új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy Covid-osztályon dolgozó nővér, Terry Watkins az észak-karolinai lottón egymillió dollárt nyert. Először azt gondolta, hogy átverés áldozata lett, de most már csak azt kell eldöntenie, hogy egy év alatt húsz részletben 50-50 ezer dollárt kap, vagy egyben 424 500 dollárt készpénzben.

  • Kesha amerikai énekesnő 2006-tól vált ismertté a pop világában, legismertebb slágere a Tik tok címet kapta. Az énekesnő nemrég új hobbiba kezdett, amit kollégája, Demi Lovato hatására űz − írja a BuzzFeed.

    Az énekesnő próbálja felvenni a kapcsolatot a földönkívüliekkel, új hobbiját a családja is támogatja, ugyanis karácsonykor együtt meditáltak, és „utat nyitottak” a földönkívülieknek. Az Entertainment Tonightnak azt nyilatkozta:

    Imádtam azt a beszélgetést, amit folytattunk… Ajánlott egy csomó könyvet, és említett egy appot (sic!) is, amit azonnal letöltöttem.

  • Nyoma veszett az amerikai Oregon államban, két hónap után pedig felbukkant Ausztráliában, Melbourne-ben. Mi az? Joe, a galamb.

    Úgy néz ki, Joe fogta magát, és átrepült a Csendes-óceán felett, ami azért nem kis teljesítmény. Mégis a vesztébe szállt, ugyanis az ausztrál hatóságok szerint veszélyt jelent a kontinensország madár- és baromfiállományára. Ki tudja, mit hurcolt be magával?

    GettyImages-1154222896
    Fotó: Aashutosh Singh / 500px / Getty Images Hungary

    Az ausztrál szabályok meglehetősen szigorúak az állatbehozatalra, és Joe, akinek a gazdája egyébként alabamai, nem esett át a szükséges teszteken és eljárásokon. Lényegében megszegte a karanténszabályokat.

    Ezért a hatóságok úgy döntöttek, hogy „humánus módon”, eutanáziával, de véget vetnek a galamb életének. Jóllehet még nem kapták el, így hát Joe-nak van még menekülési esélye, bár kétséges, hogy nekivágna-e a csaknem 13 ezer kilométeres visszaútnak.

  • A 600 kilométer per órás sebesség elérésére tervezett, mágneses levitáció elvén működő vonatot a dél-kínai Csengtu városában mutatták be egy kisebb szakaszon.  

     A maglev technológia már nem újdonság, a lényege, hogy a vonat súrlódásmentesen, elektromágneseken lebegve halad az előre kiépített speciális pálya fölött pár centiméterrel, gyakorlatilag csak a légellenállás korlátozza az őrületesen nagy sebességek elérésében.

    Mágneses elven működik a hajtása is: ellenkező pólusok húzzák vagy taszítják a vonatot, és nincs szükség extra energiára ahhoz sem, hogy lebegésben maradjon, ami még inkább energia-hatékonnyá teszi. 

    Kínai tervezői abban bíznak, hogy a vonat – amelyhez önvezérlő technológiát párosítottak – idővel el fogja tudni érni a 800 kilométer per órás sebességet is. Első lépésként persze le kell tesztelni a kínai vonatot, egyelőre még csak a bemutatás fázisában van. 

    A sebességrekordot jelenleg Japán tartja, már 2015 áprilisában egy 1,8 kilométer hosszú tesztpályán 603 km/órás sebességet értek el kísérleti “Lo Series” nevű maglev vonatukkal.

    Ahogy a japán maglev vonatok forgalomba helyezésére is még várni kell, a Csengtuban bemutatott jármű kereskedelmi célú verziójának üzembe helyezését is még hosszú évek munkája előzi meg. 

  • Banu, a nőstény perzsa leopárd a jászberényi állatkertből érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe december elején.

    A fiatal nőstényt a közeljövőben egy 2018-ban Budapestre érkezett hímmel szeretnék párosítani. ha minden jól megy, hamarosan kis leopárdok várhatók.

  • tk3s 20210112 zia c218 014
    Fotó: Cover Images / Northfoto

    Szó szerint új életet kezdhetett egy papagáj Brazíliában. A színes állatot szörnyű állapotban vitték a klinikára. A csőrének nagy része le volt törve, komoly fájdalmai lehettek.

    Az állatorvos azonban nem hagyta cserben szegényt, és polimetil-metakrilátból, azaz átlátszó műanyagból új csőrt készített neki, amihez egy papagájkoponya másolatát használta alapként.

    tk3s 20210113 zia c218 002
    Fotó: Cover Images / Northfoto

    Amíg lábadozott, katéterrel táplálták, azonban szerencsére hamar jobban lett, azóta pedig kedvére falatozhat új csőrével.

  • Sokan hiányolták az oltás utáni regisztrálás után a válaszlevelet. Hát, most megérkezett. Aki még nem kapta volna meg, azok megnyugtatására, mutatjuk, mire lehet számítani.

    Tisztelt Hölgyem/Uram!

    December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.

    Magyarország eddig közel 20 millió adag vakcinát kötött le különböző nemzetközi gyártóknál. A közös uniós beszerzést a brüsszeli hatóságok végzik, de a kormány több gyártóval is intenzív tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy többféle oltóanyag álljon rendelkezésre. Jelenleg két gyártó (Pfizer, Moderna) vakcinája rendelkezik hatósági engedéllyel és kezdte meg a vakcinák szállítását az európai országokba, köztük hazánkba. Mindkét vakcinatípus esetében két oltás szükséges a védettséghez.

    Már több mint egymillió magyar állampolgár regisztrált a koronavírus elleni oltásra, ez azt mutatja, hogy sokan szeretnének élni a lehetőséggel. A vakcina a leghatékonyabb eszköz a kezünkben a koronavírus ellen. Ezért arra kérjük, biztassa regisztrációra családtagjait és ismerőseit is! Az oltással kapcsolatos minden további tudnivalóról értesíteni fogjuk.

    Vigyázzunk egymásra!

    Üdvözlettel:

    Koronavírus Tájékoztatási Központ

  • Azért választottam a Chelsea-t, mert szeretem a Premier League-et. A játékstílusom és a képességeim ehhez a bajnoksághoz passzolnak a leginkább

     – mondta Lucas Piazon 2011-ben, amikor 17 évesen a londoni klubhoz igazolt 6,75 millió fontért a Sao Paulótól.

    Többek között a Juventust is visszautasította a brazil tehetség, aki 2011 nyarán csatlakozott a Chelsea-hez, de 2012 januárjáig, 18 éves koráig nem játszhatott az első csapatban. A tartalékok között és az ifiben viszont igen, és rögtön az első évében elnyerte a legjobb fiatalnak járó díjat a klubnál. A 2012–2013-as idényben pedig bemutatkozott a nagyok között, két Ligakupa-mérkőzésen és egy bajnokin lépett pályára.

    Azóta viszont egyszer sem játszott a csapatban, ellenben hét klubnál is szerepelt kölcsönben, mígnem 2021. január 14-én végleg elhagyta a londoniakat, és aláírt a Bragához. Nem mellesleg a mostani keretben Piazon szolgálta legrégebb óta a Chelsea-t, más kérdés, hogy 10 év alatt mindössze egy bajnoki és két Ligakupa-mérkőzés jutott neki.

  • Emlékeznek még a Gimiboszi című filmre? A vígjáték már lassan 22 éves, sokan szerették a 2000-es években. A stáb azonban gyászol, a 38 éves Jessica Campbell ugyanis a napokban elhunyt.

    A színésznő tragikus hirtelenséggel vesztette életét, egyelőre nem tudni, mi okozta a halálát – írja a TMZ.

    A szívem szakad meg a hallottaktól. Imádtam együtt dolgozni Jessicával a Gimibosziban. Szeretettel gondolok rá, a családjára és a szeretteire

    – búcsúzott kolléganőjétől Reese Witherspoon.

  • Kevin Smith Instagram-oldalán jelentette be, hogy elkészült a Shop-stop (Clerks) sorozat harmadik részének First Draftjával. Az 50 éves forgatókönyvíró, rendező, színész december 28-án látott munkához, és bő két hét alatt, január 13-án végzett is a forgatókönyv első verziójával.

    137661286 3094050977488396 6313520153274620207 n

    Az első rész 1994-ben készült el nagyjából 28 ezer dollárból, és az alacsony költségvetés ellenére legendássá nőtte ki magát a fekete-fehér film. A Shop-stop első részét követően olyan klasszikussá nemesedett műveket készített, mint a Mallrats (Shop-show), a Chasing Amy (Képtelen képregény), a Dogma vagy a Shop-stop második része, valamint a bizonyos körökben kultuszfilmé váló Jay and Silent Bob Strike Back (Jay és Néma Bob visszavág).

    Ezekben a filmekben pedig számos színésznek adott lehetősége – mint például Ben Affleck, Jason Lee, Matt Damon, Joey Lauren Adams –, akik akkoriban még csak a szárnyukat bontogatták, ám azóta nemcsak New Jerseyben, hanem Hollywoodban is befutottak.

  • Mary Nicholson túlélt már két világháborút, és a jelek szerint a koronavírus sem tudta ledönteni a lábáról. A Polly becenevet viselő brit hölgy koronavírus-tesztje éppen szilveszter éjszakáján lett pozitív, elmondása szerint azonban még sosem érezte magát egészségesebbnek, és nem sokkal később már meg is kapta negatív eredményét.

    tk3s swns covid bithday 03
    Fotó: Elizabeth Court Care Home / SWNS / Northfoto

    Polly szerint a hosszú élet receptje a jó zsíros tej, a tejszín, a vaj és egy stampedli whiskey lefekvés előtt. Arra ugyan nincs garancia, hogy mindenkinek bejön, neki azonban egészen biztosan. Sok boldog évet kívánunk még neki!

  • A Duna-Dráva Nemzeti Park Facebook-oldalán számoltak be arról,

    hogy a Mecsek erdejének közepén nemrég egy vidrára leltek.

    Az oldalon kifejtették, hogy mivel a vidrák elsősorban vízfelületek környékén élnek, ezért ez ritka jelenségnek számít, azonban van rá magyarázat. Méghozzá az, hogy a vidrák egy része – a fiatal, de már önálló zsákmányszerzésre képes egyedek – jellemzően nagyobb területeken kóborolnak.

    A vidrák vándorlásában a kisebb patakok, és csatornák nagy szerepet töltenek be és vélhetően ezek mentén juthatott el egy fiatal példány a Mecsek egy belső területén található, zárt erdőállomány által övezett bányatóhoz.

    Kis szerencsével – elsősorban minél kevesebb közút keresztezésével – bizonyára célba fog érni kóborlása, és egy ideális élőhelyen, egy vidracsalád tagjaként töltheti majd be a hazai vizek csúcsragadozójának szerepét

    – írták az oldalon. 

    A vidra egyébként hazánkban a fokozottan védett állatfaj, valamint a vadon élő élővilág és természetes élőhelyek védelméről szóló Berni Egyezmény címerállata is. 

    138840750 10157366070891353 2034968622330628298 n
    Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park / Facebook
  • A napokban robbant az interneten az a hír, hogy Armie Hammer állítólag rémisztő üzeneteket írt egy nőnek arról, hogy erőszakolná meg, enné meg és inná ki a vérét –mindezt úgy, hogy még Elizabeth Chambers férje volt. A színész baromságnak nevezte a vádakat, és gyerekeire hivatkozva kiszállt új filmjéből. A történet most új fordulatot vett.

    Hammer és Courtney Vucekovich tavaly nyáron randevúztak egy rövid ideig, a nőnek azonban ez a pár hónap is olyan lelki sebeket okozott, hogy terápiára kellett járnia – írja Perez Hilton.

    Az appfejlesztő nő állítja, hogy a színész menthetetlen nárcisztikus, aki tudatosan manipulálja a környezetét. Története szerint a kapcsolatuk kezdetén remekül érezte magát a férfi mellett, a biztonságérzet azonban hamarosan eltűnt, és a helyét valami egészen más vette át. Hammer már a kapcsolat elején közölte vele, hogy imádja a BSDM-et, de emiatt nem kell aggódnia, hiszen tanulhat tőle valami újat. A rémálom ekkor vette kezdetét.

    Arról fantáziált, hogyan törné el a bordáimat

    – mondta Vucekovich, és állítja, amikor szextingeltek, a férfi arra kérte, írja körül, milyen érzés lenne, amikor megerőszakolja, közben pedig a csontjait töri.

    Teljesen beindult ettől, arról beszélt, hogy nem csak eltörné a bordáimat, de meg is enné, mint valami barbecue-t. Azt mondta, még a szart is kimarcangolná belőlem

    A nő arról nem beszélt, hogy Hammer valóban bántotta volna, a történtek azonban komolyan traumatizálták. Azoknak pedig, akik aranyásónak nevezik, azt üzente, hogy a színésznek semmi pénze nem volt a kapcsolatuk alatt, így mindent magának fizetett.

  • Melania Trump egyáltalán nem sajnálja, hogy el kell költöznie a Fehér Házból. Már szelektálja a költöztetendő holmit: azok egy része megy a raktárba, másik része a floridai házukba.

    Nagyon el lehet foglalva a csomagolással, mert sértődött férjéhez hasonlóan maximálisan ignorálja a Biden családot. Olyannyira, hogy Jill Bidennel, a leendő First Ladyvel még nem volt hajlandó felvenni a kapcsolatot, hogy utódját beköltözés-ügyi jótanácsaival segítse.

    Az év első napjait is a ház befotóztatásával töltötte. Sőt, a zavargások idején a Fehér Ház szőnyegeiről készült fényképek szakszerű felügyelete töltötte ki a becses idejét.

  • Már 25 éve részese az életünknek a Pokémon, és az évforduló alkalmából pedig Katy Perry-t kérték fel a nagy sikerű anime promotálására. Egy dal már el is készült. A CNN idézte az énekesnő egy korábbi interjúját, amiben elmondta, hogy teljesen át tudja érezni Pikachu szerepét.

    Kívülről nagyon cuki elsőre. A Chained To The Rhythm is elsőre egy bohókás kis dalnak tűnik, pedig nem az.

    Az együttműködés egy évig fog tartani, és nagyon úgy tűnik, egy dal is fog még idén születni mindenki kedvenc Pokémonjáról. 

  • Korántsem arról van szó, hogy a színész a közeledő farsangra készülne, ennél sokkal jobb hírről számolt be a deadline.com amerikai filmes tematikájú portál a Marvel Univerzum rajongóinak. Az oldal értesülései szerint újra a világhírnevet szerző karakterét játszhatja majd el Chris Evans, amikor egy újabb Marvel filmes feldolgozásban ismét ő lehet a klasszikus képregényhős, az ízig-vérig hazafi, a gyengék védelmezője, Amerika Kapitány. 

    Azt még nem lehet tudni, hogy mely Marvel alapokon nyugvó produkció lesz az, amiben visszatér a lobogót magán hordozó karizmatikus férfiú, de az elkövetkezendő évekre bőven jutni fog ezekből mind mozifilmek, mind sorozatok formájában is, így akár többször is megjelenhet az idol a mozik vásznain vagy a televíziók képernyőin.  

  • Ki mondta, hogy a mókusok nem jók a téli sportokban? Valószínűleg mindenki, egy svéd fotós azonban úgy gondolta, ennek talán nem kellene feltétlenül így lennie. Elő is vette hát a gépét, és lőtt néhány cuki mókusos fotót, amiket némi photoshoppal turbózott fel. Ilyen lenne például, ha síelni próbálnának.

    Ha pedig ez nem elég, íme egy kis motoros szános ügyeskedés.