Rafael
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • FFVIIR E3 CharacterRender Tifa 16x9

  A Final Fantasy 7 remake-je az egyik legsúlyosabb hype-pal körülvett és várva várt videojáték az elmúlt években, nem csoda, hogy a rajongók képkockáról képkockára elemezték ki a nemrég megjelent új trailert is. És hát szörnyű blaszfémiára leltek benne, kiderült ugyanis, hogy az egyik szereplő, Tifa (lásd képünkön) mellbősége (lásd képünkön) jelentősen csökkent az eredeti, 1997-es játék óta.

  NegativeGiftedGenet-poster

  Az első magyarázat az volt, hogy a játék grafikusai úgy érezték, a karakter kisebb mellekkel realisztikusabb lesz a harcjelenetekben, de aztán a Polygon vette a fáradságot, és megoknyomozta, mi a fene történhetett valójában. Kiderült, hogy a kiadó Square Enix etikai osztálya áll a háttérben. Ez a cégben az a csoport, ami arra ügyel, hogy a játékok beleférjenek a különféle piacokon érvényes korhatár-besorolásokba, és biztos ami biztos alapon visszavetettek kicsit a mellbőségből.

  A játékot egyébként a T (13 év felettieknek) kategóriába szánják, amiben az eredeti is piacra került, olyan figyelmeztetésekkel, hogy van benne vér, néha csúnya szavak hangzanak el, egy pezsgőfürdős jelenetben illetlen célzások, illetve egy szereplő ruhája "mérsékelt mennyiségű dekoltázst" enged láttatni.

  El sem tudom képzelni, micsoda földrengésszerű változásokat fog mindez hozni a Tifa-cosplayerek világába.

 • Helyi lakosok kimentek hétfőn megnézni, ahogy a Jenyiszej folyó feltöri a jégpáncélját Dudinka kikötőnél. Az orosz minisztérium szerint ez az első fázisa az olvadásnak, egy héten belül teljesen eltűnik majd a jégtorlasz a folyóról. 

  A Jenyiszej folyó vízhozamát tekintve a legnagyobb, vízgyűjtő terület szerint pedig a második az Ob után. A hatalmas jégtorlaszoknak köszönhetően gyakran okoznak jelentős vízszintemelkedést és áradást. A folyó teljes hossza 5940 kilométer a Szelenga folyótól számítva.

  siberiantimes-youtube
  Fotó: The Siberian Times / youtube

  Forrás: The Siberian Times

 • Évente megrendezik a belgiumi Oostendében az ún. homokszobor-fesztivált. Idén negyven művész vett rajta részt, és a monumentális épületektől kezdve egészen a művészi domborművekig készültek alkotások. 

  Összesen 150 műalkotást lehet megtekinteni ezen a múló kiállításon, ahol speciális 240 kamionnyi homokot használtak. Az egész kiállítás elkészítése egy hónapot vett igénybe. Ha pedig szeptember 9-ig ellátogatna körülbelül 1 órát kell rászánnia, hogy megtekintse az összes homokszobrot.

 • A mindenkori amerikai elnök hivatali jófejségből vendégül szokta látni a legnagyobb amerikai bajnokságok győzteseit, legyen szó NFL-ről, egyetemi amerikaifutballról, NASCAR-ról, vagy mondjuk női egyetemi vízilabdáról. Csakhogy idén kanadai csapat lett az NBA bajnoka, úgyhogy joggal adódik a kérdés, Donald Trumphoz mennek-e a Fehér Házba, vagy mondjuk Justin Trudeau-t látogatják majd meg Ottawában?

  Utoljára 1993-ban volt kanadai bajnok a négy nagy csapatsportban Amerikában, akkor a Montreal Canadiens volt a legjobb az NHL-ben, de 2017-ben is kanadai nyert például az MLS kupájában, de sem a Toronto FC, sem a Canadiens nem ment el a Fehér Házba, emlékeztet a Sports Illustrated.

  A Toronto Blue Jays baseballcsapat viszont elment George Bushhoz 1992-ben, amikor baseballbajnokok lettek, szóval mindenre van példa.

  Trump egyelőre nem hívta meg a Raptorst, és az sem biztos, hogy a torontói csapat elfogadná a meghívást, tavaly például a Warriors visszautasította Trump invitációját, szóval a válaszra egy ideig még várni kell.

  33tajc