új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy ideális világban nincs megosztottság, vagy legalábbis az emberek képesek érdemi vitát folytatni azokról a témákról, amelyekben nem képviselnek egyforma álláspontot. De nem élünk ideális világban, és még akár egy olyan egyszerű, hétköznapi (mondhatni banális) kérdés is komoly éket tud verni emberek közé, hogy pontosan hogyan is kell meghámozni a banánt.

    Nem titkoljuk, a szerkesztőségben is többször volt beszédtéma, hogy akkor most mégis melyik végén érdemes nekiesni a banánnak, hogy ki melyik iskolát képviseli. És kíváncsiak vagyunk arra, hogy az olvasók melyik tábornak drukkolnak, szóval közzé is tettünk egy szavazást. Íme: 

    Ugyan nagyon sokszor van, hogy az aranyközépút a megfelelő megoldás, ez valószínűleg a banánhámozásnál nem működik. Főleg, ha azt vesszük köztes módszernek, hogy mindkét végén megbontjuk, hiszen akkor az lesz a végeredmény, mint a szemléltető eszköznek használt szerkesztőségi banánnal, ami művészeti alkotásnak még éppen elmegy, de a gyümölcs elfogyasztását kissé nehézkessé teszi. 

  • Rongálás miatt indult büntetőeljárás egy 20 éves miskolci férfi ellen, írja a police.hu, miután január 18-án, a délutáni órákban egy helyi élelmiszerbolt zöldségespultjánál levizelte a zöldségeket. 

    Dolga végeztével a férfi 60 kilogramm kelkáposztát, 50 kilogramm fejeskáposztát, 30 kilogramm sárga burgonyát, 12 kilogramm édesburgonyát és 5 kilogramm céklát tett eladhatatlanná.

  • James Corden brit humorista késő esti műsorának az egyik legnépszerűbb szegmense a Carpool Karaoke, vagyis amikor hírességek ülnek be mellé az anyósülésre beszélgetni, énekelni és bolondozni, miközben Los Angeles (vagy éppen más nagyváros) utcáin cirkálnak. A felvételeken úgy tűnik, mintha James Corden vezetne, de – döbbenet – egy, a Twitterre a napokban feltöltött videó szerint valójában a kocsi, amiben ő és az aktuális sztárvendég ül, néha egy trélen csücsül. 

    Sokakban egy világ omlott össze, amikor meglátták a fenti felvételt. A Buzzfeed meg is kereste a Late Late Show-nak otthont adott CBS-t, hogy akkor mi az igazság, szokott-e valójában James Corden vezetni. A válasz: mikor hogy. Amikor a műsor készítői úgy gondolják, hogy ez veszélyes lenne, akkor felpakolják a kocsit a vontatóra. De igen, egyébként sokszor tényleg Corden sofőrködik. Volt olyan Twitter-felhasználó, aki ezt képekkel is bizonyította, mert 2017-ben sikerült lefotóznia a stábautót benne a műsorvezetővel és Katy Perryvel, és trélernek nyoma sincs. 

  • richly.png

    A Nemzeti Filmintézet és Filmarchívum közzétette a Vimeón a nemrég elhunyt Richly Zsolt Szvit című, hatperces etűdjét, ami a hétvégén szabadon megnézhető: 

    A különös líraisággal megformált egyedi filmvers 1968-ban készült, öt magyar népdal csendül fel benne Kodály Zoltán énekkari feldolgozásában.

    Richly Zsolt gyermekkorunk kedvenc rajzfilmjei közül A kockásfülű nyulat és a Kíváncsi Fáncsit rendezte. A MOME animáció szak egykori diákját és címzetes egyetemi tanára volt.

    Olyan ihletett szerzői animációs filmeket alkotott, amikben a magyar népi ornamentika szín- és formavilágát beemelte a hazai rajzfilmművészet sokszínű palettájára.

    Háry János az M3-on

    Ennek legtöbbünk által ismert és csodált darabja a Háry János 1983-ban bemutatott egész estés rajzfilm-feldolgozása volt, aminek digitálisan felújított változatát 2017-ben mutatták be, az alkotó jelenlétében, és a karácsonyi ünnepek alatt szintén ingyenesen látható volt az Filmintézet videói közt, most pedig az M3-on lehet megnézni

  • Késik a vonata, nyáron bedöglik a légkondi, megáll a pályán a szerelvény, mert a mozdonyvezetőnek éppen lejárt a munkaideje, emelkedjen felül ezeken, hiszen a magyar vonatok némelyikén létfontosságú szolgáltatás is igénybe vehető, ráadásul ingyen: a beépített sörnyitó. 

    Biztos nem friss fejlesztés, de nekem valahogy csak ma szúrt szemet a Debrecen felé tartó IC-n, hogy az üléseknél lévő asztalok fémlábához egy bütyök is csatlakozik, és hogy senki ne nézze ruhakaasztónak, felmatricázták egy sörnyitó ikonnal. Az egységesség miatt gyanítom, hogy ez nem csak valami jól sikerült hekkelés.

    Azt eddig is tudtuk, hogy minden, de minden egyben sörnyitó is, de azért vannak ügyetlenebbek, akiknek tényleg jól jöhet egy IGAZI sörnyitó, már ha észreveszi ezt a rejtett kényelmi szolgáltatást. Egy ikonnal igazán jelezhetnék ezt a Elvirán is, persze üveges sört a PET-palack- és aludobozvilágban már egyre kevesebben isznak, de azért még vannak hűséges sörözők is.

  • 31291541 11b217000ed72ab54f9dec0fb526f2e8 wm.png

    Több Facebook-csoportban is szembejött ez a fotó, amin egy Elián nevű kisfiú plakátja látható, aki nagy erőkkel keresi az alvós majmát. A majom a XII. kerületi Ugocsa utca és a Márvány utca sarka környékén hagyott el.

    Az anyuka által tökéletesített szöveghez nincs is mit hozzáfűzni, csak hogy reméljük, meglesz.

    majm.png
    Fotó: Facebook.com

    Látta valahol a majmot? Írja meg az ugyelet@mail.index.hu címre, vagy üzenjen nekünk Facebookon! És kövesse is be a Mindeközben Facebookját, ha még nem tette volna meg!

  • Elérkezett a nagy nap, a hányattatott sorsú magyar gőzhajót, az 1917-ben épült Szőke Tiszát kiemelték, így a magyar hajózás- és ipartörténet egyik fontos darabja valószínűleg nem az enyészeté lesz egy szemétdombon.

    A hajóról minden fontosat megtudhat ebből a lenti cikkünkből.

    Kapcsolódó

    Egy halom rozsdás roncs maradt a legnagyobb magyar gőzhajóból

    Az első világháború alatt készült, a másodikat és a szocializmust is túlélte a legnagyobb magyar folyami luxusgőzös, a Szent Jobbot is szállították rajta. Négyszer is átnevezték, végül Szőke Tisza (II.) néven, Szegeden pusztult el.

    Este pedig videóval is jelentkezünk a kiemelésről.

  • Nem a szülés után elhízott, házasság- és férfivágy romboló anyákról szóló, nemrég nagy vihart kavart Facebook-élőzés volt az első alkalom, amikor Schobert Norbi keményen kiosztotta a kismamákat. A Bezzeganya blog pénteken feltett egy korábbi videót is, amin Schobert és felesége, Rubint Réka arról beszélnek, hogy milyen volt, amikor 2003-ban első gyereküket, Larát vitték haza a kórházból. 

    A videó első felében Scobert arról beszél, hogy Réka pár nappal a szülés után már parfümtől illatosan, miniszonyában, szőrtelen lábakkal, tűsarkú cipőben és frissen mosott hajjal készült elhagyni a kórházat. Ezután rátér annak elemzésére, hogy Rékával szemben hogy nézett ki a többi frissen szült nő.

    Úgy néztek ki, hogy pizsamákban, zsákruhákban ültek ott, nagyon zsíros, loncsos, felnyírt hajjal, ragyásan, felpüffedve, sápadtan, roppant fájdalmakkal teli és depressziósan ültek ott, pedig egyszerre szültek a Rékával.

    Ezután Réka férjura szavait tompítandó hozzáfűzi, hogy "nagyon cukik voltak". De Norbi nem hagyja annyiban:

    Olyan utálatot kaptál, mintha valaki az éhezők közé bemenne egy Cabrio Ferrarival. Olyan utálat, gyűlölet volt, hogy mit keres itt ez a kikent-kifent modellvékonyságú ribanc? Ezt láttam a szemekben.

    Réka pedig mindehhez annyit fűz hozzá, hogy neki csak annyi volt a bűne, hogy nem hízott el a terhesség alatt, boldog volt és szerelmes a családjába. Majd Norbi már jól ismert gondolatai jönnek arról, hogy azért szereti a feleségét, mert még mindig egy bombanő. 

    Íme a teljes beszélgetés:  

    A Mindeközben már Facebookon is elérhető! Kövess minket, mi már itt vagyunk!

  • 2019 őszén a Chex Mix Twitter-oldalán egy elég érdekes felvetés jelent meg: nincs nálad könyvjelző, szórj bele egy adag rágcsálnivalót a könyvedbe, és a probléma meg is van oldva. Gratulálunk, vírusmarketingből ötös, hiszen a közösségi oldalt szinte azonnal elöntötték a különböző fotók arról, hogy mégis mivel lehet helyettesíteni a könyvjelzőt.

    Nem mindenki örült annak persze, hogy szegény könyveket ennyien gyalázták és alázták meg, de a kampány még mindig vet hullámokat, a Liverpooli Egyetem könyvtára például a napokban posztolt arról, hogy valaki egy lapkasajtot használt könyvjelzőként. Az illetőben azért volt annyi felelősségtudat, hogy a fóliát nem szedte le a sajtról, így talán a könyvben nem éktelenkedik egy óriási zsírfolt. 

    sajt

    Azóta persze több pályamű is érkezett, lásd az alábbiakat:

    Alex Widdeson, a Liverpooli Egyetem munkatársa szerint egyébként náluk még nem nagyon volt példa arra, hogy ételt találtak volna a könyvek lapjai között, igaz, az már előfordult, hogy egy szendvics csomagolását használta valaki könyvtámasznak.

     (Forrás: Mashable/BBC)

  • Szögezzük le a legelején, autópályán forgalommal szemben haladni rendkívül veszélyes. Persze a politika világa más terep, abból ugyanis nem valószínű, hogy emberhalál lesz, ha valaki csak hülyeségeket beszél. De még így is figyelemre méltó, ha egy politikus azt a politikai közösséget idiótázza le szívszorító őszinteséggel, amelynek maga is része. (a linken 6:23-tól)

    novák.png

    Ezt tette Novák Katalin államtitkár, aki az M1 reggeli műsorának vendége volt. A családpolitika volt terítéken. Az államtitkár arról beszélt, hogy az ENSZ-ben "Magyarországként" gyakran "egyedül érezték magukat". Miről van szó? - teheti most fel a kérdést magának a gyanútlan hallgató. Én speciel érteni vélem, hogy Novák mire gondolt, mert egyrészt a tavalyi év a családok éveként vonult be a legújabbkori magyar politikatörténetbe, így eleget hallhattuk, milyen fontosnak gondolja az Orbán-kormány a családok segítését, de Novák mégis úgy érezte, inkább egy közismert viccel világítja meg a kérdést, és a magyar kormányt ahhoz az autóshoz hasonlította, aki szemben a forgalommal halad az autópályán, és amikor bekapcsolja a rádiót, ott éppen arról beszél a hírolvasó, hogy vigyázat, egy őrült autós halad az autópályán szemben a forgalommal, mire maga elé motyogva azt mondja, csak egy? Hát az összes!

    Kicsit így érezték magukat a magyar kormány tagjai az ENSZ-ben, mintha mindenki szembejönne, folytatta Novák, de szerinte kiderült, hogy mégsem így van, és hogy mentse a helyzetet, hozzáteszi, mi megyünk a jó irányba, és már az Egyesült Államok is ebben az irányban halad (családközpontú politikát folytat), hovatovább már 35 ország is rácsodálkozott a családok segítésének fontosságára, már ők is fel mernek szólalni ezen értékek mellett, mondta.

    A legendás vicc tehát mostantól új befejezést kapott: a szembejövők rájönnek, valójában ők haladnak a rossz irányban. 

    Ba dum tss

    A Mindeközben már Facebookon is elérhető! Kövess minket, mi már itt vagyunk!

    (a 444.hu nyomán)

  • Miután Harry herceg és felesége, Meghan Markle lemondtak királyi titulusukról, eltűntek a királyi webshopból a pár esküvőjének hivatalos szuvenírjei is.

    A 2018 tavaszán tartott esküvő alkalmából készített csészéket, tányérokat és teáskannákat még néhány nappal ezelőtt is meg lehetett találni az oldalon, de csütörtökön már nyomuk sem volt. A hivatalos magyarázat szerint annyi történt, hogy egy limitált kollekcióról van szó, és eddig tartott a készlet, a kedves vásárlók mindent megvettek. 

    A kollekció porcelánjai közül sokat egy-egy alkalomra készítették és csak korlátozott ideig kaphatók.

    Pár hónappal Harry herceg és felesége, Meghan Markle házasságkötése után ment férjhez Eugénia yorki hercegnő. Az ő esküvőjére készült szuvenírek még szerepelnek a webshop kínálatában, igaz, ezek többségét már nem lehet megvásárolni, mert elfogytak. Bezzeg azokból a porcelántárgyakból, amiket annak emlékére dobtak piacra még 2015-ben, hogy II. Erzsébet lett a leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó, még lehet szemezgetni. 

    Királyi szuveníreket árulni egyébként nem rossz biznisz, 2018-ban is több millió fontot hoztak a konyhára a hivatalos webshopban kapható termékek, és egyes szakértők szerint Harry herceg és Meghan Markle "márkája" 400 millió fontos bevételt termelhet. A házaspár egyébként korábban -egy kis csavarral - már levédette a Sussex Royal és a Sussex Royal Foundation kifejezéseket Nagy-Britanniában, és szeretnék az egész világra kiterjeszteni az oltalmat.

    (MTI/Daily Mail)

    EO-UNoMX4AAX2F3
  • Szemetesbe? Még mit nem!

    Hulladékgyűjtő konténerbe? Ugyanmár!

    Basszam le a budai vár alatt az alagút fölötti placcra, ahonnan nem viszi el ugyan a kukásutó, ellenben az éhes varjak garantáltan elhordják legalább egy részét? Igen, ez lesz a jó megoldás!

    Hadd lássák az erre kóválygó turistanépek, hogy becsülik meg egyes itt élők e lángoktól ölelt szép hazát.

  • Forrás: Közlekedő Tömeg
    Forrás: Közlekedő Tömeg

    Ha az eszkábálást oktatnák, akkor a Tata-Tóvároskert megálló lépcsőit felújító mesterember nagydoktori címet kapna az Akadémián, ugyanis sikerült szinte minden lépcsőfokot különböző magasságúra és szélességűre fabrikálnia, sőt, a méretek egy-egy fokon belül is változóak, amely teljes mértékben ellentmond nemcsak a józan észnek, hanem a jogszabályban rögzített lépcsőszerkesztési elveknek is, derült ki a Közlekedő Tömeg friss posztjából. A szervezet szerint nem elég, hogy az eredmény csúnya, de a vakok és gyengénlátók számára konkrét balesetveszélyt is hordoz.

    Frissítés, reagált a MÁV:

    Eszerint Tata-Tóvároskerten a vállalkozó a közvetlen balesetveszély megszüntetése érdekében egyelőre csak újraburkolta a lépcsőt, hogy a járófelület egyenletessé váljon. A lépcső teljes átépítése 2020-ban megvalósul. A tavalyi évben tisztasági festést, nyílászáró cserét és a homlokzat karbantartását végezte el a vállalkozó. A MÁV Zrt. idén a peronokra esőbeállót is telepít.

    A Mindeközben már Facebookon is elérhető! Kövess minket, mi már itt vagyunk!

  • Kollégánk készítette reggel ezt a remek képet a Margit hídon, ami jól szemlélteti, hogy péntekre mekkora köd lepte el Budapestet.

    Normális esetben ezen a felvételen látszódnia kellene a Parlamentnek, sok sikert a megtalálásához!

  • Ha iPhone X-ed van, akkor szerencsétlen esetben már biztosan találkoztál a típusra jellemzően előforduló zöld sávos problémával. Viszont ha Star Wars-rajongó vagy, könnyen felhasználhatod egy háttérképhez is az új skillt, így tett legalábbis az egyik ilyen telefontulajdonos, akinek posztja a Design Taxin bukkant fel. Mutatjuk, mit is kezdett vele:

  • DMZ címmel rendelt pilotot az HBO MAX (ami nem HBO GO vagy HBO NOW és nem is HBO OD, hanem a Warner Bros. saját streamingplatformja, csak sokkal sikkesebb az HBO-val azonosítani, mint teszem azt a Supergirllel) az Emmy-díjas és Oscar-jelölt Ava  DuVernay gyártó cégétől, és már a szinopszis alapján is csak annyit tudunk rá mondani, hogy helyes, csak így tovább.

    A DMZ, azaz demilitarizált zóna a jövőben játszódik, a II. Amerikai Polgárháború után, az alapja pedig egy DC Comics égisze alatt kiadott képregény (a DC a Warneré, ahogy a Mavel a Disney istálló tagja). A főhős Alma Ortego (a szerepre Rosario Dawson írt alá), aki a polgárháború után hivatalosan senki földjévé minősített Manhattanben dolgozik mentősként, de csak azért, mert így nagyobb esélye van megtalálni a háborúban eltűnt lányát, mintha kosarat fonna naphosszat. Manhattan kábé olyan lehet, mint a Menekülés New York című remek B-filmben volt, és ha van Isten, Dawsonnak is csak fél szeme lesz, mint Snake Plisskennek.

  • A Last Thing He Wanted című krimi egy oknyomozó újságírónő története, aki fegyverkereskedők, a CIA, a hadügyminisztérium, kontrák, banánköztársaságok, drogcsempészek és rémesen sok rosszarcú statiszta nyomába eredve arra döbben rá, hogy a Nagy Ügy, amit felgöngyölíteni készül, az bizony a faterja (Willem Dafoe) bulija. Február 21-től a Netflixen.