új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A diktátor című darabot játszották vasárnap este a Vígszínházban. Olvasónk, Attila beszámolója szerint az előadás végén egy transzparenst tartottak fel a nézők, amelyen az állt:

    TÁVOL MARADNI IS POLITIKA, ENIKŐ!

    Mindez reakció volt arra, hogy Eszenyi Enikő a minap közölte: azért nem vett részt a hétfői tüntetésen, mert meggyőződése, hogy mindent szakmai úton kell elintézni, itt pedig a diskurzus politikai térbe került. A Vígszínház igazgatója a szerdán megszavazott új kulturális törvénnyel kapcsolatban közölte: a megfelelő szakemberek bevonásával elemzik a kialakult helyzetet. 

    "Egy ügyelő próbált intézkedni, de nem járt sikerrel. Reakció se a nézők, sem a színészek részéről nem igazán volt", írta olvasónk, akitől egy képet is kaptunk az esetről.

    Frissítés: Egy másik olvasónk, aki szintén jelen volt, viszont már azt írta, vélhetően nem nézők, vagy nem az első sorban ülők tüntettek így, hanem olyanok, akik az előadás végén rohantak be a nézőtérre. Eszenyi Enikő maga pedig jelen volt, és meg is tapsolta az előadást, így a véleményt nyilvánító nézőkkel is szembesült.

    P 20191215 220045
  • Valószínűleg egy életre megtanulta az 59 éves bolgár férfi, hogy máskor szabályosan vontasson autókat, ha azokat nemzetközileg keresik.

    A rendőrök szombat délben állították meg a járművet Böhönyén, mert a rajta elhelyezett autón kívül egy második utánfutó trélerre rögzített összetört teherautót is vontatott, ami már önmagában szabálytalan. De mint az iratok ellenőrzésekor kiderült, ez még mind semmi, az egyik autót ugyanis a svéd, a másikat pedig a bolgár hatóságok körözik.

    A rendőrök lefoglalták az autókat, a férfit pedig a vontatási szabályok megsértése miatt megbírságolták. Mint hozzáteszik, "a járműszerelvény nem közlekedhetett tovább."

  • Szombaton osztotta meg a világgal Greta Thunberg azt a képet, miszerint éppen egy túlzsúfolt vonaton utazik keresztül Németországon.  A képen az év emberének választott Thunberg rengeteg táska mellett ül a földön, ez azonban nem nyerte el a német vasút tetszését. 

    thunberg
    Fotó: Twitter / greta thunberg

    A Deutsche Bahn később a Twitteren írt arról, hogy nagyon örülnek, hogy a lányt a környezetbarát járatukon köszönthették, és hogy támogatja a klímaváltozás elleni küzdelmet. 

    Ugyanakkor annak is örültek volna, ha elmondja, milyen kedves és barátságos csapat gondoskodott róla az  első osztályra szóló helyén.

    Thunberg híres arról, hogy nem utazik repülővel, mert az a közlekedési mód túl sokat árt a környezetnek, hanem inkább alternatív, környezetbarátabb megoldásokat választ. A német vasút valószínűleg azért nem hagyta szótlanul a dolgot, mert már így is sok kritika éri, amiért a vonatok késnek, drágák a jegyek, és előfordul, hogy az utolsó pillanatban törölnek egy járatot. 

    Frissítés: A DB vasúttársaság üzenetére válaszolt Thunberg is, aki azt mondta, hogy nem kritizálni akarta a vasutat a megjegyzésével, ugyanakkor azt is elmondta, hogy csak Göttingentől tudott leülni a helyére, az utazása utolsó két órájára, mielőtt Hamburgban átszállt egy másik vonatra, hogy folytassa útját hazafelé. 

    Megjegyezte azt is, hogy szerinte az csak jó, ha tömeg van a vonatokon, mert ez azt jelenti, hogy sokan választják a közlekedésnek ezt a formáját. 

  • Halászok segítettek annak a fehérfejű rétisasnak, aki megpróbált lecsapni egy polipra, de aztán fordítva sült el az akció, és a polip kapta el őt. Az eset a kanadai Brit Kolumbia tartományban történt. A halászok nélkül valószínűleg eléggé megjárta volna a sas:

  • loveactually

    Azt, amelyikben a filmbeli amerikai elnök földbe döngölése után a brit miniszterelnököt játszó Hugh Grant a Jump (For My Love) dallamaira letáncol az elnöki rezidencia, a Downing street 10 egyik lépcsőjén.

    Maga volt a pokol. Úgy gondoltam, ez valami iszonyatosan kínos lesz, és megvan az esély még arra is, hogy ez legyen a valaha celluloidra rögzített legkellemetlenebb jelenet

    - nyilatkozta Grant a jelenet forgatásáról egy dokumentumfilmben, amelyet róla forgatott a BBC, és amelyet december 23-án mutatnak majd be, talán nem teljesen függetlenül attól, hogy Grant egyik (ha nem a) leghíresebb filmjének megtekintése az európai háztartások túlnyomó többsége számára kötelező karácsonyi szünet alatti elfoglaltság.

    Ön látta már idén az Igazából szerelmet?

  • A Bozsik Stadion építése miatt az Új Hidegkúti Nándor Stadionban játszotta szombaton hazai meccsét a Honvéd focicsapata. Az Újpestet fogadták, és egy elég unalmas mérkőzésen játszottak 0-0-s döntetlent.

    Bár a Nemzeti Sport Online tudósítása szerint 3 ezer ember se látogatott ki a meccsre, komoly rendőri készültség volt, még lovas rendőröket is kivezényeltek a Százados út környékére, ha ne adj isten balhé lenne. 

    80007182 641971529952952 1922405749414166528 n
    Fotó: Olvasónk / Index

    A többórás várakozás alatt pedig a lovak összeszarták az utat, amivel még nem lenne baj, hiszen ez egy teljesen természetes biológiai folyamat.

    Olvasónk viszont arról küldött képet, hogy még vasárnap délután is tele volt lótrágyával a környék, azaz majdnem egy nap alatt se sikerült eltakarítani a koszt. Azt írja, jó sok szotyi is szanaszét hever a földön, ami szintén a focimeccs maradéka lehet.

  • Advent harmadik vasárnapján jött ki a színész és az énekesnő közös klipje, a Republic népszerű dalát, a Szeretni valakit valamiért című slágert éneklik.

    Az apropót az adta, hogy meghívta őket Veiszer Alinda a Belvárosi Színházba egy beszélgetésre. Betegsége óta először vállalt nyilvános beszélgetést Kulka. Mint kiderült, Koncz Zsuzsát gyerekkora óta ismeri, a dalt és a duettet is az énekesnő javasolta, hiszen néhány éve már énekeltek együtt.

    Koncz korábban a szerzővel Bódi László (ismertebb nevén Cipő) is előadta a Szeretni valakit valamiért című dalt. A Republic énekese 2013-ban halt meg.

  • Az elmúlt napokban Izraelben komoly problémákat okozott a viharos erejű szél, több ember megsérült, fák dőltek ki, volt olyan repülőgép, aminek kényszeleszállást kellett végrehajtania.

    Csütörtökön egy izraeli katona is megsérült a széllökések miatt, akit a figyelmetlensége miatt alaposan letarolt egy elszabadult sátor.

    (Ynet News)

  • Mi is megírtuk, hogy lajhárbébi született a Fővárosi Állatkertben december elején. Az egyelőre névtelen bébi a Budapesten született 11 éves Lili porontya, akinek már négy idősebb testvére van.

    Az állatkert most nevet keres a lajhárbébinek, ráadásul úgy, hogy még azt sem tudják, hogy fiú-e vagy lány. Mint írják,

    az előzsűrizés során mindkét ivarhoz „passzoló", ha úgy tetszik, „unisex" neveket választottunk, és ezeket bocsátjuk most szavazásra.

    Jövő csütörtökig lehet választani a Gizmó, a Gombóc vagy a Kuglóf névre itt.

    Ha a képen kívül még több ihletre lenne szükség, akkor a kis lajhárt a Pálmaházban lehet meglátogatni. Ajánlatos délelőtt 10 körül menni, mert akkor kapnak a lajhárok enni.

  • Az alabamai Michael és Leigh Parker kutyája, a kétéves Soup néhány nappal ezelőtt eltűnt sétáltatás közben egy mongomery-i erdőben, ahol az ösztöneitől vezérelve a fák közé rohant, amikor megérezte egy szarvas szagát.

    A gazdái napokon keresztül keresték az állatot, de nem találták. Michael Parker már le is mondott a kutyáról, amikor egyik nap egy csapat madarat fedezett fel, amint egy tetemből csipegetnek, de kiderült, hogy nem a kutyája, hanem egy elhullott szarvas a lakomájuk.

    Szerdán Michael Parker jó hírt kapott, megtudta, hogy a kutya nem pusztult el, hanem a közeli Kilby börtönbe szaladt, de útközben leesett róla a nyakörve.

    Az állatot a kutya szombati eltűnése után hétfő hajnalban találta meg a börtön egyik munkatársa, aki adott neki egy falat kekszet, a kutya pedig követte ezután. Egy udvari bódé mellett adtak neki helyet. A börtönben a rabok befogadták a kóbornak hitt kutyát, a Washington Post cikke szerint a rabok mindenféle finom falatokkal tömték az állatot. A kutyát megtaláló dolgozó pedig állandóan az állattal lógott.

    "Teljesen egyértelmű volt, hogy az ő kutyája. Azzal a kutyával három napig elválaszthatatlanok voltunk, de a közelembe se jött, amikor meglátta a gazdáját" - mondta a kutyát megtaláló Charles Brooks arról, hogy milyen volt a találkozás az állat valódi gazdájával.

    A kutya gazdái azt mondták, a jövőben eljárnak majd a börtönbe látogatóba az állattal.

    (Montgomery Adviser)

  • Így negyvenegy évvel a premier után nagyon pörög az élet a Grease című klasszikus filmmusical körül: épp most vette meg egy rajongó egy jótékonysági árverésen 70 millió forintért Olivia Newton-John annak idején jelmezként használt bőrdzsekijét, hogy aztán visszaadja a színésznőnek, de ha ez nem lett volna elég, Newton-John és Travolta is újra belebújtak a jelmezeikbe, hogy elénekeljenek együtt pár számot a filmből.

    Mindez egy Meet & Grease című eseményen történt (a cím szójáték a sztárokkal való rajongói találkozásra használt Meet & Greet kifejezés alapján), Floridában, pénteken. A két sztár válaszolgatott a rajongók kérdéseire, Travolta elénekelte a Sandy és a Greased Lightninegy részét, Newton-John pedig a Hopelessly Devoted To You-ba kapott bele. Ahogy az a következő videón is látható: