Vendel
6 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A deepfake technológia világszintű terjedése mellett nem meglepő, hogy már a hangutánzással is próbálkoznak.

  giphy (9).gif
  Fotó: giphy.com

  A manipulált videók TikTokon is terjednek, aminek talán az egyik legmeggyőzőbb karaktere a férfi, aki Tom Cruisenak adja ki magát, ennek pedig nemrég még Justin Bieber is bedőlt.

  Néhány csaló most az Egyesült Arab Emírségekben szakított le 11 milliárdot egy helyi bankról.

  Közvetlenül a bankigazgatót hívták fel, és egy cégvezetőnek adták ki magukat, a modern technológia segítségével.

  Az állítólagos vezető elhitette vele, hogy egy olyan felvásárlásra készül, amihez jó sok pénzre lenne szüksége. A bankigazgató felismerte a hangját, így gond nélkül utalt át neki 35 millió dollárt, ami valójában a bűnözők számláján landolt.

  Az eset még idén tavasszal történt, de a csalók kilétére azóta sem derült fény, a rendőrség azóta is keresi őket.

  (Forrás: Futurism)

 • Négy napnyi fogságra és 2040 dolláros pénzbírságra büntettek egy 25 éves amerikai nőt, aki túl közel ment egy grizzlymedve-családhoz a Yellowstone Nemzeti Parkban idén május 10-én. Ezen felül még Samantha Dehring egy évig nem látogathatja meg újra a nemzeti parkot.

  Részlet a videóból, melyben a medve ráijeszt a bocsaihoz túl közel merészkedő nőre
  Részlet a videóból, melyben a medve ráijeszt a bocsaihoz túl közel merészkedő nőre
  Fotó: YouTube

  A wyomingi kerületi ügyész szerint a nőnek örülnie kellene, hogy nem tépte szét a bocsait védő anyamedve, aki az esetről készült videón megindult Dehring felé. Az eljárás során a nő elismerte, hogy szándékosan közelítette meg a medvéket jobban, mint a nemzeti park szabályzatában foglalt száz yardos (91,44 méteres) távolság, azt viszont tagadta, hogy etette, megérintette, vagy szándékosan zavarta volna az élővilágot. Ezeket a vádakat ejtette is a bíróság.

  Dehring ügyvédje az ABC-nek elmondta, a fiatal nő elfogadta a büntetést, felelősségteljes módon teljesíti az abban foglaltakat és megbánta tettét. Ugyanakkor az ügyvéd szerint a Yellowstone Nemzeti Parknak jobban kellene jeleznie, hogy szabályzata rendkívül szigorúan veszi a terület élővilágának megközelítését vagy megzavarását, s ezzel megelőzhetők lennének az ilyen és hasonló helyzetek.

  Az ABC bemondója a videóban azt mondja, a felvétel a Yosemite Nemzeti Parkban készült, ez ne tévesszen meg senkit, Kaliforniában nincsenek grizzly-k

 • Titokban tartotta terhességét rajongói előtt az End Of The F***ing World sztárja, Jessica Barden, aki már világra is hozta első gyermekét.

  A brit színésznő Ausztráliában él már több hónapja, miközben a Netflixel közösen dolgozik egy új projekten, a Pieces Of Her című sorozaton, ami egy könyvadaptáció lesz.

  Jessica azonban nemrég Instagramján bejelentette, hogy titokban teherbe esett, nemrég pedig életet is adott első gyermekének.

  A 29 éves színésznő most egy régebbi fotót is megosztott magáról, amin megmutatta a terhespocakját.

  "Ha nem reagáltam valakinek, vagy úgy éreztétek kerüllek bennetek, nos az azért volt, mert terhes volt "egész évben"

  — írja a színésznő, aki egyúttal hozzátette, mennyire imád anyuka lenni.

 • Orvosai unszolására II. Erzsébet végül lemondta az erre a hétre tervezett észak-írországi látogatását. A következő napokban windsori kastélyában fog pihenni - olvasható a Buckingham palota közleményében. Közben a CNN megtudta, hogy az utazás halasztása nincs összefüggésben esetleges koronavírus fertőzéssel. "Őfelsége kissé szomorú, hogy nem utazik most Észak-Írországba, de amint erre lehetősége lesz a jövőben, pótolni fogja ezt" - írja a palota közleménye.