új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A sátoraljaújhelyi járőrök és tűzoltók rókamentése.
    A sátoraljaújhelyi járőrök és tűzoltók rókamentése.
    Fotó: Police.hu

    Együttes erővel több kis rókát is sikeresen kimentettek egy kútból a sátoraljaújhelyi rendőrök és tűzoltók – derül ki a rendőrség portáljának közleményéből.

    A Police.hu beszámolója szerint a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra telefonált be valaki, és elmondta, hogy a város külterületén, az Orémusz dűlőben rókakölykök estek egy kútba. A járőrök egy elhagyatott épület víztározójában meg is találták a rémült és bajba jutott állatokat, és a lánglovagok segítségét kérték.

    A város hivatásos tűzoltói a rendőrök segítségével a kis rókákat kimentették, majd a gyepmester jelenlétében megállapították, hogy az állatok egészségesek. A kölyköket szabadon engedték, a kutat pedig deszkákkal fedték le.

  • idosfiatal.png
    Fotó: tiktok / itsme.madiiii

    Albérletet keresni nehéz. Főleg, ha valaki fiatal és tapasztalatlan. De a legnehezebb az, hogy ne élje bele magát az ember, ha valami gyanúsan jó ajánlatot talál.

    Egy oklahomai tinédzserrel pont ez történt. A lány 19 éves, és borzasztóan megörült, amikor megtalálta a megfelelő otthont, hogy végre elköltözhessen a szüleitől. A TikTokra feltöltött videóból kiderült az is, hogy előzetesen nem tekintette meg az ingatlant, ami két hálószobával rendelkezik, és csak 100 ezer forintnyi összeget kóstál havonta. Jól hangzik, ugye? 

    Miután birtokba vette a lakást, már kezdett neki gyanús lenni, hogy a szomszédai mind 65 évesnél idősebbek. De csak egy héttel később vette észre azt a táblát, amire ki volt írva, hogy

    idősek számára fenntartott apartmanok. 

    Szerencsére a környéken nem diszkriminálnak senkit a kora alapján, így a tini élvezi a szomszédaival járó előnyöket. Mindig jut neki is egy kis házi készítésű süti, illetve a zenét is bömböltetheti, hiszen sok lakó nagyothalló. 

     (via: New York Post)

  • tk3s 00524749 000007
    Fotó: Lego via Bestimage / Northfoto

    Végre otthonába költöztetheti a Jóbarátok két ikonikus apartmanját, és újrajátszhatja kedvenc jeleneteit a főszereplőkkel. Ehhez persze idegrendszer is kell, ugyanis 2048 kockából kell felépítenie Joey és Chandler, illetve Rachel és Monica lakásait. A készlethez tartozik egyebek mellett

    • Chandler exbarátnője, Janice,
    • a legendás hálaadás napi pulyka, ami Monica fején landolt,
    • Phoebe szénné égő babaháza,
    • Mrs. Braverman sajttortája,
    • és Joey és Chandler lakásának dísze, a fehér kutyaszobor.
    tk3s 00524749 000008
    Fotó: Lego via Bestimage / Northfoto

    Ha megunta a sorozat bingelését, júniustól önfeledten legózhat kedvenceivel, május 27-én pedig a Jóbarátok reunionnal is csillapíthatja függőségét.

    tk3s 00524749 000001
    Fotó: Lego via Bestimage / Northfoto
  • A Tigriskirály egy elég szokatlan dologgal állt elő, hogy kijusson a börtönből. Az elnökválasztáskor arra számított, hogy majd Trump kegyelmet ad neki. Meglepő fordulat: Trump nem adott neki kegyelmet.

    Joe Exotic, a Netflix Tigerking című dokusorozatának címszereplője, a Tigriskirály azért ül, mert megsértette a vadon élő állatokra vonatkozó törvényeket, illetve bérgyilkost bérelt fel ősellensége, Carol Baskin megölésére. 22 év börtönre ítélték, így nem csoda, hogy minden lehetőséget megragad, hogy

    csökkentse a büntetés mértékét.

    Most épp azt állítja, hogy prosztatarákja van, ezt elvileg bizonyítani is tudja, és azt szeretné, ha maga az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden, vagy az alelnök hallgassa meg, nézze meg, hogy milyen embertelen körülmények között kell szenvednie. Ezt szerinte nem lehet prosztatarákkal kibírni, így jött az ötlete, hogy hadd menjen haza, ahol megfelelő táplálékot tud magához venni, illetve a számára elfogadható orvosi ellátásban tud részesülni.

    Egyelőre nem tudni, hogy ennek mi lesz a következménye. De az is kérdés, hogy ezek a sztorik vajon megjelennek majd a Joe Exoticról szóló hollywoodi filmben és sorozatban? 

    (PageSix)

  • giphy (2).gif
    Fotó: giphy.com

    Az élet írja a legjobb forgatókönyveket. Egy nő a saját bőrén tapasztalta meg, milyen egy béna romantikus vígjátékban élni. De sajnos nem lett olyan szirupos a végkifejlet, mint azt a moziban már megszoktuk. 

    Egy nő a Buzzfeed felhívására írta meg történetét, miután azt kérték az olvasóiktól, osszák meg velük,

    miért mondták le az esküvőjüket.

    Történt ugyanis, hogy két hónapnyi randizás után a nő akkori barátja hirtelen megkérte a kezét. Mindenki nagyon boldog volt, a leendő ara, a vőlegény és természetesen a nő anyukája is. Hatalmas gyémánt gyűrű csusszant az ujjára, a férfi pedig kijelentette, hogy nem is kéne sokáig húzni a dolgot, ha már úgyis őrülten szerelmesek egymásba. A nő anyja sem sajnálta a pénzt semmire, méregdrága esküvői ruhát vett a lányának, és ezen kívül is álltak mindent. Annak ellenére, hogy a szülők

    sosem voltak nagy költekezők. 

    Itt kezdett valamennyire gyanússá válni a dolog, rá is kérdezett a vőlegénynél, hogy az ő szülei miért nem szállnak be. Mire az a válasz érkezett, hogy sajnos ők elég szegények. Viszont a nő nem értette, akkor hogyan volt pénz a hatalmas gyűrűre. 

    El is ment a boltba, ahonnan a férfi állítólag a gyűrűt vette, és szerencsére az eladó emlékezett az ékszerre. Mint kiderült, a saját anyja vette azt is. Igen ám, de  egy hónappal azelőtt történt a vétel, hogy a férfival egyáltalán randizni kezdtek volna.  Sőt, az anya volt az, aki fizette a randikat, az öt csillagos éttermeket.

    Szóval mindent. 

    Mint kiderült, a túlbuzgó örömanya valószínűleg akkor tervelhette ki az egészet, amikor a lánya egy évvel korábban elárulta a szüleinek, hogy biszexuális. A nő szerint ez vezethetett az anyja elkeseredett kerítési kísérletéhez. 

    De minden jó, ha jó a vége, legalábbis részben. Az esküvő lemondása után a pórul járt menyasszony egy másik nővel kezdett randizni, és úgy döntött, soha többet nem áll szóba az anyjával.

  • tk3s h mdrum man magnet rapunzel-18
    Fotó: Mediadrumworld/alenuwka_longhai / Northfoto

    Az Odesszában élő Alena Kravcsenko ötéves volt, amikor édesanyja azt mondta neki, hogy egy nőnek legyen csak hosszú a haja. A most 35 éves ukrán nő megfogadta az anyai tanácsot, és azóta nem is vágatta le szőke fürtjeit. Ma már ügyelnie kell,

    nehogy rálépjen a hajára,

    és persze könnyedén a figyelem középpontjába kerül, bárhol is jelenik meg.

    Mindez azonban nem elég neki, az „igazi Aranyhaj” Instagram-oldalán fehérneműs képeivel is próbálja felkelteni az érdeklődést maga iránt. Íme egy válogatás a képeiből:

    tk3s h mdrum man magnet rapunzel-10
    Fotó: Mediadrumworld/alenuwka_longhai / Northfoto
  • Magyarországon állítanak a világon elsőként szobrot a Bitcoin alkotójának, aki életnagyságú bronz mellszobrot kap Budapesten. A szoborra közösségi finanszírozásból jött össze a pénz, felállításának pontos helyszínét holnap, kedden jelentik be a Blockchain Budapest konferencián.

    Egy szobor állítása önmagában is rendhagyó esemény, különösen igaz ez akkor, ha olyan emberről készül szobor, akinek nem ismerjük az arcát. Persze Magyarországon is van ilyenre példa, hiszen ott a Városligetben lévő Anonymus szobor. Satoshi szobra azonban más koncepció alapján készül. A szobornak ugyanis lesz arca, de az egy tükröződő felület lesz, amiben mindenki a saját arcát fedezheti fel, amikor a szobor előtt áll. Így Magyarországon kelhet életre az a világon már sokak által hangoztatott gondolat, hogy „We are all Satoshi” azaz „mi mind Satoshi vagyunk”. A Bitcoin-ra ugyanis az jellemző, hogy nem egy állami vagy más központi szervezet által kibocsátott pénz, hanem mindentől független és így senkié sem, azaz valóban mindenkié, mindazoké, akik használják.

    Kicsoda Satoshi Nakamoto? A Bitcoin megalkotója vagy megalkotói mai napig ismeretlen(ek). A Fehér Könyvet, melyben leírták a Bitcoin működését, Satoshi Nakamoto néven (vélhetően álnév) tették közzé az interneten. Ezt a nevet használta, aki kifejlesztette a bitcoint, megalkotta és létrehozta továbbá bevezette a bitcoin eredeti referencia-megvalósítását, ennek részeként kidolgozta a világon az első blokkláncadatbázist. Nakamoto műve azért forradalmi újítás, mert az értékek továbbítását teszi lehetővé a világ bármilyen távoli pontjai között két felhasználó között úgy, hogy nincs szükség harmadik félre (pl. bankra) a továbbított érték eredetiségének igazolásához.

    A szobrot két szobrászművész készíti, Gergely Réka és Gilly Tamás. A szobor állítását Györfi András ötlete nyomán négy szervezet kezdeményezte, a legrégebbi hazai Bitcoin váltó, a Mr. Coin, továbbá a Kriptoakadémia, a Blockchain Magyarország Egyesület és a Blockchain Budapest. A projekt alapítókon túl a kripto közösség is beszállt a finanszírozásba, egy közösségi finanszírozási kampány során jött össze a hiányzó összeg, összesen közel 3 millió forint, melyhez számos kisebb-nagyobb adomány, támogatás érkezett, összesen 27 szervezettől és magánszemélytől. 

  • GettyImages-803566418
    Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

    A Roszkozmosz űrügynökség bejelentette, hogy kiválasztottak négy orosz színészt, akik az első, űrben forgatott film szereplőiként csatlakozhatnak októberben a Szojuz MS-19 legénységéhez. Az űrhajó dokkolása után a Nemzetközi Űrállomáson is vesznek fel majd jeleneteket az egyelőre Kihívás munkacímmel futó filmhez.

    A színészek felkészítését május végén kezdik. Az egyik kiválasztott a 36 éves, kétgyermekes Julia Szergejevna Peresild, aki tökéletesen megfelelt a castinghoz megadott követelményeknek:

    • 25 és 40 év közötti orosz állampolgár,
    • nem több 70 kilónál,
    • legfeljebb 112-es a mellbősége,
    • le tud futni 1 kilométert 3 és fél perc alatt,
    • le tud úszni 800 métert 20 perc alatt.

    Az orosz forgatócsoport tagja lesz még a rendező Klim Shipenko, a 33 éves színésznő, Alena Mordovina, és Alekszej Dudin operatőr. A Nemzetközi Űrállomáson októberben nagy lesz a jövés-menés, ugyanis ekkor veszi fel Tom Cruise is egy új sci-fi jeleneteit. Valószínűleg az oroszok szándékosan időzítették úgy a saját projektjüket, hogy beelőzzék Hollywoodot az első űrbéli filmért zajló versenyfutásban.

  •  

    GettyImages-1232814302
    Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

    Az énekest, Nick Jonast május 15-én este szállították kórházba, miután megsérült új show-műsorának forgatásán. Az, hogy miről fog szólni a sorozat, egyelőre szupertitkos, de ezek alapján valószínűleg nem üldögélni fog benne főleg. 

    A sérülés viszont elég súlyos volt ahhoz, hogy mentővel kelljen a helyi kórházba szállítani. Szerencsére egy bent töltött éjszaka után, vasárnap este már haza is engedték. Viszont Jonas számára nincs megállás, hétfő este már a The Voice élő adásában tér vissza. 

    (via: Just Jared)

  • Nem is lehetett sejteni, hogy nem csak a Leicester City győzelme miatt lesz fontos ez a május 15-i mérkőzés. A Leicester City fennállása első FA-kupáját nyerte meg, mivel a döntőben Youri Tielemans bombagóljával 1–0-ra legyőzte a Chelsea-t.

    Kapcsolódó

    Bombagól és a VAR lett a Chelsea veszte a kupadöntőben

    A Leicester ötödik nekifutásra nyerte meg az FA-kupa fináléját.

    A döntő napján még elkezdett terjedni a Twitteren a #HerGameToo hastag is, ami annyit jelent, hogy ez nem csak a pasik játéka, hanem a nőké is. A fociszerető nők a rájuk tett szexista megjegyzésekkel hívták fel a figyelmet arra, hogy a futballrajongó férfi közönség, illetve közösség mennyire kirekesztő és lenéző velük szemben. A nők megmutatták, hogy általában milyen megjegyzéseket kapnak.

    scrnli 2021- 05- 16- 12-35-46.png

    Mit értesz te a focihoz?!I

    Illetve:

    Menjél vissza a konyhába!

    Valamint:

    Tudod te egyáltalán, hogy mi is az a les?

    Továbbá:

    A nők  véleménye a fociról = lényegtelen

    Végül pedig:

    Csak azért jársz meccsekre, hogy felkeltsd a pasik érdeklődését.

    Mivel felpörgött a #HerGameToo hashtag, ezért biztos, hogy sikerült elérniük a nőknek, hogy felhívják a magukra a figyelmet. Hogy ennek lesz-e bármi foganatja, az majd idővel kiderül.

    (Indy100)

  • Scarlett Johanssonnak, miközben átvette életműdíját az MTV Movie Awardson, és éppen lelkesen köszöngette mindenkinek az elismerést, fejére öntött a férje, Colin Jost egy tálnyi zöld trutyit. 

    A vicc lényege az volt, hogy Jost összekeverte a díjátadókat, és mivel a Nickelodeon szokása, hogy  az eseményeiken  nyakon öntenek  zöld takonnyal  mindenkit, akit csak lehet, ezért kapta meg a színésznő is a neki járó adagot. 

    Mi a f***?

    – felkiáltással díjazta Johansson a férje kedvességét. 

    (via: indy100 )

  • Javában zajlanak a Lánchíd felújításának előkészítő munkái, így megkezdődött a híd vízi környezetének fém- és lőszermentesítése is - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ közösségi oldalán. Szerencsére az időjárás is kedvező, így nyugodtan dolgozhatnak az illetékesek. 

    A Dunában talált fémtárgyakat a búvárok emelik ki a vízből, ha pedig netán lőszerekre bukkannak, azokat a Magyar Honvédség szakértőinek segítségével hatástalanítják. A BKK oldalára felkerült egy csomó kép arról, mi mindent találtak a mélyben. Hihetetlen, de még elektromos rollereket is felhoztak. 

     A teljes galériát itt találja:

  • GettyImages-1313160777
    Fotó: Patrick Smith / Getty Images Hungary

    Ahogy már korábban megírtuk, aligátorpárzási időszak van Floridában, ezért gyakrabban történhet olyan találkozás a hüllők és emberek, ez esetben pedig négylábúak között, ami nem biztos, hogy jól sül el. Mike McCoy, a nyolc hónapos Jake nevű labrador gazdája azonban életét kockáztatva mentette ki a kutyáját egy arra járó aligátor szájából. 

    Éppen a kutyát sétáltatta, amikor a semmiből előtűnt a több mint 2 méteres hüllő, és magával rántotta a kutyát. McCoy utánuk vetette magát a vízbe, és legyűrve az aligátort, megmentette kedvence életét. 

    Megkerültem, szemen böktem, és kiemeltem a vízből, hogy ne tudjon elmenekülni, amíg nem ereszti el a kutyát. 

    Jake-et és gazdáját is megharapta az aligátor, de szerencsére nem esett komolyabb bajuk. Úgy néz ki, rájár a rúd mostanában a labradorokra, egy másikat nemrég a szél vitt el majdnem.

    (via: HuffPost)

  • Összeomlott a Galápagos-szigeteknél álló Darwin-boltív, az ecuadori környezetvédelmi minisztérium a természetes eróziót nevezte meg okként – írja a BBC. Az egykor hídra emlékeztető szikla környéke a népszerű merülőhely a búvárok körében, és egy kilométerre található a Darwin-szigettől.

    Az Ecuadorhoz tartozó Galápagos-szigetek 234 tagja közül csak négy lakott, körülbelül 30 ezer ember otthona. Az UNESCO Világörökség részét képező szigetcsoport élővilágának sokszínűsége inspirálta Charles Darwint az evolúciós elmélet megalkotására.

  • Amikor még Harry herceg Angliában élt, én nem volt ez az egész Oprah-interjúval kicsúcsosodó családi balhé körülötte és a felesége - meg kompletten az egész királyi család - körül, akkor sem volt nehézségektől mentes az élete. Ilyen tipikus probléma volt a paparazzik fényképezőgépei elől való menekvés, bujkálás. Ha úgy volt, akkor a szomszédja is segített neki, hogy ne kerüljön a herceg és családja lencsevégre. Ez a  szomszéd pont Oralndo Bloom volt, akivel - a herceg elmondása szerint - ezért tartották a kapcsolatot, hogy Bloom tudjon neki dobni egy üzenetet, ha esetleg látja, hogy az úton már ott tanyáznak a fotósok.

    Harry herceg elmondta, hogy Kaliforniában nem kell ettől tartania, ennél nyugodtabban lehet élni. Simán kimehet az utcára úgy, hogy tartania kellene tőle, hogy az arcába tolják a paparazzik a gépeiket. Akár biciklizhet vagy a gyerekével is lehet.

    Persze kell is bátorság, hogy valaki hivatalos sajtóeseményen kívül készítsen a hercegről vagy Meghan Markle-ról, vagy a közös gyerekükről egy képet. Amikor egy újság lehozott egy parkban üldögélős képet hármójukról, akkor a Harry-ék egyből perre mentek.

    (E!)

  • GettyImages-1147899961
    Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary

    Nyomozás indult a kétes hírű youtuber, Jake Paul ellen Puerto Ricóban. Ugyanis neki és valószínűleg a testvérének, Logannek sikerült egy olyan partszakaszon keresztülhajtania a golfkocsijukkal, ami le van zárva. Ugyanis ez az időszak a teknősök fészkelési szezonjának a kellős közepe.

    Nemcsak hogy keresztülgázoltak a partszakaszon, de még fel is vették a tettüket. A videót azóta eltávolították az oldalukról, de – mint tudjuk – az internet nem felejt. 

     (via: TMZ)

  • Most már több mint egy éve velünk van a koronavírus, valamint annak egy keserédes hozománya, a home office. Azt gondolná az ember, hogy ennyi idő alatt, talán már mindenki beszerezte a csúcstechnológiás eszközöket az otthoni munkavégzéshez, valamint megtanulta helyesen kezelni az online meetingek felüleletit, de minimum mindenki kialakított egy írott vagy íratlan home office házirendet, hogy ha anya vagy apa meetingel, akkor nincs berohangálás a dolgozó szobába.

    scrnli 2021- 05- 16- 13-54-58.png

    Az Egyesült Királyság parlamentjének egyik tagja, Jonathan Asworth épp élő interjút adott az egyik tévének, amikor a háttérben megjelent lánya és elkezdett mosollyal az arcán integetni a kamerába.

    A cuki kis intermezzo oldotta a feszültséget, így a komoly interjúból rögtön egy vicces bejelentkezés lett.

    (Indy100)