új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az angliai Chester városka (Liverpool közeli település) állatkertjében született az a fiatal indiai orrszarvú bika, amelyet két napon keresztül utaztattak, mígnem az Szegedre érkezett, remélhetőleg végleges otthonába.

    A fiatal állat éppen alkalmazkodik a környezetéhez és új lakótársához - írja a szegedma tudósítója. A lap videót is közöl a szállításról, itt

  • Hazánk egyetlen két Michelin-csillagos étterme, az ONYX márciusban bezárt, ám most egy különleges alkalomra újra kinyit a fine dining vendéglátóhely. Ahogy az étterem fogalmaz: 

    Az Utolsó Vacsora a kezdet, az ONYX METAMORFÓZIS a folytatás 

    Az újranyitáson a részvétel ingyenes, ám nem mindennapi feltételhez kötik.

    Aki szeretne részt venni a speciális esten, annak egy videóüzenetet kell készítenie, amelyben a következő kérdésre várják a választ: Miért szeretnél/szeretnétek ott lenni „Az Utolsó Vacsorán”? A felhívásban maximum egy perc hosszúságú videókat várnak. Kizárólag a nyerteseket értesítik a vacsora időpontjáról. 

    finedining.onyx
    Fotó: Hitesh Dewasi / Unsplash
  • Útmutatást tett közzé a Budapesti Közlekedési Központ azok számára, akik elkövették a hibát, és a nem közlekedő 100E buszjáratra váltottak menetjegyet. A hoppon maradt utasok a következő kézügyességi feladatsor elvégzése után kaphatják meg online jegyvisszaváltás keretében a pénzüket:

    1. Ketté kell tépni a visszatérítendő 100E Repülőtéri vonaljegyet, figyelve arra, hogy a jegyen lévő sorszám látható maradjon

    2. A két jegydarabot egymás mellé helyezve, de egymástól jól elkülönítve kell lefotózni

    3. Ha a jegy első oldalán valamiért nem látható a sorszám, akkor a jegy hátoldalán levő sorszámot is le kell fényképezni

    4. A fotót csatolni kell a bkk@bkk.hu címre küldött kérelemhez.

    Minden kedves utasának jó szórakozást kíván a BKK.

  • Markáns véleményt fogalmazott meg Neymarról a perui labdarúgó-válogatott védője, Carlos Zambrano. Brazília nemrégiben 4–2-re legyőzte Perut a vb-selejtezőben, a Paris Saint-Germain sztárja pedig triplázott a mérkőzésen – kétszer büntetőből volt eredményes, mindkettőt ő maga harcolta ki.

    Nagyszerű futballista, a világ egyik legjobbja, de egy bohóc. Keresi a kontaktust a tizenhatoson belül, teljesen tudatosan. Négyszer vagy ötször is eljátszotta ezt, és sikerrel járt: két gólt szerzett tizenegyesből úgy, hogy egyik sem volt szabálytalanság

    – idézi az abola.pt Carlos Zambranót, a perui válogatott védőjét, akit a mérkőzés hajrájában kiállítottak.

    GettyImages-1280083517
    Fotó: Pool / Getty Images Hungary

    Emberhátrányban már nagyon nehéz dolgunk volt. Meg akartam állítani a támadást, de sajnos lekönyököltem Richarlisont. Elnézést kértem tőle, nem volt szándékos, amit tettem.

    A Limában rendezett mérkőzés után – amelyen a házigazda kétszer is vezetett Brazília ellen – a perui szövetség hivatalos panaszt tett Julio Bascunán játékvezető ellen, aki Juan Carlos Oblitas sportigazgató szerint rosszindulatúan és elfogultan fújta a sípot.

  • Képernyőfotó 2020-10-16 - 15.34.44.png

    Kigyulladt egy jégfelújító autó (rolba) egy amerikai jégcsarnokban. A New York állambeli Rochesterben a helyi gyerekcsapat éppen arra készült, hogy birtokba vegye a pályát az edzésre, amikor a rolba egyszer csak lángra kapott menet közben. A sofőrt a videó tanúsága szerint nem igazán zavarta a tűz, mert még simán elvezette a kijáratig a járművet. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

  • A Neverland szabadulószobáiba skorpiók érkeztek. Az ízeltlábúak szerencsére nem élőben leselkednek ránk, hanem az itallapon szerepelnek. 

    skorpio
    Fotó: Wikipedia

    Thaiföldről rendelik őket szárított formában, hogy aztán egy vad, csípős és fűszeres italt ízesítsenek. Zamatuk állítólag a tücsökéhez hasonlít, szaga pedig a rovarokból és bogarakból készülő haltápokéra emlékeztet. Már ha ez valakinek így többet mond. 

  • .
    .
    Fotó: Reddit

    Nem akarunk beleszólni, de szerintünk igen.

    Cuki-e a denevér?

  • Letartóztattak egy olasz nőt, mert az benzodiazepint, vagyis altató hatású gyógyszert kevert a kolléganője cappuccinójába úgy kilenc hónapon keresztül, és úgysem találja ki, miért. 

    Arról is szólhatna történet, hogy mikor, miért, vagy, hogy éppen mennyire rivalizálnak egymással a nők, és lehetne vizualizálni, hogy az egyik tépi a másik haját, mert az ugyanolyan árnyalatú rúzst használt, vagy nagyobb a melle, de ebben az esetben teljesen másról van szó. 

    Képünk illusztráció!
    Képünk illusztráció!
    Fotó: Shutterstock

    Kezdjük tehát az elején. A történetről a Sky News adott hírt, ez alapján egy biztosítónál dolgozó 53 éves nő meghallotta a pletykát, hogy valószínűleg kirúgások lesznek a cégnél, ezért úgy akarta elérni, hogy ne őt, hanem hasonló munkakörben dolgozó munkatársát – aki szintén nő – rúgják ki, hogy a mindennapos kávézgatásaik közben a fentebb említett szerből csempészett az áldozat kávéjába. Az áldozat persze nem nagyon értette, hogy mi történik vele, de amikor munkából hazafelé autójával belehajtott egy fába, elkezdett gyanakodni. Kivizsgáltatta magát, de az orvosok nem jutottak semmire. Ekkor kezdett hősünk gyanakodni, hogy a kávéval lehet valami. 

    Aztán az egész kávé-ügy nagyon gyanús lett neki, amikor munkatársa azt mondta neki:

    Ugyan, ez csak egy kis kávé, hát mit árthat neked?

    Hősünknek aztán nem is kellett több: kért egy kis kávét, de nem itta meg az egészet. A maradékot elvitte elemzésre, és láss csodát, a mintából kimutatták, hogy elég nagy mennyiséget csempésztek a fentebb nevezett benzodiazepinből a délutáni kávéjába. Ezután a nő nyilván hívta a rendőrséget is, és bár ez még 2017-ben volt, az ítéletet nemrég mondták ki: a méregkeverőt jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélték.

    A slusszpoén pedig itt jön: utólag kiderült, hogy a cég akkoriban nemhogy nem tervezett elbocsátásokat, hanem

    éppen munkaerőt keresett. 

    A mai nap tanulsága tehát egyrészt, hogy nem feltétlenül kell elhinni minden pletykát, másrészt pedig: jobb, ha mérlegeli, hogy mely munkatársával hajlandó kávézgatni. 

  • Miután leszállt Alekszandr Lukasenko repülőgépe a német Fuhlsbuettel reptéren, a helyi szakszervezeti aktivisták sietve elterjesztették a hírt a technikusok között, hogy a Boeing azé a  belarusz elnöké, aki hazájában augusztus 9. óta tartó ellenzéki demonstrációkon a tüntetők közé lövetett. A munkások erre tüntetőleg letették a szerszámaikat.

    Mi, a Lufthansa technikusainak szakszervezeti aktivistái a gazdasági nehézségek ellenére nem feledjük a nemzetközi szolidaritás régi hagyományait, és vállvetve támogatjuk a belarusz munkásait!

    – áll a rögtönzött röplapjukon.

    A szórólapon ezenkívül szerepelt számos követelés is a belarusz kormányzattal szemben, a többi között: az erőszak azonnali felfüggesztése a tüntetőkkel szemben, Lukasenko lemondása, demokratikus választások, a politikai foglyok elengedése,  sztrájk-jog bevezetése is.

    A szórólap emlékeztet, hogy ezt a fajta ellenállást 31 évvel ezelőtt már sikeresen végrehajtották a Lufthansa technikusai, amikor a szakszervezetük szervezésében a román elnök, Nicolae Ceausescu gépének kiszolgálását utasították vissza.

    Ahogy akkor, most is elvárjuk a Lufthansa vezetésétől, hogy tartózkodjon minden szankciótól, ha valamelyik kolléganő vagy kolléga vonakodna kiszolgálni az adott repülőgépet.

  • Meglehetősen erős dezinformációs kísérletről számolt be a Daily Mail. A lap állítása szerint masszívan terjed egy oroszországban terjedő álhír, amely szerint az oxfordi koronavírus-vakcina majommá változtat mindenkit, aki breadatja magának.

    Az akció kitervelői igen kreatív módszerekkel dolgoztak: mémek sorát rakták össze, többek között Boris Johnson brit miniszterelnökről is készítettek egy montázst, ahol a politikust majomfejjel ábrázolják.

    Az abszurd húzás célja a feltételezések szerint az emberek összezavarása és az oxfordi vakcina hiteltelenítése, hogy lépéselőnyhöz juttassa az orosz oltóanyagot a vakcinaversenyben. Az elsődleges célpontok olyan államok voltak, mint India és Brazília, ahol Oroszország terjeszkedni akar.

    A Kreml szerepe egyelőre nem tisztázott az ügyben, mindazonáltal a londoni orosz nagykövetség szóvivője mindent tagad: szerinte az akció összefüggésbe hozása Oroszországgal éppen hogy maga is egy dezinformációs kísérlet, amelynek célja, hogy „hiteltelenítse Oroszországnak a járvány leküzdésére tett erőfeszítéseit, ideértve az Egyesült Királysággal e téren kialakított jó együttműködést is”.

  • Nem újdonság, hogy a kutyák szinte istenként imádják gazdáikat, azonban azzal eddig nem igazán foglalkoztak, hogy mi játszódik le kedvencünkben, amikor megdicsérik őt. A CountryLiving azonban most lerántja a leplet a titokról, ugyanis találtak egy tanulmányt, amely ezt vizsgálja. 

    A brit Canine Cottages szakemberek bevonásával vizsgálta négy kutya szívritmusát pulzusmérővel. Arra voltak kíváncsiak, hogy különböző szituációkban hogyan változik a négylábúak pulzusa, illetve, hogy mennyire válnak izgatottá különböző helyzetekben. 

    shutterstock 1482937670
    Fotó: Shutterstock

    A kutatók megállapították, hogy nyugalmi állapotban átlagosan 67 volt a kutyák pulzusa, de amikor a gazdáik azt mondták nekik, hogy szeretlek, a kedvencek percenkénti szívverése azonnal felugrott 98-ra, ami valamivel több mint 46 százalékos emelkedés. A tanulmány szerint ebből arra lehet következtetni, hogy a pozitív értelmű szavakat imádják hallgatni a hűségükről híres ebek. 

    Azért viszont nem feltétlenül vannak oda, ha ölelgetik őket. A tanulmány szerint ugyanis a kutyák az ölelgetést a dominanciánk kifejezéseként fordítják le, és a pulzusuk ilyenkor majdnem 23 százalékkal csökkent, ami arra utal, hogy ilyenkor nem feltétlenül boldogok kedvenceink. 

  • A Hiperkarma alapítója komolyan készült a Dalszerzők Napjára. Nem sokkal éjfél után osztotta meg a zenész-dalszerző az alábbi videót rajongóival az ünnep alkalmából.

    A Dalszerzők Napja egyébként az Artisjus kezdeményezéseként indult útjára 3 éve, amely napra az azóta évente megújuló #kösziadalt kampány hívja fel a zeneszerető közönség figyelmét.  

     Az idei Dalszerzők Napja alkalmából összesen 74 könnyű- és komolyzenei szerző készített kisfilmet arról, hogyan született meg egy daluk, számukra honnan jön az ihlet, és milyen egy dalszerző élete. Közülük 68-an vállalták, hogy megmérettetik magukat egy péntek éjfélig tartó közönségszavazáson is. A nyertes szerzőt az Artisjus Egyesület félmillió forintos díjjal jutalmazza. 

    Szavazni és böngészni ide kattintva is lehet.   

  • A tegnapi csütörtök is úgy indult, mint minden más csütörtök, és senki nem sejtette - ha egyáltalán bárkinek is eszébe jutott -, hogy a lovak élete sem egyszerű, még akkor sem, ha nekik nem kell mondjuk boltba járni, vagy számlákat befizetni. Egészen jól bizonyítja ezt a szerencsétlen - vagy talán inkább a szerencsés - Zafír esete, aki háttal esett bele egy árokba Szentendrén, az Annavölgyi út közelében. 

    121659448 3342875819099700 63686289970704911 o

    Zafír önerejéből nem tudott kijutni az árokból, ezért - a Facebook-bejegyzésből nem derül ki, hogy kicsoda - valaki a tűzoltókhoz fordult segítségért, akik egy erőgéppel emelték ki a négylábú sudár teremtényt az árokból.