Dömötör
-1 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Míkonosz fehér kockaházai között ismerős arcba botlik az a turista, aki az őszi szünetben látogatja meg a Kükládok gyöngyszemét. A féktelen partikról híres görög sziget ősszel is kedvelt célpontja a magyaroknak, olyannyira, hogy október 23-án – a nemzeti ünnep napján – is tele volt utasokkal a fapados repülőgép. 

  Igaz, hogy az előválasztás lezárult, és Márki-Zay Péter személyében győztest is hirdettek, Míkonosz egyik telematricázott házfala – mintha csak a múltban ragadt volna –, még mindig szavazásra buzdít. (Vagy a tavaszi választásra céloz?) A mit sem sejtő görögökben biztos felmerül a kérdés: Márki-Zay képét vajon direkt ragasztották a „Worst Guys Ever”, vagyis a „valaha volt legrosszabb srácok” címke mellé? 

 • Sokak kedvenc fiúbandája nemcsak, hogy újra összeállt két évvel ezelőtt, de mindent meg is tesznek azért, hogy a közönségük odafigyeljen rájuk. Ennek fényében egy olyan műsort is leforgattak, melyben teljesen beégetik magukat, ebben pedig segítségükre lesz az One Directionből ismert Niall Horan, az internet önjelölt komédiása, Lili Singh, Pete Davidson, John Legend és még sokan mások is.

  A vígjáték azt az egyetemes igazságot ünnepli, hogy senki sem kerülhet úgy a bőröd alá, mint a saját családod

  – magyarázza a beharangozóban Nick Jonas.

  Hogy pontosan mire is gondol, az kevesebb mint egy hónap múlva, november 23-án kiderül a Netflixen.

 • Nemrég kiderült, hogy ha van valaki, aki tökéletesen tisztában van a közösségi oldalak fiatal lányokra gyakorolt káros hatásával, akkor az a Facebook atyja. Mark Zuckerberg ugyan tagadja, hogy ennek ellenére nem tettek volna meg mindent a felhasználók védelméért, de azért árulkodó, hogy apaként hogyan kezeli a kérdést.

  A Facebook-alapító felesége, Priscilla Chan a Sunday Timesnak adott interjúban beszélt családi mindennapjaikról. A beszélgetésből kiderült, hogy

  • a lányok már hároméves koruktól programozást tanulnak apjuktól,
  • esténként közösen olvasgatnak mesekönyveket,
  • bármennyire is érdekli őket az online világ, semmilyen közösségi oldalra nem léphetnek fel.

  Az ötéves Maxima és négyéves húga, August ezt 13 éves korukig amúgy sem tehetnék meg a Facebook szabályai szerint, amit persze elég könnyű kijátszani, még olyan hátszél sem kell hozzá, mint amilyen nekik van. De az is biztos, hogy éppen a családi hátterük miatt azonnal lebuknának.

 • A legtöbben ismerik azokat a kódszavakat, amelyek segítségével a iMessage-üzenetek vizuális orgiává változnak, és amelyek révén sem humorosnak, sem kreatívnak nem kell lennünk ahhoz, hogy a címzett elismerően felvonja a szemöldökét.

  imessage1.png

  Mivel közeleg az ünnepi szezon, talán hasznos újra csokorba gyűjteni ezeket a trükköket, különös tekintettel a kínai holdújévre. A teendő mindössze annyi, hogy az üzenetébe beírja az alábbi szavak, kifejezések egyikét, és máris életre kel a kijelző:

  • Pew pew: ha ezt pötyögi az üzenetbe, látványos lézershow jelenik meg.
  • Happy birthday: oké, ezt mindenki ismeri, jönnek a lufik.
  • Congratulations vagy Selamat (indonéz köszöntés): konfettieső.
  • Happy New Year: ismét egy közhely, tűzijátékkal.
  • Happy Chinese New Year: piros(!) tűzijáték.

  Jó szórakozást!