami Észak-Korea Kínával közös határvonalán fekszik, a Csangpaj-hegységben. A hegyet a Kim-dinasztia mindhárom generációja használta már propaganda-célokra, ezen a festményen például Kim Ir Szen és Kim Dzsongil látható a szentnek tartott Cshon-krátertó előtt:

    Szerdán adták át Kim Dzsongun presztízsprojektjét, a várost, amit a helyi média csak mint a „modern civilizáció megtestesítője” emleget Észak-Koreában, a vezető maga vágta át a szalagot az ünnepségen. A város a Pektu-hegy közelében fekszik. 

    Erre a csodálatos lóra egyébként már október 17-én is felpattant Kim, még vágtázott is vele. 

  • A kanadai Eli Boroditsky éjszakai műszakba tartott este 9:30-kor előző héten Manitobában. Út közben elütött egy kutyát. Hitte ő, amikor a sötétben felnyalábolta, és betette az autójába. Nem akarta otthagyni a sérült állatot.

    Azt hittem, hogy egy németjuhász, vagy egy husky.

    - nyilatkozta a CBC-nek

    Eli szerint nagyon barátságos volt az állat, simogatta is az autóban.

    Amikor megérkezett a munkahelyére, egyik kollégája felismerte, hogy ez nem egy kutya, hanem egy prérifarkas

    A kihívott vadőr reggel 9 órakor ért ki Eli munkahelyére. Akkor lett ideges az állat, amikor egy hurokkal szedték ki a kocsiból. 

    Ezután a Wildlife Heaven nevű vadállat rehabilitációs központba szállították, ahol megállapították nem tört el egyetlen csontja sem, kisebb vágások voltak az arcán, és az egyik hátsó lábán. Amúgy jó állapotban van, az étvágya jó, és egy hét múlva visszaengedik a vadonba.

    A megmentett prérifarkas
    A megmentett prérifarkas
    Fotó: CBC News / Facebook

    Meglepő módon, a központ vezetője senkinek nem ajánlja, hogy felvegyen vadállatot a kocsijába, hanem inkább hívjanak segítséget. Ez igaz itthon is! 

    Amennyiben vadállatot ütne el, minden esetben értesítse a rendőrséget!

    via CBC, CNN

  • Nehéz helyzetben van a magyar sajtó a Disney+ új sorozata, a The Mandalorian miatt, mert ezt itthon csak valamikor 2021-ben lehet majd legálisan megnézni. Emiatt Magyarországon nem is nagyon lehetne róla beszélni, de persze az internet nem teljesen így működik, és egyszerűen képtelenség elkerülni a sorozatból származó mémeket.

    Ezeknek a sztárja pedig nem más, mint bébi Yoda, aki ugyan nem az az öreg Jedi mester, akit az eredeti trilógiában megismert és megszeretett a világ, de jobb híján mindenki hívja. A kis csecsemő ugyanis ugyanabból a fajból származik, mint Yoda, de ezekről a lényekről jelenleg semmit nem tudunk így nem is tudjuk, hogyan kellene nevezni, így maradt a bébi Yoda.

    A nagy titokzatosság valószínűleg még segített is abban, hogy bébi Yoda legyen a sorozat legnagyobb sztárja, akit mindenki imád. Népszerűségét jelzi, hogy most egy altatódal is készült a tiszteletére. Ez nem egy eredeti szerzemény, hanem a Hamilton című musical, Dear Theodosia című dalának átköltése. 

    30386657 b1c42122268b409f56685b17834e2027 x
    Fotó: Disney
  • Az a hír terjedt el, hogy a firenzei Szent Kereszt bazilika vezetője, Paolo Bocci atya azért tiltotta meg Mozart darabjainak játszását Adventkor, mert szabadkőművesnek tartja a zeneszerzőt.

    Most viszont az MTI írja, hogy az atya azzal érvelt, hogy Mozart Requiemje egyszerűen csak nem illik az adventi időszak légköréhez. A korábbi öt évben minden alkalommal eljátszották ezt a művet Adventkor.

    Ennek ellenére többen kiborultak a nemrég kinevezett atya miatt, Riccardo Muti sztárkarmester például azt mondta, hogy

    A szabadkőműves páholyok Mozart idejében egészen más jelentéssel bírtak, mint ma.

    A kultúráért felelős firenzei tanácsos is bírálta Bocci atya döntését, de mindezek ellenére nem fognak Mozartot játszani a firenzei bazilikában.

  • Nem én minősítettem így, a szerzők célozták meg a két kategória csúcsát – vagy mélypontját, attól függ. Az elemzést és a két dal történetét itt olvashatja, legyen elég annyi, hogy a szerzők egy kérdőíves felmérés alapján összerakták a legutáltabb elemekből az egyik dalt, meg a legutáltabbakból a másikat.

    Így született meg a gyerekkórussal, tangóharmonikával dübörgő, szopránban cowboyokról rappelő operaénekessel súlyosbított Most Unwanted és a legbanálisabb szerelmesdalt brutális közhelysziruppal leöntő karácsonyfeelinggel dúsított Most Wanted Song. Engem a 22 perces előbbi érdekelt, az utóbbiban nincs különösebb kihívás, unalmas és kész.

    Na, de mi van, ha a másikat végig is hallgatja az ember? Megtettem, hogy önnek már ne kelljen!

    Mivel tudtam a dal előtörténetét, kellő nyitottsággal és türelemmel viseltettem a tangóharmonikás intróval és a cowboy komótos bandukolását idéző taktusokkal szemben. Ezután jött a szopránrap, amin átverekedtem magam, de az áriával kísért bandukolós rész visszatérte után felcsendülő skótdudatámadás, ötvözve a szaúdi királyi zenekar rosszabbul sikerült próbanapjával  3:15-nél annak a gondolatnak a megfogalmazására késztetett, miszerint úristen, mikor lesz ennek vége?!

    De erőt vettem magamon, nem adhattam fel ilyen könnyen, próbáltam alfába menni, valahogy úgy, mint amikor arról kell meggyőznöm magam egy kilométer futás után, hogy sikerülni fog a félmaraton, utána milyen jó lesz.

    Ebből adódóan dugába dőlt eredeti tervem, hogy a zene alatt a készülő cikkemhez nézem át a jegyzeteimet – fontos téma egyébként, egy 200 lakásos lakóparkról, amely körül gyűlnek a viharfelhők –, helyette inkább mások cikkeit olvastam.

    Így jutottam el 6:30-ig. Ekkor a bátor zenei útkeresés iránt kevésbé fogékony kollégám kért arra, hogy halkítsam le a fejhallgatón át is borzalmas zenét. 

    Gyenge ember, gondoltam magamban és tovább futottam a zenei maratont. 14:50-ig jutottam el, nem hagytam a gyerekkórustól elszivacsosítani az agyamat, bár, amikor a supermarióra emlékeztető dallamfoszlányokra gyorsabban kezdtek énekelni, akkor elbizonytalanodtam. Mély levegőt vettem, 19:50-ig bírtam így, ahol egy gyerektarlósistván kiabált egy hangosbeszélőbe. Jött a sördalt idéző betét, itt már a lendület vitt, igaz, ekkor már nem volt erőm arra, hogy bármilyen cikket elolvassak, alibiből a levelezésemet néztem át. Közben üvöltött a hangosbeszélőbe a gyerek, de nem érdekelt, 50 másodperc, 45, 40, 39, 38, mindjárt vége 30, még fél perc, vége az emberkísérletnek, túl fogom élni, a kórus elnyúúúúújtja, végső ütem és kész!

    Soha nem örültem ennyire a maraton végének, mint most. Soha, soha, soha nem hallgatok bele, gondoltam, munkához is láttam. Levelezés bezár, Vissza a fontos cikkhez. Eltelt három perc. És azon kaptam magam, hogy 

    dúdolom a világ legvisszataszítóbb dalát!

    Skót dudák, tubák, bandukoló cowboygyerekek zakatolnak a fejemben, azóta is itt vannak, és már nem is tűnik olyan visszataszítónak, ami egyáltalán nem nyugtat meg, szóval, inkább ne próbálják ki!