új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Unboxing képriportunk következik a Lidlben kapható Milbona sonkás füstölt sajt kicsomabolásáról:

    1. A külső műanyag

    2. A (teljesen érthetetlen funkciójú) műanyag tálca

    3. A sajtszeletek közé helyezett műanyag fóliatömeg

    Minek? Minek? Minek? Noha nincs erre vonatkozó kutatási bizonyítékunk, de sanszos, hogy sajttömegre vonatkoztatva ez a legtöbb értelmetlen műanyagszemét toplistájának felsőbb régióiba tartozik.

    Köszönjük a figyelmet. A sajt egyébként ehető.

  • A Hegyvidéki Önkormányzat a Facebookján számolt be egy tipikus történetről a nagy magyar valóságból a Böszörményi út és a Kiss János Altábornagy utca sarkáról. 

    Az történt, hogy egy útfelújítás után az út kezelője nem festette vissza a zebra feltúrt részét fehérre, ezért jött a Kétfarkú Kutyapárt, akik kreatív módszerrel tették nevetségessé a félbehagyott munkát: odafestették az oroszlánt, aki elvitte a zebrát. 

    Ahogy az önkormányzati Facebookon szépen megfogalmazták: "Az oroszlán felfalta a zebrát, a főváros megette az oroszlánt, az idő pedig lassan a teljes gyalogátkelőhelyet megeszi". 

    A Hegyvidéki Önkormányzat többször kérte a fővárost a zebra újrafestésére, sőt, fel is ajánlották, hogy elvégzik a munkát, de a főváros ragaszkodott a saját hatásköréhez.

    A slusszpoén az lett, hogy végül se oroszlán, se zebra: az út kezelői arra még vették a fáradságot, hogy szürkére lefessék az aranyos oroszlánt, de arra már nem, hogy visszafessék a zebra hiányzó fehér csíkjait. Biztos elfogyott a fehér festék.  

    zebraoroszlan.png
    Fotó: Facebook
  • Pontosabban a Mcdonalds hamburgerének 6 összetevőjének illatát, vagyis

    • buci
    • ketchup
    • ubi
    • sajt
    • hagyma és
    • marhahús

    illatú gyertyákat.

    Screenshot 2020-02-21 at 12.55.51.png
    Fotó: goldenarchesunlimited.com

    A gyertyák 25 óráig égnek, a legjobb hatást természetesen egyszerre meggyújtva érik el. A hatos pakk ára még nem ismert, jövő héttől rendelhető az Egyesült Államokban.

    Screenshot 2020-02-21 at 12.56.21.png
    Fotó: goldenarchesunlimited.com

    Minden adott tehát egy romantikus estéhez, hogy a nagy vagina- és péniszgyertya szagolgatás közös hamburgergyertyázásba torkolljon.

    Ön is tervez gyertyapartit?

  • Egyperces néma csenddel adóztak a frankfurti Commerzbank-Arena focistadionban az Eintracht Frankfurt focicsapat szurkolói csütörtökön a Hanauban meggyilkolt 10 áldozat emlékének, ám egy, a Twitteren közzétett videófelvétel szerint a néma csendet szélsőjobbos bekiabálók zavarták meg. 

    A csenddel tisztelgő tömeg válaszul előbb a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt elleni szlogenként ismert „kuss"-t kezdte kiabálni, majd az egész aréna zengte: „nácik kifelé.”

    Az MTI pénteken azt írta: a német labdarúgó-bajnokság harmadosztályának hétvégi mérkőzésein a játékosok rasszizmus ellenes mezt viselve tiltakoznak a hanaui fegyveres vérengzés, illetve a bajnokságban egy hete történt rasszista eset ellen.

    A német szövetség (DFB) pénteki bejelentése szerint az osztály csapatainak jelentős része, valamint a játékoskísérő gyerekek és a játékvezetők is „piros lapot a rasszizmusnak” feliratú mezben sétálnak ki a pályára. Ezt követően egyperces gyászszünettel és az emlékezés virágaival fejezik ki tiszteletüket a hanaui támadás áldozatai és családtagjai előtt.

    Együtt kiállunk mindenkivel szemben, aki támadja az értékeinket

    – fogalmazott Fritz Keller, a DFB elnöke azt követően, hogy múlt pénteken a Münster egyik szurkolója majomhangokat imitálva sértegette a vendég Würzburger Kickers védőjét, Leroy Kwadwót. A münsteri szurkolók erre „nácik haza!” felkiáltások kíséretében távozásra kényszerítették a provokátort. Az elnök hozzáfűzte, lenyűgözőnek tartja a klubok és szurkolók reakcióját a münsteri eseményre, illetve a hanaui támadásra.

    Mint megírtuk: egy Tobias R. nevű, 43 éves férfi lövöldözött szerda este Hanau belvárosában. 9 bevándorlót lőtt le, ezután otthon kivégezte az anyját, majd magával is végzett. A férfinek nem volt priusza, korábban soha nem került összeütközésbe a törvénnyel, nem volt tagja szélsőjobboldali szervezetnek. Az általa hátrahagyott 24 oldalas „manifesztum” és a videóüzenetei arra utalnak, hogy Tobias R. rasszista volt, nőgyűlölő és beteges összeesküvés-elméletekben hitt. Részletesen ebben a cikkünkben írtunk róla.

  • Zsuppán András esti newsroomfőnök helyett kutyája, Bogyó irányítja ma az Index hírügyeletét.

    Bogyó a világ legkedvesebb, legnyugodtabb és legügyesebb kutyája, és nem mellesleg ilyen cuki:

    Bogyó
    Bogyó

    Ön dolgozna együtt Bogyóval?

  • Olvasónktól kaptunk képeket arról, hogy péntek délután egy Mercedes női sofőrje a villamossínekre hajtott, majd a Vigadó tér előtti részen szemben találta magát a 2-es villamossal:

    31723341 9f068b2a5e474e2b40c2e8091b687371 o.png
    Fotó: Olvasónk

    Jogosan merül fel a kérdés, hogy ezt vajon hogy csinálta?! Hiszen ezen a részen nem is lehet autóval felhajtani a sínekre, csak gyalogosan lehet megközelíteni a villamost, mindenhol korlátok védik a síneket. Legközelebb talán a Petőfi téren lehet kocsival ide felhajtani, akkor viszont a nő körülbelül 400 métert tett meg a villamossíneken. 

    31723343 89df3d0e9b8640a9857bde7eba8bbc93 o
    Fotó: Olvasónk

    A BKK közlése szerint körülbelül 40 percig nem tudott járni emiatt a 2-es villamos, de azóta újra közlekedik, addig busszal lehetett járni. 

    Az eset során senki nem sérült meg. 

  • Kovács Gergely
    Kovács Gergely
    Fotó: Nagy Attila / Index

    Nemcsak a kerületi újságnak, hanem magának a XII. kerületi önkormányzatnak is szórakoztató bemutatkozást adott magáról Kovács Gergely, Kétparkú Kutyapárt vezetője, aki kompenzációs listáról jutott be a kerületi közgyűlésbe. Az összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozati bizottság elnöke a következőket írja magáról a honlapon: 

    1980-ban született Budapest VIII. kerületében, de már egy éves korában szüleivel Óbudára költöztek, hogy közelebb lehessen a XII. kerülethez. 1986-ban költözött a XII. kerületbe, ahol a kerület tanulmányozásának szentelte minden idejét.

    1990-től a II. kerületben lakott, mert úgy érezte, hogy az ott levő domboldalból jobban ráláthat a XII. kerületre és így jobban megismerheti azt. 

    Beszámol aztán arról, hogy egyetemi tanulmányait Szegeden végezte, illetve nem végezte.

    Több szakon is kijárt másfél évet, ezért az összes "Bevezetés a..." kezdetű szemináriumon részt vett és ebből kifolyólag semmihez sem ért, de úgy tud tenni, mintha mindenhez értene: ezért lett politikus. Itt közgazdasági programozó matematikus hallgatóként főként a XII. kerülethez kapcsolódó gazdasági informatikai témák érdekelték, szociológia szakon behatóan tanulmányozta a XII. kerület társadalmi változásait, biológia hallgatóként pedig a XII. kerület élővilágát kutatta.

    Főbb műveinél az alábbiak szerepelnek:

    A XII. kerület és én.

    A XII. kerület titkai.

    A XII. kerületről XIII. kerületieknek.

  • Saly Noémi szerzett egy 1873-as szakácskönyvet, méghozzá Szongott Pepi Szamosújvárott írt könyvét. Lássuk belőle a 33. számú receptet, ami a Paripa fing címet viseli:

    Egy fertály tejbe tégy 4 tojás sárgáját 2-őt egészet. Lisztet annyit, hogy olyan kemény legyen, mint a smáring, kenj egy tepsit vajjal tőlsd belé a tésztát alul felül tégy szenet hadd megalunni azután vagdald meg kockára es süsd ki zsirba.

    IMG 6807
    Fotó: Saly Noémi / Facebook

    Amennyiben itt a fertály tej egy negyed kupát, azaz 3 decit jelentett (bár ez a számolás a fertály tejjel kicsit bonyolítja a képet), a smáring pedig a smarni, vagyis a császármorzsát jelentő smargni elírt alakja, akkor a recept mai formában:

    3 dl tejbe tegyünk 4 tojás sárgáját, és 2 egész tojást, adjunk hozzá annyi lisztet, hogy császármorzsás állagot kapjunk. Vajazzunk ki egy tepsit, forgassuk bele a tésztát, és alsó-felső sütéssel addig süssük, míg meg nem szilárdul. Vágjuk kockára, és süssük ki forró olajban.

    IMG 6808
    Fotó: Saly Noémi / Facebook

    Mivel a paripafing az 1940-es Czuczor-Fogarasi magyar nyelv szótára szerint száraz kását jelent, a fenti recept inkább hasonlít a máshol apácafing néven ismert finomságra.

    Screenshot 2020-02-21 at 10.34.47.png
    Fotó: Saly Noémi / Facebook

    Az apácafing vagy apácafingocska egy fánkféle sütemény, vaníliás krémmel töltve, amely több országban népszerű, Magyarországra sváb közvetítéssel került (nonnenpharz). Angliában már egy 1856-os szakácskönyv is említi.

    Legelterjedtebb receptje szerint a vaj, tej, liszt keverékét egy serpenyőben bő olajban sütik, beleteszik a tojást (utoljára a fehérjét), majd sütőben kisütés előtt cukrot szórnak bele, néha krémmel töltik.

    Na, mit dob össze hétvégén?

  • A kormány július 1-től elkezdi felszámolni az illegális hulladéklerakókat, amivel természetesen csak egyetérteni tudunk, és reméljük, már kész mestertervek vannak a dologra, és nem az van, hogy előbb jól bejelentették a dátumot, majd elkezdtek gondolkodni, hogy hogy a francba is kéne ezt az egészet. 

    Hogy miért merül fel egyáltalán ez? Nézzük sorban: 

    Múlt vasárnap Orbán látványosan nagybejelent.

    Aztán Szerdán ilyeneket mond az államtitkár, hogy "meg kell vizsgálni, mely szabályokat kell módosítani ahhoz, hogy a hulladék illegális elhelyezése ellen még határozottabban és eredményesebben lehessen fellépni. (...) Vizsgálják a büntetési tételek szigorításának lehetőségét is."

    Majd csütörtökön megjelenik egy pályázati kiírás, melyen egyetemistáktól várnak ötleteket az illegális hulladéklerakók megszüntetéséhez. És hogy mit kér a kormány? "Pályázni olyan magyar nyelvű pályaművel lehet, amely (...) az ismétlődő lerakások megakadályozását előmozdító szankciók és eszközök rendszerének témakörét vizsgálja. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a szankció és eszközrendszer kidolgozását célzó saját, eredeti és új gondolatok bemutatása, nemzetközi összehasonlítások elvégzése, továbbá hasonló jellegű, de már korábban a hazai jogrendszerbe beiktatott hasonlóképpen szankcionálandó magatartásokra vonatkozó szabályozás hatályosulásának vizsgálata."

    A pályázat beküldési határideje március 30., a fődíj 300 ezer forintos vásárlási utalvány. Wow. (Az illetékes államtitkár egyébként a pályázatot bejelentő mai sajtótájékoztatóján azzal magyarázta az egészet, hogy az üggyel "a kormány magas szinten, szakértői munkacsoport segítségével foglalkozik, de a pályázattal a fiatalokat is szeretnék bevonni a megoldásba.")

  • Idén az Élősködők című koreai film nyerte meg az Oscar legjobb filmjének járó díjat, aminek egészen sokan örültek - mármint sokan, kivéve az amerikai elnök. Trumpnak ugyanis nem tetszik, hogy az Élősködők koreai film, írja a CNN.

    Milyen rossz volt az Akadémia idei díjátadója, látták? És a nyertes...egy film Dél-Koreából. 

    - mondta egy kolorádói rendezvényen. Ezután azzal folytatta, hogy olyan évtizedekkel ezelőtti amerikai filmeket hiányol, mint az 1939-es Elfújta a szél című művet. 

    Azt hittem, ez a legjobb külföldi film lesz, de nem, a legjobb film lett. Történt már ilyen valaha?

    - méltatlankodott tovább a Fehér Ház filmkritikusa. Az Élősködők erre röviden annyit reagált Twitteren Trump kiborulására, hogy: "Érthető, nem tud olvasni".

  • Az Oscar-díjas Joaquin Phoenix a Los Angeles Animal Save nevű nonprofit szervezettel meglátogatott egy helyi vágóhidat, ahonnan megmentett egy tehenet és borját a biztos haláltól. 

    Mindez történt két nappal a díjátadó után, ahol felszólította embertársait, hogy hagyják abba a tehéntej ivását. Ez volt az ötödik kivonulása a csoporttal, ahol kiválasztotta a Liberty nevű tehenet és kicsinyét Indigót.

    Phoenix elmondása sikerült meggyőznie a vágóhíd tulajdonosát, aki beleegyezett abba, hogy elvigyék a két állatot a telepről. Menyasszonyával, Rooney Marával és a többiekkel együtt a Los Angeles-i Farm Sanctuary nevű intézménybe szállították a borjút és anyját.

    Remélem miközben látjuk, ahogy Indigo baba felnő anyjával együtt a Farm Sanctuary-ben, mindig emlékezni fogunk arra, hogy barátságok a legváratlanabb helyeken is kialakulhatnak.

    - nyilatkozta Phoenix, aki egész három éves kora óta vegán.

    200220164318-joaquin-phoenix-rescues-calf-trnd-exlarge-169
    Fotó: Los Angeles Animal Save / Facebook

    via CNN

  • A 2020-as Toy Fair játékvásáron az Io9 végre tesztelhette az év egyik legjobban várt játékát: Baby Yodát. A figura

    • nyüszög
    • szuttyog
    • meresztgeti a szemeit
    • három ujjával használja az Erőt

    és ahogy a tesztelő fogalmaz:

    olyan, mint az igazi, teljesen élethű,

    jelentsen is ez bármit is ebben az esetben. A szettnek része Yoda medálos nyaklánca, de a lebegő bölcső sajnos nem.

    yoda.gif
    Fotó: io9.com

    A Mandarolian című sorozat sztárja 60 dolláros áron kerül a polcokra, majd valószínűleg nagy számban az otthonokba, hogy aztán majd a moncsicsik, ET-figurák, tamagocsik valamint a káposzta- és sütibabák sorára jusson.

    Baby Yoda 60 dollárért

  • Az ausztrál Yarraka Bayle egy videót töltött fel fiáról, Quaden Baylesről, közvetlenül azután, hogy az iskolában többen gúnyolták törpenövése miatt. A videón a 9 éves összetört gyerek arról beszél az anyjának, miután a sokadik inzultus érte az iskolában, hogy adjanak neki egy kést, mert meg akarja ölni magát. A szívrepesztő videót több mint tizennyolc millióan látták, és a világ minden tájáról elkezdték feltölteni a videójukat, amiben a fiú mellett kiállnak. 

    Videót töltött fel Hugh Jackman, aki azt üzeni a fiúnak, hogy  sokkal erősebb, mint gondolná, és az ő képében biztosan barátra talált. Az embereket pedig arra kéri, hogy legyenek kedvesek egymáshoz. 

    Brad Williams amerikai komikus, aki maga is törpenövésű, egy nap alatt 130,000 dollárt gyűjtött a családnak, hogy el tudjanak menni Disneylandbe. 

    Az adománygyűjtő oldal szerint a gyűjtés mindenki mellett kiállás, akinek valaha azt mondták, hogy nem tökéletes. Eric Trump, Donald Trump fia is arról beszélt, hogy megrendítette a videó, Enes Kanter Twitteren pedig azt üzente, hogy az egész világ a család mögött áll, és meghívta a őket egy NBA mérkőzésre. 

       

    Talán a legnagyobb dobás az NRL rögbicsapat kiállása, akik nem csak üzentek a fiúnak, de meghívták, hogy ő vezesse őket pályára a soron következő mérkőzésükön. 

  • Shannon Bird, aki öt kiskorú gyermekével volt otthon utahi házukban, azzal a szinte megoldhatatlan problémával szembesült az éjszaka közepén, hogy elfogyott a teje, és nem tudja etetni hathetes csecsemőjét. Mindez még január 28-án történt, amiről a KSL múlt héten számolt be.

    Mivel férje nem volt otthon, és a szomszédokat is hiába kereste, így utolsó lehetőségként felhívta a 911-et, az ottani segélyhívó számot. 

    A rögzített beszélgetésben elmondta a rendőröknek kétségbeejtő szituációt. Miszerint: 

    Soha nem voltam még ilyen nehéz helyzetben. Elapadt a tejem. Ez az ötödik gyerekem, még soha nem történt ilyen.

    Arról is beszámolt, hogy férje nincs a városban, és a többi gyereke alszik. Mivel a gyerekeit anyatejjel táplálta, így nincs otthon tápszere. 

    A Loan Peak-i rendőrség válaszolt a hívásra, és Brett Wagstaff tiszt azonnal megállt egy kisboltban, majd vett egy liter tejet és elvitte azt Birdnek. Ott szembesült vele, hogy a baba még túl kicsit a tehéntejhez, úgyhogy gyorsan mentek még egy kört és hoztak neki tápszert, amiért a segítőkész rendőrök még pénzt sem fogadtak el. 

    Bird nem gondolta volna, hogy tápszert hoznak neki a rendőrök, az első ötlete az volt, hogy a tisztek járőröznek a házánál, amíg ő elmegy érte, illetve a 8 éves fia vigyáz az alvó kicsikre. 

    A Lone Peak-i Rendőrkapitányság megdicsérte rendőrei éjszakai cselekedetét:

    Legtöbbünknek az a feladata, hogy segítsünk az embereken, és ennek az anyának szüksége volt a segítségünkre. 

    A nyilatkozó rendőr 15 éves pályafutása alatt ez volt az első ilyen eset. 

    Konner Gabbitas (balra) és Brett Wagstaf rendőr, akik segítettek
    Konner Gabbitas (balra) és Brett Wagstaf rendőr, akik segítettek
    Fotó: Loan Peak Police Department

    A „szolgálunk és védünk”-szlogent egy egészen új megvilágításba helyezték, de semmiben nem különbözik attól, mint amikor a rend éber őrei bármiben, akár egy kerékcserében is segítséget nyújtanak.

    via CNN

  • Na jó, valójában senkit sem szeretnék arra buzdítani, hogy játsszon a munkahelyét, még akkor sem, ha az ingyenes And Yet It Hurt teljes mértékben alkalmas lenne erre, hiszen csak a minden windowsos gépen megtalálható Jegyzettömb kell hozzá.

    Az And Yet It Hurt elsőre egy elég generikus fantasy RPG-nek tűnik, melyben a főhősnek meghal a családja, aztán meg kell ölnie egy sárkányt. A csavar az, hogy mindezt úgy kell benne végrehajtani, hogy

    • az ember .txt fájlokat húz be a programba,
    • aztán azokban szögletes zárójelek közé írt x-ekkel és egyéb praktikákkal hoz döntéseket,
    • aztán ment egyet (na jó, rengeteg, minden akció után menteni kell),
    • és aztán ezt ismételgeti, addig, amíg nem végzett a játékkal.
    38aa3aaf7a.png
    Fotó: YouTube / Sheepolution

    Az egész marha ötletes, tele van ASCII-rajzokkal (bár nem annyira részletesekkel, mint amiket itt lehet találni), és még körökre osztott harc is van benne. Az And Yet It Hurt innen húzható le, ha valakinek kedve támadt játszani.

    (via)

  • Egy csomó tanulmány és kutatás – például ez – bizonyítja, hogy a meztelen képek küldözgetése manapság elég bevett dolog, nemcsak a fiatalok, de a felnőttek körében is. A dolognak van egy sor pozitív hozadéka, az imént említett felmérés alapján például az is, hogy akik rendszeresen küldenek ilyeneket, azok elégedettebbek a szexuális életükkel, azonban megvannak az árnyoldalai is, élükön a bosszúpornóval.

    Nem ritkán fordul elő, hogy egy viharosan lezárult kapcsolat végén a sértett fél (jellemzően a férfi) felrámolja az internetre az exe fotóit, vagy esetleg ennek belengetésével zsarolja bele a kapcsolat folytatásába a párját. Ez elég komoly probléma, egy japán cég szerint pedig kell is tenni ellene, méghozzá úgy, hogy

    megakadályozzuk a meztelen képek elkészülését.

    Az alapjáraton marhára nem telefonokkal foglalkozó Tone nevű cég a megoldást egy most piacra dobott olcsó (19 800 yenes, vagyis kb. 55 ezer forintos), ám ahhoz képest meglepően jó Androidos telefonban látja, ami mesterséges intelligenciával szűri ki a meztelen képeket, ha pedig ilyet talál, azt nemes egyszerűséggel nem engedi elmenteni.

    screen-shot-2020-02-19-at-2-21-53-pm.png
    Fotó: Tone

    Az egyelőre csak Japánban elérhető telefonnal a japán fiatalokat szeretnék megvédeni saját maguktól, ennek részeként pedig olyan funkció is van benne, ami egy másik telefonnal összekötve azonnal értesítést küld, ha a gyerek meztelen képet csinált magáról. Ezzel együtt már kicsit orwellinek tűnik a dolog, és abban sem vagyok biztos, hogy bárki akarja majd használni ezt a telefont önszántából, de ki tudja, lehet, hogy valakin így is segíteni fog.

    (via)

  • Ugyan japán legendásan pontos vonatai az ország elöregedő társadalma miatt mostanra már annyira nem is pontosak, azért így sem mindennapos, hogy valamelyik három percet késsen. A fukuokai metró egyik szerelvényének most mégis sikerült a dolog, méghozzá azért, mert

    egy ember azonnal megnyomta a vészjelző gombot, miután a mellette ülő, maszkot nem viselő ember köhögött egyet.

    A kedd este történt incidens azzal folytatódott, hogy a férfi ezt a vonal túloldalán figyelő illetékesekkel is közölte, majd heves vitába bonyolódott az utastársával. A metró aztán megállt a következő állomáson, a két utast pedig szépen leszállították, ezt követően pedig állítólag sikerült rendezniük a nézeteltérésüket.

    Az ügy hátterében természetesen a koronavírus áll, ami Japánban is elég nagy pánikot okozott, a császár születésnapi ünnepségét is törölni kellett miatta. A metrót üzemeltető hivatal ennek ellenére felhívta a figyelmet arra, hogy emiatt lehetőleg senki se nyomkodja a vészjelzőt, az utasokat pedig arra kérték, hogy köhögjenek úgy, hogy az ne botránkoztassa meg az embertársaikat.

    (via)