új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ahogy ha fát vágnak, ott hullik a forgács, úgy ahol közösségi vécét használnak, éttermekben, munkahelyeken, szórakozóhelyeken, ott terjed a szenny, elburjánzik, mint kokaindílerek a nagypolitikában. A legtöbb helyen írnak ki ilyen-olyan kéréseket, figyelmeztetéseket a takarítók, vécés nénik, olykor lelkes kollégák – tudják, azok a típusú emberek, akik minden standup-műsorban akkor nevetnek, amikor már mindenki, de akkor a leghangosabban –, amely kérések a higiénikus mosdóhasználat előnyeire hívják fel a figyelmet különböző stilisztikai megoldásokkal, onnan, hogy „Te is valaki után jöttél, utánad is jön valaki”, odáig, hogy „Használd a kefét, ha nem akarod, hogy feldugjuk neked”.

    Mindez csak arról jutott eszembe, hogy nemrég Nagyvázsonyban jártam, megtaláltam a műfaj legszebb, ha nem lenne lejáratva ez a szó, azt mondanám, legcukibb darabját. Egy olyan kis tábla, ami után az ember már akkor elpirul, ha esetleg sáros cipőben ment be, és azzal nyomot hagyott maga után; egy mosolygós, kerekded nagymama jut az ember eszébe róla. (De hát ennél jobbat, ne habozzon, küldje el!)

    nagyvazsony
    Fotó: Haász János / Index
  • Majdnem egy kilométert tett meg Alaszkában, a -35 fokban egy ötéves kislány, miközben kezében cipelte másfél éves kistestvérét. A Sky News híre szerint a kislány megrémült az áramszünettől, ezért indult el testvérével. Az óvodáskorú gyerek sem cipőt, sem vastag ruhát nem vett fel, ezért súlyos sérüléseket szenvedett, mire eljutott a szomszédjuk házáig. 

    A rendőrség letartóztatta Julie Petert, 37 éves, venetie-i lakost kiskorú veszélyeztetése miatt, mivel a nyomozás során kiderült, hogy felügyelet nélkül hagyott az otthonában egy ötéves és egy 1,5 éves gyereket.

    – tájékoztatta a rendőrség a sajtót. Azt nem közölték, hogy a nő milyen kapcsolatban van a gyerekekkel.

    8fee5edbe501c60d07fd092556826ea7
  • Kabátokat és meleg ruhákat kezdtek el gyűjteni civilek a dublini Ha'Penny hídon hajléktalan embereknek karácsony előtt. Rengetegen vitték el a kinőtt vagy már nem használt ruháikat a hídra, az oszlopokra akasztották fel a kabátokat.

    A dublini városvezetésnek viszont nem nyerte el a tetszését a kezdeményezés, pár nap múlva leszedették a ruhákat, ami nagy felháborodást keltett a közösségi médiában.

    Egy aktivista szerint ezzel csak megpróbálják eltüntetni a hajléktalanság problémáját a turisták elől, de nem foglalkoznak vele valósan, írja a Guardian

    A lap emlékeztet, Írországban több mint 10 ezer hajléktalan ember él, és köztük nagyjából 3 800 gyermek lehet. Dublinban múlt hónapban 92 ember aludt az utcákon.

    Az önkormányzat szerint viszont a gyalogos közlekedést veszélyeztetik a ruhahalmok, ugyanis a Ha'Penny hídon tömegével szoktak turisták sétálni, különösen év végén. Azt mondják, a közbiztonság érdekében döntöttek úgy, hogy nem maradhatnak a ruhák a hídon. Az önkormányzat szerint egyébként is használhatatlanná váltak az esőben a kabátok, és hozzátették, hogy ha valaki adományozni szeretne, továbbra is megteheti. Ruhaadományt mindig szívesen fogadnak a hajléktalanszállók. 

    kep
  • Az áruházlánc a napokban vette le a felnőtteknek szánt pulcsit – egy csomó másik hasonlóval együtt –, miután az interneten forgószélként söpört végig, hogy 

    a Walmart konkrétan a kokaint népszerűsíti a ruhadarabon.

    Maga a minta is elég félreérthetetlen volt a mániákusan vigyorgó Mikulással, meg az elé kikészített három fehér csíkkal, de az igazi csemege a leírás volt a pulcsihoz, ami azzal a felütéssel nyitott, hogy

    Mindannyian tudjuk, hogy működik a hó. Fehér, porszerű, és Dél-Amerikából érkezik a legjobb. Ez rossz hír szegény öreg Szent Miklósnak, aki a messzi Északi-sarkon él, és éppen emiatt szereti igazán megélni a pillanatot, amikor ráteszi a kezét egy kis minőségi kolumbiai hóra.

    A kokózó Mikuláson kívül amúgy egyebek mellett űrlények által análszondázásnak alávetett Mikulás, meg letolt gatyával a kandalló előtt a "gesztenyéit" sütögető Mikulás volt látható a pulcsikon.

    A nagy felhajtás miatt egyik pulcsi sem futott be nagy karriert, a Walmart pedig rögtön mentegetőzni kezdett: egyrészt kiemelték, hogy nem ők tették fel a pulcsikat a honlapra, másrészt pedig bocsánatot kértek mindenkitől, akit esetleg megbántottak a rendhagyó dizájnokkal.

    (via)

  • Elég sok mindent láttunk már, ha a kormány kommunikációjáról van szó, de Menczer Tamásnak sikerült minden eddigi fideszes videót felül/alulmúlnia az alábbi alkotással, amit sajnos nem lehet beágyazni, ezért csak linkeljük.

    Menczer ugyebár a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, vagyis különösen érzékenynek kell lennie arra, hogy milyen módon kommunikál a világ felé, hogyan teszi ezt, milyen minőségű üzenetekkel. Mutatjuk a lényeget:

    momentum

    Bizony ám, ez a gagyi, látszólag Paintben készített alkotás egy fideszes államtitkár szerint megüti a minőségi kommunikáció és a minőségi tájékoztatás szintjét. Konkrétan a kormánypárti dezinformációs mémoldalak a Facebookon jobb minőségű videókat készítenek, mint amit most Menczer olyan nagy lendülettel kirakott.

    De ami ennél is jobb, hogy Menczer videójában nem csak az óvodások szintjén vezetik le, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András egy jellemtelen sportgyűlölő alak, hanem ennek illusztrálására

    rámontírozták a fejét Barbrady őrmester, a South Park egyik karakterének a testére.

    istenem

    Sajnos azt nem tudjuk eldönteni, hogy miért pont egy rendőr testére montírozták Fekete-Győr fejét, ha csak nem azért, mert fideszes berkekben Fegyőrnek szokták hívni a Momentum elnökét. Viszont akkor meg Menczer Tamás nincs tisztában azzal, hogy mi a különbség egy fegyőr és egy rendőr között.

    Hogy lássuk, hogy a kormánypárt már tényleg ilyen könyvégetős, démonizálós szinten tolja a propagandát, az alig félperces videó végén Fekete-Győr még gonoszan nevetni is kezd, mint valami nagyon béna főellenség egy gyerekmesében – ha eddig esetleg nem esett le a nézőknek, hogy itt egy végtelenül gonosz, kártékony, sport- és nemzetgyűlölő emberről van szó. Bónuszként a végén még neki is megy a falnak, és látom is lelki szemeim előtt, ahogy Menczer Tamás elégedetten a hasára csap, hogy

    ejha, ez aztán a konzervatív humor csúcsteljesítménye, megvettem!

    Szóval innen is jár a gratuláció Menczer Tamásnak, aki nem csak páratlan kommunikációs képességét csillogtatta meg ebben a videóban, hanem arról is tanúbizonyságot tett, hogy minek nekünk több évtizednyi magyar animációs sikertörténet, ha egy ilyen szart is össze tudunk dobni a követőinknek!

  • Először is lássuk az előzményeket:

    • tehát egy felkapott olasz művész banánokat ragaszt a falakra múzeumokban, amelyeket aztán műalkotásként ad el több tízmillió forintért
    • a falra ragasztószalagozott barnuló banán jelentése igen mély, a globális kereskedelem szimbóluma
    • Miamiban az Art Basel galériában egy performanszművész fogta magát, egyszerűen levette a falról és befalta az akkor éppen 36 millió forintot érő banánműalkotást, azt állítva, hogy csak éhes volt. Valójában mindenki tudja, hogy ez egy művészeti performansz volt.
    • a galéria nem akadt ki, egyszerűen tett a helyére egy másikat (akkor is így jár el, ha az aktuális banán már teljesen megrohadt)

    Na de mi történt most?

    A banánműalkotásnak korábban helyet adó ikonikussá vált fehér falat rongálták meg vasárnap délután. Egy férfi azt a feliratot festette a banán helyére vörös rúzzsal, hogy

    EPSTIEN didn't kill himself

    azaz

    Epstien nem öngyilkos lett

    A közelben álló galérialátogatók azt hitték, hogy a banánevős után egy újabb performanszt látnak, főleg, hogy Epstein nevében felcserélte a rongáló a magánhangzókat.

    A rendőrség gyorsan kapcsolt, és letartóztatta a 46 éves Roderick Webbert, a vandál rúzsgraffitizőt. A galéria azt mondta, hogy nem tudtak róla, mire készült Webber.

    "Ha valaki csak úgy megehet egy 120 ezer dollár értékű műalkotást, akkor én miért nem írhatok csak úgy a falra?

    - kiabálta a rongáló, miközben kivezették.

    A felirat egyébként Jeffrey Epstein amerikai milliárdosról szól, akit emberkereskedelemmel és kiskorú lányok megrontásával vádolnak, és idén nyáron holtan találták a börtöncellájában. A rendőrség és a börtön hivatalos közleménye szerint öngyilkosságot követett el, de az igazságügyi orvosszakértő a boncolás után közölte, hogy több információra van szüksége a halál okának megállapításához, ezzel útjára indítva az összeesküvés-elméleteket arról, hogy sokaknak érdekében állhatott elhallgattatni a milliárdos befektetőt.

    Az egyik szemtanú videóján látszik a férfi, aki önjelölt művészként felírta a falra, hogy "Epstien nem öngyilkos lett"
    Az egyik szemtanú videóján látszik a férfi, aki önjelölt művészként felírta a falra, hogy "Epstien nem öngyilkos lett"
    Fotó: SACHA MEDICI / TWITTER: @SACHASTEPH_

    (Miami Herald)

  • Azok kedvéért, akik esetleg egy jégtömb alatt élnek, a Jégvarázs minden idők egyik legsikeresebb animációs filmje. A Jégvarázs-őrület 2013 óta töretlen, ráadásul nemrég bemutatták a második részt is, ami rekordbevételt hozott. Olaf pedig a film egyik szereplője, egy mozgó, beszélő hóember, akiről most kiderült, hogy milyen magas. 

    A rajongók pedig teljesen kiakadtak, ugyanis Olaf nem kevesebb mint

    162,5 centiméter magas.

    Ez önmagában nem lenne probléma, de nézzük csak a plakátot, és rajta a többi szereplő magasságát Olafhoz viszonyítva!

    Tippelje meg, milyen magasak a Jégvarázs emberi szereplői!
    Tippelje meg, milyen magasak a Jégvarázs emberi szereplői!
    Fotó: Frozen 2. / Imdb

    Ha egymás mellé állnak, Olaf nagyon nyújtózkodva is a főszereplő Elzának alig a derekáig ér, így ő legalább két vagy két és fél olafnyi magas, tehát

    minimum 320 centiméter.

    Azaz eszerint az új infó szerint a Jégvarázs szereplői a legkisebb túlzás nélkül

    óriások.

    Tudományos rajzos magyarázat is érkezett a rendkívül fontos felfedezéshez: 

    Az internet gyorsan felkapta a témát, és jöttek a Peppa malac magasságáról szóló értekezések, illetve Elza magasságának összehasonlítása Kylo Rennel és Baby Yodával.

    Egyébként meg maximum a rémálmainkban jöjjön elő az embernagyságú, beszélő hóember, különösen a magyarországi klímát figyelembe véve, ahol már másnap ilyen állapotban vannak a hóemberek:

    Milyen jó lenne, ha szembejönne és megszólítana, ugye?
    Milyen jó lenne, ha szembejönne és megszólítana, ugye?
    Fotó: Egyed Anna / Index

    (DailyDot)

  •  Meng Hsziangnak (áhított álom) és Meng Jüannak (valóra vált álom) nevezték el berlini állatkertben született óriáspandabocsokat. Mindkét bocs hím, adta hírül a hétfői névadási ceremónián a Berliner Tierpark. A ceremóniát kínai hagyomány szerint a bocsok életének századik napján rendezik.

    Az anyaállat, Meng Meng augusztus 31-én hozta világra a kölyköket, akik ezzel az első, Németországban született óriáspandák lettek. A hatéves nőstényt mesterségesen termékenyítették meg áprilisban, hogy növeljék a fogamzás esélyét a rövid termékeny időszak alatt. Az ikrek apja a nyolcéves Csiao Csing, mindkét állatot 2017-ben adta kölcsön Kína a berlini állatparknak, amely több mint 9 millió eurót (2,9 milliárd forintot) költött egy minden igényt kielégítő pandaház építésére.

    (Forrás: MTI)

  • Az MMA és a K-1 egyik legnagyobb nehézsúlyú legendájának, a holland Alistair Overeemnek még 5 másodpercig kellett volna koncentrálnia a magabiztos pontozásos győzelemhez az Ultimate Fighting Championship legújabb nehézsúlyú üdvöskéje, a Suriname-i Jairzinho Rozenstruik ellen. Overeem ugyanis a hétvégi UFC-gálán öt meneten, 24 percen és 55 másodpercen keresztül szinte hibátlanul semlegesítette Rozenstruik villámgyors kezeit; összekapaszkodásból többször is a földre vitte ellenfelét, vagy éppen ha ez nem sikerült, akkor jól állba kapta a dobás elleni védekezésre koncentráló Suriname-it. A 31 éves veretlen Rozenstruik azonban a legkeményebb ütéseket és rúgásokat is simán benyelte, sőt, a nehézsúlyban ritkán látott ötödik menetre úgy tűnt, hogy a 39 éves Overeem ellenfelénél is jobban kikészült saját taktikus bunyójától. És kevesebb, mint 10 másodperccel a végső gongszó előtt jött Rozenstruik utolsó rohama: A balegyenes elől Overeem még kihátrált, de aztán egy egészen furcsa, beugrásból indított jobbhorog telibe kapta:

    g.gif

    A holland zuhanását csak az oktagon (ez a bizonyos „ketrec” hivatalos neve) fala állította meg, a Suriname-i bunyós pedig nem is vette a fáradtságot arra, hogy további ütésekkel pecsételje meg a KO-győzelmet, hanem azonnal elkezdte ünnepelni magát. Overeem szétvert szájával is rettentően tiltakozott a bírónál, hogy miért állította meg a meccset, mikor ő még harcképes volt.

  • Vasárnap a thaiföldi Bangkokban rendezték meg a Tekken World Tour (TWT) névre hallgató sorozat döntőjét, ahol a világ 20 legjobb Tekken-játékosa csapott össze a végső győzelemért. Ha valaki nem követi aktívan a szcénát, annak nyilván fogalma sincs arról, hogy ez miért érdekes, attól viszont még az alkalmi játékosoknak is felszaladhat a szemöldöke, hogy a végső győztes Yuta “Chikurin” Take

    a Street Fighter-sorozatból ismert Akumával nyerte meg a döntőt.

    tekken-7-06?resize=1155%2C720&ssl=1

    A dolog persze akármilyen szomorú is, csak első ránézésre meglepő. Akuma volt az első licencelt karakter, aki bekerült a Tekken 7-be, a sztoriban is központi szerepet játszik, a jelenlegi szezonban pedig annyira domináns volt, hogy tulajdonképpen az lett volna a csoda, ha nem kerül elő a TWT-döntőben.

    Az egészben egy csavar azért így is volt: Bangkokban két olyan játékos volt, akik kizárólag Akumával játszanak (a francia Super Akouma és a pakisztáni Awais Honey), de egyikük sem jutott a legjobb nyolc közé, Chikurin pedig szó szerint a semmiből húzta elő a karaktert Ulsan ellen a döntőben.

    Később kiderült, hogy Chikurin rengeteget gyakorolt Akumával, amit kifejezetten Ulsan ellen tartogatott, és hát láthatóan be is jött a dolog, szoros szettekben ugyan, de 3-0– verte meg dél-koreai ellenfelét. A legjobb 8 meccseit itt lehet visszanézni, ha valaki kedvet kapott hozzá.

  • Akik azt hitték, hogy a Nyugati pályaudvar mellett lévő pláza neve amerikanizáló menősködésből fakadóan lett Westend, mert mondjuk nem éltek jóval 1978 előtt, vagy nem olvasták ezt a tavalyi cikkünket, most jól meglepődhetnek. A Nyugati (akkor Berlini, közben Marx) téren ugyanis már a századelőn, mármint a huszadik századén, állt egy Westend ház. Egy sarokház volt, a pályaudvar mellett lévő mai buszmegállók és parkolók helyén, ha nem bontják el, nagyjából a mostani Westendet takarná el a körút felől.

    De elbontották, és bármilyen izgalmasnak is hatott első ránézésre a félköríves, manzárdtetős épület, és igazából nem volt baj: kétes hírű szálloda, bűntanya és kupleráj egyvelege volt, ráadásul – mint idézett cikkünkből kiderül – egy időben az öngyilkosok körében is különös népszerűségnek örvendett (talán mert a garniszállóra különösebb megerőltetés nélkül be lehetett jelentkezni álnéven is, így sokan hihették, hogy titokban marad kilétük, tettük nem hoz szégyent a családra). Szóval elbontották, de ezt az 1932-es fotóját látva úgy érzem magam, mintha egy egykor ígéretes, válogatottig eljutott ififocistát látnék egy NB III.-as meccs után saját hányásában aludni: pedig akár valami jó is kisülhetett volna belőle.

    westend
    Fotó: Facebook / Angyalföld régi képeken
  • Mindennap bedob egy rántott csirkeszárnyat, és egész nap a KFC-ben töltené az idejét? Amikor hazaér, a párnája alá dugja a rántott csirkecombot? Szóval mindene az olajban sült csirke és más szagok izgalmas egyvelege?

    Akkor ezt a pólót Önnek találták ki!

    Ezt a ruhadarabot elkészítése során néhány napig KFC-pecsenyelében áztatják, ami a sütés során kifolyó zsiradékokból és levekből áll. 

    Coleman Larkin tervező a Kentucky for Kentucky amerikai kiskereskedelmi lánccal közösen hozta létre alkotását. Először próbálkozott másféle szószokkal is, de a kooperációnak köszönhetően a hálaadásra időzítve dobták piacra ezt az egyedi pólót. Larkin szerint a festés során használt anyagnak köszönhetően a ruhadarabok még mindig rendelkeznek némi szagbeütéssel. A póló ára 50 dollár, ami nagyjából 15 000 forintnak felel meg. 

    A tervezőnek meglehetősen sarkos véleménye van az őt kritizálókról. Szerinte ugyanis a 

    menő arcok szeretik az ötletemet, a szemétládák utálják.

    A pólók a legtöbb méretben már elfogytak. Daily Mirror felkereste a KFC-t, hogy reagáljon, egyelőre még nem kaptak választ.

    Csak nekem jut eszembe erről a Harcosok klubjának hírhedt jelenete, amikor Tyler Durden emberi zsiradékból főz szappant? 

  • Szűz Mária szolgálattételéről és az irgalmasságról beszélt Ferenc pápa advent második vasárnapján, amikor a pápai lakosztály Szent Péter térre néző ablakából mondott beszédet.

    Az MTI híre szerint elmondta: mások segítését „kiabálás és hivalkodás, reklám nélkül” kell végezni, mivel a „szeretetnek és az irgalmasságnak nincsen szüksége arra, hogy trófeaként mutassák fel”.

    A pápa beszélt a normandiai négyek, Franciaország, Németország, Oroszország, Ukrajna hétfői párizsi találkozójáról is, és a „Kelet-Ukrajnát érintő fájdalmas konfliktus” megoldását sürgette. Hozzátette: erős imával kíséri a találkozót annak érdekében, hogy a politikai párbeszéd békét és igazságot teremtsen a térségben.

  • Egy japán étteremlánc, a Katsuya bevezeti új fogását, a rámenes burgonyakrokettet, írja a SoraNews.

    Íme, a rámenes krokett
    Íme, a rámenes krokett
    Fotó: Katsuya

    Japánban nagy tradíciója van a rámenezésnek, a mindennel is tele lévő tésztaleves fogyasztásának. A cikk szerint minden jó benne, ami csak jó lehet, hiszen meleg, ízes, telítő, szóval lényegében szerintük csak egy baj van vele: nincs kirántva.

    Erre találta ki megoldásként a tonkatsu (kb. rántott karaj) specialista Katsuya étterem, hogy köretként december 9-től bevezeti a rámenes burgonyakrokettet is. Az étteremlánc ehhez összefogott a helyi rámen-specialista étteremmel, a Korakuennel és együtt létrehozták

    A burgonyából készült, de rámen alapanyagokkal töltött krokettet

    A krokettet menüként fogják árulni egy szelet tonkatsu, egy adag miso leves és fehér rizs mellé. Japánnak egyébként nem ez az első őrülete, itt csinálták meg például a majonézes fagylaltot és a pizzarulettet is.

  • Tavaly júliusban jelent meg Az irodalom merülése: írók, nyár, Balaton címmel egy Nagyképünk, amihez a Petőfi Irodalmi Múzeum nyílt kiállításának, a Balatoni nyár. Írófényképek az 1950-es, ’60-as, '70-es években című tárlatnak az anyagaiból válogattunk fotókat. Örkény István lobogó hajjal, Nemes Nagy Ágnes bikiniben, Ottlik Géza egy vitorlás kormányánál, Illyés Gyula fafaragás közben – ilyen képek szerepeltek a gyűjteményben.

    Az anyag felkeltette a 30Y zenekar figyelmét is – Beck Zoltán, az együttes frontembere irodalom- és kultúratudományokból szerzett doktorit és komoly energiát fordít a kortárs irodalom népszerűsítésére –, ráadásul a legutóbbi, online az Indexen bemutatott albumukon van egy, a képanyaghoz erősen illeszkedő tematikájú dal, a Fürdőzők a Balatonnál. Ennek a dalnak a videóklipje így az irodalmi fotókból, vagyis azok felhasználásával született. Sőt, ennél is többről van szó: a zenekar ugyanis, mondhatni: a digitális videotechnika vívmányainak köszönhetően, belépett a több tíz éves fotók terébe.

    Hogy miért így készült ez a klip? Ha „mi nem megyünk oda, ezek a világok csak egyre távolodnak: olyan messzire aztán, hogy már nem is látszik, hogy voltak. de nekem, nekünk mindannyiunknak dolgunk van juhász ferenccel, nagy lászlóval, nemes nagy ágnessel vagy cseh tamással. másként hogyan is állhatnánk szóba magunkkal?” – adott magyarázatot a videóhoz Beck Zoltán.

    ipsziklip.png